Arhiv novic

Discovery Channel: priporočila za december

 

Trgovec z rabljenimi vozili
Od srede, 4. decembra, ob 20.00
Izkušeni trgovec z avtomobili Mike Brewer in vsestransko nadarjeni mehanik Ant Anstead se podajata na izjemno avtomobilsko misijo: najti legendarne avtomobile, ki bi jih lahko v svoji delavnici v Los Angelesu obnovila in nato z dobičkom prodala. Mikov izziv je najti vozila z velikim prodajnim potencialom. Ko jih odkrije, jih preda Antu, ki se loti vsega od lakiranja gole kovine do zamenjave menjalnika, s čimer jim ponovno vrne nekdanji blišč. Ta serija vas bo popeljala od s soncem obsijanih plaž južne Kalifornije do najhladnejših kotičkov Maina, kjer se bomo Miku pridružili na lovu za avtomobili, ki so najbolj primerni za nakup, obnovo, preizkus in dobičkonosno prodajo. Kakšne zaklade bosta fanta odkrila in obnovila med svojo epsko pustolovščino?

 


Lovci na zaklade
Od sobote, 7. decembra, ob 18.00
Sodobni lovec na zaklade Drew Pritchard je eden vodilnih britanskih trgovcev s starinskimi arhitekturnimi predmeti. S prijateljem Teejem Johnom potujeta po Združenem kraljestvu - in včasih tudi v tujino - in iščeta nenavadne in čudovite predmete, skrite dragulje in pozabljene zaklade. V tej sezoni se Drew in Tee odpravljata na svoj lastni Tour de France, ki ga bosta začela v Parizu in nadaljevala proti idiličnemu podeželju Normandije. V lovu na najlepši starinski šik bosta fanta obiskala nekatere najboljše severnofrancoske tržnice in prodajalce, od največjega bolšjega trga starin na svetu v prestolnici do graščine iz 16. stoletja v okolici Caena. Doma pa se bosta odpravila v Midlands, kjer bosta obiskala industrijske delavnice in osupljive podeželske dvorce in v njih iskala redke in nenavadne predmete. Drew bo med iskanjem neobičajnih starin, ki jih želi kupiti in obnoviti, pretaknil vsak kotiček.

 


Legende iz divjine
Od petka, 20. decembra, ob 20.00
Iz vsega sveta prihajajo vznemirljiva poročila o nenavadnih napadih živali na ljudi, o novih vrhunskih plenilcih, ki spreminjajo naravni red, in o srečanjih s skrivnostnimi bitji. V tej vznemirljivi seriji spremljamo poznavalca divjine in dolgoletna prijatelja, ki preiskujeta, popisujeta in razrešujeta najbolj neverjetne skrivnosti iz sveta narave. Vodič po divjini Damian Duffy in fotograf ter lovec na nevihte Matt Hoffman se ne bojita nevarnosti. Skupaj se podajata v osrčje divjine od Aljaske do Papuanske Nove Gvineje, kjer želita najti odgovore na nekatere najvznemirljivejše skrivnosti, povezane z divjimi živalmi.

 


Reka brez povratka
Od ponedeljka, 30. decembra, ob 21.00
V divjini ene najnevarnejših in najlepših ameriških pokrajin v Idahu leži naravno območja Franka Churcha. Ta neizprosen in negostoljuben teren je dostopen samo z ultralahkim letalom ali s čolnom po največji nezajezeni reki v Severni Ameriki, reki Salmon, ki je znana tudi kot reka brez povratka. Tukaj se tesno povezana skupnost ljudi zanaša nase, svoje sosede in svoje sposobnosti preživetja, saj lahko le tako prestanejo težke razmere in zime, v katerih so povsem odrezani od sveta. V tej vznemirljivi seriji spremljamo prebivalce naravnega območja med njihovimi vsakodnevnimi izzivi na enem zadnjih divjih območij v Ameriki. Ljudje tukaj živijo po svojih pravilih, pa najsi gre za dvajsetletnike, ki preskušajo svoje meje, ali žive legende, ki so se odločile tukaj preživeti svoje življenje.