Arhiv novic

Viasat Nature: Divja pota

 Novembra se pripravite na divjo vožnjo samo na programu Viasat Nature
DIVJA POTA

 

V dolini Nemiah – neokrnjeni divjini na zahodni obali Kanade – tava nedosegljiva in veličastna čreda divjih konj, ki tu živijo že stoletja. Toda zaradi nedavnega porasta njihove populacije se v hudem boju za preživetje spopada konj s konjem. Divja pota, nova vznemirljiva akcijsko-pustolovska serija programa Viasat Nature, ki jo bomo premierno predstavili na našem programu v soboto, 6. novembra ob 18.10 spremlja skupino avtohtonih domačinov, nekdanjih ameriških naseljencev in izkušenih dreserjev konj, ki so na misiji, da bi rešili veličastno čredo teh divjih živali.

 

Skupaj z elitno ekipo kavbojev se Xeni Gwet'in First Nation* sooča z izzivom obnove populacije na trajnostni ravni – uresničuje ambiciozen načrt za zajetje in usposabljanje nekaterih najboljših možnosti Nemiah za pošiljanje v tujino ali delo v dolini. Sledenje tem plemenitim bitjem ni lahka naloga. So med najpametnejšimi, najmočnejšimi in najredkejšimi konji na planetu. Vsak dan je pustolovščina – vrhunski preizkus jahalnih spretnosti in odločnosti. To je divja ježa, ki zahteva neomejen pogum in jeklene živce.

 

Serija v desetih delih se prične z epizodo, ko nenaden mraz zamrzne tla v dolini in prisili ekipo, da se v zadnjem trenutku prilagodi z izenačenjem z divjimi konji. Kavbojski novinec Lares naredi napako, medtem ko Howard pripelje v obor enega najbolj legendarnih konjev v dolini. Medtem nadzorniki parka pazijo poškodovanega žrebca samega v gozdu, Roy pa izdela edinstven načrt za vbrizgavanje prepotrebnega penicilina 600-kilogramskemu divjemu konju z imenom Qayus. Kasneje je Hawkridge morda zaužil več, kot lahko prebavi, ko začne trenirati trmastega Palomina. Ko se serija odvija, se tekma s časom rešuje osirotelo žrebe, ki se nahaja samo na pobočju jezera Konni. Kavboji Xeni Gwet'in tekmujejo na dirki, ki kljubuje smrti, na vsakoletnem stampedu Williamsu Lake. Serija se zaključi s srčnim zaustavljanjem v gorah v prizadevanju, da bi bili najboljši med najboljšimi!

 

Serija Divja pota je divje potovanje, ki zahteva neomejen pogum, jeklene živce in ljubezen do lova v misiji reševanja črede veličastnih divjih konjev. Premiera serije bo v soboto, 6. novembra, ob 18.10 na programu Viasat History.

Spoznajte ekipo...

Jimmy Lulua, mlad in karizmatičen, je izvoljen za poglavarja ljudstva Xeni Gwet'in – ene od šestih skupin, ki sestavljajo skupino Tsilhquot'in. Je močan vodja, ki si prizadeva, da bi tradicija ljudi Xeni Gwet'in preživela in uspevala.

Howard Lulua, Jimmyjev starejši brat. Tih in stoičen, bo vztrajal še dolgo potem, ko bodo drugi odpovedali. Howard je tudi gorski dirkač - dolgoletna tradicija Xeni Gwet'in - in kot pretekli prvak se je pripravljen vrniti.

 

Mike "Hawk" Hawkridge, odraščal je na ranču na severnih ozemljih in v 90 -ih prišel v dolino Nemiah. Pravi šepetalec konjev, njegova nežna in skrbna narava mu omogoča, da se poveže z živalmi in jim da novo življenje, ter jih iz divjih konjev spremeni v zaupanja vredne delavce in spremljevalce.

Emery Phillips, nekdanji prvak v ježi na konjih in bikih na rodeu. Njegove spretnosti v sedlu so legendarne v dolini Nemiah – povezane pa so tudi z njegovim razumom. Toda njegovega sproščenega odnosa nikoli ne smemo zamenjati s samozadovoljnostjo.

Michael Lares, novinec, ve, da se mora veliko naučiti – vendar je navdušen nad tem, da bi njegov novi ranč uspel. Njegova celotna družina – žena Nicole in najstniška otroka Lara in Dylan – sta se naučila prilagajati življenju v oddaljeni divjini in uspevati v lepoti narave, ki jih obdaja.

Amanda Lulua je Howarda srečala na rodeu pred 12 leti in od takrat sta nerazdružljiva. Je zelo tekmovalna in je kos tudi svojemu možu.

Roy Mulvahill, v poznih 70 -ih, je prava legenda v dolini Nemiah. V bližini že desetletja vodi ranč in res nihče nima več izkušenj s temi konji kot Roy. Howard in šef Jimmy sta odraščala z Royem – zdaj pa pričakujeta, da bo vzgojil naslednjo generacijo lovcev in trenerjev.


* Vlada prvih narodov Xeni Gwet'in je ena od šestih skupnosti, ki tvorijo narod Tŝilhqot'in, ki se nahaja na tradicionalnem ozemlju Tŝilhqot'in, približno 200 km zahodno od jezera Williams B.C. Skupnost Xeni Gwet'in naseljuje približno 400 potomcev, ki so bili tu že od nekdaj. Ljudjstvo v Xeni Gwet'in so vedno upravljali, prilagajali, uporabljali in vzdrževali svojo zemljo in edinstvene sisteme upravljanja.

 

Dražilniki nadaljevanj so na voljo na zahtevo.
Za več informacij o kanalu Viasat Nature obiščite www.viasatnature.si
Spremljajte nas na https://www.facebook.com/ViasatNatureSI





















osmrtnice smrtovnicejastuci