Arhiv novic

Premiera nove HBO Europe serije "Speča agenta"

Na HBO GO je prispela nova češka vohunska drama HBO Europe produkcije z naslovom "Speča agenta" (The Sleepers). Serija je svojo pot na HBO GO začela na 30. obletnico žametne revolucije, na voljo pa je celotna sezona.

 

Piše se leto 1989 in Sovjetska zveza razpada. Marie je poklicna violinistka, ki je kot disidentka skupaj z možem pred dvanajstimi leti prebegnila iz tedanje Češkoslovaške v London. Ampak zdaj je čutiti politične reforme in v zraku je upanje. Marie bi rada izkoristila čas sprememb in se po vseh teh letih vrnila k svoji družini. A kmalu potem, ko prispeta v Prago, postane jasno, da je bila to velikanska napaka: v dramatičnih okoliščinah Viktor izgine brez sledu. Je sploh še živ? Kakorkoli že, Marie mora ugotoviti, kaj se mu je zgodilo. Kaj pa, če ni pripravljena na resnico? Kajti izkaže se, da ni edina, ki išče Viktorja: tudi tajne službe različnih držav ga skušajo najti. Čas se izteka in padec železne zavese je vse bližje.

 

Šestdelno serijo je režiral mednarodno priznani režiser Ivan Zachariáš ("Pušča"), v glavnih vlogah pa so zaigrali Tatiana Pauhofová ("Goreči grm"), Martin Hofmann, Martin Myšička, Jan Vlasák in David Nykl. Scenarij je napisal Ondrej Gabriel, svetovalca pa sta bila H. K. Melton, svetovno znani strokovnjak za vohunsko tehnologijo in Daniel Povolny, ekspert za naprave, ki jih je uporabljala češkoslovaška tajna služba. Producenta za HBO Europe sta Tereza Polachova in Steve Matthews.

 

Do konca leta na HBO GO prihajajo še tri HBO Europe premiere - celotna 3. sezona romunske serije "Sence" (Umbre) je na HBO GO prispela danes, 3. sezona poljske serije "Krdelo" (Wataha) pa prihaja 6. decembra. V decembru bo premiero doživela tudi nova serija HBO Europe produkcije iz Španije "Ljubezen za sladokusce" (Foodie Love).

 


"Speča agenta" (Bez vedomi, aka. The Sleepers)

Vse epizode so na voljo na HBO GO