Arhiv novic

Viasat novosti v januarju

 

Viasat Nature:
nova oddaja – Veliki Koralni Greben – nedelja, 9. januar @ 13:00

Brstenje koral na Velikem koralnem grebenu je primer najbolj množičnega razmnoževanja na Zemlji in prav neverjetno čudo našega naravnega sveta. Ta čudovit in občutljiv proces danes skrbno spremljajo znanstveniki, ki želijo zagotoviti prihodnost temu ogroženemu grebenu. Oglejte si rojstvo naslednje generacije koralnih ličink, ki bodo zgradile nove kolonije. S koralami svoje razmnoževanje časovno uskladijo tudi številna druga bitja. 60.000 zelenih morskih želv izleže jajčeca na otoku Raine in morske ptice gnezdijo v gozdovih velike pisonije. Tudi romantično razpoložene hobotnice, spolno nevtralne ribe in hodeči morski psi so vsi po naravi pripravljeni za razmnoževanje v tem cvetočem času na grebenu.

 

Viasat Nature:
nova serija - Skrivnosti Bermudskega Trikotnika – ponedeljek, 10. januar @ 21:00

Raziskujemo resnico o nekaterih najbolj razvpitih skrivnostih, povezanih z območjem v Atlantiku, poznanim kot Bermudski trikotnik, kjer so brez vsake sledi izginile številne ladje in letala. Voditelja Rick Edwards in Ortis Deley v treh epizodah obiščeta strokovnjake z vodilnih ustanov na obeh straneh Atlantika, da bi preučila znanstvene razlage v ozadju najbolj razvpitih in skrivnostnih zgodb, povezanih z Bermudskim trikotnikom.

Epizoda 1: Ortis preuči zgodbo o ameriški bojni ladji USS Cyclops, ki je v Bermudskem trikotniku izginila leta 1918, Rick pa raziskuje smrtonosen morski pojav, imenovan morilski val.

 

Viasat Explore:
nova serija – Umetniki Rušenja - Avstralija – s1, ep1 – torek, 11. januar @ 20:00

Nevarnost, drama in uničevanje so bistvo te opazovalne dokumentarne serije, ki nas vodi v zakulisje fascinantne industrije. Pridobite redek dostop do gradbišča z elitnimi ekipami za rušenje in njihovimi mega stroji, medtem ko se borijo z zgradbami, da bi jih odstranili, še preden jim načrte prekrižajo blazno kratki roki. Od visokih stolpnic do potopljenih jaht, nenavadnih zgradb in velikanskih skladišč - vsega tega se lotijo naši vsakdanji heroji, katerih pogum in odločnost, domiselnost in spretnost dopolnjuje njihov občutek za humor, tovarištvo in prisebnost pod pritiskom.

Epizoda 1: Na sporedu je zapleteno rušenje večnadstropne zgradbe, ki je videti kot nekakšna velikanska zidana lopa, toda kako se lotiti takšnega projekta na prometni mestni ulici?





















osmrtnice smrtovnicejastuci