Arhiv novic

SCI FI: izbrano marec 2020

 
regionalna premiera serij

 

Lovci na glave , 5. sezona
Ob petkih ob 21. uri, finale 20. marca

Na samem koncu poti smo, saj bo po koncu petih vznemirljivih sezon malo verjetno, da bo miren konec za tri medplanetarne lovce na glave. Najprej se bosta Dutch in Zeph odpravila na pot v nevarni kult in odkrila ključ za uničenje Lady. Nato bo z Ladyinimi načrti o preoblikovanju planeta, ki postanejo zastrašujoče resnični, trojka junakov našla način, kako ji ustrezno odgovoriti. Rezultat podviga je epski boj, ki bo odločil o vsem, enkrat za vselej.


Grimm, 1. sezona
Ob torkih ob 20. uri, od 3. marca, po tri epizode

V tej fantazijski seriji, portlandski detektiv za umore Nick Burkhardt o sebi razodeva usodno razkritje - je potomec elitne rase lovcev na kriminalce, znanih kot "Grimm", katere dolžnost in naloga je ohranjati ravnovesje med ljudmi in mitskimi bitji. Medtem ko poskuša skriti pred svojo zaročenko Juliette in partnerjem Hankom, nevarnosti svojega novonastalega poklica, postaja vse bolj vpleten v starodavna rivalstva in zavezništva sveta Grimm. Z zadržano pomočjo svojega prijatelja Monroeja, ki je prav tako Grimm, se mora Nick spoprijeti z nevarnostmi na mitološki ravni.


Bojna ladja Galaktika, 2. in 3. sezona
Nadaljuje se s predvajanjem ob ponedeljkih ob 20. uri z dvema epizodama, 3. sezona od 16. marca

Ta mesec se obetajo nova vprašanja v globokem vesolju, medtem ko politični boj grozi, da bo uničil floto, nepreverjeni poveljnik pa vodi Pegasus in posadko v nevarnost. Nato osvajalci iz zasedenega Caprica slavijo dva Cylonska junaka, ki se upirata svojemu novemu statusu slavnih. Nato nenadno odkritje naseljivega planeta spremeni izid volitev v Baltarjevo korist, medtem ko se Starbuckova reše valna misija Caprica srečuje z resnimi težavami. In vse to se dogaja, preden se začne 3. sezona.


Paranormalna priča, 2. sezona
ob četrtkih ob 22. uri, po dve epizodi

Ta mesec prihaja še več navdušenja od grozljive doku drame, ki razkriva izkušnje ljudi, ki trdijo, da so imeli srečanja z nadnaravnim, ki dvigajo lasje na glavi. Tu je policist, ki priča, da je srečal duha mladega junaka, ki je poskušal rešiti žrtve požara. In potem je tu še primer duha iz judovske mitologije, ki naj bi ga nesrečni lastnik starinarnice iz zaklenjene vinske omare izpustil. Le dva izmed številnih srečanj z drugimi svetovi izkrivljajo vsakdanjo resničnost z zelo vznemirljivim učinkom.


FILMI SCI FI izbrano marec 2020

SILE ZLA
Ob sredah ob 22. uri, od 4. marca

Odkupljena je ključna tema, ki prežema to zbirko temačnih fantazij, polnih akcije in pustolovščine. Najprej je tu protijunak Roberta E. Howarda, Solomon Kane (4. marca, premiera), ki skuša odrešiti svojo temačno preteklost z uporabo meča proti nepravičnosti. Potem je tu še Hellboy (11. marca) in nadaljevanje Hellboy II: Zlata armada (18. marca), ki prikazuje grobega pol demonskega protagonista, ki gre proti silam teme v velikem gotskem slogu, medtem ko brezhibni šok-fest tandem Rodriguez/Tarantino, Od mraka do zore (25. marca) prikazuje bančne roparje, ki se soočajo z nasilno vampirsko družbo.


PO TEMI
Ob petkih in sobotah ob 22. uri, od 6. marca

Pripravite se, da zdržite na svojih sedežih, ko bo med vikendom znanost prepustila mesto vraževerju, racionalnost pa je izzvana, saj hitro prideta šok in strah. Tu prihajajo ustvaritve, ki vas držijo na robu stola: sage Izganjalec hudiča, Krik in Noč čarovnic, skupaj s slavno zloglasno zgodbo o skušnjavi ene družine na strašljivem bivališču, Amityville: Hiša groze, ki vam ob petkih in sobotah zvečer meseca marca na kanalu SCI FI resnično ledi kri v žilah, in vabi neustrašne gledalce, da se podajo na nevarno vožnjo v neznano.