sezona 1, epizoda 7
Šoguni iz Tokugave so bili vojaški vodje, ki so združili Japonsko. V času njihove vladavine je Japonska doživela svoje najdaljše obdobje miru v zgodovini. Danes nam bo njihov potomec Tokugava Jošitaka povedal več o najljubši hrani svojih prednikov.
sezona 1, epizoda 8
Cesar Meidži je vladal Japonski med letoma 1868 in 1912. Ta teden bo chef Christian Bauer pripravil tradicionalno japonsko jed za Takedo Cunejasa, njegovega potomca in bratranca sedanjega kronskega princa.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista bosta tokrat raziskovala Cumbrio in bližnja jezera, ki jih Dave nosi v srcu.
sezona 1, epizoda 2
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 1
Chef Pavlov bo z nami delil recept za svoj najljubši mangov mousse, razkril skrivnosti za popolno glazuro in ustvaril hrustljav čokoladno-karamelno sladico.
sezona 1, epizoda 2
Ali obstaja ravnovesje med kislim in sladkim? Če ja, kako ga lahko dosežemo? Pavel Pavlov bo na vprašanje odgovoril s pripravo dveh sladic.
sezona 2, epizoda 8
Raymond trdno verjame, da je majhen užitek velik užitek na čakanju. Ne glede na to, ali je to prvi požirek kave zjutraj ali večerni sprehod, male stvari v življenju so izjemno izpopolnjujoče.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya obišče urbano notranjo kmetijo na londonskem industrijskem posestvu. S pomočjo Kate Hofman nahrani ribe in nabere vodno krešo, nato pa skuha ribji kari.
sezona 8, epizoda 20
Ta epizoda bo imela francoski pridih. Stoyan bo začel s solato z grahom in slanino, za glavno jed bo pripravil poširana jajca z vinsko omako, poznana kot jajca v burgundcu, na koncu pa bo sledil še recept za fine limonine tartufe.
.
sezona 1, epizoda 13
Tri odlične ribe s pridihom pomaranče. Citrusi dodajo doma pripravljenemu piščancu svežino in eleganco.
sezona 1, epizoda 14
Vis je otok ribičev, kjer moški lovijo ribe, ženske pa gnetejo testo za ribjo pito. Danes bo Skoko sam zgnetel testo za slastno pito.
sezona 1, epizoda 15
Miljuschka danes pripravi paljeno testo. Iz njega naredi stolp s karamelo in sladico z malinami.
sezona 1, epizoda 16
Miljuschka danes pripravlja lahek biskvit, ki bo osnova za torto z makom in cheesecake z jagodami.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista nadaljujeta pot po severu. Obiskala bosta Yorkshire in njihov nacionalni park.
sezona 1, epizoda 3
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya obišče Yorkshire, kjer je živela deset let. Tam se sestane s Frankom Powllom, enim zadnjih ribičev na tem območju, in mu pripravi morsko postrv.
sezona 8, epizoda 20
Ta epizoda bo imela francoski pridih. Stoyan bo začel s solato z grahom in slanino, za glavno jed bo pripravil poširana jajca z vinsko omako, poznana kot jajca v burgundcu, na koncu pa bo sledil še recept za fine limonine tartufe.
.
sezona 1, epizoda 3
Chef Pavlov verjame, da sta čokoladna torta in čokoladni mousse na samem vrhu seznama najbolj priljubljenih sladic.
sezona 1, epizoda 4
Mislite, da veste, kako izgleda tiramisu? Mislite, da vse sladice izgledajo enako? Chef Pavlov bo z nami delil recepte za modern tiramisu in kokosov mousse.
sezona 1, epizoda 3
V tretji epizodi Shane raziskuje gorska skrivališča v osrednjem Libanonu, kjer se od pripadnikov starodavne skrivnostne sekte Druzov nauči starodavnih metod konzerviranja mesa. Doma ustvari sodobne različice libanonskih jedi awarma, kibbeh in hommus!
sezona 1, epizoda 4
V četrti epizodi Shane odpotuje v dolino Bekka in obišče starodavni tempelj Bakha, boga rodovitnosti. Obišče najboljše libanonske vinograde in spozna umetnost arabskega vinarstva. Pokusi nekaj tradicionalnijh sušenih mesnin in doma dela prigrizke!
sezona 1, epizoda 13
Tri odlične ribe s pridihom pomaranče. Citrusi dodajo doma pripravljenemu piščancu svežino in eleganco.
sezona 1, epizoda 14
Vis je otok ribičev, kjer moški lovijo ribe, ženske pa gnetejo testo za ribjo pito. Danes bo Skoko sam zgnetel testo za slastno pito.
sezona 1, epizoda 1
Chuck Hughes prispe v Cabo San Lucas, kjer pripravi slastno omleto z jastogom, zatem pa se odpravi k oceanu, da se preizkusi v globokomorskem ribolovu.
sezona 1, epizoda 2
Chuck Hughes izkoristi svoj čas v enem najbolj priljubljenih mehiških mest. Zobe potopi v priznane svinjske sendviče s čilijevo omako.
sezona 1, epizoda 7
James Martin teksaški del pustolovščine začne z obiskom kraja, polnega mehiških začimb. San Antonio je bil včasih del Mehike. Izve, kako je prohibicija izoblikovala mesto. Na tržnici pripravi mehiško jed in pri znanem chefu pokusi tamale in barbecoo.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista nadaljujeta pot po severu. Obiskala bosta Yorkshire in njihov nacionalni park.
sezona 1, epizoda 15
Miljuschka danes pripravi paljeno testo. Iz njega naredi stolp s karamelo in sladico z malinami.
sezona 1, epizoda 16
Miljuschka danes pripravlja lahek biskvit, ki bo osnova za torto z makom in cheesecake z jagodami.
sezona 8, epizoda 20
Ta epizoda bo imela francoski pridih. Stoyan bo začel s solato z grahom in slanino, za glavno jed bo pripravil poširana jajca z vinsko omako, poznana kot jajca v burgundcu, na koncu pa bo sledil še recept za fine limonine tartufe.
.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya obišče Yorkshire, kjer je živela deset let. Tam se sestane s Frankom Powllom, enim zadnjih ribičev na tem območju, in mu pripravi morsko postrv.
sezona 1, epizoda 1
Chuck Hughes prispe v Cabo San Lucas, kjer pripravi slastno omleto z jastogom, zatem pa se odpravi k oceanu, da se preizkusi v globokomorskem ribolovu.
sezona 1, epizoda 2
Chuck Hughes izkoristi svoj čas v enem najbolj priljubljenih mehiških mest. Zobe potopi v priznane svinjske sendviče s čilijevo omako.
sezona 1, epizoda 7
James Martin teksaški del pustolovščine začne z obiskom kraja, polnega mehiških začimb. San Antonio je bil včasih del Mehike. Izve, kako je prohibicija izoblikovala mesto. Na tržnici pripravi mehiško jed in pri znanem chefu pokusi tamale in barbecoo.
sezona 2, epizoda 8
Raymond trdno verjame, da je majhen užitek velik užitek na čakanju. Ne glede na to, ali je to prvi požirek kave zjutraj ali večerni sprehod, male stvari v življenju so izjemno izpopolnjujoče.
sezona 1, epizoda 3
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 8, epizoda 20
Ta epizoda bo imela francoski pridih. Stoyan bo začel s solato z grahom in slanino, za glavno jed bo pripravil poširana jajca z vinsko omako, poznana kot jajca v burgundcu, na koncu pa bo sledil še recept za fine limonine tartufe.
.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya obišče Yorkshire, kjer je živela deset let. Tam se sestane s Frankom Powllom, enim zadnjih ribičev na tem območju, in mu pripravi morsko postrv.
sezona 1, epizoda 3
V tretji epizodi Shane raziskuje gorska skrivališča v osrednjem Libanonu, kjer se od pripadnikov starodavne skrivnostne sekte Druzov nauči starodavnih metod konzerviranja mesa. Doma ustvari sodobne različice libanonskih jedi awarma, kibbeh in hommus!
sezona 1, epizoda 4
V četrti epizodi Shane odpotuje v dolino Bekka in obišče starodavni tempelj Bakha, boga rodovitnosti. Obišče najboljše libanonske vinograde in spozna umetnost arabskega vinarstva. Pokusi nekaj tradicionalnijh sušenih mesnin in doma dela prigrizke!
sezona 1, epizoda 1
Chuck Hughes prispe v Cabo San Lucas, kjer pripravi slastno omleto z jastogom, zatem pa se odpravi k oceanu, da se preizkusi v globokomorskem ribolovu.
sezona 1, epizoda 2
Chuck Hughes izkoristi svoj čas v enem najbolj priljubljenih mehiških mest. Zobe potopi v priznane svinjske sendviče s čilijevo omako.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista nadaljujeta pot po severu. Obiskala bosta Yorkshire in njihov nacionalni park.
sezona 1, epizoda 3
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 3
Chef Pavlov verjame, da sta čokoladna torta in čokoladni mousse na samem vrhu seznama najbolj priljubljenih sladic.
sezona 1, epizoda 4
Mislite, da veste, kako izgleda tiramisu? Mislite, da vse sladice izgledajo enako? Chef Pavlov bo z nami delil recepte za modern tiramisu in kokosov mousse.
sezona 2, epizoda 9
Raymond pogosto pravi, da Francoz ni nikoli ni brez svojega vina. Raymond je zvest svojim besedam, zato je tokratno epizodo posvetil svoji najljubši pijači, vinu.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya obišče Yorkshire, kjer je živela deset let. Tam se sestane s Frankom Powllom, enim zadnjih ribičev na tem območju, in mu pripravi morsko postrv.
sezona 8, epizoda 1
Kamor koli na Balkanu gremo, se počutimo kot doma. Lora in Stoyan bosta to dokazala s turškim receptom za juho s piščancem in rižem ter s tradicionalnim piščancem z rižem in svežo zeleno omako, za sladico pa bo okusna kremna pita v skodelici.
.
sezona 1, epizoda 15
V današnji epizodi Skoko predstavi najljubše jedi svojega otroštva. Začne z rizi bizijem, nadaljuje s piščancem in zaključi s slivovimi cmoki.
sezona 1, epizoda 16
V današnji oddaji bo David Skoko poustvaril babičino kuhinjo. Med drugim bo pripravi školjke in škampe na buzaro.
sezona 1, epizoda 4
V čudovitem Cotswoldu najdemo edinstveno trgovino Gloucester Service. Police so polne izdelkov lokalnih kmetov, proizvajalcev hrane in umetnikov. Oddaja spremlja zgodbe izjemnih izdelkov in ljudi, zaradi katerih je ta trgovina tako edinstvena.
.
sezona 1, epizoda 5
Kosmata motorista sta obiskala že ves svet in spoznavala lokalno kulinariko. Tokrat se bosta podala na sever Anglije, na pustolovščino blizu svojega doma.
sezona 1, epizoda 4
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya gre na Škotsko. Z Garyjem Goldiejem nabere divje škotske 'začimbe', kot sta dežen in obmorska triroglja. Z njima pripravi bhajise in pekoč čatni.
sezona 8, epizoda 1
Kamor koli na Balkanu gremo, se počutimo kot doma. Lora in Stoyan bosta to dokazala s turškim receptom za juho s piščancem in rižem ter s tradicionalnim piščancem z rižem in svežo zeleno omako, za sladico pa bo okusna kremna pita v skodelici.
.
sezona 1, epizoda 5
Chef Pavlov spremeni stopljen sladkor v ledene kristale in postreže karamelni sladoled na dva načina - kot elegantno sladico s toplo čokoladno peno in na palčki.
sezona 1, epizoda 6
Pravijo, da je pistacija hrana za ljudi, ki so bili izbrani od boga. Chef Pavlov bo s pistacijami pripravil sladek kruh in slastno sladico.
sezona 1, epizoda 5
V peti epizodi Shane obišče Sidon. Odpotuje v hribe in obišče območja, ki so jih opustošile bombe, na katerih danes pridelujejo nekaj najboljših kozjih sirov v Libanonu. Po vrnitvi v Mahi izdela jedilnik z unikatno libanonsko mešanico začimb zaatar!
sezona 1, epizoda 6
Tradicionalna libanonska epizoda šestega potovanja Shana Delie ga pelje v Bejrut. Obišče eno najstarejših begunskih taborišč na svetu, da se nauči tradicionalne palestinske jedi, raziskuje armenski del mesta in nekaj najboljših libanonskih felaflov.
sezona 1, epizoda 15
V današnji epizodi Skoko predstavi najljubše jedi svojega otroštva. Začne z rizi bizijem, nadaljuje s piščancem in zaključi s slivovimi cmoki.
sezona 1, epizoda 16
V današnji oddaji bo David Skoko poustvaril babičino kuhinjo. Med drugim bo pripravi školjke in škampe na buzaro.
sezona 1, epizoda 3
V mestu Loreto Chuck Hughes ugotavlja, kaj je v ribjih takosih El Rey Del Taco, in se nauči izdelati sir Ranchero.
sezona 1, epizoda 4
Na Jukatanu Chuck Hughes izdela steklenico super pekoče čilijeve omake iz habanerosov, se udeleži hitrega tečaja majevske kuhinje in se sooči s strahom pred višino.
sezona 1, epizoda 8
James teksaško pustolovščino nadaljuje v Austinu. Za zajtrk si privošči taco in se poda na kavbojsko nakupovanje. Nato pred steno, posvečeno maslu, kuha z lokalnimi sestavinami. Če hočete meso, morate v Black's BBQ, kjer vedo, kako se stvari streže.
sezona 1, epizoda 5
Kosmata motorista sta obiskala že ves svet in spoznavala lokalno kulinariko. Tokrat se bosta podala na sever Anglije, na pustolovščino blizu svojega doma.
sezona 1, epizoda 4
V čudovitem Cotswoldu najdemo edinstveno trgovino Gloucester Service. Police so polne izdelkov lokalnih kmetov, proizvajalcev hrane in umetnikov. Oddaja spremlja zgodbe izjemnih izdelkov in ljudi, zaradi katerih je ta trgovina tako edinstvena.
.
sezona 8, epizoda 1
Kamor koli na Balkanu gremo, se počutimo kot doma. Lora in Stoyan bosta to dokazala s turškim receptom za juho s piščancem in rižem ter s tradicionalnim piščancem z rižem in svežo zeleno omako, za sladico pa bo okusna kremna pita v skodelici.
.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya gre na Škotsko. Z Garyjem Goldiejem nabere divje škotske 'začimbe', kot sta dežen in obmorska triroglja. Z njima pripravi bhajise in pekoč čatni.
sezona 1, epizoda 3
V mestu Loreto Chuck Hughes ugotavlja, kaj je v ribjih takosih El Rey Del Taco, in se nauči izdelati sir Ranchero.
sezona 1, epizoda 4
Na Jukatanu Chuck Hughes izdela steklenico super pekoče čilijeve omake iz habanerosov, se udeleži hitrega tečaja majevske kuhinje in se sooči s strahom pred višino.
sezona 1, epizoda 8
James teksaško pustolovščino nadaljuje v Austinu. Za zajtrk si privošči taco in se poda na kavbojsko nakupovanje. Nato pred steno, posvečeno maslu, kuha z lokalnimi sestavinami. Če hočete meso, morate v Black's BBQ, kjer vedo, kako se stvari streže.
sezona 2, epizoda 9
Raymond pogosto pravi, da Francoz ni nikoli ni brez svojega vina. Raymond je zvest svojim besedam, zato je tokratno epizodo posvetil svoji najljubši pijači, vinu.
sezona 1, epizoda 4
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 8, epizoda 1
Kamor koli na Balkanu gremo, se počutimo kot doma. Lora in Stoyan bosta to dokazala s turškim receptom za juho s piščancem in rižem ter s tradicionalnim piščancem z rižem in svežo zeleno omako, za sladico pa bo okusna kremna pita v skodelici.
.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya gre na Škotsko. Z Garyjem Goldiejem nabere divje škotske 'začimbe', kot sta dežen in obmorska triroglja. Z njima pripravi bhajise in pekoč čatni.
sezona 1, epizoda 5
V peti epizodi Shane obišče Sidon. Odpotuje v hribe in obišče območja, ki so jih opustošile bombe, na katerih danes pridelujejo nekaj najboljših kozjih sirov v Libanonu. Po vrnitvi v Mahi izdela jedilnik z unikatno libanonsko mešanico začimb zaatar!
sezona 1, epizoda 6
Tradicionalna libanonska epizoda šestega potovanja Shana Delie ga pelje v Bejrut. Obišče eno najstarejših begunskih taborišč na svetu, da se nauči tradicionalne palestinske jedi, raziskuje armenski del mesta in nekaj najboljših libanonskih felaflov.
sezona 1, epizoda 3
V mestu Loreto Chuck Hughes ugotavlja, kaj je v ribjih takosih El Rey Del Taco, in se nauči izdelati sir Ranchero.
sezona 1, epizoda 4
Na Jukatanu Chuck Hughes izdela steklenico super pekoče čilijeve omake iz habanerosov, se udeleži hitrega tečaja majevske kuhinje in se sooči s strahom pred višino.
sezona 1, epizoda 5
Kosmata motorista sta obiskala že ves svet in spoznavala lokalno kulinariko. Tokrat se bosta podala na sever Anglije, na pustolovščino blizu svojega doma.
sezona 1, epizoda 4
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 5
Chef Pavlov spremeni stopljen sladkor v ledene kristale in postreže karamelni sladoled na dva načina - kot elegantno sladico s toplo čokoladno peno in na palčki.
sezona 1, epizoda 6
Pravijo, da je pistacija hrana za ljudi, ki so bili izbrani od boga. Chef Pavlov bo s pistacijami pripravil sladek kruh in slastno sladico.
sezona 2, epizoda 10
Raymond pogosto meni, da si manjše jedi v našem jedilniškem repertoarju zaslužijo tudi mesto na večerni mizi. S svojim pogledom na solate, juhe in priloge Raymond deli svoje skrivnosti, kako lahko pripravimo manjše jedi tudi za pomembne priložnosti.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya gre na Škotsko. Z Garyjem Goldiejem nabere divje škotske 'začimbe', kot sta dežen in obmorska triroglja. Z njima pripravi bhajise in pekoč čatni.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 17
Danes bomo izvedeli, kaj pomeni zaseka. Skoko bo iz pâtéja iz slanine naredil izjemno predjed.
sezona 1, epizoda 18
Ta pustolovščina se začne z 800 grami suhe polenovke, ki v 24 urah naraste na 5 kilogramov, in nadaljuje s prazničnim receptom, ki naloži 5 ljudem delo za ves dan.
sezona 1, epizoda 3
Jimmy nabira morske školjke z lokalnim ribičem, izumiteljem izjemne metode nabiranja. Nato se odpravi v vinorodno pokrajino Blenheim, ki velja za eno najbolj sončnih in suhih predelov Nove Zelandije. Maori ji pravijo »kraj s luknjo v oblaku«.
.
sezona 1, epizoda 6
Tokrat bosta kosmata motorista nadaljevala svojo severnjaško odisejado v Northumberlandu. Si te konce še kako pozna, saj je tu pogosto počitnikoval kot otrok.
sezona 1, epizoda 5
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 1, epizoda 7
V West Countryju se Nadiya sestane s pridelovalcem marmelade in obišče kmetijo česna. Pripravi krofe, cornwalske žepke, poletno solato in popoldanski prigrizek.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 7
Souffle, parfait ... Ni vam treba znati francosko, da bi ugotovili, da gre pri teh jedeh za kulinarično popolnost.
sezona 1, epizoda 8
Vsi sanjamo o tem, da bi dan začeli z bogatim zajtrkom in popoldansko kavo uživali ob slastni sladici. Chef Pavlov nam bo prirpavil prav to v tokratni oddaji.
sezona 1, epizoda 7
Shane obišče Iran. Od arabske in afriške začimbne obale Perzijskega zaliva potuje do Širaza, mesta granatnih jabolk, obzidanih vrtov in perzijske visoke kuhinje. Obišče starodavni Perzepolis, kjer hranijo najstarejši ohranjeni jedilnik na svetu.
sezona 1, epizoda 8
Shane se odpravi po svileni cesti k nomadom, ki ohranjajo starodavne metode peke. Obišče največje žafranove farme v regiji in čez puščavo preide v najbolj vroče mesto v Iranu, da bi okusil pašmak - prvotno sladkorno peno.
sezona 1, epizoda 17
Danes bomo izvedeli, kaj pomeni zaseka. Skoko bo iz pâtéja iz slanine naredil izjemno predjed.
sezona 1, epizoda 18
Ta pustolovščina se začne z 800 grami suhe polenovke, ki v 24 urah naraste na 5 kilogramov, in nadaljuje s prazničnim receptom, ki naloži 5 ljudem delo za ves dan.
sezona 1, epizoda 5
Mehika je svetovno znana po festivalih. V Humantli se samo za en večer zbere na tisoče ljudi, saj se ulice spremenijo v skoraj 8 km dolgo cvetlično preprogo!.
sezona 1, epizoda 6
Chuck Hughes se odpravi v Oaxaco, kjer bo na priljubljeni lokaciji pokusil mehiško različico pice. Naslednji dan pa izve več o ocvrtih kobilicah, ki jih tu obožujejo.
sezona 1, epizoda 9
Dobrodošli v Cowtownu! James pustolovščino nadaljuje v kavbojskem duhu. Preizkusi se v rodeu, nato pa kuha pred živinskim sejmom. Ko pokusi najboljše meso z žara na planetu, obuje plesne škornje in zapleše v največjem country baru na svetu.
sezona 1, epizoda 6
Tokrat bosta kosmata motorista nadaljevala svojo severnjaško odisejado v Northumberlandu. Si te konce še kako pozna, saj je tu pogosto počitnikoval kot otrok.
sezona 1, epizoda 3
Jimmy nabira morske školjke z lokalnim ribičem, izumiteljem izjemne metode nabiranja. Nato se odpravi v vinorodno pokrajino Blenheim, ki velja za eno najbolj sončnih in suhih predelov Nove Zelandije. Maori ji pravijo »kraj s luknjo v oblaku«.
.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 7
V West Countryju se Nadiya sestane s pridelovalcem marmelade in obišče kmetijo česna. Pripravi krofe, cornwalske žepke, poletno solato in popoldanski prigrizek.
sezona 1, epizoda 5
Mehika je svetovno znana po festivalih. V Humantli se samo za en večer zbere na tisoče ljudi, saj se ulice spremenijo v skoraj 8 km dolgo cvetlično preprogo!.
sezona 1, epizoda 6
Chuck Hughes se odpravi v Oaxaco, kjer bo na priljubljeni lokaciji pokusil mehiško različico pice. Naslednji dan pa izve več o ocvrtih kobilicah, ki jih tu obožujejo.
sezona 1, epizoda 9
Dobrodošli v Cowtownu! James pustolovščino nadaljuje v kavbojskem duhu. Preizkusi se v rodeu, nato pa kuha pred živinskim sejmom. Ko pokusi najboljše meso z žara na planetu, obuje plesne škornje in zapleše v največjem country baru na svetu.
sezona 2, epizoda 10
Raymond pogosto meni, da si manjše jedi v našem jedilniškem repertoarju zaslužijo tudi mesto na večerni mizi. S svojim pogledom na solate, juhe in priloge Raymond deli svoje skrivnosti, kako lahko pripravimo manjše jedi tudi za pomembne priložnosti.
sezona 1, epizoda 5
Jamie Oliver in njegov dober prijatelj Tobie Puttock odpirata prvo restavracijo Fifteen v Avstraliji. Skupino mladih, starih 16 do 24 let, ki prihajajo iz slabših razmer, bosta izšolala, da bodo kot chefi delali v njuni novi restavraciji v Melbournu.
sezona 8, epizoda 2
Netradicionalne recepte s tradicionalnimi sestavinami ima Stoyan najraje! S spretno kombinacijo okusov pripravi krasne jedi – fižol z žajbljem, na soncu sušenimi paradižniki in zeliščnim oljem, ocvrta rebrca in ploski kruh s kvasom in drožmi.
.
sezona 1, epizoda 7
V West Countryju se Nadiya sestane s pridelovalcem marmelade in obišče kmetijo česna. Pripravi krofe, cornwalske žepke, poletno solato in popoldanski prigrizek.
sezona 1, epizoda 7
Shane obišče Iran. Od arabske in afriške začimbne obale Perzijskega zaliva potuje do Širaza, mesta granatnih jabolk, obzidanih vrtov in perzijske visoke kuhinje. Obišče starodavni Perzepolis, kjer hranijo najstarejši ohranjeni jedilnik na svetu.