Arhiv novic

Discovery HD: novosti v aprilu

Kalifornijski požari
Od sobote, 3. aprila, ob 20:00
Kalifornijo pretresa najbolj uničujoča sezona požarov v zgodovini te zvezne države in za boj proti skoraj neukrotljivim ognjenim zubljem je potrebna prav posebna ekipa. Agencija za gozdarstvo in požarno zaščito v Kaliforniji (Cal Fire) je zadolžena za preprečevanje požarov in zaščito narave. Dramatična serija spremlja njihove gasilce na ognjenih frontnih linijah po vsej državi, od Shaste na severu do San Diega na jugu, pri čemer so oboroženi z najsodobnejšo tehnologijo, vključno z ognjeodpornimi kamerami na čeladah, ki omogočajo izredno realističen pogled na uničujoče plamene. Serija se prav tako poglobi v zgodbe o junakih in junakinjah agencije Cal Fire, ki v nevarnost spravljajo svoja življenja, da bi zaščitili druge. Pripravljeni so narediti vse, kar je v njihovi moči, da bi obvarovali naravo in soljudi.


Lovci na zaklade: klasični avtomobili
Od srede, 7. aprila, ob 20:00
Znani trgovec s starinami in velik navdušenec nad jeklenimi konjički, Drew Pritchard, se podaja nazaj na cesto z avtomobilističnim gurujem, Paulom Cowlandom, da bi poiskal legendarne avtomobile za nakup, obnovo in prodajo. Tokrat fanta odkrijeta še več skritih avtomobilskih draguljev. Drew se zaljubi v klasičen avtomobil Fiat 130 coupe, oblikovan v legendarnem Pininfarininem studiu, ki pa ima resne težave z rjavenjem, zato Paula čaka epska obnova. Kasneje odpotujeta v čudovito Cumbrio, da bi kupila klasičnega britanskega roadsterja - vozilo MGTD. Drew želi avtomobil približati mlajšemu občinstvu, zato se loti preobrazbe s športnim pridihom, pri tem pa znanje črpa od izredno veščih rokodelcev. Toda ko sta Drew in Paul pripravljena prenovljen avtomobil predstaviti na najstarejšem britanskem avtomobilističnem prizorišču, se Drewju v misli prikradejo dvomi, ali je morda šel predaleč. Ob pomoči armade britanskih avtomobilskih mojstrov sta Drew in Paul trdno odločena ustvariti edinstvene in po meri predelane avtomobile, ki bi jima prinesli lep dobiček.


Goli in prestrašeni XL
Od ponedeljka, 19. aprila, ob 20:00
strokovnjakov za preživetje znajde na neizprosni lokaciji v Afriki, kjer so lokalna plemena živela po preprostem načelu: izloči šibkejšega. Na 40-dnevnem izzivu jih nemudoma začnejo obkrožati smrtonosni krokodili in teritorialni leopardi, hkrati pa jim nagajajo še peklenske temperature in vzkipljivi temperamenti. Udeleženci premorejo različna znanja in značaje, razlike med njimi pa bi lahko vodile tudi do razkola. Če želijo uspeti v svoji misiji, bodo morali nadvladati okolje, premakniti meje človeške vzdržljivosti in preživeti v družbi drug drugega v enem najbolj odmaknjenih krajev na Zemlji.


Dolina kraljev: Izgubljene grobnice
Od nedelje, 25. aprila, ob 20:00
Skrivnosti starodavnega Egipta že od nekdaj begajo zgodovinarje in arheologe po vsem svetu. A zdaj se je skupina vodilnih strokovnjakov odločila prečesati celoten vzhodni in zahodni del Doline kraljev, da bi se dokopali do novih odkritij in s pomočjo sodobne tehnologije razvozlali še več njenih skrivnosti. Poučna oddaja spremlja pravi detektivski lov na naslednja velika arheološka odkritja, ki bodo pomagala izdelati dokončen zemljevid zaklada v Dolini kraljev ter pomagala dopolniti veličastno zgodbo o starodavnem Egiptu.

 





















osmrtnice smrtovnicejastuci