Arhiv novic

Viasat izbor vsebin za 15. in 16. teden (12. april – 25. april)

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA SERIJE – ŽIVALSKI VRT TARONGA - V ZAKULISJU – S2, EP1 @ ponedeljek, 12. april, 16:15
Živalski vrt Taronga se vrača z novo sezono, novimi živalskimi vrstami in celo goro preprek, ki jih bo treba premostiti. V tokratni sezoni se v Sydney vračajo levi in tudi sumatranskim tigrom se godi bolje zahvaljujoč naprednemu rejskemu programu. Oskrbniki z veseljem odkrijejo, da je morska levinja Nala breja, medtem pa so zaskrbljeni nad šimpanzovko Naomi, ki ima velike težave s spočetjem. V živalskem vrtu se prav tako pripravljajo na izpust ogroženih bilbijev v divjino in si prizadevajo povečati populacijo opic vrste sajmiri, zato se skupini desetih samic pridružita dva nova samca. Oskrbnikom živalskega vrta Taronga vsekakor ni nikoli dolgčas!
Epizoda 1: Šimpanzovka Naomi ima za seboj velike težave s spočetjem. Sicer je dvakrat rodila, a obakrat mrtvorojena mladička. Tokrat pokličejo na pomoč strokovnjaka, da bi raziskal, kaj se dogaja z Naomi.

 

TV1000 BALKAN: FILMOVA PREMIERA – MANDELA: DOLGA POT DO SVOBODE @ ponedeljek, 12. april, 21:00
Zgodba o Nelsonu Mandeli od njegovih zgodnjih let v podeželski vasici do zaprisege kot prvi demokratično izvoljeni predsednik Južne Afrike.
Vloge: Idris Elba, Naomie Harris, Terry Pheto

 

VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – AVSTRALSKI KROTILCI BIKOV – S1, EP1 @ torek, 13. april, 20:10
Vsako leto, v sušnem obdobju, se peščica pogumnih mož in žena preživlja z lovom na divje bike. Po avstralski divjini roma kakšnih 300.000 divjih bikov in bivolov, ki škodijo naravnemu okolju, zato številne - v kolikor jih ne ulovijo ringerji oz. čuvaji - ustrelijo v sklopu programov iztrebljanja. Ulov teh živali ne koristi le okolju, temveč hkrati predstavlja pomembno industrijsko panogo, še posebej za avstralske domorodce. Vse se prične v zraku, saj lovci s helikopterji preletavajo divjino, dokler ne opazijo divjih bikov in bivolov. Takrat je potrebno skleniti dogovor z lastnikom posestva, pri čemer si vsi skupaj delijo dobiček od prodaje bikov na tržnici goveda. Na kocki so veliki dobički, saj so biki vredni čez 150 milijonov dolarjev. Gre za enega najnevarnejših poklicev na svetu, ki zajema delo z velikim tveganjem, velikim donosom in veliko sklepanja poslov.
Epizoda 1: Liz in Willie Cook se lotita prvega lova na divje bike v sezoni v Lorella Springsu. Ko se Liz zapodi za agresivnim bikom, se vloge kmalu zamenjajo in bik začne loviti njo.

 

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA SERIJE – SOJENJE CHRISTINE KEELER – EP1 @ sreda, 14. april, 21:00
Svež in razburljiv pogled na enega najbolj razvpitih škandalov v britanski zgodovini: niz dogodkov v 1960. letih, ki so postali znani kot afera Profumo in zaradi katerih je moral odstopiti premier Harold Macmillan. Šlo je za škandal s seksom, vohuni in lažmi, ki je leta 1963 odmeval v britanskih medijih, globoko pretresel vlado ter privedel do sojenja manekenki Christine Keeler. Serija je postavljena v čas velikih političnih, socialnih in družbenih pretresov ob vrhuncu hladne vojne. Zgodba razkriva ozadje tega britanskega škandala skozi oči ključnih akterjev.
Epizoda 1: London, 1962: marljiva manekenka Christine Keeler se vrne na delo v kabaretnih klubih. Od njenega skrivnega razmerja s konservativnim vojnim ministrom Johnom Profumom je minilo že več kot leto dni.

 

VIASAT EXPLORE: NOVO! PREMIERA SERIJE - KANALIZACIJA ZA PET MILIJARD FUNTOV – S1, EP1 @ sreda, 14. april, 21:45
Londonsko viktorijansko kanalizacijsko omrežje se približuje točki zloma. Njeni cevovodi so pogosto potisnjeni čez mejo zmogljivosti in v reko Temzo tedensko izpustijo za 300 olimpijskih bazenov neprečiščenih odplak, kar letno znese 39 ton. Toda v teku je velik gradbeni projekt za občutno povečanje zmogljivosti za ravnanje z lastnimi odpadki v prestolnici. Gre za največjo nadgradnjo kanalizacijskega sistema v več kot 150 letih, a ker delo poteka 90 metrov pod londonskimi ulicami, to hkrati predstavlja največji gradbeni izziv današnje generacije.
Epizoda 1: Spremljajte nastanek prvega odseka mega kanalizacije v vzhodnem Londonu. Glavni gradbeni inženir Emmanuel Costes mora izkopati gromozanski 80 metrov globok jašek in ga povezati v omrežje.

 

TV1000 BALKAN: FILMSKI VEČER – NI JE VEČ @ četrtek, 15. april, 21:00
Na peto obletnico poroke Nick Dunne prijavi izginotje svoje žene. Pod pritiskom policije in med vse hujšo medijsko gonjo se ob njegovih lažeh in nenavadnem obnašanju vsi sprašujejo le to, ali je morda sam umoril svojo ženo. Film je posnet na osnovi izjemno uspešnega romanaGilliana Flynna, nagrajenega avtorja New York Timesa.
Vloge: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon

 

VIASAT HISTORY: PREMIERA – NOVE EPIZODE – BREZNO: VZPON IN PADEC NACIZMA - S1, EP 10 @ petek, 16. april, 21:00
Predstavljamo zgodbo o tretjem rajhu z globalnega in današnjega vidika. Kako so nacisti osvojili Nemčijo in nato v zgolj nekaj letih še pol Evrope, medtem ko so bile grozote 1. svetovne vojne še tako sveže? In zakaj je minilo toliko časa, preden so jih ustavili? Doslej neobjavljeno arhivsko gradivo, zgodovinski viri in mednarodna ekipa strokovnjakov razkrivajo dramatično novo sliko o Hitlerjevemu režimu. Serija opisuje zapleten niz dogodkov, ki so dali krila novemu režimu ter sprožili nezaslišan val nasilja in krutosti.
Epizoda 10: Leta 1945 se je vojne končala, ne pa tudi nasilje. Ujetniki taborišč so se maščevali svojim mučiteljem, osumljenim kolaborantkam so obrili glave in vrstili so se poskusi zastrupitve častnikov SS.

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – NEUKROČENA ROMUNIJA – PART 1 & 2 @ sobota, 17. april, 13:45
Nepričakovana divjina, kjer domuje osupljiva kolekcija življenja, uspeva globoko v osrčju Evrope. Prostrana gorovja, starodavni gozdovi in bogata mokrišča nudijo življenjski prostor številnim prepoznavnim vrstam tega kontinenta. Od gozdnatih pobočij Karpatov do razburkanih voda delte reke Donave, v teh krajih letni časi odločajo o usodah. Pridružite se nam na potovanju v raznolik naravni svet Romunije. Odkrijte, kako raznolike rastlinske in živalske vrste preživijo hudo zimo in brsteče spomladanske mesece, čez vse nevarnosti in starševstvo, da bi končno dočakali poletno nagrado, nakar ponovno sledi jesenska bitka za rejenje. Dobrodošli v neukročeno Romunijo.

 

EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – KOLEKCIJA – S1, EP1 @ nedelja, 18. april, 21:00
Pariz, 1947: modni imperij vstane iz pepela tega z vojno razdejanega mesta. Pod vodstvom osupljivo šarmantnega in temeljito neizprosnega Paula Sabina modna hiša Sabine premika meje v povojnem modnem svetu, a za glamurjem in eleganco leži uničujoča skrivnost, ki preti z uničenjem podjetja. Pravzaprav je Paulov lahkomiselni in uživaški mlajši brat Claude tisti, katerega sveža vizija odpira vrata v to novo obdobje v haute couture. Paul in Claude sta preživela eno vojno, toda za kakšno ceno? Zdaj pa je na obzorju nova bitka, ki preti z razdrtjem družine. Tokrat se bodo soočili brat proti bratu, soprog proti soprogi, vajenec proti mentorju. Zapletena in sodobna v samem tonu, dokumentarna serija 'Kolekcija' pripoveduje zgodbo o ceni uspeha v ključnem trenutku francoske zgodovine.
Epizoda 1: Obetavnemu modnemu oblikovalcu Paulu Sabinu so ponujeni ključi do pariškega modnega kraljestva, vendar samemu mu ne bo uspelo, zato zaprosi za pomoč vzkipljivega brata Clauda.

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE – NENAVADNE STVARI, S1, EP1 @ ponedeljek, 19. april, 20:00
Muzeji, laboratoriji in skladišča po svetu hranijo najbolj neverjetne in skrivnostne predmete na Zemlji. S pomočjo nove znanosti in tehnologije jih bomo analizirali kot še nikoli doslej. Sodobna 3D grafika nam pomaga razstaviti te predmete, raziskati najmanjše podrobnosti in obnoviti izgubljene ali poškodovane artefakte z namenom, da bi odkrili njihove skrivnosti. Serija odpira vrata v svet neverjetnega, starodavnega in resnično bizarnega.
Epizoda 1: Ali so zunajzemeljske sile ustvarile starodavni skarabej iz Tutankamonove grobnice, in ali 4.000 let stara plošča resnično vsebuje navodila za izdelavo Noetove barke?

 

TV1000 BALKAN: FILMOVA PREMIERA – SOCIALNO OMREŽJE @ ponedeljek, 19. april, 21:00
Nekega jesenskega večera leta 2003 se je študent Harvarda in genialni računalniški programer Mark Zuckerberg usedel pred svoj računalnik in začel delati na novi ideji. Hitro se je tisto, kar se je začelo v mali študentski sobi pretvorilo v globalno mrežo in komunikacijsko revolucijo. Zgolj šest let in 500 milijonov prijateljev kasneje je Mark Zuckerberg postal najmlajši milijonar v zgodovini. Toda uspeh je tega podjetnika kmalu pahnil v osebne in tudi pravne težave.
Vloge: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Rooney Mara, Bryan Barter

 

VIASAT EXPLORE: NOVO! PREMIERA SERIJE – TURKIZNA VROČICA – S1, EP1 @ torek, 20. april, 21:45
Severno od Las Vegasa se nahaja veliko bogastvo. Neizprosna puščava Great Basin morda ni videti kot idealen kraj za hitro obogatitev, toda pod njeno pusto pokrajino je zakopan večmilijonski zaklad. A kako ga najti? To je pravi izziv. Ottesonovi se že tri generacije ukvarjajo z izkopavanjem dragocenega turkiza. Serija spremlja člane družine, medtem ko se borijo z neprijaznimi razmerami in velikimi nevarnostmi pri delu v Tonopahu v Nevadi. Od razstreljevanja z eksplozivom na zahrbtnih strminah do pritiskov pri izpolnjevanju zahtev mednarodnih kupcev, vsak dan prinaša divjo avanturo ter vseprisotno tanko mejo med uspehom in neuspehom.
Epizoda 1: Ottesonovi garajo, da bi izpolnili naročilo priznanega japonskega oblikovalca, ki se želi polastiti turkizma visoke kakovosti in redkega kamna z imenom beli bizon.

 

EPIC DRAMA: PREMIERA – NOVE EPIZODE – MURDOCHOVE SKRIVNOSTI – S11, EP13 @ sreda, 21. april, 20:15
Enajsta sezona se začne z Murdochom v zaporu zaradi podtaknjenega umora burleskne plesalke. Njegovi kolegi so bili ustreljeni iz zasede, Brackenreida so nazadnje videli s prislonjeno pištolo na glavi, pokvarjen politik in njegovi pajdaši pa so ugrabili Ogdenovo. Murdoch mora izza zapahov dokazati svojo nedolžnost, pri čemer mu prikrito pomaga detektiv Llewellyn Watts. Tokratna sezona obravnava primere, vključno z vrnitvijo Alexandra Grahama Bella, ki Murdochu pomaga pri preiskavi uboja med večerjo v čast Helen Keller, nenavadno avtomobilsko nesrečo, ki jo je treba razvozlati pred smrtonosnim koncem, ter radikalnim kirurgom, ki si s svojimi revolucionarnimi presaditvami organov nakoplje gnev Mary Baker Eddy, ustanoviteljice gibanja krščanske znanosti.
Epizoda 13: Po zastrupitvi sodnika na kuharskem tekmovanju se Murdoch zave, da so zastrupljeno hrano pokušali tekmovalci, vključno s Crabtreejem in Margaret Brackenreid.



VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA – ZAKON SERENGETIJA @ četrtek, 22. april, 19:50
V 1960. letih se je skupina mladih znanstvenikov podala v divjino z nenasitno radovednostjo o delovanju narave. Med raziskovanjem so odkrili, da lahko ključne živalske vrste zgradijo ali pa uničijo ekosistem, v katerem živijo. V oddaji teh pet neopevanih junakov moderne ekologije - Bob Paine, Jim Estes, Mary Power, Tony Sinclair in John Terborgh - z nami deli zgodbe o njihovih avanturah. Med drugim razkrijejo, kako je njihovo pionirsko delo redefiniralo naše predstave o naravi in človeštvu ponudilo priložnost za oblikovanje nove slike sveta, kakršen bi lahko in moral biti.

 

VIASAT EXPLORE: PREMIERA – NOVE EPIZODE – STARE KRIPE NA AVKCIJI – S2, EP10 @ petek, 23. april, 21:00
Mathewsonovi se vračajo v novi sezoni s klasičnimi avtomobili, motornimi kolesi in vsemi vrstami spominkov. Spremljamo ekipo pri iskanju in odkrivanju klasikov v vseh različnih stanjih pod vseprisotnim očesom strokovnjaka in patriarha Dereka Mathewsona, človeka, ki že vse od časa, ko je bilo življenje enostavnejše, ne zna reči ne. Od vozil iz minule dobe, kot je denimo Austin 16, do sodobnih klasikov kot sta Ford Capris in RS 2000, številnih Minijev in celo do vrtoglave zabaviščne naprave, tokrat se bo na dražbah znašlo nekaj za vsak okus.
Epizoda 10: Štirje VW avtodomi iščejo nov dom v dražbeni hiši. Paul se odpravi na prevzem redkega kabrioleta Reliant Scimitar, a to nazadnje privede do družinskega prepira, ko se vrne z napačnim avtomobilom.

 

TV1000 BALKAN: FILMOVA PREMIERA – IZGUBLJENI V VESOLJU @ sobota, 24. april, 21:00
Ljubezenska zgodba iz časa vietnamske vojne ter političnih in družbenih napetosti. Gre za pripoved o samoanalizi, negotovostih in nemoči, izraženo skozi pesmi Beatlesov.
Vloge: Evan Rachel Wood, Jim Sturgess, Joe Anderson, Dana Fuchs, Martin Luther

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – VELIKI KORALNI GREBEN: ŽIVEČI ZAKLAD – 4-DELNA SERIJA @ nedelja, 25. april, 16:25
Veliki koralni greben je eden najbolj priljubljenih in raznolikih krajev na Zemlji. Ta štiridelna serija pod taktirko z emmyjem nagrajenega snemalca raziskuje različne kotičke in globine koralnega grebena, pri čemer se osredotoča na živali in rastline v njihovem naravnem okolju ter na rastoč ekosistem kot takšen.





















osmrtnice smrtovnicejastuci