Arhiv novic

Epic Drama HD: Agatha in polnočni umori


Manjkajoči rokopis in naraščajoče število trupel!

Čas je, da Agatha Christie ubije svojo najbolj znano stvaritev ...

 

AGATHA IN POLNOČNI UMORI

 

Agatha in polnočni umori sledi slavni pisateljici kriminalk, Agathi Christie (Helen Baxendale) med nemškimi zračnimi napadi na London, ko se odloči ubiti svojo najbolj znano stvaritev Hercula Poirota. Drama Agatha in polnočni umori bo premierno predstavljena na programu Epic Drama in sicer v soboto, 4. septembra ob 21.00, napisal pa jo je scenarist Tom Dalton, ki si je zamislil tudi obe prejšnji celovečerni drami o Christiejevi – Agatha in resnica o umoru ter Agatha in Ištarjino prekletstvo.

 

London v štiridesetih letih prejšnjega stoletja. Nemški zračni napadi imenovani Blitz besnijo in njena prihodnost je ogrožena zaradi posledic vojne, zato se Agatha Christie se odloči, da ubije svojo najbolj znano stvaritev. Po dvanajstih romanih o Poirotu v šestih letih bi morala biti Agatha že zelo bogata. Namesto tega se le stežka preživlja. Ubiti Poirota sredi vseh teh pretresov se zdi skoraj zlobno, a Agatha ima načrt: roman bo prodala zasebnemu kupcu, oboževalcu, ki bo, zato da bi bil del zgodovine, plačal vse, kar je treba. Dogovori se za sestanek v razvpitem londonskem hotelu, kjer pa gredo, kljub prisotnosti starega prijatelja, stvari hitro po zlu. Med bombnim napadom in vse več mrtvimi, se znajde v resnični nevarnosti: edina stvar, ki je vredna več od zadnjega romana o Poirotu, je zadnja knjiga, ki bi jo napisala Agatha Christie.

 

V filmu med drugim nastopajo, Helen Baxendale kot Agatha Christie, Blake Harrison kot Travis Pickford, Gina Bramhill kot Grace Nicory, Elizabeth Tan kot Jun Yuhuan, Alistair Petrie kot Sir Malcolm Campbell, Vanessa Grasse kot Nell Lewis, Jodie McNee kot PC O'Hanauer, Daniel Caltagirone kot Eli Schneider, Morgan Watkins kot Rocco Vella, Jacqueline Boatswain kot Audrey Evans, Scott Chambers kot Clarence Allen in Thomas Chaanhing kot Frankie Lei.

Nov celovečerni kriminalni triler Agatha in polnočni umori, ki ga je režiral Joe Stephenson, bo premierno predvajan na programu Epic Drama in sicer v soboto, 4. septembra ob 21.00.





















osmrtnice smrtovnicejastuci