Viasat priporočila za december

  Poglejte na Epic drama:

Poldark
Premierno od nedelje, 1. decembra, ob 20.00
Sezona: 4 - Št. epizod: 8 x 60 min - Žanr: Značilno obdobje - Režiser : Winston Graham, Debbie Horsfield - Igralci : Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Heida Reed, Kyle Soller, Jack Farthing, Ruby
Bentall, Richard Harrington - Izvirni naslov: Poldark - Leto: 2018.

Država je v primežu politične negotovosti in svežih volitev, medtem pa si Ross prizadeva izzvati Georgovo prevlado nad Cornwallom ter istočasno rešiti svoj zakon z Demelzo. Toda Hugh Armitage je še naprej zaljubljen v Demelzo in upa na več.
Produkcijska hiša Mammoth Screen, ki stoji za televizijsko serijo Poldark, se zavzema za okoljsko trajnost pri BAFTA. Za četrto sezono serije Poldark so zmanjšali ogljični odtis za kar 40,6 % glede na predvidevanja in tako osvojili oceno treh zvezdic.


Vojna svetov
Premierno od petka, 20. decembra, ob 21.00
Sezona: 1 - Št. epizod: 3 x 90 min - Žanr: Klasična literatura - Režiser: H.G. Wells, Peter Harness
Igralci: Eleanor Tomlinson, Rafe Spall, Robert Carlyle, Rupert Graves - Izvirni naslov: The War of the Worlds - Leto: 2018.

Ko velikanski meteor trešči v območje Horsell Common v Surreyju v Angliji, se prebivalci Zemlje znajdejo pod silovitim napadom neznane tuje vrste. Sredi kaosa George prekine svoj zakon brez ljubezni, da bi začel novo življenje z Amy, in to navkljub velikemu neodobravanju skupnosti.
Scenarist Peter Harness si je ustvaril precej dobro ime. Preden je napisal scenarij za serijo Vojna svetov, je sodeloval pri serijah McMafia, Wallander in Doctor Who, če jih omenimo le nekaj. Doslej je prejel nominacije za nagrade škotske bafte, Writers Guild ter Royal Television Society.


Poglejte na Viasat History:

Živali v vojni
Premierno od nedelje, 8. decembra, ob 21.00
Sezona: 1 - Št. epizod: 2 x 60 min - Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ naravoslovni
Izvirni naslov: Animals at War - Leto: 2019

V drugi svetovni vojni je življenje izgubilo petdeset milijonov ljudi, kar velja za največji pokol v zgodovini človeštva. Tudi živalsko kraljestvo je plačalo visoko ceno, čeprav nimamo uradnih številk o žrtvah. Te so vključevale bojne živali: tiste v oporo ljudem; tiste, ki so zabavale in tolažile ljudi; tiste, ki so hranile ljudi; in druge živali, ko so služile kot simboli.


Poglejte na Viasat Explore:

Klondike
Premierno od srede, 25. decembra, ob 20.00
Sezona: 1 - Št. epizod: 6 x 60 min - Žanr: Avanturistični/ drama
Izvirni naslov - Klondike - Leto: 2014

Posneto po navdihu resničnih zgodb o ljudeh, ki so iskali bogastvo in se borili za preživetje v brutalnih in neprizanesljivih pogojih kanadskega Jukonskega teritorija. V središču dogajanja sta Bill Haskell in Byron Epstein, najboljša prijatelja iz otroštva, ki sta tvegala prav vse, da bi uresničila sanje in obogatela v zlati mrzlici 1890-ih let v mestu Klondike.


Poglejte na TV 1000:


Intriga: Avtorjeva smrt
V ponedeljek, 9. decembra, ob 21.00
Žanr: Kriminalka/ Drama/ misteriozni -Režiser: Daniel Alfredson
Igralci: Ben Kingsley, Tuva Novotny, Michael Byrne
Izvirni naslov: Intrigo: Death of An Author - Leto: 2018
Država: Nemčija/ Švedska/ ZDA

David se loti prevoda najnovejšega rokopisa slavnega avtorja Germunda Reina. Toda rokopis je prispel na Švedsko v nenavadnih okoliščinah, saj v državi izvora sploh še ni bil objavljen.


Intriga: Samaria
V ponedeljek, 16. decembra, ob 21.00
Žanr: Kriminalka/ Drama/ misteriozni - Režiser: Daniel Alfredson - Igralci: Jeff Fahey, Millie Brady, Phoebe Fox
Izvirni naslov: Intrigo: Samaria - Leto: 2018
Država: Nemčija/ Švedska/ ZDA

Devetnajstletna Vera Kall izgine, razglasijo jo za mrtvo. Henryja, uspešnega tekstopisca iz Antwerpna, nekega dne obišče režiserka dokumentarcev Paula, ki je bila deset let pred tem Verina sošolka in želi zdaj posneti film o Veri.


Intriga: Draga Agnes
V ponedeljek, 23. decembra, ob 21.00
Žanr: Kriminalka/ Drama/ misteriozni - Režiser: Daniel Alfredson - Igralci: Gemma Chan, Carla Juri, Jamie Sives
Izvirni naslov: Intrigo: Dear Agnes - Leto: 2018
Država: Nemčija/ Švedska/ ZDA

Agnes in Henny sta si bili nekoč zelo blizu, a njuno prijateljstvo se ni dobro končalo. Nekega dne se Henny spet pojavi in Agnes prosi za pomoč pri umoru svojega moža Davida.


Kako se izogniti božiču
V ponedeljek, 2. decembra, ob 21.00
Žanr: Komedija/ družinski - Režiser: Joe Roth - Igralci: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd - Izvirni naslov: Christmas with the Kranks
Leto: 2004
Država: ZDA

Prvič po mnogih letih bosta zakonca Luther in Nora Krank božič preživela sama, brez hčerke Blair. Odločita se, da si bosta privoščila potovanje na Karib


Poglejte na Viasat Nature:

Lovci na črne luknje
V petek, 27. decembra, ob 18.55
Št. epizod: 1 x 60 min - Žanr: Dokumentarni/ znanstveni/ naravoslovni
Izvirni naslov: Black Hole Hunters - Leto: 2019

Črne luknje so ene najbolj nenavadnih in skrivnostnih pojavov v našem vesolju. Gre za kozmične zapore s tako močno gravitacijsko silo, da pred njimi ne more ubežati niti svetloba sama. Dokazi, da te pošasti iz znanstvene fantastike resnično obstajajo, so se skozi leta močno nakopičili, toda ključni dokaz še vedno manjka – nihče še nikoli ni videl črne luknje. Oglejte si zgodbo o misiji, da bi zajeli prvo pravo fotografijo črne luknje.