Arhiv novic

Viasat izbor vsebin za 13. in 14. teden (29. marec – 11. april)

VIASAT EXPLORE: ŠE ENA PRILOŽNOST ZA OGLED ODDAJE – ORJAŠKI KRAP – S5, EP1 @ ponedeljek, 29. marec, 20:55
Naša drzna trojica voditeljev se vrača v povsem novi sezoni, v kateri potujejo po svetu, da bi se spopadli z orjaškimi krapi vseh različnih vrst. V peti sezoni bodo Ali Hamidi, Tom Dove in Neil Spooner morali uporabiti vso svoje kolektivno znanje na lovu za velikimi krapi na novih lokacijah in da bi pretentali nekatere vrste, s katerimi se niso še nikoli prej pomerili. Njihova lovišča se močno razlikujejo - od idiličnega jezera v osrčju britanskega podeželja do luksuznega ribolovnega letovišča na Tajskem na drugem koncu sveta. Te epizode so zelo zabavne, polne smeha in hkrati koristnih informacij, ki bodo trnkarjem pomagale do boljšega ulova.
Epizoda 1: Ali Hamidi, Neil Spooner in Tom Dove odpotujejo na Tajsko. Njihova avantura je razdeljena na ribiški park Samui in ribiško letovišče Gillhams.

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – NIL: 5.000 LET ZGODOVINE – S1, EP2 @ torek, 30. marec, 20:15
Bettany Hughes odpluje na epsko potovanje skozi zgodovino in najpomembnejše dogodke v starodavnem Egiptu. Bettany potuje z lastnim tradicionalnim čolnom dahabiya 1.500 kilometrov po mogočni reki Nil od Kaira do Asuanskega jeza, pri čemer si ogleda najbolj znamenite in osupljive znamenitosti. Od starih govoric na temo spolnega življenja bogatih in slavnih do bližnjega srečanja z babico kralja Tuta, ta barviti potopis prepleta skrivnostnost, razodetja, osupljivo slikovno gradivo in pestra doživetja, kar gledalce vodi na edinstveno in nepozabno potovanje skozi vrhunce zgodovine starodavnega Egipta.
Epizoda 2: Bettany odpre to epizodo na predelu Nila, ki ga imajo priložnost obiskati le redki, četudi je nekoč veljal za glavno trgovsko pot v Egiptu, po kateri je redno potovala tudi Kleopatra.

 

EPIC DRAMA: PREMIERA SERIJE – NOVE EPIZODE – BELA KRALJICA – S1, EP9 @ sreda, 31. marec, 21:00
Teče leto 1464 - preden je dinastija Tudorjev zavladala v Angliji - in bije se prava vojna o tem, kdo je zakoniti kralj. Gre za grenak spor med dvema deloma iste družine - rodbino York in rodbino Lancaster. Mladi in postavni Henrik VI. iz rodbine York je okronan za angleškega kralja ob pomoči zloglasnega manipulatorja lorda Warwicka, toda ko se Henrik zaljubi v prelepo meščanko Elizabeto Woodville, to prekriža Warwickove načrte, da bi vršil nadzor nad prestolom. Sledi nasilen spopad visokega tveganja med Elizabeto, njeno najhujšo nasprotnico Margaret Beaufort ter Anne Neville, marioneto v igri moči njenega očeta, medtem ko se vsaka od njih poteguje za krono.
Epizoda 9: Margaret in kraljica Elizabeta igrata nevarno šahovsko partijo druga proti drugi, da bi zagotovili čim boljšo usodo princev Edvarda in Riharda.

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – PO SLEDEH ORIENT EXPRESSA – S1, EP1 @ četrtek, 1. april, 21:55
Orient Express - poveličevan s strani filmarjev in predmet sanj Agathe Cristie - je najslavnejši vlak na svetu. Toda kdo pozna njegovo resnično zgodbo? Od Pariza do Istanbula in Benetk, ta ekskluzivna preiskava se podaja po sledeh izgubljenih vagonov legendarnega vlaka, ki je revolucioniral umetnost potovanja. Spremljajte delo strastnih lovcev na vlake, industrijskih arheologov, ljubiteljev starih vlakov, zgodovinarjev in piscev - vključno s Charlesom Kingom in dobitnikom Nobelove nagrade za književnost Orhanom Pamukom - ter podoživite velik ep o Orient Expressu. Vabljeni na brezčasno potovanje med mitom in realnostjo.
Epizoda 1: Orient Express je mit oz. obljuba po avanturi in povabilo na potovanje v neprimerljivem luksuzu. Gre za najslavnejši vlak na svetu, toda kdo resnično pozna, kaj se skriva za to legendo?

 

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE – NOVE EPIZODE - STARE KRIPE NA AVKCIJI – S2, EP7 @ petek, 2. april, 21:00
Mathewsonovi se vračajo v novi sezoni s klasičnimi avtomobili, motornimi kolesi in vsemi vrstami spominkov. Spremljamo ekipo pri iskanju in odkrivanju klasikov v vseh različnih stanjih pod vseprisotnim očesom strokovnjaka in patriarha Dereka Mathewsona, človeka, ki že vse od časa, ko je bilo življenje enostavnejše, ne zna reči ne. Od vozil iz minule dobe, kot je denimo Austin 16, do sodobnih klasikov kot sta Ford Capris in RS 2000, številnih Minijev in celo do vrtoglave zabaviščne naprave, tokrat se bo na dražbah znašlo nekaj za vsak okus.
Epizoda 7: Dražbarji si manejo roke, ko se na dražbi znajde trojica redkih in čudovitih Alvisov. Vajeniški mehanik, ki je pred 70 leti delal v delavnici, preseneti z nostalgičnim povratkom.

 

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIJERA – IZGINJAJOČI KRALJI: PUŠČAVSKI LEVI NAMIBA, 1. DEL @ sobota, 3. april, 13:30
Ostarela levinja in njeni hčerki držijo ključ za prihodnost vseh puščavskih levov. Pred dvema letoma se je krdelo povečalo za pet novorojenih samčkov. Kljub vsem tegobam puščavskega življenja in dejstvu, da jih je zapustil vodja krdela, so uspešno vzgojile vse mladičke, a zdaj je napočil čas za teh "pet mušketirjev", da si utrejo pot v samostojno življenje. V dokumentarcu bomo skozi daljše obdobje spremljali skrivna življenja pravih puščavskih levov. Vodja krdela na solo avanturi, ostarela levinja, njeni hčerki in njihovi dragoceni mladički vam bodo pričarali zgodbo o navdušujočem, dramatičnem in čustvenem potovanju skozi deželo neverjetnih kontrastov.

 

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIJERA – IZGINJAJOČI KRALJI: PUŠČAVSKI LEVI NAMIBA, 2. DEL - @ nedelja, 4. april, 13:30
Mladi lev roma po pustih ravnicah puščave Namib. Pristal je v kraju, daleč proč od doma in obupano išče svoje brate, s katerimi je izgubil stik pred dnevi. Tako povsem sam tava po puščavi in se sploh ne zaveda, da se podaja na potovanje svojega življenja...

 

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIJERA SERIJE – MURDOCHOVE SKRIVNOSTI – S11, EP1 @ ponedeljek, 5. april, 20:15
Enajsta sezona se začne z Murdochom v zaporu zaradi podtaknjenega umora burleskne plesalke. Njegovi kolegi so bili ustreljeni iz zasede, Brackenreida so nazadnje videli s prislonjeno pištolo na glavi, pokvarjen politik in njegovi pajdaši pa so ugrabili Ogdenovo. Murdoch mora izza zapahov dokazati svojo nedolžnost, pri čemer mu prikrito pomaga detektiv Llewellyn Watts. Tokratna sezona obravnava primere, vključno z vrnitvijo Alexandra Grahama Bella, ki Murdochu pomaga pri preiskavi uboja med večerjo v čast Helen Keller, nenavadno avtomobilsko nesrečo, ki jo je treba razvozlati pred smrtonosnim koncem, ter radikalnim kirurgom, ki si s svojimi revolucionarnimi presaditvami organov nakoplje gnev Mary Baker Eddy, ustanoviteljice gibanja krščanske znanosti.
Epizoda 1: Murdoch mora izza zapahov dokazati svojo nedolžnost v primežu policijske in vladne korupcije, potem ko policisti padejo v zasedo, Ogdenova je ugrabljena in Brackenreid izgine brez vsake sledi.

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIJERA SERIJE – BREZNO: VZPON IN PADEC NACIZMA, S1, EP1 @ ponedeljek, 5. april, 21:00
Predstavljamo zgodbo o tretjem rajhu z globalnega in današnjega vidika. Kako so nacisti osvojili Nemčijo in nato v zgolj nekaj letih še pol Evrope, medtem ko so bile grozote 1. svetovne vojne še tako sveže? In zakaj je minilo toliko časa, preden so jih ustavili? Doslej neobjavljeno arhivsko gradivo, zgodovinski viri in mednarodna ekipa strokovnjakov razkrivajo dramatično novo sliko o Hitlerjevemu režimu. Serija opisuje zapleten niz dogodkov, ki so dali krila novemu režimu ter sprožili nezaslišan val nasilja in krutosti.
Epizoda 1: Leta 1922, ko je fašizem prišel na oblast v Italiji, je razmeroma neznani politični hujskač z imenom Adolf Hitler v Mussoliniju našel svojega vzornika. Hitlerjev cilj? Zasesti oblast v Nemčiji.

 

TV1000 BALKAN FILMOVA PREMIERA – FRIDA @ torek, 6. april, 21:00
Biografska drama spremlja življenje slikarke Fride Kahlo, ki se je po grozljivi nesreči in nenehni bolečini povzpela med slavne umetnice z edinstvenim slogom.
Vloge: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – SKRIVNOSTNI PLANET – S1, EP1 @ sreda, 7. april, 20:00
Naš planet še danes skriva številne skrivnosti. Zakaj se ob obali Mehike na posebnem kraju zbere največje število kitovcev na svetu, in kako je to povezano z meteoritom, ki drvi po vesolju? Zakaj komodoške varane najdemo le na majhnem območju, in kako je eden najbolj čudovitih pragozdov našega planeta postal pozabljen? Od nenavadnih živali v Sulawesiju do čudaških bitij majevskega podzemlja ter od shajališča pum in marsovskih visokih Andov do izgubljenega sveta v Afriki in vojne med pavijani. Podajamo se na serijo epskih potovanj v divjino - čez celine in skozi tisočletja - da bi odkrili nekatere največje skrivnosti naravnega sveta.
Epizoda 1: Spoznajte nekatera najbolj nenavadna bitja na Zemlji na otokih Zmajevega kralja. Zmaji, gremlini in zombi piščanci, punkerske opice in hobiti. Zakaj so ti otoki tako čudaški?

 


VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – VIKINGI LEDENIH VODA – S1, EP1 @ četrtek, 8. april, 21:45
Vstopamo v svet, ki ni bil še nikoli predstavljen na televiziji. Gre za komercialno industrijo ribolova na ledu Winnipeškega jezera, kjer potomci islandskih Vikingov tekmujejo s časom, da bi spravili svoj ulov do obrežja, še preden led popusti. Te edinstvene žene in možje so soočeni s snežnimi viharji, krhkim ledom in vsesplošno nevarnostjo pri lovu s tradicionalnimi metodami, ki so se jih naučili od svojih prednikov. Ribolov na ledu velja za enega najnevarnejših poklicev na svetu, kar še posebej velja za eno najbolj nepredvidljivih okolij na planetu: Winnipeško jezero. Na kocki je veliko denarja in na led se vsako zimo poda več kot 700 ljudi. Ti vikingi ledenih voda tako tvegajo svoja življenja za sleherno ribo in zaslužek.
Epizoda 1: Zgodnji začetek zimske ribolovne sezone na Winnipeškem jezeru pomeni, da so temperature močno padle in ekipe ribičev odhitijo na led s svojimi mrežami.

 

TV1000 BALKAN: FILMSKI VEČER – POLJA SMRTI @ petek, 9. april, 21:00
Novinar je ujet v Kambodži v času genocida pod vodstvom tirana Pola Pota, v katerem je življenje izgubilo dva milijona 'nezaželenih' civilistov.
Vloge: Sam Waterston, Haing S Ngor, John Malkovich

 

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – GOSPA WILSON – S1, EP1 @ sobota, 10. april, 21:00
1963: Alison Wilson ob prihodu domov najde svojega moža Alexandra mrtvega. Kmalu zatem se na njenih vratih nepričakovano pojavi ženska, ki se izdaja za Alecovo 'resnično ženo'. Alison se poda na raziskovalno misijo, da bi odkrila, kdo je bil v resnici njen mož, toda od njune romance v času vojne, ko je delal za tajno službo, do skrivnostnega obdobja v Indiji, hitro postane jasno, da je Alec odnesel svoje skrivnosti v grob. Alison hrepeni po resnici, medtem pa njena odkritja ogrožajo njen skrbno oblikovani svet.
Epizoda 1: Alison Wilson se vrne domov k svojemu možu Alexandru, ko ta nenadoma umre. Zaslepljena od žalosti Alison osupne, ko se na njenih vratih pojavi 'Gladys Wilson', ki se izdaja za Alecovo resnično ženo.

 





















osmrtnice smrtovnicejastuci