Arhiv novic

Animal Planet HD: avgust 2019 nove oddaje

Živalski vrt: San Diego
Od torka, 13. avgusta, ob 19.10
V tej zanimivi seriji vas vabimo v zakulisje delovanja živalskega vrta San Diego Zoo Global, katerega poslanstvo je reševanje živalskih vrst po vsem svetu in zbujanje strasti do živali in narave. Kompleks živalskega vrta sestavljajo parka San Diego Zoo in San Diego Zoo Safari Park ter inštitut za raziskave naravovarstva, v njem pa živi 6.500 živali, ki pripadajo več kot 700 različnim vrstam. V seriji se bomo odpravili v samo osrčje dogajanja in vam predstavili raznolike živali, med njimi pande, žirafe, koale, slone, pume, gepardja mladiča in jato nojev, ki se je je prijelo ime Spice Girls. Predstavili vam bomo izjemne zgodbe, povezane s prebivalci živalskega vrta, od tega, kako so z roba izumrtja rešili kalifornijskega kondorja, do gorile Joanne, ki bo upihnila svojo peto svečko na torti. Spoznali pa bomo tudi oskrbnike in veterinarje, ki skrbijo za živali v obeh parkih, ter projekte, zaradi katerih je ta nepridobitna organizacija ena vodilnih v svetu naravovarstva.

 

Pasij pokal XV
Od nedelje, 25. avgusta, ob 19.10
Čas je, da proslavimo petnajsto obletnico tekmovanja, ki bo letos še bolj nenavadno kot sicer. Najbolj prisrčen dogodek leta se vrača z novimi psički iz 51 zavetišč iz 23 zveznih držav, prvič pa se jim bo pridružil tudi kuža iz Kostarike. Na tekmi se bosta pomerili ekipi Ruff in Fluff, potegovali pa se bosta za čislani pokal Lombarky. V čast obletnice bo vsako ekipo zastopala tudi ljubka maskota: v ekipi Fluff bo to kapibara Javier, v ekipi Ruff pa trojica mladičkov afriškega ježevca. Za električno napajanje semaforja z rezultatom bo poskrbel hrček Surge, občinstvo bo na nogah držala navijaška ekipa, sestavljena iz kengurujevih mladičkov, ptiček Meep pa bo o dogajanju čivkal digitalnim navijačem po vsem svetu. Vrača se tudi pomočnica sodnika lenivka Shirley, ki jo bo tudi tokrat spodbujal njen lasten navijaški klub. Med polčasom pa nas čaka mačja zabava z akrobatsko skupino Atlanta Acro Cats in nastopom skupine Purr-oon 5 z Adamom Felinom. Pripravite se na prisrčen in ljubek obračun!

 

Živalsko dobra domovanja
Od srede, 21. avgusta, ob 18.15
Prav nobenega dvoma ni, da neka hiša postane dom tudi zahvaljujoč živalim, ki živijo v njem. A nekateri stanovalci potrebujejo malce dodatne pomoči. Oblikovalec in ljubitelj živali Antonio Ballatore v tej prisrčni seriji s svojo vizijo in inovativnim oblikovanjem navdušuje lastnike ljubljenčkov od tu in tam. Antonio, projektna vodja Grace in zvesti štirinožec Chewie s pomočjo ekipe strokovnjakov spreminjajo dolgočasne in utesnjene domove in njihovo okolico v funkcionalne in stilske prostore za živalske ljubljenčke in ljudi, ki jih imajo radi. V tej sezoni bo Antonio pomagal družini, katere dom je preplavljen s psi, ustvariti izjemen pasji park. Spoznal bo tudi družino, ki nujno potrebuje novo ogrado za sedem činčil, na pomoč pa bo priskočil tudi paru, ki bi svoji mački pasme Savannah in njenim mladičem rad omogočil varno uživanje na prostem. Antonievo navdušenje nad oblikovanjem in živalmi je krivo za to, da se za svoje stranke in njihove štirinožne, krilate in luskaste prijatelje še posebej potrudi.