Arhiv novic

HBO priporočila za marec

 
PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – MILIJARDE IV.
Zapletena drama spremlja politiko moči v svetu newyorških visokih financ. Tajkun investicijskih skladov Bobby 'Axe' Axelrod in premeteni državni pravobranilec Chuck Rhoades igrata nevarno igro na vse ali nič, kjer so stave vredne milijarde.
Premiera 18. marca

 

PREMIERA NOVE SERIJE – LUBKE LAŽNIVKE: PERFEKCIONISTI
Mestece Beacon Heights se zdi idealen kraj, od vrhunskega kolidža do prizadevnih prebivalcev – vendar nič ni tako, kakor se zdi. Po prvem umoru, ki se je zgodil tukaj, postane jasno, da ima vsak perfekcionist svojo skrivnost.
Premiera 21. marca

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – ZATON VITEZOV II.
Serija "Zaton vitezov" gledalce popelje v skrivni svet najmogočnejšega in najbogatejšega vojaškega reda v srednjem veku. Posvečeni vitezi templjarji naj bi varovali najdragocenejše relikvije krščanstva in branili verske vrednote.
Premiera 26. marca

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – DOBER BOJ III.
Eno leto po dogodkih iz zadnjega dela "Dobre žene" je velikanski finančni škandal uničil ugled mlade odvetnice Maie in pobral ves privarčevani denar njene mentorice Diane. Iz ničle sta morali tako začeti v novem podjetju.
Premiera 14. marca

 

DOKUMENTARNI FILM: ODHOD IZ NEVERLANDA
Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoletni odnos z dečkoma, starima 7 in 10 let. Zdaj, ko jih imata blizu 30, se spominjata spolnega nadlegovanja in svojega poznejšega soočenja z mučnimi dogodki.
Premiera 8. marca

 

PREMIERA NOVE SERIJE – TEMNE KORENINE
Fauna Hodel je najstnica, ki so jo takoj po rojstvu dali v rejo. Skrivnosti svoje preteklosti razkriva po zloveščih sledeh, ki se vrtijo okrog hollywoodskega ginekologa, vpletenega v zloglasni umor Črne Dalije.
Premiera 4. marca

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – KRVAVO MAŠČEVANJE II.
Delno dramski triler in delno črna komedija spremlja Jima Wortha (Tim Roth), nekdanjega detektiva iz Londona, ki se je z družino preselil v Skalno gorovje, da bi v idilični podeželski skupnosti zaživel novo življenje.
Premiera 15. marca

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD II. SEZONE SERIJE – DVOJNIK II.
Howard Silk je uslužbenec vohunske agencije Združenih narodov v nemškem Berlinu. Ko odkrije, da njegova organizacija varuje skrivnost prehajanja v vzporedno dimenzijo, se znajde v svetu spletk, nevarnosti in dvojnih prevar.
Vsak petek

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – ŠOLA ZA MORILCE
V temačnem, stripovskem svetu kontrakulture v poznih osemdesetih letih zgodba spremlja razočaranega najstnika v elitni zasebni šoli, kjer najbolj zloglasne kriminalne družine z vsega sveta vzgajajo naslednji rod morilcev.
Vsak torek

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD III. SEZONE SERIJE – NA KAVČU PRI PRIJATELJIH
Tretja sezona polurnih delov komične serije "Na kavču pri prijateljih" spremlja svojega ustvarjalca in igralca Peta Holmesa z novimi prigodami nedavno ločenega komika, ki išče svoje mesto v svetu newyorške stand-up komedije.
Vsak ponedeljek

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – NASLEDNIKI
Junaki mladinskih serij "Vampirski dnevniki" ter "Originali" so pustili neizbrisno sled, ki se nadaljuje v novi seriji; zgodbi o novi generaciji nadnaravnih bitij na Salvatorejevi šoli za mlade in nadarjene.
Vsak torek

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – ČRNI PONEDELJEK
19. oktobra 1987 se je zgodil Črni ponedeljek – največji padec borze v gospodarstvu ZDA. Zgodba spremlja skupino strokovnjakov, ki so se lotili elitnega kluba fantov z Wall Streeta in nazadnje zrušili največji svetovni finančni sistem.
Vsak ponedeljek

 

SOLO: ZGODBA VOJNE ZVEZD
Medzgodba najbolj slavne filmske sage o "galaksiji daleč, daleč proč" sledi dogodivščinam mladega Hana Sola in njegovega zvestega spremljevalca, kosmatega Chewbacca, preden sta se pridružila Uporu in srečala razvpitega Landa Calrissiana.
Premiera 3. marca

 

ANT-MAN IN OSA
Scott Lang skuša uravnovesiti svoji vlogi superjunaka in očeta, ko ga Hope van Dyne in dr. Hank Pym soočita z novo misijo. Ant-Man se bo moral tokrat boriti ob boku odločne Ose, pri tem pa se bodo razkrile mnoge skrivnosti iz preteklosti.
Premiera 10. marca

 

HOTEL TRANSILVANIJA 3: VSI NA MORJE!
Druščini pošasti iz Hotela Transilvanija se tokrat pridružimo na luksuznem križarjenju. Vendar se sanjski oddih sprevrže v nočno moro, ko se Drakula zagleda v kapitanko Eriko, čedno žensko z nevarno skrivnostjo.
Premiera 17. marca

 

MISIJA: NEMOGOČE – IZPAD
Po tem, ko se izjalovi nevarna naloga, v kateri naj bi našli ukradeni plutonij, morajo Ethan Hunt (Tom Cruise) in druščina IMF združiti moči z morilcem CIE Augustom Walkerjem (Henry Cavill), da bi preprečili globalno jedrsko katastrofo.
Premiera 24. marca

 

NEVERJETNI 2
V drugem delu animirane uspešnice ima osrednjo superjunaško vlogo Elastika, medtem ko se oče Janez doma ubada z gospodinjstvom in vzgojo otrok. A pojavi se nov zlikovec in Neverjetni bodo morali spet združiti moči.
Pemiera 31. marca

 

DOKUMENTARNI FILM: IZUMITELJICA: KRVAVA PREVARA
Z revolucionarnim izumom, ki naj bi spremenil krvne teste, je Elizabeth Holmes postala najmlajša svetovna milijarderka ter morebitna naslednica Steva Jobsa. A potem je njeno podjetje Theranos, vredno 9 milijard, čez noč propadlo.
Premiera 28. marca

 

BREXIT
Benedict Cumberbatch v brezčasni, napeti drami o zakulisju referenduma za izstop Velike Britanije iz Evropske unije. Zgodba spremlja kampanjo iz zornega kota neznanih strategov iz taborov obeh nasprotnih bregov Brexita.
8. marca

 

DEADPOOL 2
Jezikavi mutant z obešenjaškim smislom za humor Wade Wilson oziroma Deadpool (Ryan Reynolds) zbere moštvo sebi podobnih izobčencev, da bi dečka z nadnaravnimi močmi zaščitil pred surovim časovnim popotnikom Cablom.
29. marca

 

LJUBITI PABLA
Resnična zgodba o zloglasnem mamilarskem botru Pablu Escobarju (Javier Bardem), morilcu tisočih in milijonarju, ki se je romantično zapletel s povsem drugačno osebo, slavno kolumbijsko novinarko Virginio Vallejo (Penélope Cruz).
6. marca

 

Z LJUBEZNIJO, SIMON
Srednješolec Simon Spier ima veliko skrivnost, ki jo uspešno skriva pred družino, prijatelji in sošolci. Je namreč homoseksualec. Ko mu grozi razkritje, se mora soočiti z vsemi in se javno ter osebno sprijazniti s svojo resnično naravo.
14. marca

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – CARICI II.
Komični 'podcast' z Jessico Williams in Phoebe Robinson na programu HBO je tudi v drugo serija v štirih enournih delih. V "Caricah II." nas čakajo zgodbe o seksu, ljubezni, rasi, pričeskah in življenju v New Yorku – ter še veliko drugega.
Premiera 1. marca

 

PREMIERA NOVE SERIJE – POMOL
Serija spremlja ambiciozno vrhunsko arhitektko Alexandro, ki je skrušena po samomoru moža Oscarja – a še bolj jo pretrese odkritje, da je umrli skrivaj vodil dvojno življenje z drugo žensko, Veronico, in njunim otrokom.
Premiera 3. marca

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – BOLJŠE STVARI III. – Komična serija spremlja Sam Fox (Pamela Adlon), samsko igralko brez zadržkov, ki v Los Angelesu vzgaja tri hčere – kot mati, oče, sodnica in policistka. Njeno življenje je zabavno, vendar ga sami ne bi hoteli živeti.
Premiera 9. marca

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – DOBRA MAMICA II.
Komična serija avtorice Frankie Shaw prinaša surov in iskren pogled na samsko 20-letnico iz južnega Bostona, katere želje po odnosih, spolnosti in karieri pogosto trčijo ob kruto resničnost mlade matere samohranilke.
Premiera 9. marca

 

PREMIERA NOVE SERIJE – BRIVNICA
Program HBO v sodelovanju z LeBronom Jamesom in Maverickom Carterjem prinaša serijo, ki predstavlja brivnice po vsej državi. V njih se odvijajo ekskluzivni pogovori z nekaterimi največjimi imeni iz sveta športa in zabave.
Premiera 29. marca

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD ODDAJE – PREJŠNJI TEDEN: NOCOJ Z JOHNOM OLIVERJEM VI.
John Oliver, ena najduhovitejših televizijskih osebnosti, prihaja na program HBO z novo pogovorno oddajo. V njej razgrinja številne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.
Vsak petek

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD II. SEZONE SERIJE – SIRENA II. – Serija nas popelje v Bristol Cove, obalno mestece, ki naj bi bilo po krajevni legendi nekoč zatočišče siren. Prihod skrivnostnega dekleta se zdi kot potrditev pripovedk, starodavni boj človeka z morjem pa se nevarno zaostri.
Vsako nedeljo

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – LUTHER V.
Kriminalna psihološka dramska serija spremlja nadarjenega policijskega inšpektorja Johna Lutherja (Idris Elba), ki kot detektiv dela v Londonu. Njegov genialni um ga ne more vselej rešiti pred nasiljem lastnih strasti.
Vsako sredo

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – ZAPOHANCI III.
Ben Sinclair igra prijaznega razpečevalca marihuane iz Brooklyna s pestro in ekscentrično kopico odjemalcev. Duhovita komična serija v tretji sezoni spremlja pripetljaje ljudi, katerih nevroze so tako raznolike kot velemesto, kjer živijo.
Vsak petek

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD 10. SEZONE SERIJE – SODOBNA DRUŽINA X. – Tri starševske skupnosti klana Pritchett-Dunphy-Tucker se trudijo premostiti generacijske, kulturne in družbene vrzeli, pri tem pa prinašajo iskren in huronsko zabaven portret toplega in včasih grotesknega objema sodobne družine.
Vsako nedeljo

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – MLADI SHELDON II.
Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 10-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe; medtem ko se njegovi svojci in prijatelji ubadajo z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi.
Vsako nedeljo

 

PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – POVEJ MI PRAVLJICO
Prva sezona serije v sodobnem New Yorku prepleta elemente klasičnih pravljic: Trije prašički, Rdeča kapica ter Janko in Metka – v epsko subverzivno pripoved o ljubezni, žalovanju, pohlepu, maščevanju in ubijalski sli.
Vsako soboto

 

PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – POVRAČILO VI. – Po knjižnih uspešnicah Chrisa Ryana posneta serija spremlja eksplozivne podvige "Sekcije 20", elitne večnacionalne posebne vojaške enote, ki se po vsem svetu loteva boja zoper zapleteno mrežo kriminala in terorističnih dejavnosti.
Premiera 2. marca

 

OBLIŽ – Komična drama spremlja par, Anno in Bena, ki se nenehno prepirata. V obupanem poskusu, da bi rešila zakon, skleneta svoje prepire spremeniti v pesmi – in celo ustanoviti bend s pomočjo soseda Dava, nekdanjega bobnarja.
Premiera 3. marca

 

NA KRILIH ORLOV – Biografija škotskega atleta Erica Liddella beleži čas, ko je bil misijonar na Kitajskem v prvi polovici 20. stoletja. Zaradi verskih načel je tam ostal tudi med 2. svetovno vojno, ko je bil jetnik v japonskem delovnem taborišču.
Premiera 10. marca

 

SESTAVLJANKA
Agnes (Kelly Macdonald), tipična mama iz predmestja, pri sebi odkrije strast do sestavljank, ki jo nepričakovano pahne v povsem nov svet – kjer se njeno življenje odvija na način, ki si ga ni nikoli predstavljala.
Premiera 17. marca

 

MAD MAX: KRVAVEČA HIŠA
Inšpektorja Scotland Yarda, ki išče izginulega filmskega igralca, sledi vodijo v hišo strahov. Tam se odvijejo štiri posamične zgodbe s skupno skrivnostno usodo najemnikov, ki so zadnja leta živeli v dvorcu.
Premiera 8. marca

 

MOJA LUNA
Osupljivi vzpon Teda Gärdestada k slavi in uspehu je brez primere v zgodovini švedske pop glasbe. V sedemdesetih je to skandinavsko državo zajela "Tedmanija" in vsi so se čudili njegovemu veselju, energiji, talentu ter čudovitim skladbam.
9. marca

 

LIMONADA
Mara je medicinska sestra in mati samohranilka iz Romunije, ki se poroči s svojim ameriškim bolnikom, preden se ji izteče vizum. Bori se s predsodki, nestrpnostjo in domotožjem, medtem ko skuša zase in za sina poseči po ameriških sanjah.
16. marca

 

SVETOVNA KINEMATOGRAFIJA: PUŠČAVNIKI
Vase zaprt tridesetletni Albert, ki je odrastel na odmaknjeni alpski kmetiji, usklajuje svoj vsakdan s tradicijo svoje družine. Mati bi ga rada obvarovala revščine in osamljenosti, zato skuša voditi niti njegovega življenja.
3. marca

 

KLASIKE DANAŠNJIH DNI: DEKLE, KI SEM JO LJUBIL
Barbra Streisand in Robert Redford sta vnaprej obsojena ljubimca. Njuno ljubezen zaneti privlačnost ideoloških nasprotij v burnem času političnih in družbenih sprememb v ZDA med leti 1930 in 1960.
4. marca

 

KLASIKE DANAŠNJIH DNI: FORRESTERJEVO RAZKRITJE
Samotarski pisatelj romanov William Forrester (Sean Connery) in nadarjeni temnopolti visokošolski športnik Jamal Wallace (Robert Brown) skleneta nenavadno prijateljstvo, ki obema prinese nov pogled na svet.
18. marca