Arhiv novic

HBO serija "Njegova temna tvar"

 

Trilogijo fantazijskih romanov avtorja Philipa Pullmana "Njegova temna tvar" štejejo za mojstrovino sodobne fantazijske literature. Nova HBO serija "Njegova temna tvar" (His Dark Materials), ki temelji na romanih, bo premierno predvajana 4. novembra na HBO GO. V torek, 5. novembra, bo premiera tudi na HBO kanalu, in sicer ob 20.00h. Nove epizode bodo predvajane vsak torek na HBO kanalu, na HBO GO pa bodo na voljo že dan prej.

 

Zgodba spremlja odraščanje dveh otrok, Willa Parrya in Lyre Belacque, ki tavata po nenavadnih vzporednih vesoljih. Lyro (Dafne Keen) je na videz običajna, a pogumna deklica iz sveta skrivnostnih življenjskih načel, nekoliko drugačnega od našega. Njeno iskanje ugrabljenega prijatelja razkrije zloveščo zaroto ugrabitev otrok in Lyra sklene, da bo raziskala skrivnostni pojav osnovnih delcev, imenovanih Prah. Medtem ko potuje po vzporednih resničnostih, med drugim tudi po svetu, podobnem našemu, spozna enako odločnega in junaškega prijatelja Willa. Skupaj bosta doživela kopico pustolovščin, srečala nenavadna bitja in spoznala nevarne skrivnosti, ki zadevajo usode živih in mrtvih.

 

Dafne Keen je zaigrala v glavni vlogi, poleg nje pa v seriji navdušujejo tudi Ruth Wilson (prejemnica Zlatega globusa za vlogo v seriji "Prevara"), Lin-Manuel Miranda (prejemnik Tony nagrade v predstavi "Hamilton"), James McAvoy, Clarke Peters, James Cosmo, Anne-Marie Duff, Will Keen in Ariyon Bakare.Izvršni producenti serije so Dan McCulloch, Jane Tranter, Joel Collins in Julie Gardner za Bad Wolf, Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Otto Bathhurst, Deborah Forte, Toby Emmerich in Carolyn Blackwood za New Line Cinema, kot tudi Ben Irving in Piers Wenger za BBC One.

 

Napovednik: https://youtu.be/miOJM6AhUz0
Fotografije v visoki resoluciji: https://filecloud.hbo.hu/url/vmo3irdht2lv

 

Premiera nove HBO serije "Njegova temna tvar"
(ang. His dark materials, temelji na trilogiji Philipa Pullmana)

4. novembra na HBO GO