Arhiv novic

Epic Drama HD: septembrske novosti

Gospodična Scarlet in Vojvoda
Žanr: Kriminal in misterioznost
Premierno od torka, 15. septembra, ob 21:00
Leto: 2020
Sezona 1: 6 x 60 min
Režiser: Rachael New
Igralci: Kate Phillips, Stuart Martin, Cathy Belton, Ansu Kabia, Andrew Gower, Kevin Doyle
Dogajanje je postavljeno v London v 1850-tih letih, ko je družbo ustrahoval zloglasni Jack Razparač. Ta britanska detektivska drama spremlja neustrašno in samostojno junakinjo Elizo Scarlet, ki s svojo vedoželjno naravo vodi detektivsko agencijo svojega pokojnega očeta. Toda nič je ni moglo pripraviti na nevarnosti, s katerimi se bo kmalu soočila med preiskovanjem umorov. Poleg teh primerov spremljamo tudi Elizine odnose z drugimi liki, med katerimi so inšpektor William Wellington, znan tudi kot Vojvoda, vlagatelj Rupert Parker, hišna oskrbnica Ivy in premeteni slepar Moses.
Videonapovednik: https://bit.ly/2Exbrx8


Prebežnik
Žanr: Vojna
Premierno od sobote, 12. septembra, ob 21:00
Leto: 2020
Sezona 1: 2 x 90 min
Režiser: Bernd Lange, Florian Gallenberger
Igralci: Jannis Niewöhner, Malgorzata Mikolajczak, Rainer Bock, Sebastian Urzendowsky, Bjarne Mädel, Katharina Schüttler, Florian Lukas
Poletje 1944: v vojni, ki je že izgubljena, je mlad nemški vojak Walter na poti na vzhodno fronto, ko zemeljska mina raztrešči njegov vlak. Na srečo Walter preživi in ga zdaj premestijo k majhni enoti v poljskih gozdovih, ki so obkroženi s partizani. Potem ko ga njegov sadistični poveljnik prisili v brutalna dejanja, je Walter razdvojen med občutkom dolžnosti, krivde in svojo vestjo, ki jo bremeni njegova ljubezen do poljske partizanke Wande, ki pričakuje njegovega otroka.


Senčne črte
Žanr: Vojna
Nadaljevanje od četrtka, 3. septembra, ob 21:00
Leto: 2019
Sezona 1: 10 x 60 min
Režiser: Kirsti Manninen, Katri Manninen
Igralci: Emmi Parviainen, Olavi Uusivirta, Hannu-Pekka Björkman, Sampo Sarkola, Katja Küttner
V 1950-ih žarišče hladne vojne ne predstavljata niti Washington niti Moskva, temveč Helsinki, kjer se KGB in CIA borita za nadzor nad Finsko, to majhno nordijsko državo, ujeto med vzhodnimi in zahodnimi silami. Ko se razmere med svetovnimi velesilami zaostrijo, si enota finske tajne službe Fist prizadeva ohraniti svojo domovino neodvisno. Nova članica enote se spopada s svojo preteklostjo in finske predsedniške volitve se nezadržno bližajo, medtem pa njihove osebne in poklicne usode visijo na nitki. V teh zaostrenih okoliščinah se enota Fist kmalu znajde v vlogi varuha Finske prihodnosti.