Arhiv novic

HBO HD: Uspeh, 1. sezona

Prva serija originalne HBO Europe produkcije v naši regiji „Uspeh“, bo premierno predvajana 6. januarja, ko bo gledalcem na voljo vseh šest delov preko storitve HBO GO. Ta dan bo prvi del predvajan tudi na kanalu HBO, in sicer ob 20.00h, nato pa bo vsako nedeljo v istem terminu na sporedu novi del serije.

 

Serija bo ta dan doživela premiero tudi v ostalih državah regije (na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori) ter po državah Centralne Evrope, Skandinavije in v Španiji.

 

Scenarij šestdelne serije „Uspeh“ je napisal Marjan Alčevski, eden od zmagovalcev HBO Adria First Draft natečaja, režiral pa jo je oskarjevec Danis Tanović. Izvršna producenta serije sta Steve Matthews in Johnathan Young (HBO Europe), nadzornica produkcije je Emma Turner, producenti so Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba in Miodrag Sila (Drugi Plan).

 

„Uspeh“ je večplastna drama, s fokusom na močnih likih. Serija spremlja prepletene zgodbe štirih tujcev, vsak od njih je izčrpan od vsakodnevnih življenjskih bitk v mestu, ki jih poveže nasilni dogodek. Ko se posledice njihovih dejanj pričnejo vpletati v vsak aspekt življenj, se ti navadni ljudje z različnimi življenjskimi zgodbami, odločijo ponovno vzeti življenje v svoje roke. Ta grenka oda mestu Zagrebu, ki skozi življenjske zgodbe navadnih ljudi, ki jih je družba potisnila na rob, prinaša mračen vpogled v različne strukture današnje družbe. Čeprav je mesto dogajanja Zagreb, je „Uspeh“ univerzalna, slojevita zgodba v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, nesigurnost in zločin preiskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, brezmočnosti in pasivnosti v vsakodnevnici navadnega človeka v regiji in širše.

 

V glavnih vlogah so zaigrali Toni Gojanović, Tara Thaller, Iva Mihalić, Uliks Fehmiu in Marija Škaričić. V seriji pa ima vidno in pomembno vlogo tudi slovenski igralec Borut Veselko.
Ostale vloge so odigrali še Goran Bogdan, Goran Navojec, Ivana Roščić, Leon Lučev, Mislav Čavajda, Nikša Butijer, Bojan Navojec, Jasna Žalica, Barbara Vicković, Miran Kurspahić, Tihana Lazović, Vilim Matula, Đorđe Kukuljica, Diana Vidušin, Filip Mayer, Damir Poljičak, Tena Gajski, Mladen Kovačić, Pavle Matuško, Matija Kačan in mnogi drugi.

 

Vsi deli prve regionalne HBO Europe serije „USPEH“ od 6. januarja na HBO GO