Arhiv novic

Izbor vsebin za programe Viasat od 30. avgusta do 12. septembra

PONEDELJEK 30/08
VIASAT EXPLORE: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – ARKTIČNA ŽELEZNICA – S1, EP1 @ ponedeljek, 30. avgust, 21:00
Železnica Northland Railroad - znana tudi kot "arktični polarni ekspres" - poteka čez 1.125 kilometrov gosto poraslega gozda do odmaknjenega Jamesovega zaliva v Kanadi, ki mu pravijo "vrata v Arktiko". Naj bodo pogoji še tako brutalni, trdoživi uslužbenci železnice s skupnimi močmi poskrbijo za nemoten prevoz tovora, redni pregled tirov, odstranjevanje snega in ledu ter vzdrževanje vlakov in železniške infrastrukture. Za povrh pa dostavljajo še življenjsko pomembne dobrine skupnostim na ledenem severu. Ta serija ponuja akcije polno mešanico ambicioznega inženiringa, osupljivih pokrajin in izjemnih podvigov človeškega prizadevanja.
Epizoda 1: Sprevodnik JR in njegov pripravnik Trevor se borita s snežnimi viharji, da bi prevzela veliko pošiljko lesa in papirja iz tovornega vozlišča Cochrane.

 

TOREK 31/08
EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH – SKRIVNOSTI ULICE RILLINGTON - S1, EP1 @ torek, 31. avgust, 21:55
Napeta drama o zloglasnem serijskem morilcu Johnu Reginaldu Christieju. Leta 1950 so Timothyja Evansa obesili zaradi umora njegove hčerke Geraldine. Domnevno naj bi umoril tudi svojo ženo Berly. Toda Evans je vse do zadnjih trenutkov odločno zagovarjal svojo nedolžnost. Več let kasneje je grozljivo odkritje pokazalo, da je njegov sosed - glavna priča tožilstva Reg Christie - ne le pravi morilec, temveč odgovoren še za umor šestih drugih žensk, vključno z lastno ženo Ethel. Ganljiva drama se odvija v temačnem Christiejevem domu na naslovu 10 Rillington Place ter opisuje odnose med Christiejem, njegovo ženo Ethel in nedolžnim mladim parom Evans. Kako je lahko Christie toliko časa ostal nekaznovan, kakšen sprevrženi vpliv je imel nad mladima novoporočencema Timothyjem in Berly, ter kako je uspel pretentati sodnika in poroto, da so na smrt obsodili nedolžnega človeka?
Epizoda 1: Ethel in Reg se po devetletni ločitvi ponovno zaljubita in se preselita na naslov 10 Rillington Place. Toda po izbruhu vojne se ponovno začnejo kazati razpoke v njunem razmerju.

 

SREDA 01/09
VIASAT EXPLORE: NOVO! PREMIERA SERIJE – NAJVEČJE INŽENIRSKE NAPAKE – S3, EP1 @ sreda, 1. september, 20:15
Od neverjetnih do prav smešnih, ta serija razkriva epske in skorajšnje spodrsljaje, o katerih inženirji neradi govorijo. Zakaj je zemlja pogoltnila osem dragocenih korvet, kaj je sprožilo samouničenje velike vetrne turbine na Danskem in zakaj se je most na avtocesti v Melbournu nenadoma zrušil med izvajanjem gradbenih del? Od tragičnega zrušenja žerjava v Ohiu do britanskega jeza na robu katastrofe, s pomočjo inženirjev, pričevanj očividcev in strokovnjakov bomo analizirali, kaj je šlo po zlu v teh primerih in razkrili, kako si inženirji prizadevajo preprečiti podobne nesreče v prihodnosti.
Epizoda 1: Kaj je povzročilo nenadno zrušenje mosta sredi prometne konice v Minneapolisu in zakaj je rutinsko rušenje v Dallasu šokiralo množice?

 

ČETRTEK 02/09
EPIC DRAMA: NOVE EPIZODE! PREMIERA SERIJE - MANHATTAN - S2, EP5 @ četrtek, 2. september, 21:45
Obdobna drama, postavljena v zakulisje tajne misije izdelave prve atomske bombe v Los Alamosu v Novi Mehiki. Spremljamo sijajne, a nepopolne znanstvenike in njihove družine, medtem ko si prizadevajo sobivati v svetu, v katerem skrivnost in laži prežemajo vse vidike njihovih življenj. Druga sezona prikazuje prepletena življenja prebivalcev Los Alamosa v tekmi, da bi izdelali prvo atomsko bombo v zgodovini. Znanstveniki in njihove družine živijo odrezani od sveta v najbolj skrivnostnem mestu na svetu, kjer se morajo odreči svoboščinam in razumu, da bi končali eno vojno in zanetili drugo, medtem ko vohuni in paranoja ves čas od znotraj ogrožata sam projekt. Hladna vojna čaka tik za atomskim obzorjem ...
Epizoda 5: Frank se privaja na svojo novo vlogo na hribu.

 

PETEK 03/09
VIASAT EXPLORE: NOVE EPIZODE! PREMIERA SERIJE! – STARE KRIPE NA AVKCIJI – S3, EP2 @ petek, 3. september, 20:15
Pridružite se družini Mathewson v slikoviti vasici Thornton-le-Dale - znani kot vrata v narodni park North York Moors - kjer letno na avkcijah prodajo 2.000 starodobnikov, kot tudi različne vrste redkih in klasičnih motornih koles in spominkov. Mathewsonovi so dinastija dražbarjev starodobnih avtomobilov iz Severnega Yorkshira. V tokratni sezoni bodo na dražbo med drugim postavili redkega Aston Martina, vrednega več kot 100.000 funtov, popolnoma ohranjeno vozilo Ford Cortina za 10.000 funtov ter star kombi, vreden slabih 1.000 funtov. Za glavo družine Dereka nobeno vozilo ni izven dosega, saj goji veliko strast do inženirstva in hrepeni po dneh, ko je bil avtomobilizem skupni družinski hobi.
Epizoda 2: Mathewsonovi dobijo v roke vozili Mercedes SL, letnik 1971, in Jaguar XJS, letnik 1989, kasneje pa do popolnosti obnovijo vozilo Triumph Spitfire iz leta 1966.

 

SOBOTA 04/09
EPIC DRAMA: NOVO! PREMIERA – AGATHA IN POLNOČNI UMORI @ sobota, 4. september, 21:00
London, leto 1940: nemško bombardiranje in negotova prihodnost ob divjanju vojne Agatho Christie prisilita v upokojitev ene svojih najslavnejših stvaritev. Po dvanajstih romanih o Poirotu v šestih letih bi Agatha morala biti bogata ženska, a v resnici komaj shaja iz meseca v mesec. Konec Poirota sredi pretresov 2. svetovne vojne povzroči hud gnev, toda Agatha ima načrt. Roman bo prodala zasebnemu kupcu, ki je pripravljen plačati vsako ceno, da bi si prilastil košček zgodovine. V ta namen sledi sestanek v razvpitem londonskem hotelu, a gredo stvari hitro po zlu navkljub prisotnosti starega prijatelja. Z neba padajo bombe, kopičijo se trupla in Agatha se znajde v veliki nevarnosti. Je zadnji roman o Poirotu sploh zadnja knjiga, ki jo bo kdaj napisala Agatha Christie?

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE – HITLER PROTI STALINU – S1, EP1 @ sobota, 4. september, 21:00 & EP2 @ sobota, 4. september, 22:00
Hitler in Stalin: najhujša diktatorja dvajsetega stoletja. A četudi se nikoli nista srečala, njuno sodelovanje velja za prelomni dogodek v sodobni zgodovini. Kako sta gledala drug na drugega in kakšen je bil njun medsebojni vpliv? Dokumentarec v dveh delih predstavlja najnovejša razkritja o najbolj razvpitem zavezništvu 20. stoletja. Stalin in Hitler sta z nemško-sovjetskim paktom združila nezdružljivo. V ta namen sta si med seboj pošiljala signale preko zvestih agentov, zvezala roke tistim, ki so nasprotovali tovrstni spravi, medtem pa se nenehno spraševala, če eden ali drug »blefira«. A nazadnje sta si morala oba priznati, da jima dober medsebojni odnos prinaša velike koristi.
Epizoda 1: Četudi se nikoli nista srečala, sodelovanje Hitlerja in Stalina velja za prelomni dogodek sodobne zgodovine. Odkrijte najnovejša razkritja o najbolj razvpitem zavezništvu 20. stoletja.
Epizoda 2: Četudi se nikoli nista srečala, sodelovanje Hitlerja in Stalina velja za prelomni dogodek sodobne zgodovine. Odkrijte najnovejša razkritja o najbolj razvpitem zavezništvu 20. stoletja.

 

NEDELJA 05/09
VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA – ŽIVALSKI VELIKANI @ nedelja, 5. september, 12:00
V tej hitropotezni seriji Steve Backshall sreča najbolj karizmatične orjaške živalske vrste našega planeta. V Bocvani bo plaval z nilskimi krokodili, v Dominiki s kiti glavači, v Kaliforniji bo pa prisiljen bežati pred bojevitimi dvotonskimi morskimi sloni. Prav tako se bo na štiri oči srečal z velikim belim morskim psom ob obali Cape Towna in peš zasledoval pošastnega slona po južnoafriški savani. In ker bo te mega velikane srečal v njihovem naravnem okolju, bo Steve zlahka predstavil izjemne sposobnosti, ki jih te živali premorejo na račun svoje velikosti.

 

PONEDELJEK 06/09
TV1000 BALKAN: FILMSKI VEČER! – KATERI JE PRAVI? @ ponedeljek, 6. september, 21:00
Ally Darling se odloči odkriti, ali je kateri od njenih nekdanjih devetnajstih ljubimcev prava ljubezen njenega življenja.
Vloge: Anna Faris, Chris Evans, Blythe Danner, Ed Begley Jr., Eliza Coupe
VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA SERIJE – PACIFIK – S1, EP1 @ ponedeljek, 6. september, 20:00
Pacifiški ocean pokriva 161 milijonov kvadratnih kilometrov in se razteza vse od ZDA na vzhodu do Avstralije na zahodu. Ta naš največji ocean prekriva polovico sveta in kar kipi od življenja. V seriji bomo obiskali prostrano odprto morje, ki pokriva polovico našega planeta z modro odejo. Namočili bomo prste v plitve vode največjega koralnega grebena na svetu ter obiskali pečine, plaže in rte na pacifiški obali, kjer živijo medvedi, rakovice in morske krave. Epsko potovanje pa bomo zaključili v temačnih globinah v družbi velikookih, zobatih in prosojnih prebivalcev morskega brezna.
Epizoda 1: Odhajamo na prostrano odprto morje, ki pokriva polovico našega planeta z modro odejo. Pacifik je tako velik, da bi lahko vanj zlahka stlačili vseh sedem kontinentov.

 

VIASAT HISTORY: NOVO! PREMIERA SERIJE – STARODAVNA APOKALIPSA – S1, EP1 @ ponedeljek, 6. september, 21:00
Vsaka celina ima svoje razvaline, katerih kamni sami pripovedujejo zgodbe o padlih civilizacijah. Vsi ti ostanki pa zastavljajo enaka vprašanja - kako je lahko nekaj tako mogočnega domala izginilo in zakaj civilizacije razpadejo? Serija spremlja arheologe pri preučevanju razvalin po svetu in predstavlja vzroke, ki so botrovali izginotju nekaterih največjih civilizacij iz naše zgodovine. Med drugim so bile njihov krvnik nekatere najhujše naravne katastrofe, ki so te civilizacije spremenile v nič. To moramo sprejeti kot pomembno lekcijo iz preteklosti.
Epizoda 1: Je mesto Sodoma resnično obstajalo? Na arheološkem najdišču Tall el-Hammam v Jordaniji so arheologi odkrili nekoč uspešno mesto iz bronaste dobe, ki bi utegnilo biti mesto Sodoma.

 

TOREK 07/09
EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH –– PROJEKT MODRA KNJIGA – S1, EP1 @ torek, 7. september, 18:05
Dogajanje v tej razburljivi seriji po navdihu resničnega projekta Modra knjiga je postavljeno v čas hladne vojne in začetke atomske dobe, govori pa o preiskovanju NLP-jev s strani Vojnega letalstva Združenih držav Amerike. Izvrsten astrofizik dr. J. Allen Hynek sodeluje pri tajnem vladnem programu skupaj s stotnikom Michaelom Quinnom. V prizadevanjih, da bi odkril resnico glede seriji skrivnostnih videnj, bo dr. Hynek postopoma prišel do spoznanja, da je ujet sredi daljnosežnega in nevarnega primera prikrivanja resnice, ki bo pahnila njega in njemu najbližje v veliko nevarnost.
Epizoda 1: Dr. Allen Hynek, astrofizik iz Ohia, je najet s strani Vojnega letalstva, da bi preiskal primer vojaškega pilota, ki je preživel zračni boj z nezemeljskim plovilom.

 

SREDA 08/09
VIASAT EXPLORE: PREMIERA SERIJE – NOVE EPIZODE - REŠEVANJE TEŽKIH VOZIL: AVTOCESTA 401 – S1, EP6 @ sreda, 8. september, 21:00
Serija spremlja skupino voznikov vlečne službe, ki skrbijo za varen in pretočen promet na najbolj prometnih in nepredvidljivih cestah našega planeta. Na ontarijskih avtocestah z oznako 400 dnevno potuje do 400.000 vozil, odsek 401, ki vodi skozi Toronto, pa velja za najprometnejši odsek na svetu. Ko se tukaj zgodi nesreča, je treba cesto v najkrajšem možnem času očistiti in ponovno odpreti. Pri tem se policija in Ministrstvo za promet močno zanašata na vlečno službo južnega Ontaria, čigar zaposleni pogosto opravljajo svoje delo tik ob prometnih pasovih, da bi zagotovili kar najmanj cestnih zapor. Spremljajte može in žene pri delu z visokimi vložki v hitropoteznem in neizprosnem okolju. Kanadske avtoceste podpirajo delovna mesta in življenja ljudi, vlečne službe pa so tiste, ki jih ohranjajo varne in pretočne.
Epizoda 6: Kyle je na kraju trčenja, ki bo pokazalo, ali je iz pravega testa za vodjo ekipe. Sonny pa prispe na prizorišče nesreče tovornjaka, kjer mu radovedni vozniki povzorčajo dodatne preglavice.

 

ČETRTEK 09/09
VIASAT NATURE: PREMIERA SERIJE – NOVE EPIZODE! – REČNE POŠASTI – S3, EP4 @ četrtek, 9. september, 18:20
V tretji sezoni obsesivni trnkar Jeremy Wade nadaljuje z obiskovanjem najbolj odročnih predelov sveta v lovu za sladkovodnimi pošastmi. Tokrat odkrije, zakaj morsko bitje videvajo več kilometrov v notranjosti od avstralske obale, kasneje pa na Papui Novi Gvineji preiskuje skrivnostno smrt na reki Sepik. Ker ne želi izpustiti zlate priložnosti, odleti na Novo Zelandijo, da bi raziskal legendo o morilski pošasti v tamkajšnjih odročnih jezerih in rekah. Jeremy prav tako prvič obišče Japonsko na lovu za morilskimi ribami, kakršni sta namazu in kappa, za konec pa odpotuje še v Južno Ameriko, kjer odkrije izjemne plenilce v vodah Brazilije, Argentine in Surinama.
Epizoda 4: Jeremy obišče odročno reko sredi avstralske divjine, da bi ujel redko, a strahovito sladkovodno žagarico. Ta skrivnostna roparica domnevno meri več kot 5 metrov v dolžino in napada čolne.

 

PETEK 10/09
EPIC DRAMA: NAJBOLJŠE OD OSTALIH –– KO MRTVI SPREGOVORIJO – S1, EP1 @ petek, 10. september, 21:00
Dublin, 1880: kamere postajajo cenejše in v državi cvetijo številni fotografski studiji. Toda spominsko portretiranje - portretno fotografiranje nedavno preminulih - postopoma izginja. Brock Blennerhasset, priznani strokovnjak posmrtne fotografije, skuša rešiti svoj posel ob pomoči odtujene nečakinje Nancy Vickers in pretirano zagnanega pomočnika Conalla Molloyja. Po težavnem začetku se njihovo delovno razmerje začne razvijati, toda zdi se, da se je v posel fotografiranja mrtvih vključil še nek bolj zlovešč akter. Preiskava detektiva Fredericka Regana iz Dublinskega gradu kaže na to, da je morilec morda razvil okus po drugi obliki spominske fotografije - slikah ljudi v njihovih smrtnih mukah. Ko se trupla začnejo stopnjevati, morajo Blennerhasset, Molloy in Nancy ustaviti morilca, ki je odločen ne le uničiti njihov posel, temveč tudi njihova življenja.
Epizoda 1: Nesreča in pogrešana fotografija sta povod, da Brock Blennerhasset, vodilni irski strokovnjak posmrtne fotografije, prosi za pomoč mladega grobarja Conalla Molloyja in svojo nečakinjo Nancy Vickers.

 

SOBOTA 11/09
TV1000 BALKAN: FILMSKI VEČER! – DEČEK V ČRTASTI PIŽAMI @ sobota, 11. september, 20:00
Zgodba se dogaja med drugo svetovno vojno, kakor jo skozi nedolžne oči vidi Bruno, osemletni sin poveljnika koncentracijskega taborišča. Njegovo prepovedano prijateljstvo z židovskim dečkom z druge strani bodeče žice bo imelo burne in nepredvidene posledice.
Vloge: Asa Butterfield, David Thewlis, Rupert Friend


NEDELJA 12/09
VIASAT NATURE: NOVO! PREMIERA SERIJE – REŠEVALCI DIVJEGA PACIFIKA – S1, EP1 @ nedelja, 12. september, 13:00
Akcije polna serija, postavljena na čudovito kanadsko pacifiško obalo, spremlja skupino veterinarjev in tehnikov, ki rešujejo življenja divjih morskih sesalcev in jih nato izpustijo nazaj na svobodo. Njihov moto je: "Vsaka žival šteje". Ti usposobljeni strokovnjaki pod vodstvom predanega in strastnega veterinarja si srčno prizadevajo zaščititi tjulnje, delfine, vidre, morske leve in druge živali pred vsemi nevarnostmi, ki ogrožajo njihova življenja. Tako neutrudno garajo in letno rešijo več sto poškodovanih živali, jih pozdravijo in izpustijo nazaj na svobodo. Reševanje živali in ohranjanje njihove divje narave - to je poslanstvo reševalnega centra Ocean Wise Marine Mammal Rescue Centre.
Epizoda 1: Veterinar dr. Marty Haulena in njegovo osebje so na misiji, da bi rešili morskega leva, ujetega v zanki iz plastike, Lindsaye in Emily pa pomagata tjulenjčku preživeti prve korake v življenju.





















osmrtnice smrtovnicejastuci