Arhiv novic

HBO priporočila za februar

Premiera Nove Serije – TEMNE KORENINE - Fauna Hodel je najstnica, ki so jo takoj po rojstvu dali v rejo. Skrivnosti svoje preteklosti razkriva po zloveščih sledeh, ki se vrtijo okrog hollywoodskega ginekologa, vpletenega v zloglasni umor Črne Dalije.
Premiera 5. februarja


Premiera Novih Delov Prve Regionalne HBO Europe Serije - „USPEH“ - „Prva serija HBO Europe produkcije v Adria regiji, v režiji oskarjevca Danisa Tanovića, spremlja štiri popolne tujce, ki jih bo povezal nesrečni splet dogodkov.
Vsako nedeljo


Premiera Nove Sezone Serije – DVOJNIK II. - Howard Silk je uslužbenec vohunske agencije Združenih narodov v nemškem Berlinu. Ko odkrije, da njegova organizacija varuje skrivnost prehajanja v vzporedno dimenzijo, se znajde v svetu spletk, nevarnosti in dvojnih prevar.
Premiera 8. februarja


Premiera Nove Serije – ŠOLA ZA MORILCE - V temačnem, stripovskem svetu kontrakulture v poznih osemdesetih letih zgodba spremlja razočaranega najstnika v elitni zasebni šoli, kjer najbolj zloglasne kriminalne družine z vsega sveta vzgajajo naslednji rod morilcev.
Premiera 19. februarja

 

Premiera Novih Delov Iii. Sezone Serije – PRAVI DETEKTIV - Večkrat nagrajena kriminalna drama se vrača na program HBO v svoji tretji sezoni; tokrat je v ospredju primer mračnega umora otroka v Arkansasu, ki se vleče kar 35 let. Igrajo Mahershala Ali, Stephen Dorff in Carmen Ejogo.
Vsak ponedeljek


Premiera Novih Delov Iii. Sezone Serije – NA KAVČU PRI PRIJATELJIH - Tretja sezona polurnih delov komične serije "Na kavču pri prijateljih" spremlja svojega ustvarjalca in igralca Peta Holmesa z novimi prigodami nedavno ločenega komika, ki išče svoje mesto v svetu newyorške stand-up komedije.
Vsak ponedeljek


Premiera Novih Delov Serije – NASLEDNIKI - Junaki mladinskih serij "Vampirski dnevniki" ter "Originali" so pustili neizbrisno sled, ki se nadaljuje v novi seriji; zgodbi o novi generaciji nadnaravnih bitij na Salvatorejevi šoli za mlade in nadarjene.
Vsak torek


Premiera Novih Delov Serije – ČRNI PONEDELJEK - 19. oktobra 1987 se je zgodil Črni ponedeljek – največji padec borze v gospodarstvu ZDA. Zgodba spremlja skupino strokovnjakov, ki so se lotili elitnega kluba fantov z Wall Streeta in nazadnje zrušili največji svetovni finančni sistem.
Vsak ponedeljek

 

BREXIT - Benedict Cumberbatch v brezčasni, napeti drami o zakulisju referenduma za izstop Velike Britanije iz Evropske unije. Zgodba spremlja kampanjo iz zornega kota neznanih strategov iz taborov obeh nasprotnih bregov Brexita.
Premiera 3. februarja

 

DEADPOOL - Jezikavi mutant z obešenjaškim smislom za humor Wade Wilson oziroma Deadpool (Ryan Reynolds) zbere moštvo sebi podobnih izobčencev, da bi dečka z nadnaravnimi močmi zaščitil pred surovim časovnim popotnikom Cablom.
Premiera 10. februarja


S LJUBEZNIJO, SIMON - Srednješolec Simon Spier ima veliko skrivnost, ki jo uspešno skriva pred družino, prijatelji in sošolci. Je namreč homoseksualec. Ko mu grozi razkritje, se mora soočiti z vsemi in se javno ter osebno sprijazniti s svojo resnično naravo.
Premiera 17. februarja


LJUBITI PABLA - Resnična zgodba o zloglasnem mamilarskem botru Pablu Escobarju (Javier Bardem), morilcu tisočih in milijonarju, ki se je romantično zapletel s povsem drugačno osebo, slavno kolumbijsko novinarko Virginio Vallejo (Penélope Cruz).
Premiera 24. februarja


PANKRTA - Ko odkrijeta, da jima je mati lagala glede domnevne smrti njunega očeta, se odrasla brata Kyle in Peter odločita poiskati skrivnostnega moža. Odpravita se na cestno pustolovščino odkritij in presenečenj.
Premiera 16. februarja


Dokumentarni Film: SREČANJE V OSLU - Leta 1992 so bili izraelsko-palestinski odnosi na izjemno nizki ravni. Skrivno, prepovedano srečanje med častniki obeh držav, ki se za zaprtimi vrati odvije v Oslu, je za vselej spremenilo podobo Bližnjega vzhoda.
Premiera 7. februarja

 

LIGA PRAVIČNIH - Po Supermanovi smrti Batman in Čudežna ženska zbereta posameznike z nadčloveškimi sposobnostmi, da bi človeštvo branili pred grožnjo iz drugega sveta. Skupaj z zavezniki sestavijo moštvo Liga pravičnih.
15. februar


TRIJE PLAKATI PRED MESTOM - Z oskarjem nagrajena črna komedija spremlja Mildred Hayes (Frances McDormand), žensko srednjih let v sporu s krajevnimi policisti, ki še vedno niso uspeli razvozlati primera umora njene ljubljene mlade hčere.
13. februar


RDEČI VRABEC - Dominika je nekdanja ruska baletka, prisiljena pridružiti se tajni obveščevalni službi v "šoli za Vrabce", kjer urijo vohunke. Zdaj smrtonosna agentka se ujame v svet, iz katerega si obupano želi pobegniti.
9. februar


OTOK PSOV - Izbruh pasje gripe se širi po mestu Megasaki in župan Kobajaši zahteva, naj vse pse pošljejo v karanteno na "Otok smeti". Tam deček Atari Kobajaši sklene poiskati svojega izgubljenega psa Spotsa, s pomočjo štirinožnih prebivalcev otoka.
14. februar


Premiera Nove Sezone Serije – SIRENA II. – „Serija nas popelje v Bristol Cove, obalno mestece, ki naj bi bilo po krajevni legendi nekoč zatočišče siren. Prihod skrivnostnega dekleta se zdi kot potrditev pripovedk, starodavni boj človeka z morjem pa se nevarno zaostri.
Premiera 17. februarja


Premiera Nove Sezone Serije – LUTHER V. - Kriminalna psihološka dramska serija spremlja nadarjenega policijskega inšpektorja Johna Lutherja (Idris Elba), ki kot detektiv dela v Londonu. Njegov genialni um ga ne more vselej rešiti pred nasiljem lastnih strasti.
Premiera 20. februarja


Premiera Nove Sezone Serije – ZAPOHANCI III. - Ben Sinclair igra prijaznega razpečevalca marihuane iz Brooklyna s pestro in ekscentrično kopico odjemalcev. Duhovita komična serija v tretji sezoni spremlja pripetljaje ljudi, katerih nevroze so tako raznolike kot velemesto, kjer živijo.
Premiera 15. februarja


Premiera Nove Sezone Serije – SODOBNA DRUŽINA X. – „Tri starševske skupnosti klana Pritchett-Dunphy-Tucker se trudijo premostiti generacijske, kulturne in družbene vrzeli, pri tem pa prinašajo iskren in huronsko zabaven portret toplega in včasih grotesknega objema sodobne družine.
Premiera 10. februarja


Premiera Novih Delov Serije – MLADI SHELDON II. - Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 10-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe; medtem ko se njegovi svojci in prijatelji ubadajo z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi.
Vsako nedeljo


Premiera Novih Delov Serije – C. B. STRIKE - Vojni veteran Cormoran Strike zdaj dela kot zasebni detektiv v majhni pisarni v Londonu; svoje izjemne zmožnosti opazovanja in izkušnje vojaškega preiskovalca izkorišča za reševanje zapletenih zločinov, ki jim policija ni bila kos.
Vsako sredo


Premiera Novih Delov Serije – POVEJ MI PRAVLJICO - Prva sezona serije v sodobnem New Yorku prepleta elemente klasičnih pravljic: Trije prašički, Rdeča kapica ter Janko in Metka – v epsko subverzivno pripoved o ljubezni, žalovanju, pohlepu, maščevanju in ubijalski sli.
Vsako soboto


Premiera Novih Delov Serije – SVET ČASOPISA - Nova serija programa HBO, ki se odvija v hitrem in nevarnem okolju britanske časopisne industrije, bo gledalce potegnila v osebna življenja in nenehne poklicne dileme, ki jih doživljajo njeni protagonisti.
Vsak četrtek


Premiera Novih Delov Serije – BERLINSKI URAD III. - Tajni agent Daniel Miller je pravkar prispel na izpostavo CIE v nemškem Berlinu. Ugotoviti mora identiteto slavnega špiclja in žvižgača. Pod vodstvom prekaljenega veterana se tam sooča s surovim in nemirnim svetom operativca tajne službe.
Vsako nedeljo


Premiera Novih Delov Ii. Sezone Serije – SOBA 104 - Antološka serija ustvarjalcev bratov Marka in Jaya Duplassa se dogaja v hotelski sobi 104, kjer se z istimi liki v vsakem delu vsakokrat odvije drugačna zgodba različnih žanrov, od komedije in drame do grozljivke.
Vsak petek


GALEB – Ostarela igralka Irina obišče družinski poletni dom s sinom Konstantinom, ki mu je všeč Nina iz soseščine. Ko se na obisku oglasi slavni ruski pisatelj Boris Trigorin, se Nina zaljubi vanj in pozabi na Konstantina...
Premiera 3. februarja


ELLA IN JOHN – Donald Sutherland in Helen Mirren se v starem avtodomu, ljubkovalno imenovanem "The Leisure Seeker", odpravita od doma v Bostonu do hiše svojega knjižnega idola Ernesta Hemingwaya na Floridi.
Premiera 17. februarja


NEPOSLUŠNOST – Ženska se vrne v pravoverno judovsko skupnost, ki jo je pred leti izobčila zaradi ljubezenske naklonjenosti do prijateljice. Zdaj se njuna strast vnovič vname, medtem ko raziskujeta meje vere in spolnosti.
Premiera 24. februarja


IZGINOTJE SINDEYJA HALLA – Srednješolec Sidney Hall zaslovi z romanom, ki postane literarna uspešnica. Ko se izkaže, da je v zgodbo vpletel nekatere boleče osebne resnice, začne njegov odnos z dekletom razpadati, on pa nenadoma brez sledu izgine.
Premiera 6. februarja


MAD MAX: KOLO - Ko na univerzo Rock Steady prispe osamljeni bruc, odkrije, da šolsko prizorišče nadzorujeta sovražni študentski frakciji. Po tem, ko mu ukradejo kolo, se loti ukrepov zoper univerzitetni bratovščini in njenega dekana.
Premiera 8. februarja


MAČKA Z NAPAKO - Mine in Kiana ni združila usoda, temveč poklicni načrtovalec ljubezenskih zvez. Po poroki se Mina iz Irana preseli v Nemčijo, kjer Kian dela kot kirurg. Ampak zakon s popolnim tujcem je težji, kot sta si predstavljala.
2. februarja


ČEZ MEJO S HENDRIXOM - Yiannis je glasbenik s Cipra, ki išče boljše življenje drugod, vendar mu načrte prekriža njegov pes, ki pobegne ter prečka prepovedano območje med južnim "grškim" in severnim "turškim" delom države. Kako naj ga pretihotapi nazaj domov?
9. februarja


Svetovna Kinematografija: KRALJICA STRAHU - V portretu ekscentrične ženske v krizi srednjih let Valeria Bertuccelli upodobi Robertino – slavno igralko, ki nenadoma zapusti vaje za prihajajočo monodramo, da bi bila ob svojem umirajočem prijatelju ob njegovi smrtni postelji.
17. februarja


Klasike Današnjih Dni: PRI ADDAMSOVIH – Ko se po 25 letih pojavi stric Fester, ki je bil ves ta čas izgubljen nekje v Bermudskem trikotniku, Gomez in Morticia pripravita slavje ob njegovi vrnitvi od mrtvih. Pa je ta človek res stric Fester – ali prevarant, ki bi jih rad okradel?
Premiera 4. februarja


Klasike Današnjih Dni: PRI ADDAMSOVIH 2 – Addamsovim se pridruži nov otrok in družina najame zlonamerno varuško, ta pa se zaljubi in poroči s Festerjem. V resnici je serijska morilka, ki se poroča z bogatimi moškimi, vendar tokrat ne bo kos norosti Addamsovih.
Premiera 11. februarja