Arhiv novic

Discovery Central Europe HD: majske novosti

  Lovci na zaklade: klasični avtomobili
Od sobote, 15. maja, ob 20:00
Znani trgovec s starinami in velik navdušenec nad jeklenimi konjički, Drew Pritchard, se vrača na cesto z avtomobilističnim gurujem, Paulom Cowlandom, da bi poiskal legendarne avtomobile za nakup, obnovo in nadaljnjo prodajo. Tokrat so njuni apetiti večji kot kdaj koli doslej, a kot se kmalu prepričata, je pot do uspeha vedno nekoliko trnova. Med drugim kupita zelo iskano vozilo Citroen DS letnik 1972, ki pa zaradi rjaste karoserije Paulu povzroči kar nekaj sivih las. Drew ima ambiciozne načrte za legendarnega lotusa 7, a kasneje zgrožen odkrije, da je Paul brez njega obiskal eno največjih dražb starodobnih vozil v Združenem kraljestvu. Se bo razvedril, ko izve, da je Paul uspel kupiti MGA-ja po ugodni ceni?


Smrtonosni ulov
Od torka, 18. maja, ob 21:00
V ledenih globinah Beringovega morja se skrivajo dragocene, a pogosto izmuzljive kraljeve rakovice. Četudi opravljajo enega najnevarnejših poklicev na Zemlji, so aljaški ribiči vedno znova odločeni tvegati, saj upajo, da jih čaka velik ulov. Tokratna sezona se odvija v senci globalne pandemije, zaradi česar je polovica ribiških ladij obtičala v pristanišču. Za preostale to pomeni enkratno priložnost - in hkrati grožnjo brez primere. Če s prepolovljenim številom ladij ne izpolnijo kvote za celotno floto, utegne aljaški urad za ribolov uveljaviti triletno prepoved lova. Ob razcvetu ruskega ribolova in čedalje večji kitajski prisotnosti na trgu bi lahko že dveletna prepoved pomenila, da za ameriške rakovice ne bi bilo več povpraševanja. Pred ribiči je torej pomembna sezona. A s svojimi trmastimi osebnostmi in dolgim seznamom preteklih prevar, je vprašljivo, ali bodo lahko začeli eden drugemu zaupati in postavili dobrobit celotne flote na prvo mesto.


Nostradamus: Začetek konca
Od nedelje, 30. maja, ob 22:00
Napovedi zdravnika in preroka Michela Nostradamusa ljudi zanimajo že stoletja, še posebno tiste, ki govorijo o koncu sveta. Privrženci so prepričani, da so se do danes uresničile že številne njegove prerokbe, medtem ko skeptiki zatrjujejo, da so bile njegove besede napačno prevedene in celo prilagojene, da bi se ujemale z današnjimi dogodki. Po odkritju skrivnostne knjige z njegovim imenom so strokovnjaki in učenjaki ocenili točnost novih interpretacij njegovih prerokb. Je kaj resnice v napovedih o katastrofalnem koncu sveta? Ta fascinantna serija raziskuje, kaj bo sledilo, če je imel Nostradamus prav. Bodo svet uničili siloviti potresi? Ali bo morda prišlo do katastrofalnih poplav, ki bodo potopile celotno civilizacijo?





















osmrtnice smrtovnicejastuci