Arhiv novic

HBO HD: Uspeh

Premiera serije „Uspeh“, ki je prva serija originalne HBO Europe produkcije v naši regiji, bo 26. decembra na HBO-ju in HBO GO-ju, danes pa je objavljen prvi video napovednik. Serija bo preko storitve HBO GO in HBO kanalov na voljo v vseh državah naše regije (v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini ter Črni Gori), ter po državah Srednje Evrope, Skandinavije in v Španiji.

PRVI VIDEO NAPOVEDNIK SI OGLEJTE TUKAJ

 

Scenarij šestdelne serije „Uspeh“ je napisal Marjan Alčevski, eden od zmagovalcev HBO Adria First Draft natečaja, režiral pa jo je oskarjevec Danis Tanović.
„Uspeh“ je večslojna drama, ki se osredotoča na močne like. Tri popolne neznance bo povezalo nesrečno zaporedje dogodkov, ko poskušajo pomagati žrtvi nasilja. Medtem, ko se posledice njihovih dejanj začnejo odražati na vseh področjih njihovih življenj, se liki različnega porekla odločijo ponovno vzpostaviti nadzor nad svojimi življenji. To je grenka oda mestu Zagreb, ki skozi zgodbe navadnih ljudi, ki jih je današnja družba potisnila preko roba, prinaša mračen vpogled v različne strukture omenjene družbe. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je „Uspeh“ zelo zagrebška serija, je v resnici univerzalna, večslojna zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin raziskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanjem življenju navadnega človeka v regiji in širše.


Izvršna producenta serije sta Steve Matthews in Johnathan Young (HBO Europe), producenti so Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba in Miodrag Sila (Drugi Plan), nadzornica produkcije pa je Emma Turner.
V glavnih vlogah so zaigrali Iva Mihalić, Uliks Fehmiu, Tara Thaller, Toni Gojanović in Marija Škaričić. V seriji pa ima vidno in pomembno vlogo tudi slovenski igralec Borut Veselko.

 

VIDEO NAPOVEDNIK: https://www.youtube.com/watch?v=88oK_nkvWKc