Arhiv novic

Viasat: Izbor vsebin za 25. in 26. teden (21. junij – 4. julij).

 TV1000 BALKAN: FILMSKI VEČER - PREMIERA – 90 MINUT V NEBESIH @ ponedeljek, 21. junij, 21:00
Pastor Don Piper je srečno poročeni oče, ki ga po prometni nesreči razglasijo za mrtvega, po uri in pol pa se prebudi in trdi, da je videl nebesa.
Vloge: Hayden Christensen, Kate Bosworth, Hudson Meek, Bobby Batson, Elizabeth Hunter

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - SKRIVNOSTI LEDENODOBNIH ORJAKOV @ torek, 22. junij, 21:00
Paleontolog Dick Mol se podaja na lov za sledmi o množičnem izumrtju ob koncu zadnje ledene dobe. Od zbirk starodavnih kosti do nožnih odtisov v sipinah sadre in ostankov dreves v permafrostu, raziskovalci so našli številne sledi izurjenih človeških lovcev in njihovega plena: mamutov, jamskih medvedov in orjaških lenivcev. Ali je možno, da so naši predniki privedli te orjake do izumrtja, ali pa je bil vzrok hitro spreminjajoče se podnebje?

 

EPIC DRAMA: PREMIERA SERIJE - NOVE EPIZODE – BELA PRINCESA – S1, EP5 – sreda, 23. junij, 21:00
Televizijska serija, posneta po istoimenskem romanu avtorice Philippe Gregory, prinaša zgodbo o Angliji, ki jo je zgolj navidezno povezala poroka Elizabete Yorške in kralja Henrika VII., vendar je njun osebni in politični razkol vse globlji. Besneča vojna med njima grozi, da bo vnovič raztrgala kraljestvo. Med ljudmi začnejo krožiti govorice, da je Lizziejin davno izgubljeni brat, princ Richard, živ in namerava prevzeti prestol, kar Lizzie postavi pred nemogočo izbiro med njenim novim tudorskim možem in dečkom, ki je morda del njene lastne družine in zakoniti Yorški kralj. Gre za pripoved o moči, družini, ljubezni in izdajstvu v najbolj turbulentnem obdobju britanske zgodovine. Zgodovinska drama se odvija z vidika žensk, ki vodijo nenehno bitko za angleški prestol.
Epizoda 5: Lizzie se sooči z materjo glede njenih načrtov, burgundski princ ogrozi oblast kralja Henrika, Henrikova mati pa skriva temačno skrivnost.

 

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE - NOVE EPIZODE – ARKTIČNA ŽELEZNICA - S1, EP2 @ sreda, 23. junij,21:45
Železnica Northland Railroad - znana tudi kot "arktični polarni ekspres" - poteka čez 1.125 kilometrov gosto poraslega gozda do odmaknjenega Jamesovega zaliva v Kanadi, ki mu pravijo "vrata v Arktiko". Naj bodo pogoji še tako brutalni, trdoživi uslužbenci železnice s skupnimi močmi poskrbijo za nemoten prevoz tovora, redni pregled tirov, odstranjevanje snega in ledu ter vzdrževanje vlakov in železniške infrastrukture. Za povrh pa dostavljajo še življenjsko pomembne dobrine skupnostim na ledenem severu. Ta serija ponuja akcije polno mešanico ambicioznega inženiringa, osupljivih pokrajin in izjemnih podvigov človeškega prizadevanja.
Epizoda 2: Snežni viharji in led ogrožajo najdaljše in najbolj prometne tovorne poti železniškega omrežja. Tovarna papirja iz Kapuskasinga je eden najpomembnejših odjemalcev železnice.

 

EPIC DRAMA: PREMIERA SERIJE - NOVE EPIZODE –– OPERACIJA BUFFALO S1, EP2 – četrtek, 24. junij, 21:00
Presunljiva serija, navdihnjena po resničnih dogodkih, vzame pod drobnogled kontroverzno obdobje v moderni zgodovini Avstralije - britanske jedrske poskuse v puščavi južne Avstralije v 1950-ih letih. Major Leo Carmichael je zadolžen za izgradnjo in nadzor nad jedrskimi poskusnimi stolpi v Maralingi. Pri delu odgovarja le svojemu poveljniku, generalu Crankfordu, ki ga ljubeče kličejo "Cranky" in ki ni dorasel svojemu položaju. Leo pristane na veliki preizkušnji ob prihodu nove meteorologinje Eve Lloyd-George, ki jo je poslala tajna obveščevalna služba M16, da bi poiskala vir odtekanja informacij. Medtem "Cranky" prisili Lea, da se mu pridruži na potovanju v puščavo, kjer želi poiskati staroselce. Leo sicer zaupa v uradne vladne trditve, da na tamkajšnjem območju ne živijo staroselci. Na višku hladne vojne sta bili človekovi zmožnosti za zvestobo in izdajstvo nenehno nastrojeni druga proti drugi. Ko bi le lahko prišlo do razcveta zaupanja sredi neskončne puščave ... a to niso bili časi za zaupanje.
Epizoda 2: Ob prihodu nove ženske v oporišče Leo nemudoma postane sumničav, general Crankford pa podvomi v svoje delo po srečanju z družino staroselcev.

 

VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE - NOVE EPIZODE – ELEKTRIFIKACIJE STARODOBNIKOV - S1, EP7 @ petek, 25. junij, 21:45
Spretni mehaniki s pomočjo sodobne tehnologije in inženirskega napredka popravljajo, obnavljajo ter predelujejo priljubljena klasična vozila v sanjske električne avtomobile za prihodnje generacije. Pod taktirko avtomobilističnih strokovnjakov, ustvarjalcev serije 'Trgovec z rabljenimi vozili', se vsaka epizoda te serije osredotoča na preobrazbo določenega klasičnega vozila, kot sta denimo porsche 911 in VW-jev avtodom. Vsak od njih skriva edinstveno zgodovino ter vrsto oblikovalskih in inženirskih izzivov. Hitropotezna, poučna in izredno zabavna serija 'Elektrifikacije starodobnikov' prinaša aktualno prenovo klasičnih vozil na vaše male zaslone.
Epizoda 7: Moggy in ekipa imajo polne roke dela z obnovo avtomobila MG Midget iz 60-ih. In to še preden sploh pričnejo s predelavo vozila na električni pogon...

 

EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA – AGATHA IN IŠTARJINO PREKLETSTVO @ sobota, 26. junij, 21:00
Minili sta dve leti, odkar je njeno enajstdnevno izginotje povzročilo vsesplošno vznemirjenje, in Agatha Christie razmišlja, da bi se odpovedala pisanju detektivskih romanov in se osredotočila na resno literarno kariero. Da bi pobegnila in poiskala navdih, Agatha odpotuje v Bagdad na arheološki izlet. Toda tam jo pričaka kaos. Odkrito je bilo največje naftno polje na svetu in iraški starodavni zakladi so ogroženi, medtem pa Agatha spozna naivnega mladega arheologa Maxa, ki potrebuje njeno pomoč pri preiskovanju serije umorov v bogati vili, kjer bivata. Je Agatha končno srečala sebi enakega?

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH - MARATON – STARODAVNA ASTRONOMIJA @ nedelja, 27. junij, 17:50
Osupljiva računalniška grafika, čudoviti posnetki pokrajine in nekateri najpomembnejši astronomski artefakti nam ponujajo pogled na kozmos skozi oči naših prednikov. Preverili bomo starodavne poglede na nebo iz vseh koncev sveta ter vse od rojstva civilizacijo do nedavne preteklosti. Od lovcev-nabiralcev do Edwina Hubbla, ogledali si bomo najrazličnejše načine, s katerimi smo opazovali in beležili premikanje neba, in s pomočjo zgodovinarjev in astronomov bomo pojasnili znanost o stvareh, ki so jih naši predniki poskušali razložiti z mitologijo. Povrh tega bomo s pomočjo vrhunske računalniške grafike prikazali, kako se je skozi čas razvijalo naše razumevanje delovanja vesolja in zavedanje naše vloge v razširjajočem se kozmosu.

 

TV1000 BALKAN: FILMOVA PREMIERA! – NEDOKONČANI POSLI @ ponedeljek, 28. junij, 21:00
Prizadevni lastnik majhnega podjetja in njegova družabnika iz ZDA odpotujejo v Evropo, da bi tam sklenili najpomembnejši posel v njihovem življenju, a kar se začne kot uradna službena pot, se kmalu popolnoma izjalovi.
Vloge: Vince Vaughn, Tom Wilkinson, Dave Franco, Sienna Miller, Nick Frost

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – MAMUT: OBDUKCIJA - @ torek, 29. junij, 20:05
Ta fascinanten film spremlja mednarodno ekipo strokovnjakov za mamute in kloniranje, ko se ti lotijo zgodovinske obdukcije v Sibiriji in si prizadevajo priklicati te legendarne orjake iz ledene dobe nazaj v življenje. Medtem ko žival previdno secirajo in pregledajo okle, ta oddaja razkriva življenjsko zgodbo tega mamuta do forenzičnih podrobnosti. Poleg zanimivega vpogleda v življenje sibirskega mamuta izpred 40.000 leti imajo ustvarjalci oddaje tudi ekskluziven dostop do vodilnih znanstvenih programov v Združenih državah in Južni Koreji, ki si prav ta trenutek prizadevajo klonirati mamuta. Dokumentarni film Mamut: Obdukcija razkriva, kako je znanost v resnici blizu ponovni obuditvi mamutov.

 

VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – GRADNJA VELIKANOV – S2, EP2 @ sreda, 30. junij, 20:10
Kako je možno izkopati največji podzemni železniški sistem pod mestom, ne da bi se zgradbe nad njim pogreznile v zemljo? Kako lahko inženirji zgradijo 48 kilometrov dol most, ki lahko prenese posledice smrtonosnega tajfuna? Kako inženirji zgradijo ladjo, ki zna razmišljati, pristati in napolniti gorivo brez potrebe po človeški roki? Ta prelomna serija razkriva izjemne inovacije, ki omogočajo gradnjo super-struktur, ter predstavlja globoke skrivnosti o njihovem delovanju.
Epizoda 2: Velikanski železniški bazni predor Brenner se bo raztezal 51 kilometrov pod visokimi Alpami v centralni Evropi in bo tako postal največja podzemna železniška povezava na svetu.

 

VIASAT HISTORY: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – PRELOMNICA – S1, EP1 - @ četrtek, 1. julij, 19:25
Oddaja 'Prelomnica' spremlja zgodnja življenja štirih najslavnejših voditeljev 20. stoletja ter kako in kdaj so dosegli kritično prelomnico v njihovih življenjih. Mati Josefa Stalina je bila trdno odločena, da bo njen sin postal duhovnik. Adolf Hitler je bil prepričan, da bo postal slaven umetnik, dokler ga niso zavrnili na dunajski Akademiji za likovno umetnost, nakar je postal samotar in brezdomec. Winston Churchill je bil študent brez navdiha in politična zguba, a je po pobegu iz vojnega zapora zaslovel in začel novo politično kariero. Britanska mati Kaiserja Wilhelma II. je bila odločena svojega sina vzgojiti v razsvetljenega monarha, ki bi prinesel mir Evropi, vendar je Kaiser razvil prezir do njenih vrednot in britanskih korenin. 'Prelomnica' prepleta intervjuje z mednarodnimi strokovnjaki, redko predvajane arhivske posnetke in snemanje na lokacijah, kar gledalcem postreže s presenetljivim portretom mladeničev in prelomnicami, ki so spremenile njih same in svet kot takšen.
Epizoda 1: Josip Džugašvili se je šolal za duhovnika, dokler ga ni brutalna, ponižujoča izkušnja kot Gruzinca postavila na neusmiljeno pot do enega najbolj vplivnih in nasilnih diktatorjev 20. stoletja.

 

VIASAT NATURE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – DIVJE REČI Z DOMINICOM MONAGHANOM – S2, EP1 @ petek, 2. julij, 19:00
Dominic Monaghan, igralec in navdušenec na divjino, bo popeljal gledalce na razburljivo avanturo v najbolj odmaknjene kotičke planeta na lov za najbolj izjemnimi, izmuzljivimi in eksotičnimi živalmi. Vsaka posamezna epizoda predstavlja intimno, akcije polno doživetje, v katerem Dominic obišče eksotične oz. ekstremne lokacije, da bi izsledil in se približal najredkejšim in nevarnim vrstam živali. Dominic je odločen deliti svojo strast do nevarnih in pogosto napačno razumljenih insektov, plazilcev in živali, pri čemer mu na pomoč priskočijo lokalni prebivalci in strokovnjaki, ki mu pomagajo preučiti ta bitja. Dominic se je že v otroštvu naučil, kako ravnati, skrbeti in ceniti divje živali, in njegovo bogato znanje - skupaj z njegovo nalezljivo vnemo - naredita to serijo nadvse zanimivo in razburljivo.
Epizoda 1: Dominic odpotuje v Kenijo - osrčje safarija - da bi izsledil orjaško pljuvajočo kobro. Medtem ko sta na lovu, Dominic in snemalec Frank doživita doslej najbližje srečanje s šest-tonskim slonom.

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE – NOČ DOLGIH NOŽEV: HITLERJEV VZPON NA OBLAST @ sobota, 3. julij, 21:00
1934: med 29. junijem in 2. julijem je Hitler sprožil val umorov in dal ubiti celo svojega edinega prijatelja, poveljnika SA Ernsta Röhma. A kaj se je v resnici zgodilo v 'noči dolgih nožev', in ali je imel Hitler popoln nadzor nad svojo uničujočo naravo? Na podlagi zgodovinske dekonstrukcije treh noči, ki so zaznamovale Hitlerjeve dokončne korake do absolutne oblasti, ta mini-serija raziskuje veliko prelomnico v zgodovini nacistične Nemčije, pri čemer s pomočjo zgodovinarjev, arhivskih posnetkov in grafičnega oblikovanja razkriva, kako so se dogodki odvijali.

 

VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA SERIJE – ČEBELAR CHARLIE – S1, EP1 @ 18:00
Charlie Agar je lastnik in upravljalec čebelarskega podjetja, ki se ukvarja z odstranjevanjem panjev v osrčju Teksasa. Charlie je po značaju adrenalinski navdušenec, nori izumitelj, ljubitelj narave in vsesplošni prismuknjenec, a prav takšen moraš tudi biti, da bi lahko posvetil življenje reševanju čebel in prenašal pik za pikom. Pri delu Charlieju pomagajo ekscentrični prijatelji in izkušeni čebelarji, ki vas bodo popeljali s seboj na hišne obiske, kjer ne manjka edinstvenih nevarnosti, vsakodnevnih izzivov in komičnih trenutkov. Od plezanja po drevesih in sesanja čebel do rezanja sten, Charlie nikoli ne ve, kaj ga čaka ob srečanju s panjem čebel. Hkrati se bomo poučili o pomembni vlogi čebel kot opraševalcev za kmetijstvo in naše preživetje.
Epizoda 1: Spremljajte Charlieja Agarja in prijatelje na njihovih čebeljih misijah. Stvari se zapletejo, ko se Charlie loti panja besnih afrikaniziranih čebel, toda Charlie bo naredil vse, da bi jih rešil.





















osmrtnice smrtovnicejastuci