Arhiv novic

Epic Drama HD: februarske novosti

Bela kraljica
Žanr: Politika in oblast
Premierno od srede, 3. februarja, ob 21:00
Leto: 2013

Sezona 1: 10 x 60 min
Režiserji: Philippa Gregory, Lisa McGee
Igralci: Rebecca Ferguson, Max Irons, Amanda Hale, Faye Marsay, James Frain

 

Teče leto 1464 - preden je dinastija Tudorjev zavladala v Angliji - in bije se prava vojna o tem, kdo je zakoniti kralj. Gre za grenak spor med dvema deloma iste družine - rodbino York in rodbino Lancaster. Mladi in postavni Henrik VI. iz rodbine York je okronan za angleškega kralja ob pomoči zloglasnega manipulatorja lorda Warwicka, toda ko se Henrik zaljubi v prelepo meščanko Elizabeto Woodville, to prekriža Warwickove načrte, da bi vršil nadzor nad prestolom. Sledi nasilen spopad visokega tveganja med Elizabeto, njeno najhujšo nasprotnico Margaret Beaufort ter Anne Neville, marioneto v igri moči njenega očeta, medtem ko se vsaka od njih poteguje za krono.

 

 

 

 

Gospodična Marple
Žanr: Kriminal in misterioznost
Premierno od sobote, 6. februarja, ob 21:00
Leto: 2004

Sezona 1: 4 x 120 min
Režiserji: Agatha Christie, Stephen Churchett, Kevin Elyot
Igralci: Geraldine McEwan, Stephen Churchett, Joanna Lumley, Herbert Lom, Ian Richardson, Mark Gatiss, Simon Callow, Derek Jacobi

 

Pridružite se gospodično Jane Marple na njenih avanturah s skrivnostnimi umori. V tej prvi sezoni spoznamo amatersko detektivko, ki živi v spokojni angleški vasici St Mary Mead. Jane ima izredno razvit analitični um in zdi se, da kar privlači skrivnostne zločine in umore v svojo bližino. Lokalna policija navkljub skepsi kmalu spozna, da so njene detektivske veščine še kako dobrodošle. Gospodična Marple med drugim preiskuje skrivnostno smrt močno preziranega polkovnika Luciusa Protheroa, umor na vlaku, truplo mladenke v knjižnici, ter umor, ki se sploh še ni zgodil.

 

 

 

 

Babilon Berlin
Žanr: Politika in oblast
Nadaljevanje od četrtka, 4. februarja, ob 21:00
Leto: 2018

Sezona 3: 12 x 60 min
Režiserji: Henk Handloegten, Tom Tykwer, Achim von Borries
Igralci: Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Leonie Benesch, Lars Eidinger, Ernst Stötzner, Benno Fürmann

 

V burnih tednih pred borznim zlomom na črni petek sta inšpektor Gereon Rath in Charlotte Ritter poklicana na prizorišče nasilne smrti igralke Betty Winter. Medtem se Gereon le komaj spopada z zasvojenostjo z zdravili in prilagajanjem na novo družinsko življenje, Charlotte pa se bori za prepoznavnost v policijskem svetu, kjer dominirajo moški. A po drugi strani ti težavni časi odpirajo nove priložnosti za mnoge. Ko zvočni film osvoji velike zaslone in pusti številne na stranskem tiru, pretkani Armenijec izkoristi svojo srečo kot filmski režiser. Spet drugi se spopadejo za politično moč. Skupina Black Reichswehr ponovno združi moči za njihov naslednji poskus strmoglavljenja demokracije, in pogrebni sprevod razvpitega nacista ponudi popolno priložnost za nove spopade s komunisti. Toda ponoči se zdi vse pozabljeno in mesto še naprej poplesuje na robu ognjenika, kot da jutri ne obstaja.





















osmrtnice smrtovnicejastuci