Arhiv novic

Animal Planet HD: april 2020 nove oddaje

 

  Mali velikani
Od nedelje, 5. aprila, ob 21.00
Moč in eksplozivnost v živalskem svetu nista vedno odvisni od velikosti. Najmočnejša in najbolj osupljiva bitja so izmikajoče mikropošasti, ki jih najdemo tik pod našimi stopali. Svojemu okolju vladajo s pestrim naborom nadnaravnih orožij, saj lahko, na primer, spreminjajo obliko telesa ali pa streljajo strupeno kri iz oči. Strokovnjak za živali Bradley Trevor Grieve in bioinženir Billy Almon se v tej zanimivi seriji podata v nekatere najbolj odročne in negostoljubne habitate na zemlji, da bi izsledila in ujela te drobne zveri. Zmogljivost teh živali izmerijo z visokotehnološko opremo in osupljivimi računalniško generiranimi podobami, saj želijo videti, ali se lahko kosajo z najmogočnejšimi plenilci na Zemlji. Priredijo pravila stvarnega sveta in si zamislijo, kako mogočni bi bili ti mali velikani, če bi jih izjemno povečali in spustili v naš svet. To je akcijski lov na najbolj trdožive drobnih živalce v svojih naravnih življenjskih okoljih!


Zadnji Aljaščani
Od sobote, 18. aprila, ob 21.00
V seriji pobližje spoznamo življenja nekaterih zadnjih prebivalcev Aljaske, ki jim je dovoljeno bivanje znotraj dobrih 7 milijonov hektarjev v zaščitenem območju na Aljaski, enem najbolj odročnih krajev v državi. Štiri družine se odločijo živeti v osami 643 kilometrov od civilizacije, prostranstva oddaljeni med seboj. Skušajo preživeti v zahtevnih arktičnih razmerah in premagati divje zveri v eni od zadnjih veličastnih divjin. Heimo, Bob, Ray, Tyler in njihovi najbližji prikažejo prvinsko in objektivno raziskovanje edinstvenih načinov preživetja v nedotaknjeni aljaški divjini. Obetajo se spremembe s povečanjem družine in širitve na območja, ki jih je potrebno raziskati. Ob koncu poletja se prične odštevanje do sezone lova s pastmi. Heimo želi pripraviti kamp, Tyler in Ashley pa želita priskrbeti zaloge losovega mesa. Medtem se Bob s hčerko poda na izlet po reki do koče, kjer je odraščala.


Svetovni dan Zemlje
Od srede, 22. aprila, ob 6.00
Celodneven spored programa ob obeležitvi 50-letnice dneva Zemlje se letos osredotoča na klimatsko dogajanje in ekološke ter družbene izzive, ki čakajo človeštvo. Streznitvena epizoda Zgodbe o plastiki razkriva grdo resnico o onesnaženju planeta s plastiko in o recikliranju plastike. Sveta trska predstavi propad zgodovinske populacije trsk v Novi Angliji, vlogo prekomernega ribolova, vpliv klimatskih sprememb in vladne politike. V epizodi Reševanje vrste: ogrožene gorile z Natalie Portman se nagrajena igralka poda v deževni gozd Ruande, da bi našla redko vrsto gorske gorile. V dokumentarnem filmu Na robu izumrtja se osvetljuje vloga človeštva pri masovnem izumrtju, kjer se filmski ustvarjalec in dobitnik oskarja Louie Psihoyos priključi znanstvenikom, okoljevarstvenikom, umetnikom in inženirjem v iskanju rešitve za perečo temo. V epizodi Rdeča opica: reševanje orangutana, pa spremljamo ekipo, ki si prizadeva rešiti kritično ogrožene bornejske orangutane.


Zgubljene zveri ledene dobe
Od ponedeljka, 27. aprila, ob 20.05
Ta ambiciozna serija spremlja vodilne znanstvenike z vsega sveta na misiji v sibirski divjini, kjer želijo razvozlali skrivnosti megapošasti iz ledene dobe, med drugim tudi legendarnega dlakavega mamuta. Strokovnjaki se podajo na osupljivo ekspedicijo, da bi poiskali dobro ohranjene ostanke dlakavih mamutov, dlakavih nosorogov, volkov in jamskih levov, ki so nekoč lomastili naokoli. Njihovo delo poteka v tunelih, ki so jih izkopali domačini, ko so iskali mamutove dragocene okle. Nove najdbe lahko razkrijejo nove izjemne dokaze in morda odgovor o največji neznanki ledene dobe - kaj je povzročilo izumrtje dlakavega mamuta? Znanstveniki z uporabo najnovejše tehnologije odkrivajo dragocen DNK iz mumificiranih ostankov, da bi izvedeli, ali bi ga lahko z revolucionarnim eksperimentom, ki bi lahko spremenil potek zgodovine, ponovno oživili.