sezona 1, epizoda 6
Tradicionalna libanonska epizoda šestega potovanja Shana Delie ga pelje v Bejrut. Obišče eno najstarejših begunskih taborišč na svetu, da se nauči tradicionalne palestinske jedi, raziskuje armenski del mesta in nekaj najboljših libanonskih felaflov.
sezona 1, epizoda 3
V mestu Loreto Chuck Hughes ugotavlja, kaj je v ribjih takosih El Rey Del Taco, in se nauči izdelati sir Ranchero.
sezona 1, epizoda 4
Na Jukatanu Chuck Hughes izdela steklenico super pekoče čilijeve omake iz habanerosov, se udeleži hitrega tečaja majevske kuhinje in se sooči s strahom pred višino.
sezona 1, epizoda 5
Kosmata motorista sta obiskala že ves svet in spoznavala lokalno kulinariko. Tokrat se bosta podala na sever Anglije, na pustolovščino blizu svojega doma.
sezona 1, epizoda 4
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 5
Chef Pavlov spremeni stopljen sladkor v ledene kristale in postreže karamelni sladoled na dva načina - kot elegantno sladico s toplo čokoladno peno in na palčki.
sezona 1, epizoda 6
Pravijo, da je pistacija hrana za ljudi, ki so bili izbrani od boga. Chef Pavlov bo s pistacijami pripravil sladek kruh in slastno sladico.
sezona 2, epizoda 10
Raymond pogosto meni, da si manjše jedi v našem jedilniškem repertoarju zaslužijo tudi mesto na večerni mizi. S svojim pogledom na solate, juhe in priloge Raymond deli svoje skrivnosti, kako lahko pripravimo manjše jedi tudi za pomembne priložnosti.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya gre na Škotsko. Z Garyjem Goldiejem nabere divje škotske 'začimbe', kot sta dežen in obmorska triroglja. Z njima pripravi bhajise in pekoč čatni.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 17
Danes bomo izvedeli, kaj pomeni zaseka. Skoko bo iz pâtéja iz slanine naredil izjemno predjed.
sezona 1, epizoda 18
Ta pustolovščina se začne z 800 grami suhe polenovke, ki v 24 urah naraste na 5 kilogramov, in nadaljuje s prazničnim receptom, ki naloži 5 ljudem delo za ves dan.
sezona 1, epizoda 3
Jimmy nabira morske školjke z lokalnim ribičem, izumiteljem izjemne metode nabiranja. Nato se odpravi v vinorodno pokrajino Blenheim, ki velja za eno najbolj sončnih in suhih predelov Nove Zelandije. Maori ji pravijo »kraj s luknjo v oblaku«.
.
sezona 1, epizoda 6
Tokrat bosta kosmata motorista nadaljevala svojo severnjaško odisejado v Northumberlandu. Si te konce še kako pozna, saj je tu pogosto počitnikoval kot otrok.
sezona 1, epizoda 5
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 7
V West Countryju se Nadiya sestane s pridelovalcem marmelade in obišče kmetijo česna. Pripravi krofe, cornwalske žepke, poletno solato in popoldanski prigrizek.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 37
Lora in Stoyan imata za nas zanimive trike in recepte, primerne za vse priložnosti.
sezona 1, epizoda 8
Vsi sanjamo o tem, da bi dan začeli z bogatim zajtrkom in popoldansko kavo uživali ob slastni sladici. Chef Pavlov nam bo prirpavil prav to v tokratni oddaji.
sezona 1, epizoda 7
Shane obišče Iran. Od arabske in afriške začimbne obale Perzijskega zaliva potuje do Širaza, mesta granatnih jabolk, obzidanih vrtov in perzijske visoke kuhinje. Obišče starodavni Perzepolis, kjer hranijo najstarejši ohranjeni jedilnik na svetu.
sezona 1, epizoda 8
Shane se odpravi po svileni cesti k nomadom, ki ohranjajo starodavne metode peke. Obišče največje žafranove farme v regiji in čez puščavo preide v najbolj vroče mesto v Iranu, da bi okusil pašmak - prvotno sladkorno peno.
sezona 1, epizoda 17
Danes bomo izvedeli, kaj pomeni zaseka. Skoko bo iz pâtéja iz slanine naredil izjemno predjed.
sezona 1, epizoda 18
Ta pustolovščina se začne z 800 grami suhe polenovke, ki v 24 urah naraste na 5 kilogramov, in nadaljuje s prazničnim receptom, ki naloži 5 ljudem delo za ves dan.
sezona 1, epizoda 5
Mehika je svetovno znana po festivalih. V Humantli se samo za en večer zbere na tisoče ljudi, saj se ulice spremenijo v skoraj 8 km dolgo cvetlično preprogo!.
sezona 1, epizoda 6
Chuck Hughes se odpravi v Oaxaco, kjer bo na priljubljeni lokaciji pokusil mehiško različico pice. Naslednji dan pa izve več o ocvrtih kobilicah, ki jih tu obožujejo.
sezona 1, epizoda 9
Dobrodošli v Cowtownu! James pustolovščino nadaljuje v kavbojskem duhu. Preizkusi se v rodeu, nato pa kuha pred živinskim sejmom. Ko pokusi najboljše meso z žara na planetu, obuje plesne škornje in zapleše v največjem country baru na svetu.
sezona 1, epizoda 6
Tokrat bosta kosmata motorista nadaljevala svojo severnjaško odisejado v Northumberlandu. Si te konce še kako pozna, saj je tu pogosto počitnikoval kot otrok.
sezona 1, epizoda 3
Jimmy nabira morske školjke z lokalnim ribičem, izumiteljem izjemne metode nabiranja. Nato se odpravi v vinorodno pokrajino Blenheim, ki velja za eno najbolj sončnih in suhih predelov Nove Zelandije. Maori ji pravijo »kraj s luknjo v oblaku«.
.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 7
V West Countryju se Nadiya sestane s pridelovalcem marmelade in obišče kmetijo česna. Pripravi krofe, cornwalske žepke, poletno solato in popoldanski prigrizek.
sezona 1, epizoda 5
Mehika je svetovno znana po festivalih. V Humantli se samo za en večer zbere na tisoče ljudi, saj se ulice spremenijo v skoraj 8 km dolgo cvetlično preprogo!.
sezona 1, epizoda 6
Chuck Hughes se odpravi v Oaxaco, kjer bo na priljubljeni lokaciji pokusil mehiško različico pice. Naslednji dan pa izve več o ocvrtih kobilicah, ki jih tu obožujejo.
sezona 1, epizoda 9
Dobrodošli v Cowtownu! James pustolovščino nadaljuje v kavbojskem duhu. Preizkusi se v rodeu, nato pa kuha pred živinskim sejmom. Ko pokusi najboljše meso z žara na planetu, obuje plesne škornje in zapleše v največjem country baru na svetu.
sezona 2, epizoda 10
Raymond pogosto meni, da si manjše jedi v našem jedilniškem repertoarju zaslužijo tudi mesto na večerni mizi. S svojim pogledom na solate, juhe in priloge Raymond deli svoje skrivnosti, kako lahko pripravimo manjše jedi tudi za pomembne priložnosti.
sezona 1, epizoda 5
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 7
V West Countryju se Nadiya sestane s pridelovalcem marmelade in obišče kmetijo česna. Pripravi krofe, cornwalske žepke, poletno solato in popoldanski prigrizek.
sezona 1, epizoda 7
Shane obišče Iran. Od arabske in afriške začimbne obale Perzijskega zaliva potuje do Širaza, mesta granatnih jabolk, obzidanih vrtov in perzijske visoke kuhinje. Obišče starodavni Perzepolis, kjer hranijo najstarejši ohranjeni jedilnik na svetu.
sezona 1, epizoda 8
Shane se odpravi po svileni cesti k nomadom, ki ohranjajo starodavne metode peke. Obišče največje žafranove farme v regiji in čez puščavo preide v najbolj vroče mesto v Iranu, da bi okusil pašmak - prvotno sladkorno peno.
sezona 1, epizoda 5
Mehika je svetovno znana po festivalih. V Humantli se samo za en večer zbere na tisoče ljudi, saj se ulice spremenijo v skoraj 8 km dolgo cvetlično preprogo!.
sezona 1, epizoda 6
Chuck Hughes se odpravi v Oaxaco, kjer bo na priljubljeni lokaciji pokusil mehiško različico pice. Naslednji dan pa izve več o ocvrtih kobilicah, ki jih tu obožujejo.
sezona 1, epizoda 6
Tokrat bosta kosmata motorista nadaljevala svojo severnjaško odisejado v Northumberlandu. Si te konce še kako pozna, saj je tu pogosto počitnikoval kot otrok.
sezona 1, epizoda 5
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 7
Souffle, parfait ... Ni vam treba znati francosko, da bi ugotovili, da gre pri teh jedeh za kulinarično popolnost.
sezona 1, epizoda 8
Vsi sanjamo o tem, da bi dan začeli z bogatim zajtrkom in popoldansko kavo uživali ob slastni sladici. Chef Pavlov nam bo prirpavil prav to v tokratni oddaji.
365 večerij, 52 nedeljskih kosil in samo 1 božična večerja.
sezona 1, epizoda 1
Lora in Stoyan imata za nas zanimive trike in recepte, primerne za vse priložnosti.
sezona 8, epizoda 3
Družinsko udobje povezujemo z vonjem po pecivu. Najprej bomo pripravili okusne preste s polnozrnato moko in sirom, nadaljevali pa bomo z govedino s špinačo in počenimi sladkarijami z okusom po limoni, ki bi bile krasna pika na i vsakemu obroku!
.
sezona 1, epizoda 19
David Skoko predstavi praznični meni za connoisseure in gurmane. Med drugim pripravi sodobno frittato, katere navdih je Deniz Zembo.
sezona 1, epizoda 20
David Skoko streže jedi za connoisseure. Za predjed na enostaven način pripravi slastne kozice in zrel paradižnik.
sezona 1, epizoda 13
Rick se ukvarja z jorkširskim pudingom. Ugotavlja, kako najbolje pripraviti to znamenito britansko hrano. Po grahovem pireju po indijsko uživa v svojem priljubljenem pivu biBer. Nato obišče največjo tovarno tofuja v ZK.
.
sezona 1, epizoda 14
Gurdeep Loyal, ki piše o hrani, predstavi Ricku najboljšo indijsko hrano v Leicesterju, od bistroja na kolesih do nobel restavracije. Izve zgodbo o tem, kako je potreba po moki za čapati rešila tradicionalen mlin.
.
sezona 1, epizoda 7
Kosmata motorista se bosta vozila skozi Peak District. Gre za prvi britanski nacionalni park, ki ga vsako leto obišče 13 milijonov obiskovalcev.
sezona 1, epizoda 6
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 8
Nadiya se v Walesu od rejca ovac Richarda Rodericka uči, kako biti pastirica. V zameno mu pripravi jagnjetino s česnovim naanom.
sezona 8, epizoda 3
Družinsko udobje povezujemo z vonjem po pecivu. Najprej bomo pripravili okusne preste s polnozrnato moko in sirom, nadaljevali pa bomo z govedino s špinačo in počenimi sladkarijami z okusom po limoni, ki bi bile krasna pika na i vsakemu obroku!
.
sezona 1, epizoda 9
Chef Pavlov nam prikaže različne poglede na eno in isto sladico. Limonov kolač bo preoblikovan v sladico z okusom po lešnikih.
sezona 1, epizoda 10
Skandinavci so znani po raznolikih sladicah, ki jih v velikih količinah postrežejo ob kavi. Chef Pavlov nam bo tokrat pripravil dve izjemni sladici.
sezona 1, epizoda 9
Shane potuje iz Isfahana, starodavne prestolnice Perzije, v Teheran, glavno mesto sodobnega Irana. Odkriva drugačno kulinarično kulturo. Predsodki o Iranu so temeljito izpodbiti, vrne se v svojo kuhinjo, da bi pripravil zapleten perzijski riž.
sezona 1, epizoda 10
Potem ko je prepotoval skoraj 2000 kilometrov in si ogledal 2000 let perzijske kulinarične zgodovine, Shane prispe na iranski sever, ki meji na Turčijo in Kaspijsko morje in kjer so vplivi na kuhinjo regije zelo osmanski.
sezona 1, epizoda 19
David Skoko predstavi praznični meni za connoisseure in gurmane. Med drugim pripravi sodobno frittato, katere navdih je Deniz Zembo.
sezona 1, epizoda 20
David Skoko streže jedi za connoisseure. Za predjed na enostaven način pripravi slastne kozice in zrel paradižnik.
sezona 1, epizoda 7
Chuck Hughes se bo v Puebli družil z lastnikom stojnice, ki prodaja sok. Skupaj se bosta odpravila do vulkana. Potem pa se bo Chuck naučil skuhati mole..
sezona 1, epizoda 8
Ciudad de México je dom skoraj vsega! Chuck bo pokusil slastne tacose s svinjino in spoznal svetovno znanega tetovatorja. Poleg tega se bo odpravil na eno največjih tržnic na svetu.
sezona 1, epizoda 10
James prispe v Dallas in gre na ranč, ki je zaslovel v svetovno znani seriji Dallas in na katerem se preizkusi v kuhi. Obišče tudi teksaški sejem in si ogleda, kako ga organizirajo. Poda se v umetniško četrt in eno najboljših teksaških okrepčevalnic.
sezona 1, epizoda 7
Kosmata motorista se bosta vozila skozi Peak District. Gre za prvi britanski nacionalni park, ki ga vsako leto obišče 13 milijonov obiskovalcev.
sezona 1, epizoda 13
Rick se ukvarja z jorkširskim pudingom. Ugotavlja, kako najbolje pripraviti to znamenito britansko hrano. Po grahovem pireju po indijsko uživa v svojem priljubljenem pivu biBer. Nato obišče največjo tovarno tofuja v ZK.
.
sezona 1, epizoda 14
Gurdeep Loyal, ki piše o hrani, predstavi Ricku najboljšo indijsko hrano v Leicesterju, od bistroja na kolesih do nobel restavracije. Izve zgodbo o tem, kako je potreba po moki za čapati rešila tradicionalen mlin.
.
sezona 8, epizoda 3
Družinsko udobje povezujemo z vonjem po pecivu. Najprej bomo pripravili okusne preste s polnozrnato moko in sirom, nadaljevali pa bomo z govedino s špinačo in počenimi sladkarijami z okusom po limoni, ki bi bile krasna pika na i vsakemu obroku!
.
sezona 1, epizoda 8
Nadiya se v Walesu od rejca ovac Richarda Rodericka uči, kako biti pastirica. V zameno mu pripravi jagnjetino s česnovim naanom.
sezona 1, epizoda 7
Chuck Hughes se bo v Puebli družil z lastnikom stojnice, ki prodaja sok. Skupaj se bosta odpravila do vulkana. Potem pa se bo Chuck naučil skuhati mole..
sezona 1, epizoda 8
Ciudad de México je dom skoraj vsega! Chuck bo pokusil slastne tacose s svinjino in spoznal svetovno znanega tetovatorja. Poleg tega se bo odpravil na eno največjih tržnic na svetu.
sezona 1, epizoda 10
James prispe v Dallas in gre na ranč, ki je zaslovel v svetovno znani seriji Dallas in na katerem se preizkusi v kuhi. Obišče tudi teksaški sejem in si ogleda, kako ga organizirajo. Poda se v umetniško četrt in eno najboljših teksaških okrepčevalnic.
365 večerij, 52 nedeljskih kosil in samo 1 božična večerja.
sezona 1, epizoda 6
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 8, epizoda 3
Družinsko udobje povezujemo z vonjem po pecivu. Najprej bomo pripravili okusne preste s polnozrnato moko in sirom, nadaljevali pa bomo z govedino s špinačo in počenimi sladkarijami z okusom po limoni, ki bi bile krasna pika na i vsakemu obroku!
.
sezona 1, epizoda 8
Nadiya se v Walesu od rejca ovac Richarda Rodericka uči, kako biti pastirica. V zameno mu pripravi jagnjetino s česnovim naanom.
sezona 1, epizoda 9
Shane potuje iz Isfahana, starodavne prestolnice Perzije, v Teheran, glavno mesto sodobnega Irana. Odkriva drugačno kulinarično kulturo. Predsodki o Iranu so temeljito izpodbiti, vrne se v svojo kuhinjo, da bi pripravil zapleten perzijski riž.
sezona 1, epizoda 10
Potem ko je prepotoval skoraj 2000 kilometrov in si ogledal 2000 let perzijske kulinarične zgodovine, Shane prispe na iranski sever, ki meji na Turčijo in Kaspijsko morje in kjer so vplivi na kuhinjo regije zelo osmanski.
sezona 1, epizoda 1
Heston najde navdih iz Alice v Čudežni deželi, viktorijanskega romana, in ustvari čajanko Norega klobučarja s srhljivo ponudbo.
sezona 1, epizoda 2
V srednjem veku so hrano uporabljali v namen zabave in pobega pred kruto realnostjo vsakodnevnega življenja. Tokrat bo Heston ustvaril odlično večerno pojedino.
sezona 1, epizoda 7
Kuharji, ki še tekmujejo, so prišli do zadnjega poglavja, v katerem bodo najboljšim med najboljšimi predstavili koncept za svojo kuharsko knjigo in izbor receptov. Kdo ima najboljši recept za uspeh?
sezona 3, epizoda 7
Od elegantnih labodov do nežnih čokoladnih tub, čas je za domače sladice. Kristen bo pripravila jagode, oblite s čokolado, in okusne čokoladne vetrce.
.
sezona 3, epizoda 8
Kirsten razkrije skrivnost svoje pikantne ledene čokoladne pijače in popolnega okrasa, ki jo popestri. Na meniju sta tudi lepljivi nugat iz bele čokolade ter čokoladno in karamelizirano pecivo, ki je čudovito bogato in hrustljavo.
.
sezona 1, epizoda 3
Jonathan se bo z vlakom British Pullman odpeljal do Whitstabla in se tam soočil s svojo fobijo pred ostrigami. V Londonu pa bo videl, kako obnavljajo vlake.
sezona 1, epizoda 4
Jonathan se bo v Singapurju dobil s chefom Christopherjem Christiejem, ki vodi 30 restavracij v milijardnem “svetovnem čudežu” Marina Bay Sands. Na vlaku pa bo užival v večerji.
sezona 1, epizoda 2
Jamie Oliver je nazaj s poživljajočo oddajo, ki nas popelje skozi celo leto in slavi čudovite sestavine ter slastne jedi. Zagovarja uporabo sezonskih izdelkov, ki so okusnejši in bolj hranljivi. Jamie nas popelje na kulinarično potovanje.
.
sezona 1, epizoda 3
Ainsleyjeva karibska kuhinja potuje na Trinidad, kjer ga pričakuje izjemna mešanica kulinarike in kulture. Z lokalno kuharsko mojstrico Debro Sardinho odkriva tržnico v mestu, kjer iščeta sestavine za njegovo prvo jed, tofu na žaru s pestom callalloo.
sezona 1, epizoda 4
Ainsley se odpravi na 20-minutni polet do otoka Tobago, kjer so morski sadeži na vrhu prehrambene lestvice. Začenši s potovanjem k Miss Trim - ki na otoku pripravlja najboljše rakovice, Ainsley dobi navdih, da skuha svojo različico modrega raka iz Tobaga z ročno pripravljenimi rotiji.
sezona 1, epizoda 1
Jamie in Jimmy bosta ocenjevala britanske sire proti njihovim francoskim tekmecem. Gostja oddaje bo Alan Carr.
sezona 1, epizoda 1
Alex špansko odisejado začenja na severovzhodu Španije. Najprej gre na pokušanje vrhunskih vin La Rioje in se udeleži festivala San Fermin v Baskiji. Zatem obišče drugo največje špansko mesto, Barcelono, kjer si ogleda katedralo Sagrada Familia.
.
sezona 1, epizoda 5
Guillaume se odpravi na lov na najboljši kruh v Parizu ter obišče spektakularno glasbeno prizorišče, Opero Garnier.
.
sezona 1, epizoda 6
Guillaume Brahimi raziskuje 11. in 12. okrožje Pariza ter se poda v tovarno čokolade Alain Ducasse.
.
sezona 3, epizoda 9
Potopite se v sadno-čokoladno popotovanje. Pripravite pogačice z limeto in kokosom ter preproste kolačke iz smetane in malin. Kirsten bo pripravila čokoladne kepe in slastne rjavčke.
.
sezona 3, epizoda 10
Slava čokoladni kraljici. Kirsten da čokoladni pridih churrosom z bogato čokoladno omako. Deli tudi recept za kokosovo pecivo in na pari kuhane čokoladne cmočke, ki bodo navdušili vse.
.
sezona 1, epizoda 5
Jonathan bo obiskal zgodovinsko prestolnico malajske dežele Penang, George Town. Tam bo obiskal tržnico in celo kupil 100 let staro jajce, ki ga bo potem pojedel na vlaku.
sezona 1, epizoda 6
Jonathanovo potovanje se začne v Budimpešti, kjer bo pokusil staro jed, ki so jo navdihnile pijavke s sesanjem krvi. Potem pa bo na Dunaju pripravljal dunajski zrezek.
sezona 1, epizoda 4
V čudovitem Cotswoldu najdemo edinstveno trgovino Gloucester Service. Police so polne izdelkov lokalnih kmetov, proizvajalcev hrane in umetnikov. Oddaja spremlja zgodbe izjemnih izdelkov in ljudi, zaradi katerih je ta trgovina tako edinstvena.
.
sezona 1, epizoda 15
Miljuschka danes pripravi paljeno testo. Iz njega naredi stolp s karamelo in sladico z malinami.
sezona 1, epizoda 16
Miljuschka danes pripravlja lahek biskvit, ki bo osnova za torto z makom in cheesecake z jagodami.
sezona 1, epizoda 3
Ainsleyjeva karibska kuhinja potuje na Trinidad, kjer ga pričakuje izjemna mešanica kulinarike in kulture. Z lokalno kuharsko mojstrico Debro Sardinho odkriva tržnico v mestu, kjer iščeta sestavine za njegovo prvo jed, tofu na žaru s pestom callalloo.
sezona 1, epizoda 4
Ainsley se odpravi na 20-minutni polet do otoka Tobago, kjer so morski sadeži na vrhu prehrambene lestvice. Začenši s potovanjem k Miss Trim - ki na otoku pripravlja najboljše rakovice, Ainsley dobi navdih, da skuha svojo različico modrega raka iz Tobaga z ročno pripravljenimi rotiji.
sezona 1, epizoda 1
Jamie in Jimmy bosta ocenjevala britanske sire proti njihovim francoskim tekmecem. Gostja oddaje bo Alan Carr.
sezona 1, epizoda 1
Alex špansko odisejado začenja na severovzhodu Španije. Najprej gre na pokušanje vrhunskih vin La Rioje in se udeleži festivala San Fermin v Baskiji. Zatem obišče drugo največje špansko mesto, Barcelono, kjer si ogleda katedralo Sagrada Familia.
.
sezona 1, epizoda 5
Guillaume se odpravi na lov na najboljši kruh v Parizu ter obišče spektakularno glasbeno prizorišče, Opero Garnier.
.
sezona 1, epizoda 6
Guillaume Brahimi raziskuje 11. in 12. okrožje Pariza ter se poda v tovarno čokolade Alain Ducasse.
.
sezona 1, epizoda 1
Heston najde navdih iz Alice v Čudežni deželi, viktorijanskega romana, in ustvari čajanko Norega klobučarja s srhljivo ponudbo.
sezona 1, epizoda 2
V srednjem veku so hrano uporabljali v namen zabave in pobega pred kruto realnostjo vsakodnevnega življenja. Tokrat bo Heston ustvaril odlično večerno pojedino.
sezona 1, epizoda 5
Chef Pavlov spremeni stopljen sladkor v ledene kristale in postreže karamelni sladoled na dva načina - kot elegantno sladico s toplo čokoladno peno in na palčki.