Arhiv novic

Novosti na Epic Drama in TV 1000 v juliju

Pregled novosti na Epic Drama

Gospodična Marple
Žanr: Kriminal in misterioznost
Premierno od sobote, 3. julija, ob 21:00
Leto: 2007
Sezona 3: 4 x 120 min
Režiserji: Agatha Christie, Tom MacRae, Stewart Harcourt, Kevin Elyot, Stephen Churchett
Igralci: Geraldine McEwan, Emily Beecham, Juliet Stevenson, Richard Armitage, Jane Seymour, Richard E. Grant, Dan Stevens, Ruth Wilson
V tretji sezoni se gdč. Jane Marple spopade z največjim izzivom doslej, ko od pokojnega prijatelja Rafiela prejme navodila za preiskavo morebitnega zločina, o katerem pa ne ve prav ničesar. Marplova prav tako odkrije skrivnosti, ki so grenile življenje družini, pri kateri sama trenutno biva, ko se poročna slovesnost spremeni v preiskavo zločina. Kasneje Marplova v Devonu preiskuje umor in zgodbo o morilcu otroka, ki ni bil nikoli obsojen. V glamuroznem londonskem hotelu Bertram pa presenečena ugotovi, da se ni nič spremenilo, odkar je zadnjič bivala v hotelu kot majhna deklica. Jane je sicer navdušena nad tradicionalno opremo in vrhunsko storitvijo, vendar ja za zloščeno fasado moč čutiti vseprisotno nevarnost.


Operacija Buffalo
Žanr: Resnična zgodovina
Nadaljevanje v četrtek, 1. julija, ob 21:00
Leto: 2019
Sezona 1: 6 x 60 min
Režiserji: Peter Duncan, Tanya Phegan, Andrew Anastasios
Igralci: Ewen Leslie, Jessica De Gouw, James Cromwell, Tony Martin, Alan Dukes
Presunljiva serija, navdihnjena po resničnih dogodkih, vzame pod drobnogled kontroverzno obdobje v moderni zgodovini Avstralije - britanske jedrske poskuse v puščavi južne Avstralije v 1950-ih letih. Major Leo Carmichael je zadolžen za izgradnjo in nadzor nad jedrskimi poskusnimi stolpi v Maralingi. Pri delu odgovarja le svojemu poveljniku, generalu Crankfordu, ki ga ljubeče kličejo "Cranky" in ki ni dorasel svojemu položaju. Leo pristane na veliki preizkušnji ob prihodu nove meteorologinje Eve Lloyd-George, ki jo je poslala tajna obveščevalna služba M16, da bi poiskala vir odtekanja informacij. Medtem "Cranky" prisili Lea, da se mu pridruži na potovanju v puščavo, kjer želi poiskati staroselce. Leo sicer zaupa v uradne vladne trditve, da na tamkajšnjem območju ne živijo staroselci. Na višku hladne vojne sta bili človekovi zmožnosti za zvestobo in izdajstvo nenehno nastrojeni druga proti drugi. Ko bi le lahko prišlo do razcveta zaupanja sredi neskončne puščave ... a to niso bili časi za zaupanje.


Bela princesa
Žanr: Resnična zgodovina
Nadaljevanje v sredo, 7. julija, ob 21:00
Leto: 2017
Sezona 1: 8 x 60 min
Režiser: Philippa Gregory, Emma Frost
Igralci: Jodie Comer, Jacob Collins-Levy, Rebecca Benson, Richard Dillane, Michelle Fairley
Televizijska serija, posneta po istoimenskem romanu avtorice Philippe Gregory, prinaša zgodbo o Angliji, ki jo je zgolj navidezno povezala poroka Elizabete Yorške in kralja Henrika VII., vendar je njun osebni in politični razkol vse globlji. Besneča vojna med njima grozi, da bo vnovič raztrgala kraljestvo. Med ljudmi začnejo krožiti govorice, da je Lizziejin davno izgubljeni brat, princ Richard, živ in namerava prevzeti prestol, kar Lizzie postavi pred nemogočo izbiro med njenim novim tudorskim možem in dečkom, ki je morda del njene lastne družine in zakoniti Yorški kralj. Gre za pripoved o moči, družini, ljubezni in izdajstvu v najbolj turbulentnem obdobju britanske zgodovine. Zgodovinska drama se odvija z vidika žensk, ki vodijo nenehno bitko za angleški prestol.


Poletje kriminala
Vsak delavnik v juliju
Endeavour
Frankie Drake
Detektivka Fisherjeva
Murdochove skrivnosti
Umori se vrstijo, zločinci so na prostosti in nikjer ni varnega zavetja, zato smo sestavili elitno skupino borcev proti kriminalu, ki prihajajo iz vseh koncev sveta. Ti vključujejo najboljšega britanskega detektiva, sijajnega Endeavourja, kanadski detektivski dvojec Drake in Murdoch ter glamurozno gdč. Fisher iz Avstralije, ki zločine vselej rešuje z eleganco. Pridružite se nam vsak dan in odkrijte, kdo je storilec!

 

Pregled novosti na TV1000

Tematski blok: Zgodbe iz knjig na velikem zaslonu
Vsak konec tedna od sobote, 3. julija, ob 21:00
V juliju na zaslone prinašamo čarobnost knjig s serijo izjemnih filmov, posnetih po priljubljenih literarnih delih. Ti vključujejo vse od velikih avantur iz 18. stoletja do najbolj ganljive filmske adaptacije Stephena Kinga. Ne zamudite mojstrskega pripovedništva in sijajnih filmov, prenešenih z lista na platno.


Napačen odcep pri Tahoeju
V soboto, 3. julija, ob 21:00
Žanr: Akcija/ kriminalka/ drama
Režiser: Franck Khalfoun
Igralci: Cuba Gooding Jr., Miguel Ferrer, Harvey Keitel
Izvirni naslov: Wrong Turn at Tahoe
Leto: 2009
Država: ZDA
Nepomemben zločinski šef ubije razpečevalca mamil, ne vedoč, da ta dela za največjega kriminalnega botra v deželi.


Tematski blok:
Družinski popoldnevi
Vsako nedeljo popoldan od 4. julija ob 13:00
Nedeljski popoldnevi so družinski popoldnevi na kanalu TV1000. Dovolite nam, da vas ponesemo v domišljijske in čudežne svetove, kjer zmaji letijo, živali govorijo, David Bowie pa je kralj goblinov.


Moški, ženske in otroci
V ponedeljek, 12. julija, ob 21:00
Žanr: Komedija/ drama/ ljubezenski
Režiser: Jason Reitman
Igralci: Kaitlyn Dever, Rosemarie DeWitt, Ansel Elgort
Izvirni naslov: Men, Women & Children
Leto: 2014
Država: ZDA
Film spremlja skupino srednješolskih najstnikov in njihovih staršev ter družin, ki spoznavajo, kako je doba interneta spremenila njihove odnose, način sporazumevanja, njihovo samopodobo in celo ljubezensko življenje.





















osmrtnice smrtovnicejastuci