Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:00
Napovedujemo
09:50
R: Maag Marko... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
10:35
V oddaji Med valovi enkrat mesečno na TV Koper – Capodistria in na TV Slovenija 1 prikazujemo teme, ki so tesno povezane z morjem in ljudmi, ki živijo ob njem. V 25-minutni oddaji pripravljamo potopisne zapise, portrete in tematske prispevke. Odpiramo vprašanja in skušamo poiskati odgovore na pereče problematike povezane z morjem. Posebno pozornost namenjamo tudi pomorstvu, navtiki, ribištvu, ekologiji in podvodnemu svetu. Urednik in voditelj oddaje je Dean Jelačin.
11:00
V petkovi oddaji se ob Mednarodnem dnevu solidarnosti pogovarjamo o družinah, ki so izgubile bližnjega zaradi samomora. Jezik je živ in besedotvoren ter nenehno ustvarja nove besede in njihove pomene. Nove besede nastajajo bodisi s slovenizacijo tujih izrazov - to so lajki ali s prevodi – všečki - več pa v Jezikovnem kotičku z docentom doktorjem Borisom Kernom z Inštituta Frana Ramovša. Nekoč je bilo samoumevno, da so se v mrzlih jesenskih in pomladnih dneh odvijale koline. Danes je to prej izjema kot pravilo, zato bo v današnji kuhinji zadišalo prav po domačih dobrotah - kuhal bo Lojze Čop. Tudi naša terenska ekipa bo obujala spomine na stare čase. Oglasila se bo iz Hrastnika, kjer je bil nekdaj premog poglavitni vir zaslužka in je privabil rudarje iz vse nekdanje države, zdaj pa je le še spomin nanj. V novi lekciji vam Redoljubica predstavi tri načine zlaganja nogavic, da boste kar se da hitro in učinkovito vzpostavili red tudi v predalu z nogavicami.
13:45
V oddaji bomo gostili ansambel Petka iz Šentjurja pri Celju, ki je na glasbeni sceni že 12 let. Pet fantov z energijo in virtuoznostjo ustvari pravo vzdušje v koncertni dvorani ali na gasilski veselici. Predstavili bomo nove in mlade upe projekta RTV Slovenija EMA FREŠ, ki se potegujejo za vstopnico za »pravo« Emo 2020, ki bo konec februarja. V studiu prideta simpatični PARVANI VIOLET (Veronika) in KLARITY (Klara). Gledalci boste namenjali televizijske čestitke vašim dragim, mi bomo k njim dodali videospot – tokrat ponujamo Skupino Eros, ansambel Tik-Tak ter ansambel Zadetek. Voditelj bo Andrej Hofer.
14:55
Predstavljamo nekatere največje in najbolj strupene kače na svetu, ki živijo v Zagrebu, v oskrbi Nevena Vrbanića. Opazovali smo vodne ptice selivke. Družili smo se z nežnimi velikani – mačkami pasme meine coon. Svetujemo kako svojo mačko pripraviti na obisk veterinarja. Z odgovorom na nagradno vprašanje pa si lahko pridobite lepo nagrado. Vabljeni k ogledu.

ozivalih@rtvslo.si.

15:20
1. O POPROVI METI

Marina Kodba je na dopoldanski čaj povabila farmacevtsko Magdaleno Lah. Tema pogovora: poprova meta, njene zdravilne učinkovine, uporaba v farmaciji in ljudskem zdravilstvu. Povabilu se je odzval tudi Sebastjan Lipar, ki je iz zeli, nabranih na Marininem bregu, naredil jesensko girlando. Poprova meta pomaga pri številnih tegobah, Marina jo je dodala v mazilo Adijo, prehlad, ki pomaga pri jesenskem pokašljevanju, čajna mešanica iz 4 zeli po Magdaleninem receptu pa nas zaziba v dober spanec.

2. JESENSKE OSKRBA JAGODIČEVJA

Primož Brezovec svetuje, kako lahko še novembra porežemo dolge poganjke robid. Te se namreč hitro razraščajo. Tistim, ki nimate vrta, pa priporoča sorto, ki jo sadimo v lonce.

3. DNEVNIK LASTNIH IZKUŠENJ

Ana-Marija Berk je pripravila vlog o kisanju repe. Posebnost postopka: repo daste v kozarec in jo kisate s kozarci vred.

16:00
Wild At Heart (vi.); scenarij: Ashley Pharoah, Chris Murray, Jack Wiliams, Niall Leonard, Michael Chaplin, Andy Watts

režija: Nicholas Laughland, Paul Harrison, Maurice Philips, Nigel Douglas, Andrew Gunn, David Evans, Cilla Ware, Jim O'Hanlon

v glavnih vlogah: Stephen Tompkinson, Deon Stewardson, Nomsa Xaba, Thapelo Mokoena, Lucy-Jo Hudson, Hayley Mills, Luke Ward-Wilkinson, Dawn Steele, Olivia Scott-Taylor, Amanda Holden, Martinus van der Berg


Na medenih tednih v Londonu Alice izve, da Dannyja čaka nedokončan opravek, preden se lahko vrneta v Afriko. Danny se nerad sreča s svojim odtujenim očetom, ta pa ga prosi, ali bi lahko odšel z njima.

Ko se vrnejo, odkrijejo, da levi umirajo zaradi virusa in Danny jih ne more rešiti. Danny se spre z očetom in mu reče, naj se vrne v Anglijo, ta pa mu pove, da je neozdravljivo bolan. Ponoči oče izgine in najdejo ga mrtvega. Po pogrebu Danny izve, da mu je oče zapustil denar za nakup novih levov.

17:10
R: Karo Niko... EMA FREŠ,

Je predtekmovanje za izbor EMA 2020, na katerem tekmujejo mladi še neuveljavljeni glasbeniki. Od ponedeljka do srede na strani rtvslo.si/emafres poteka glasovanje o dnevnih zmagovalcih, dva tedenska zmagovalca, ki ju v petek izberejo gledalci/uporabniki spleta pa se uvrstita v finalni izbor EMA FREŠ, ki bo na sporedu konec decembra. V decembrskem finalu bosta izbrana dva zmagovalca akcije, ki se neposredno uvrstita na EMO 2020 in se pridružita že uveljavljenim glasbenikom. V pomoč pri dnevnem glasovanju vam bo 5 komentatorjev, o zmagovalcih pa odločate vi.

17:15
Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.
17:55
Smučarski skakalci bodo tudi sezono svetovnega pokala 2019/2020 začeli v Wisli na Poljskem. Prvo dejanje 41. sezone boja za točke svetovnega pokala bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo. Nanjo se bodo iz slovenskega tabora skušali uvrstiti: Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter in Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol in Rok Justin. Uživajte v prenosu. Z vami bosta reporter Aleš Potočnik in strokovni sodelavec Jelko Gros.
19:45
Judoisti končujejo sezono svetovnega pokala. Na sporedu sta le še dva turnirja: zaključni turnir sezone v Čingdauu, še pred tem pa v Osaki zadnji turnir za grad slam. Domovina juda je vedno zagotovilo za zelo kvalitetno zasedbo borcev. Tokrat je prijavljenih več kot 500 judoistov in judoistk iz 94 držav. Na Japonsko pa vedno potuje tudi močna slovenska ekipa. V posnetkih vam bomo pokazali ključne trenutke in najpomembnejše dvoboje tega turnirja.
20:15
Hierro; Forenziki obnovijo fotografije s Franovega telefona. Na njih je potetovirana mladenka, za katero se izkaže, da ni njegovo dekle Pilar. Díaz na Tenerife pošlje Yeraya, Reyesinega sina, da se dogovori o poslih, ker sam ne sme zapustiti otoka, za nameček pa mu ves čas prisluškujejo. Policija aretira Idairo, Candelino varuško. Frana je namreč prav ona zadnja videla živega. Candela mora najti novega spremljevalca za Nica, kar pa ni tako lahko.
21:20
The Journey; Leto 2006. Še ena etapa v mirovnem procesu na Severnem Irskem. Na nevtralnem terenu v škotskem višavju se pod patronatom Tonyja Blaira sestaneta delegaciji protestantov – vodi jih Ian Paisley, in katoličanov pod vodstvom nekdanjega borca Ire Martina McGuinessa.


Moža, ki sta bila v sporu vse življenje, sta zaradi Paisleyjeve nujne osebne poti do letališča primorana potovati v istem avtomobilu. Se bo predvsem okoreli starosta protestantov omehčal in podpisal mirovni sporazum? Pogajalca namreč ne vesta, da je njun voznik agent MI5 in da obveščevalna služba dogajanje v avtu stalno nadzoruje.


Leto produkcije: 2016

Država: Velika Britanija

Žanr: zgodovinska drama

Režija: Nick Hamm

Scenarij: Colin Bateman

Igrajo: Timothy Spall, Colm Meaney, John Hurt, Freddie Highmore.

23:00
Stara modrost pravi, da se človek ne rodi, temveč razvije. O brezmejnem pogumu, evoluciji uma in duše, o moči srca in še marsičem izzivalnem bo Taja Zuccato govorila v oddaji Izziv: Človek! Družbo ji bodo delali kaskader Rok Cvetkov, raziskovalec zavesti Adrian Kezele ter modna kreatorka in mama dveh afriških deklic Maja Štamol Droljc.
23:55
R: Krivec Jaka... Afera zlato nalivno pero meče slabo luč na Pošto Slovenije. V današnji oddaji o prioritetah in o tem, kako dober gospodar je država. V studiu bo z nami nekdanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar, spregovorimo o protiustavnem delu zakona o medijih, ki je določal glasbene kvote slovenske glasbe. Ne zamudite!
00:45
R: Maag Marko... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
01:15
Smučarski skakalci bodo tudi sezono svetovnega pokala 2019/2020 začeli v Wisli na Poljskem. Prvo dejanje 41. sezone boja za točke svetovnega pokala bodo kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo. Nanjo se bodo iz slovenskega tabora skušali uvrstiti: Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter in Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol in Rok Justin. Uživajte v prenosu. Z vami bosta reporter Aleš Potočnik in strokovni sodelavec Jelko Gros.
04:00
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
05:35
R: Breznik Rok, Gjuro Žiga... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
06:30
V tokratni oddaji Na lepše smo v fokus vzeli deveto izvedbo Dnevov slovenskega turizma, ki predstavljajo najpomembnejši strokovni dogodek v Sloveniji na področju turizma. Osrednja tematika so bili izzivi, ki bodo spreminjali prihodnost slovenskega turizma. Štetje prihodov je zastareli način ocenjevanja turističnega uspeha držav in uspeh turizma bo potrebno na novo opredeliti. Na prihodnji razvoj turizma bodo vplivali številni družbeni trendi - vse od urbanizacije, staranja prebivalstva, krepitve moči srednjega razreda, delitvene ekonomije, želje mladih po neodvisnem delovnem razmerju, političnega dogajanja pa do okoljskih sprememb. Vedno bolj bodo iskani analogni produkti, ki vplivajo na naše zdravje in so odmaknjeni od izkušenj drugih ljudi. Na dolgi rok bodo preživele destinacije, ki se bodo oddaljile od potrošniške diktature in od sveta prežetega s sodobno tehnologijo.


Izpostavljamo pa tudi dva izmed nagrajencev Dnevov slovenskega turizma, ki so še posebej zaslužni za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije. V Kranjski Gori ob jezeru Jasna smo obiskali Dominika S.Černjaka, ki se je lotil revitalizacije Jezera Jasna in v sodelovanju z lokalnim okoljem oblikoval oblikovati trajnostno naravnan celosten turističen produkt, ki sobiva med varovanjem krhkega eko sistema in izbrano turistično ponudbo namestitev ter ponudbo za dnevne obiskovalce.


V Šenčurju pa smo obiskali Antona Magdiča, letošnjega prejemnika priznanja za življenjsko delo v gostinstvu, ki z Gostilno Ančka že pol stoletja razvaja svoje goste z izjemnimi štruklji. Družinska gostilna velja za eno najboljših, ki ponujajo hišne, lokalne in regionalne jedi Slovenije, kar je še posebej pomembno v luči Slovenije kot Evropske gastronomske regije.

07:00
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.

Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro in jih povežemo v 120-minutni tedenski izbor.

Sobotno jutro je Najboljše jutro!

08:10
S pričevanjem Martina Črnuglja, slovenskega rojaka iz Sao Paula v Braziliji, spoznamo v mnogočem neznano zgodbo. Martin je rojen Belokranjec, vendar je že od malih nog živel srečno otroštvo v Črnučah, kjer sta imela starša gostilno. Z okupacijo in prihodom Nemcev se ni veliko spremenilo, pove. Oče je sprva pomagal partizanom, ob naraščanju revolucionarnega pritiska pa se je pridružil protirevolucionarnemu taboru in bil med aktivnimi domobranci. Že pred koncem vojne so se umaknili na avstrijsko Koroško, pozneje pa je Martin obiskoval slovensko šolo, ki so jo na zelo visoki ravni organizirali slovenski politični izseljenci na čelu z ravnateljem Markom Bajukom. Oče se zaradi nesoglasij z ostalimi voditelji ni odločil za emigracijo v Argentino ampak v Brazilijo. Tamkajšnja skupnost je majhna, ampak še vedno živa in zelo slovensko zavedna. Martin Črnugelj, ki je naredil izredno kariero kot strokovnjak za razsvetljavo velikih objektov, stadionov in dvoran, je tudi dolgoletni Predsednik slovenskega društva v Sao Paulu. Tudi na tem koncu sveta mladino z veliko prizadevnostjo še vedno učijo slovensko, skupnost pa so držali skupaj predvsem slovenski duhovniki. V zadnjem času g. Črnugelj raziskuje zgodovino prvih Slovencev, ki so prišli v Brazilijo, med njimi je izredno zanimiv misijonar Serafin Goriški. Prav tako pa je v mestu Cormba deloval izjemni misijonar Ernest Saksida, ki je vzpostavil pravo mesto mladih za reševanje otrok, ki so bili na ulici.
10:10
Prvi slalom sezone že tradicionalno gosti Levi na Finskem. V primerjavi z lansko sezono manjka olimpijska prvakinja iz Pjongčanga Frida Hansdotter, simpatična Švedinja je končala kariero. V lanski sezoni je deset od enajstih slalomov (vključno s SP) dobila Mikaela Shiffrin. Njena največja tekmica je Petra Vlhova, ki je lani le na eni tekmi ostala brez stopničk. Slovenijo bo zastopala četverica Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk in Neja Dvornik.
11:20
V tokratni Avtomobilnosti bomo preverili, ali smo Slovenci res tako navezani na svoj avtomobil, da ga ne zmoremo deliti. Zagotovo se bo to najprej spremenilo v poslovnih vodah, zato si bomo pogledali organizacijo logistike in izračune, torej t.i . car sharing po angleško.

Na prvo vožnjo bomo zapeljali enega izmed najbolje prodajanih avtomobilov pri nas.

12:10
Dokumentarni film Avsenik za Slovenijo se osredotoča na pomen in vpliv Avsenikove glasbe na slovensko kulturno, in širše, narodnostno identiteto. O tem pričajo Slovenci na avstrijskem Koroškem in na tržaškem krasu. Fenomen glasbe Ansambla bratov Avsenik je na slovenskem prostoru prisoten že desetletja, njegov pomen pa se ni zmanjšal niti z razpustitvijo ansambla, kot tudi ne z odhodom Slavka Avsenika julija lani. Film prikazuje tudi, kako ga na novo odkrivajo generacij mladih, pomembno težo pa mu pripisujejo tudi strokovni krogi iz drugih glasbenih zvrsti, ki so sicer do narodnozabavne glasbe zadržani. Glasba bratov Avsenik je torej več kot samo glasba. Za seboj vleče pridih ponosa in utrjuje slovensko prepoznavnost v srednjeevropskem prostoru. Avtor filma je Igor Pirkovič.
13:10
Prvi slalom sezone že tradicionalno gosti Levi na Finskem. V primerjavi z lansko sezono manjka olimpijska prvakinja iz Pjongčanga Frida Hansdotter, simpatična Švedinja je končala kariero. V lanski sezoni je deset od enajstih slalomov (vključno s SP) dobila Mikaela Shiffrin. Njena največja tekmica je Petra Vlhova, ki je lani le na eni tekmi ostala brez stopničk. Slovenijo bo zastopala četverica Meta Hrovat, Ana Bucik, Maruša Ferk in Neja Dvornik.
14:20
Judoisti končujejo sezono svetovnega pokala. Na sporedu sta le še dva turnirja: zaključni turnir sezone v Čingdauu, še pred tem pa v Osaki zadnji turnir za grad slam. Domovina juda je vedno zagotovilo za zelo kvalitetno zasedbo borcev. Tokrat je prijavljenih več kot 500 judoistov in judoistk iz 94 držav. Na Japonsko pa vedno potuje tudi močna slovenska ekipa. V posnetkih vam bomo pokazali ključne trenutke in najpomembnejše dvoboje tega turnirja.
15:25
Pred začetkom nove sezone svetovnega pokala smučarskih skakalcev, katere vrhunec bo svetovno prvenstvo v poletih marca v Planici, smo preverili stanje v slovenskem taboru. Pogovarjali smo se s Timijem Zajcem in selektorjem Gorazdom Bertoncljem. Izvedeli boste lahko, kakšne trenerske spremembe so se zgodile po koncu prejšnje sezone. Ekskluzivno za našo televizijo je spregovoril Walter Hofer. Prvi mož smučarskih skokov se bo namreč po koncu sezone upokojil.
15:50
Prva tekma sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih bo moštvena preizkušnja v Wisli. Slovenska reprezentanca se je zmag na takih tekmah veselila desetkrat v zgodovini. V Wisli v preteklih zimah naši niso bili na stopničkah. Ob novi priložnosti bodo najhujši tekmeci Poljaki. Zmagovalcem pokala narodov v prejšnji sezoni bodo v pomoč fanatični domači navijači. Mesta na stopničkah bodo iskali še Avstrijci, Nemci, Norvežani in odlični Japonci. Obeta se zanimiv boj na uvodu v novo sezono.
17:55
R: Bogdan Mrovlje... 1. november 1918 je bil prvi dan novoustanovljene države Slovencev, Hrvatov in Srbov. Pogorišča in žrtve 1. svetovne vojne, v kateri so prvič v zgodovini bojevanja uporabili kemično orožje za množično uničevanje, je majorja Rudolfa Maistra tega dne povišalo v generala. Razmere v Mariboru v poznih jesenskih mesecih so okvir dokumentarne podobe pomembne slovenske osebnosti, avtorji pa so skušali prisluhniti tudi vzdušju, razmeram in utripu mesta ob Dravi.
18:50
R: Breznik Rok, Gjuro Žiga... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:05
The Other Side Of Hope / Toivon Tuolla Puolen; Komična drama… Sirski begunec Khaled, skrit med tovori premoga, prispe v helsinško pristanišče. A na Finskem, kjer bi rad zaprosil za azil, nemudoma trči ob neprepusten birokratski zid. Zbegan in obupan pobegne iz zbirnega centra in se poda na ulice Helsinkov, kjer spozna zagrenjenega Wikströma. Nekdanji prodajalec srajc je pred kratkim zapustil zapito ženo, da bi odprl svojo restavracijo in kot samski moški zaživel na novo. Skupaj se lotita krmarjenja med čermi teh novih, neznanih in pogosto zagonetnih svetov.


Finski filmski mojster absurdnega humorja, Aki Kaurismäki je za film Na drugi strani upanja prejel srebrnega medveda za najboljšo režijo na lanskem Berlinalu. Film je sicer drugi del trilogije o pristaniških mestih. Prvi je bil Le Havre (2011), ki smo ga na naši televiziji že predvajali.


TOIVON TUOLLA PUOLEN / THE OTHER SIDE OF HOPE / NEM, FINSKA / 2017

Režija: Aki Kaurismäki / Scenarij Aki Kaurismäki / Igrajo: Sherwan Haji, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen, Ilkka Koivula, Nuppu Koivu, Simon Hussein Al-Bazoon, Niroz Haji, Kaija Pakarinen ….

21:50
Zvezdanin gost je Aljoša Bagola, eden najvidnejših predstavnikov slovenskega oglaševanja. Bagola pripoveduje o osebni izkušnji izgorelosti, ki ga je na pragu štiridesetih popeljala do novih življenjskih spoznanj.

Zvezdanin gost pravi, da je izgorelost v njegovo življenje prišla, da ga preobrazi in ne porazi. Smisel življenja ni v tem, kaj pustiš za seboj, ampak v tem, kaj življenje pusti v tebi, še zatrjuje kreativni direktor, ki je prepričan, da gre v primeru izgorelosti za sistemsko epidemijo. Pridružite se Zvezdani in sogovorniku pri njuni »javni meditaciji«.

22:40
R: Novak Tina... Janez Bončina Benč, glasbeni velikan, je ob življenjski obletnici pripravil sprehod skozi čas. V svoji 50 letni glasbeni karieri je z različnimi zasedbami nanizal vrsto zimzelenih uspešnic kot so Gvendolina, Maja z biseri, Ob šanku, Kadar ognji dogorijo, Ta noč je moja, idr.

Deloval je v skupinah Helioni, Srce, Mladi levi, Yu Rock Selekcija, z najboljšimi glasbeniki pa osnoval skupino September, z mladimi glasbeniki pa Junake nočne kronike.


Dolgoletno obdobje ustvarjanja enega vodilnih avtorjev in izvajalcev slovenske in nekdanje jugoslovanske pop rock scene so z njim poustvarili: bend Karamela, v katerem so Zlati klun, Jadran Ogrin, Goran Velikonja in Marjan Malikovič in izvrstna ekipa glasbenikov : Jani Moder, Primož Grašič, Tadej Tomšič, Žiga Kožar Jani Hace, Nejc Škofic, legendarni Tihomir Pop Asanović, Braco Doblekar in Neca Falk. Njegova karizma, glas in energija pa sta večer pretvorila v pravi praznik rock 'n' rola.

00:35
R: Breznik Rok, Gjuro Žiga... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
01:30
Prva tekma sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih bo moštvena preizkušnja v Wisli. Slovenska reprezentanca se je zmag na takih tekmah veselila desetkrat v zgodovini. V Wisli v preteklih zimah naši niso bili na stopničkah. Ob novi priložnosti bodo najhujši tekmeci Poljaki. Zmagovalcem pokala narodov v prejšnji sezoni bodo v pomoč fanatični domači navijači. Mesta na stopničkah bodo iskali še Avstrijci, Nemci, Norvežani in odlični Japonci. Obeta se zanimiv boj na uvodu v novo sezono.
04:00
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.
05:30
R: Logar Teotim... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
06:15
Na Svetopisemski družbi so se odzvali na spremenjene načine branja in se povezali s cerkveno organizacijo Life Church in uporabnikom digitalnih medijev ponudili slovenski prevod Svetega pisma, ki je dostopen prek nove aplikacije You version.

Prvič predstavljamo v naši oddaji Janža Znojilška, slovenskega reformatorja, protestantskega pastorja, pesnika in urednika, ki je zaznamoval zreli in pozni čas slovenske reformacije.

Na pasti digitalne zasvojenosti pri otrocih in mladostnikih opozarjajo strokovnjaki v 81. reviji Vzgoja, ki jo izdaja Društvo katoliških pedagogov Slovenije.

06:35
Slovenec zavrže približno 18 kilogramov oblačil letno. Stroka opozarja: ne samo plastika in segrevanje ozračja, skrbeti bi nas morala tudi pretirano kupovanje in raba oblačil. Evropska unija naj bi do leta 2025 uvedla obvezno ločeno zbiranje tekstila, v nekaterih državah so se problematike lotili že danes. Eden izmed primerov dobre prakse je Nemčija, ki je sprejela ukrep, da mora biti 50 odstotkov tekstilij v javnih naročilih iz trajnostnih virov. Prvi korak pa lahko naredimo že sami. Če želimo sebi, zanamcem in planetu dobro, je nujno zmanjšati brezglavo nakupovanje novih oblačil po tri ali štiri evre, ki jih oblečemo le enkrat ali pa sploh ne.
07:10
R: Šeme Baričevič Marija... Svatba je bila od nekdaj imenitna priložnost za ples. Kakšni so plesi, ki so povezani s svatbenimi šegami na območju med Litijo in Čatežem, prikazuje folklorna skupina iz Šmartna pri Litiji. Strokovni sodelavec Mirko Ramovš, filmski snemalec Janez Kališnik, režiserka Marija Šeme Baričevič in urednica Danica Dolinar.
07:40
R: Kučej Marjan... Tekmovalec, ki bo tokrat preizkusil svoje znanje in srečo v kvizu Joker, je Lenart Cvirn iz Kamnika. Po poklicu je pravnik tik pred pravosodnim izpitom. Njegova strast so potovanja, ki so ponavadi združena s kulinaričnimi doživetji. Naslednja destinacija, ki jo želi obiskati, je Japonska.

Kot sotekmovalec se mu bo pridružil prijatelj in bivši sošolec Anže Babnik.


En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.

08:35
R: Kučej Marjan... S Jokerjem se bo tokrat boril simpatični Luka Cerar, ki prihaja iz Domžal. Po izobrazbi je magister zgodovine, dela pa v Zgodovinskem Arhivu Ljubljana kot arhivist. Košarka je šport, ki ga spremlja že celo življenje. V mladih letih jo je aktivno igral, kasneje je bil trener mlajših selekcij, zdaj pa košarkaške tekme tudi komentira. Z zaročenko Tino pripravljata sanjsko poroko, zato si srčno želi, da bi bil izkupiček v Jokerju čim višji. Pri tem mu bo v pomoč sestra Špela.


En tekmovalec v bitki s časom, dvanajst vprašanj na poti do visoke denarne nagrade, sedem jokerjev za srečo in eno pravilo: ni umika! Le znanje, strategija in sreča vodijo do vrha. A kako na njem ostati? Kviz Joker, skozi katerega vas bo popeljal voditelj Mario Galunič, zagotavlja napeto igro čustev, vzponov in padcev.

09:30
Žogarija je mednarodni projekt, ki že 14. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost, odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih in širše. Projekt poteka v devetih državah: Slovenija, Italija, Avstrija, Madžarska, Hrvaška, BiH, Srbija, Makedonija in Črna gora, kjer želimo z organizacijo prireditev naše sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom. Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želimo, da je moto FAIR PLAY SODELUJEM in NE TEKMUJEM rdeča nit dogodkov.
10:10
Levi na Finskem tradicionalno gosti prvi slalom sezone. Na črni progi bodo slalomisti iskali naslednika Marcela Hirscherja. Tokrat bosta v trideseterici startala oba Slovenca, Štefan Hadalin in Žan Kranjec.
11:20
Prva posamična tekma nove sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih bo dala odgovor, v kakšni formi je dobitnik velikega kristalnega globusa iz prejšnje sezone, Japonec Rjoju Kobajaši. Na tekmi za poletno veliko nagrado je zmago slavil Timi Zajc. 19-letnik je največje slovensko upanje za visoko mesto. V preteklosti sta tukaj na stopničkah že stala Peter in Domen Prevc. Zanimivo bo spremljati, kakšno je na začetku nove sezone razmerje moči med najboljšimi. Boj za veliki kristalni globus bo dolg in naporen. Za mnoge je to glavni cilj sezone. Uživajte v tekmi. Z vami bosta reporter Aleš Potočnik in strokovni sodelavec Jelko Gros.
13:10
Levi na Finskem tradicionalno gosti prvi slalom sezone. Na črni progi bodo slalomisti iskali naslednika Marcela Hirscherja. Tokrat bosta v trideseterici startala oba Slovenca, Štefan Hadalin in Žan Kranjec.
14:20
Judoisti končujejo sezono svetovnega pokala. Na sporedu sta le še dva turnirja: zaključni turnir sezone v Čingdauu, še pred tem pa v Osaki zadnji turnir za grad slam. Domovina juda je vedno zagotovilo za zelo kvalitetno zasedbo borcev. Tokrat je prijavljenih več kot 500 judoistov in judoistk iz 94 držav. Na Japonsko pa vedno potuje tudi močna slovenska ekipa. V posnetkih vam bomo pokazali ključne trenutke in najpomembnejše dvoboje tega turnirja.
15:15
Menjava lastnika hiše skoraj vselej pomeni spremembe v notranjosti. Nov razpored prostorov, njihova nova vloga, oprema, barve, materiali – to so le najbolj očitni koraki, s katerimi se bomo lotili željenih sprememb. Kaj vse se da in kako si bivališče prikrojiti po svoji meri, nam kaže naslednji primer družinske hiše v mirnem delu Ljubljane.

Po podatkih strokovnih institucij je v Sloveniji plesnivih več kot 50 tisoč stavb in še več jih je »bolnih«, ker v njih ni ustrezne menjave zraka. Želja po boljši zatesnjenosti in manjših stroških ogrevanja lahko pripelje do tega, da stavbo dobesedno zavijemo v nepredušen ovoj. Podobna je tudi izkušnja našega znanega igralca Jerneja Kuntnerja, ki pa je našel rešitev.

Kako je svetovljanski Dunaj zamenjati za Cerklje na Gorenjskem, velemesto za vas, nam je razkril poslovnež Peter Kamien, ki prihaja iz Nemčije, desetletja pa je živel na Dunaju.

15:45
V tej oddaji si bomo ogledali enega največjih gradbenih dosežkov 19. stoletja, 5000 km dolgo železniško progo, ki povezuje Atlantski in Tihi ocean. Razteza se čez štiri časovne pasove in 12 ameriških zveznih držav.
16:45
Po reprezentančnih tekmah se nadaljuje državno prvenstvo v nogometu, prva polovica pa se bo končala s tekmami 18. kola. Na TV Slovenija si boste ogledali derbi drugo- in tretjeuvrščene ekipe – Maribora in Aluminija. Sredi septembra je Maribor doma zmagal z 2 : 1; in kako bo tokrat? Bodite z nami, studijski del se začne ob 16.45, tekma pa točno ob 17.00. Na drugem.
19:15
R: Logar Teotim... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
19:50
LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.
20:00
One Strange Rock; Kako je nastal ta veliki kamen, ki mu pravimo naš planet? V dokumentarni seriji nam voditelj, igralec Will Smith, in osem astronavtov, ki so Zemljo opazovali in preučevali iz vesolja, povedo neverjetno zgodbo o medsebojno povezanih in neločljivo prepletenih ekosistemih, ki omogočajo življenje več kot osem milijonov vrst rastlin in živali ter ne nazadnje nas samih, ljudi.


6.del: Pobeg

V šesti oddaji izvemo, da je iz vesolja mogoče videti tudi brazgotine, ki so jih asteroidi pustili na površju Zemlje. Preteklost dokazuje, da je naš planet ranljiv in da prihodnost življenja ni zagotovljena. Ali bi lahko človeštvo preživelo tudi kje drugje?

20:55
Whitney: Can I Be Me?; Smem biti, kar sem? To je bila pogosta misel slovite pevke Whitney Houston. Tak je tudi naslov dokumentarne pripovedi o njenem izjemnem glasu, uspešni karieri in številnih padcih, tudi o boju z odvisnostjo. Vse to je zaznamovalo življenje te prezgodaj preminule glasbenice. Dokumentarni film v ospredje postavlja tudi pevkine odnose z bližnjimi: z ambiciozno materjo, sicer odlično interpretko gospela, z osebno asistentko, ki je bila morda več kot le to, in možem, razvpitim raperjem Bobbyjem Brownom.

Režija: Nick Broomfield, Rudi Dolezal.

22:40
Iskrivo Jožetovo komentatorsko sestavljajo komik Perica Jerković in igralki Gorka Berden ter Lucija Čirović. Bernarda tokrat v svojo družbo vabi dva fejst fanta. Dejan Krajnc in njegova prepoznavna irokeza sta zagodli humanitarni projekt #nivsevfrizuri , svoje izkušnje pet let po prekinitvi profesionalne boksarske kariere bo z nami delil Mr. Simpatikus, ki je postavil Slovenijo in Ptuj na svetovni boksarski zemljevid, Dejan Zavec. Glasbeni oder zavzamejo tokrat pop rockerski ritmi skupine Joker out s hitom Gola in Lombardo s pesmijo Pokrita z zvezdami. Tudi Magic Aleksander se je ta teden družil z rockericami. Obiskal je Hellcats, zažigalno in edino žensko rock metalsko zasedbo pri nas. Ostanite do zaključne rubrike oddaje Usta na usta, kjer bo družbo Dejanu Krajncu delala… Ne povemo.
00:10
Zvezdana gosti tri žrtve spolnih, fizičnih in psihičnih zlorab, ki so zbrale pogum in o svojih izkušnjah spregovorile javno in na pobudo Zvezdane Mlakar o tem napisale tudi knjigo. Sprašujemo se, zakaj so vse vrste zlorab še vedno sramota za žrtev, saj niso teple one, saj niso one posiljevale in maltretirale. Pomembnejše od tega, kaj so sogovornice preživele, so posledice njihovi zlorab. Nikomur ne pomaga, če ob njihovi zgodbi občuti nekaj neprijetnega, pa se v svoja občutja ne poglobi.
00:55
R: Žnidaršič Urška... Satirična oddaja Kaj dogaja? Z Jonasom je sestavljena iz pregleda aktualnih dogodkov, tako s področja politike, športa, kulture in zabave. Voditelju Jonasu Žnidaršiču se pridružujeta reporterja s terena Gašper Bergant, ki bo pokrival domače teme in Admir Baltić, ki se bo odpravil »na tuje«. Seveda ne bodo manjkale zabavne in vedno zanimive nadsinhronizacije, ki jih bo pripravljala ekipa naših odličnih imitatorjev. Rubrika Zvezdne steze bo posvečena slavnim. Vsako oddajo pa pride v oddajo zanimiv gost. Za češnjo na torti pa bo poskrbel Tilen Artač, ki bo vsako oddajo zaključil z zabavno priredbo slovenske skladbe. Oddaja je na prvi pogled zelo zabavna, ampak ustvarjalci upajo, da bo pri gledalcih vzbudila tudi tehten premislek o aktualnih vprašanjih in pogledu na svet nasploh.
01:30
R: Logar Teotim... Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
04:00
Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.