Arhiv novic

HBO HD: Genialna prijateljica, 2. sezona

 Nova sezona HBO serije, ki je inspiracijo našla v romanu znane italjanske pisateljice Elene Ferrante "Genialna prijateljica" (My Brilliant Friend), bo premierno predvajana 11. februarja na internetni storitvi videa na zahtevo HBO GO, ko bosta na voljo prvi 2 epizodi. Vsak torek bosta v ponudbo prispeli novi 2 epizodi.

 

Serija "Genialna prijateljica" na HBO spremlja damo v zrelih letih Eleno Greco, ki začne po izginotju najboljše prijateljice Lile pisati zgodbo o njunem življenju in mladosti. Pripoved se začne v petdesetih letih na surovih ulicah Neaplja.

 

Dogodki v drugi sezoni serije "Genialna prijateljica" se nadaljujejo točno tam, kjer se je zgodba končala v prejšnji. Lila (Gaia Girace) in Elena (Margherita Mazzucco) sta stari šestnajst let. Lila se je pravkar poročila, vendar se ji zdi, da je ostala brez lastne identitete, ko je prevzela možev priimek. Elena je vzorna dijakinja, vendar med Lilino poročno slovesnostjo ugotovi, da ni srečna niti v rodni soseski niti zunaj nje. Med počitnicami na Ischii se prijateljici srečata s starim prijateljem Ninom Sarratorejem, ki je medtem postal obetaven študent na univerzi. Slučajno srečanje za vselej spremeni odnose med njimi ter Eleno in Lilo pošlje v dva različna svetova. Lila postane spretna prodajna pomočnica v elegantni prodajalni čevljev družine Solara v središču Neaplja, medtem pa Elena trmasto nadaljuje študij in se pripravlja na univerzo v Pisi.

 

Serija je nastala kot koprodukcija HBO-ja in RAI FICTION-a, producenti pa so Lorenzo Mieli, Mario Gianani in Domenico Procacci, ki so poleg Paola Sorrentina, Jennifer Schuur, Eleno Recchijo in Guida De Laurentiisa tudi izvršni producenti.

 

FOTOGRAFIJE: https://filecloud.hbo.hu/url/qgwruchk3mst

 

Premiera druge sezone HBO serije
"GENIALNA PRIJATELJICA"
(ang. "MY BRILLIANT FRIEND")

 

11. februarja na HBO GO

po mednarodni knjižni uspešnici pisateljice ELENE FERRANTE