Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 2
06:00
Napovedujemo
10:45
Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
12:00
Začnite teden z oddajo Dobro jutro in s pozitivno Ano Tavčar! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. Druga ura oddaje je posvečena zdravju, povabimo vas tudi v domačo lekarno. Ob ponedeljkih boste spoznavali še navdihujoče osebne zgodbe, lahko boste prisluhnili astrološkim nasvetom, v rubriki Za dušo pa bomo razkrivali, kaj vse nas lahko pomiri in nam da energijo ter zagon za vsakdanje izzive in skok v nov teden.
15:00
V tokratni oddaji je izpostavljena zgodba Muzeja na prostem v Rogatcu, ki velja za največji muzej ljudskega stavbarstva na Slovenskem.

Obiskali smo dolenjske vinske gorice, kjer vse bolj izginjajo mali družinski vinogradi s čimer se izgublja tudi kulturna krajina.

Kako živahna je gastronomska scena v Beogradu smo preverili na podelitvi vodnika Gault Millau 2024, ki velja za enega najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije.

15:50
Uspešen proizvajalec stikal in vtičnic, podjetje Elektromaterial Lendava, piše inovativno zgodbo v svetu stikal in vtičnic že vse od leta 1963. Predstavili pa vam bomo poklic, ki je v samem vrhu po iskanosti med delodajalci. V slovenski industriji primanjkuje več sto varilcev.
16:35
Predstavljamo Mašo in Aljaža, ki sta po oddihu na Goričkem, kupila kmetijo z nekaj zemlje ter se začela ukvarjati s tržno pridelavo zelenjave. Napovemo tradicionalne prireditve ob Tednu gozdov, ki jih vsako leto pripravi Zavod za gozdove Slovenije. Sadjarji na Štajerskem so se po nekaj slabših sezonah razveselili obilne letine češenj, zelo dobro kaže tudi marelicam. Pri zagotavljanju sladkovodnih rib za domači trg igrajo pomembno vlogo ribogojnice, ki so izpostavljene tudi neugodnim klimatskim vplivom.
17:45
50 minut posebne oddaje Globus o tem, kako združeno Evropo in in sodobne dileme Unije vidijo mladi Evropejci. Ekipe Televizije Slovenija so bile na Finskem, v Grčiji, Litvi, med mladimi Madžari, Italijani in Nizozemci, prisluhnili smo mlajši generaciji Poljakov in Avstrijcev. Globus o mladih in evropskih volitvah.
18:50
Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00
Making Sense Of Cancer With Hannah Fry; Britanska matematičarka in avtorica dokumentarnih filmov Hannah Fry je leta 2021 zbolela za rakom na materničnem vratu. Kot pravi sama, se vse njeno življenje vrti okoli številk, zato se je tudi te preizkušnje lotila z matematičnega stališča. Zanimalo jo je, kako različni načini zdravljenja vplivajo na možnost ozdravitve in ali so bolniki o tem dovolj obveščeni. S strokovnjaki se je pogovarjala o tem, ali presejalni programi vplivajo na smrtnost zaradi raka, in se srečala z bolniki, postavljenimi pred težko odločitev: nadaljevati zdravljenje ali izbrati morda krajše, a kakovostnejše življenje.


MAKING SENSE OF CANCER WITH HANNAH FRY / Velika Britanija / 2022 / Režija: Harriet Bird.

21:05
Soko Wien (xiv.); Specialna enota Dunaj je del uspešne franšize, v kateri posebne policijske enote preiskujejo zločine, ki se dogajajo v različnih mestih. Tokratna nanizanka je postavljena v avstrijsko prestolnico in njeno okolico, pomembno mesto so avtorji namenili tudi reki Donavi.


SOKO Wien (XIV.) / Avstrija / 2018-19

Scenarij: Natalia Geb, Sónke Lars Neuwöhner, Sarah Wassermair, Peter Dammaschk, Ralf Leuther idr.

Režija: Holger Barthel, Olaf Kreisen, Holger Gimpel, Sophie Allet-Coche

V glavnih vlogah: Stefan Jürgens, Michael Steinocher, Lilian Klebow, Dietrich Siegl, Maria Happel, Helmut Bohatsch...... IMDb ocena: 5.4/10
.

22:05
Glasbeni večer
22:30
Senzibilno in z veliko estetike želimo soočiti različne plesne umetnosti s televizijskim jezikom. Pričenjamo z baletom in z vrhunskima baletnima plesalcema Ano Klašnja in Petrom Dorčevskim. Ob kultiviranem, baletnem gibu telesa, razkritem do potankosti, razmišljata o večnih vprašanjih: »Kaj je zame balet – danes? Kdo sem jaz?« …

Urednica Danica Dolinar, avtor izvirne glasbe Slavko Avsenik ml., režiser Aleš Verbič.

22:40
Spremljajte izvedbo izjemno liričnega in ekspresivnega Koncerta za violino ene ključnih glasbenih osebnosti 20. stoletja v Sloveniji, skladatelja, muzikologa, pedagoga in dirigenta Lucijana Marije Škerjanca. V solistični vlogi se predstavlja mednarodno priznana violinistka Lana Trotovšek. Po uspešno zaključenem glasbenen šolanju v Sloveniji se je podala na izpopolnjevanje v tujino. Zadnje desetletje živi in deluje v Londonu, kjer je naredila uspešno mednarodno kariero kot solistična in komorna glasbenica ter postala profesorica na tamkajšnjem Trinity Collegeu. Lana Trotovšek je bila gostujoča glasbenica slavnostnega koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, s katerim je pod taktirko dirigenta Rossena Milanova počastila 60-letnico tretjega radijskega programa Ars.
23:15
I: Kacjan Olga, Kogovšek Sabina, Maja Stremecki Pihler, Majer Maruša, Zrnec Ava... Mlada učiteljica Sonja poskuša razrešiti spor med sošolkama. Na videz nedolžen spor ima neprijetne posledice. Vmešajo se starši, iz otroškega prepira nastane zgodba o razmerjih v današnjem svetu: bogatejši in vplivnejši praviloma zmagajo nad socialno šibkejšimi.
23:45
I: Ban Ivo, Krnetić Benjamin, Mlakar Klemenc Zvezdana, Oman Bernarda, Ostan Boris, Pirnat Primož, Rupel Matija, Urbanc Ana, Černe Damjana, Šijanec Filip(Lj... Upokojenec Tone ne skriva, da nadzoruje vsak korak, premik in šum stanovalcev v bloku, v katerem živi. Z okna zraven vhoda nadzoruje vse prihode in odhode, ko ne tiči na oknu, pa prisluškuje pri vhodnih vratih. Vse dogajanje, ki ga opazi, zabeleži na svoj diktafon. Tone vohlja, opozarja na nepravilnosti in se zmrduje, ko nekdo krši hišni red. V bloku vse poteka po ustaljenem redu, dokler se v blok ne priseli nova stanovalka Milena, ki Tonetu poruši sistem popolnega nadzora, hkrati pa v njem vzbudi zanimanje. Milena je privlačna, živahna in klepetava upokojenka, ki sanja o ljubezenski romanci in živi v vzporednem svetu televizijskih španskih nadaljevank. In začnejo se Tonetovi nerodni poskusi navezovanja stika.

Scenarij in režija: Maja Prettner.

00:20
Videonoč
06:00
Napovedujemo
10:45
Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
11:55
Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!
15:00
V Avstraliji so Slovenci v preteklosti in tudi sedanjosti iskali svoje priložnosti. Že leta 1939 je tam živelo okoli 700 Slovencev. Pred časom se je z nekaterimi srečala tudi naša dopisnica Karmen Švegel.

Gostja oddaje Rojaki je Valentina Novak, ki od leta 2018, ko je začela poučevati in postala pedagoška svetovalka na Gornjem Seniku, je torej že šest let, vpeta v izobraževalno in kulturno delovanje Porabskih Slovencev.

Visoka pedagoška šola v Celovcu izobražuje učiteljice in učitelje za manjšinsko šolstvo na Koroškem, zato posveča veliko pozornosti večjezičnosti in medkulturnosti. Reportažo je pripravila Claudia Raspolić.

Vabljeni k ogledu.

15:45
V zadnji oddaji sezone bo joker gostil geografa Tomaža Primožiča z Blok. Dela v državni upravi na področju kmetijstva, sicer pa v prostem času ljubiteljsko izdeluje lesene predmete. Tudi v kuhinji se odlično znajde, njegova specialiteta pa je marmorni kolač. Ima štiri otroke in zares so aktivna družina. Pozimi tečejo na smučeh, poleti kolesarijo. Veliko tudi berejo in prirejajo družinska tekmovanja v branju. V jokerju mu je na pomoč priskočila sodelavka in prijateljica Nina Tomec.
17:00
V oddaji gostimo priljubljeni ansambel Braneta Klavžarja, ki je v narodno-zabavni glasbi aktiven že 43 let. Za prijetno vzdušje v Glasbenem pozdravu skrbijo tudi Veseli svatje, ansambel Roka Žlindre, Trio Vivere ter primorski ansambel Tik-Tak. Osrednja gosta, ki tekmujeta v igrah Je res ali ni res ter Prepoznaj pesem, sta Brane Klavžar in Anita Kadenšek. Voditelja: Andrej Hofer in Sandi Morel.
18:10
Družina Thielecke v nemškem sredogorju Harz redi redko pasmo višinskega goveda, ki je v preteklosti skoraj izumrlo. Ker se živali veliko gibajo, počasi rastejo in imajo bogato pašo, je njihovo meso zelo cenjeno. Na kmetiji iz njega pripravljajo odlične polnjene rulade in klobase za žar. Poleg tega iz njihovega mleka izdelujejo tudi harški sir, ki slovi po svojem izjemno močnem vonju. Gorski travniki pa niso namenjeni le paši, temveč so tudi prava zakladnica zelišč, iz katerih v kuhinji hitro nastane okusna solata ali omaka.


ZU TISCH ... / Nemčija / 2015 / Avtor: Hanna Leissner.

18:50
Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
19:25
V tokratni oddaji se že spogledujemo s poletnimi počitnicami. Poročamo, kako je potovati v Nemčijo z električnim peugeotom e-3008; to naj bi bil eden bolj avtocestnih električnih avtov. Prav tako električno - Nissanovo ariyo - smo zapeljali na krajši izlet na Obalo. Med drugim nas je tam navdušila tudi s samodejnim parkiranjem. Z Berlina pa poročamo o Volkswagnovem kombiju, ki je čez vikend tudi avtodom. Seveda govorimo o legendarni californiji. Pri Volkswagnu trdijo, da je z novo generacijo california postala 3-sobni počitniški apartma.
20:00
The Comedy Queen; Mladinski film govori o 12-letni deklici, ki preboleva izgubo matere s humorjem – postati hoče stand-up komičarka. Sasha noče jokati za nedavno preminulo materjo, temveč si raje naredi seznam za preživetje – na njem je tudi cilj, da mora postati kraljica smeha. Pri tem ima veliko podporo strica, ki vodi stand-up klub, ter dolgoletne prijateljice Marte in novega prijatelja Johna. Uspe se ji prebiti na oder. Film o odraščanju, izgubi bližnjih, žalovanju.


Kristalni medved za najboljši film, Berlinale – Generation 2022.


Originalni naslov: THE COMEDY QUEEN

Leto produkcije: 2022

Država: Švedska

Žanr: mladinski film

Režija: Sanna Lenken

Scenarij: Linn Gottfridsson in Jenny Jägerfeld

Igrajo: Sigrid Johnson, Oscar Töringe, Frida Beckman, Ellen Taure.

21:35
Janez Bratovž je eden najbolj znanih slovenskih kuharskih chefov; njegove specialitete so okušali številni domači in tuji pomembneži, leta 2010 se je celo kot prvi Slovenec uvrstil na San Pellegrinov seznam najboljših 100 restavracij na svetu. Kuharski mojster po 31 letih prepušča vodenje ljubljanske restavracije JB otrokoma Nini in Tomažu, ki sta sicer že več kot desetletje vpeta v družinski posel. Od očeta sta podedovala strast in predanost delu, od mame, ki v podjetju še vedno skrbi za finance, pa natančnost, pravita. Tomaž, ki je končal višjo šolo za gostinstvo, je v sedemčlanski ekipi redno zaposlenih prevzel vlogo chefa, Nina, po izobrazbi farmacevtka, pa v restavraciji skrbi za vinsko karto in strežbo. Prejšnji mesec je v Parizu prejela nagrado za evropsko somellierko leta in dokazala, da Slovenija ne premore le odličnih kuharjev, ampak tudi sommelierje.
22:00
V zadnji epizodi oddaje Kaj dogaja? letošnje sezone vam razložimo vse o novi fakulteti, ki jo dobijo Primorci, o največjem stolpu, ki ga dobijo v Rogaški Slatini, in sveži slovenski hrani, ki jo dobijo Hrvati. V rubriki (s)HIT tedna praznujemo svetovni dan čebel, znova pa nas obiščeta naša animirana prijatelja, divji svinji Vili in Krištof. Naš raziskovalni reporter Admir je samo za vas analiziral slogane vseh strank, ki nastopajo na evropskih volitvah, v politični telenoveli Palomar pa spremljamo, kako se nanje pripravljajta vodilni stranki. Naš gost bo vodja skupine The Stroj, tolkalec in filozof Primož Oberžan, gledalcem pa tokrat svetuje ena in edina Zvezdana. Na Malo teraso se bomo podali kar dvakrat; na koncu nam zapojejo Skvoter in Tanya, na začetku pa Kajsoni razložijo, zakaj se znova vidimo že čez tri tedne.
22:40
Charles Iii, The New King; Ko je bil princ Charles star tri leta, je njegova mama postala kraljica Elizabeta II., on pa prestolonaslednik. Iz plahega otroka in mladeniča je zrasel v zadržanega, a toliko bolj zanimivega človeka. V kraljevi družini so se vrstili škandali, on pa je leto za letom potrpežljivo čakal, da zasede položaj, ki mu pripada. Da postane kralj. Čakal je sedemdeset let. Kakšna bo doba Karla III.? Kako bo mož neomajnih stališč, zagovornik okolja, ljubitelj arhitekture in tradicije, poslovnež in družinski človek vse te vloge povezal z vlogo kralja?


CHARLES III, THE NEW KING / Francija / 2023 / Režija: Maud Guillaumin.

23:45
Videonoč
06:00
Napovedujemo
10:00
Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
11:15
Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske.

A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

12:00
Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. Pogledamo tudi, kaj je novega v svetu, knjige, filma in zabave ter vam podamo predloge za dobre knjige. Razreševali bomo tudi vsakdanje življenjske dileme, terenska ekipa bo delila vrtne nasvete. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!
15:05
Najbolj navdihujoči so projekti, ukrojeni po merah in željah uporabnikov samih. Tik ob gozdu je zrasla prekrasna lesena hišica, ki mladi družini nudi varen pristan po vsakodnevnih obveznostih. Arhitekt je zasnoval dom, ki ponuja prostor množici interesnih dejavnosti in hobijev vseh družinskih članov. Torej dom, ki je mladi družini pisan na kožo.

Pokazali vam bomo primer odličnega družinskega medgeneracijskega sodelovanja, pri katerem so tudi starši poskrbeli za svoje udobno bivanje. Odločili so se, da na zrela leta ne potrebujejo več toliko kvadratnih metrov, zato so zgornjo etažo hiše odstopili sinu, spodaj pa si za svoja še vedno zelo aktivna leta uredili dovršeno in dinamično stanovanje, v katerem je vsega ravno prav.

Dandanes so mladi soočeni z velikim izzivom pri iskanju lastnega domovanja. Pomanjkanje primernih stanovanj in vrtoglave cene nepremičnin so velika prepreka njihovi želji po neodvisnosti, zato je marsikdo primoran iskati rešitve drugod. Tako si je v Zgornji Savinjski dolini mlad par v nadstropju družinske hiše ustvaril nadvse ličen in topel prvi skupni dom. Mlada lastnika sta zavihala rokave in se z veliko mero iznajdljivosti ter marljivosti izognila nekaterim največjim stroškom.

16:05
Bernarda in Jože se pred poletnimi počitnicami spominjata nekaterih najlepših in najbolj zabavnih trenutkov minule sezone. Skozi celotno oddajo obujata spomine na sproščene nedeljske pogovore z njunimi zanimivimi gosti ter na najbolj zabavne igre in nenavadne izzive, ki so se jih v pretekih mesecih lotevali tekmovalni pari. Pri vsem tem pa ne bo manjkalo niti nekaj dobre glasbe.
17:55
Družinski dokumentarni film pripoveduje zgodbo dve otrok, petnajstletne Brine in desetletnega Lukca, dveh nadobudnih planincev, ki navdušeno sprejmeta očetov izziv, da bi se skupaj povzpeli na Kilimandžaro. Spremljamo njune enoletne priprave na ta velik podvig, ki pa niso vključevale samo dvigovanja ravni fizične kondicije, temveč so zahtevale tudi učenje zakonitosti obnašanja človeškega telesa na veliki višini in s tem povezane višinske priprave. Njun zaključni vzpon proti zasneženi strehi Afrike, proti znamenitemu vrhu visokem skoraj šest tisoč metrov se je začel ob polnoči, na Božič leta 2019. Film je delo znanega slovenskega alpinista in režiserja Gregorja Kresala, ki se je podpisal tudi pod večkrat nagrajeni film Sfinga.
18:55
Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.
20:00
Three Dances; Dokumentarni film o treh generacijah fantov, baletnih plesalcev, ki študirajo klasični balet na Madžarski plesni akademiji. Vsi trije mladi plesalci ohranjajo pri življenju baletno umetnost, medtem ko se borijo z ločenostjo od družine, močnimi pričakovanji ter s fizično in duševno bolečino. S predstavitvijo treh glavnih junakov ustvarjalci filma na vizualno razgiban način predstavljajo poklicno pot mladega plesalca do baletnega umetnika.
20:55
Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.
21:05
V zadnji oddaji sezone bo joker gostil geografa Tomaža Primožiča z Blok. Dela v državni upravi na področju kmetijstva, sicer pa v prostem času ljubiteljsko izdeluje lesene predmete. Tudi v kuhinji se odlično znajde, njegova specialiteta pa je marmorni kolač. Ima štiri otroke in zares so aktivna družina. Pozimi tečejo na smučeh, poleti kolesarijo. Veliko tudi berejo in prirejajo družinska tekmovanja v branju. V jokerju mu je na pomoč priskočila sodelavka in prijateljica Nina Tomec.
22:05
The Suspect; Jack sumi Owensa in to poskuša dopovedati tudi policiji. Na skrivaj se vrne domov, da bi videl ženo in hčerko in ženi pove, da je Cara njegov alibi za noč umora. Žena vztraja, da pove policiji, toda Jack jo hoče prej posvariti in odide k njej. Ko pride, jo najde mrtvo in zbeži, toda žal ga vidi sosed. Owens na policiji pojasni, da je imel razmerje z umorjeno Catherine. Jack se po pomoč zateče k očetu in se odpravi v Liverpool, da bi ugotovil, kdo je v resnici Bobby.


THE SUSPECT / Velika Britanija / 2022

Scenarij: Peter Berry

Režija: James Strong

V glavnih vlogah: Aidan Turner, Shaun Parkes, Camilla Beeput, Anjli Mohindra, Adam James,

Bobby Schofield, Sian Clifford...... IMDb ocena: 6.7/10
.

23:05
Ko se je društvo Ciproš pred petindvajsetimi leti naselilo v alternativnem in takrat -zloglasnem- centru Pekarna, so mnogi opozarjali, da nihče ne bo prišel tja. Danes je povsem drugače. 170 kvadratnih metrov velika bukvarna je po petindvajsetih letih labirint čez milijon knjig vseh žanrov v številnih jezikih. Knjige v bukvarno Ciproš prihajajo z vseh koncev Slovenije. Številne so bile izdane v elitnih knjižnih zbirkah. -Bukvarna je, kako bi rekla, kot muzej založništva, ne le bukvarna, saj imamo neponovljive zbirke, omenim naj le Kondor in Školjko,- pove predsednica društva, Marjanca Onič. Tako kot knjige, tudi ljubiteljice in ljubitelji knjig prihajajo od povsod; so različnih generacij, z različnimi željami. Dijake in dijakinje v Ciprošu pogosto zanima gradivo za seminarske naloge in obvezno branje, prav tako osnovnošolke in osnovnošolci največkrat iščejo knjige s seznama za domače branje, stare delovne zvezke in učbenike. Veliko je strokovne literature, po kateri marsikdo povprašuje. Mnogi obiskovalci med brskanjem po kupih najdejo knjigo, o kateri niso razmišljali, in jo za simbolni prispevek odnesejo domov. -Redno prihajajo tudi profesorice in profesorji, ki iščejo starejše izdaje učbenikov, ki so tudi po vsebini povsem enakovredni, če ne celo boljši od nekaterih novejših izdaj,- pojasni predsednica društva, ki sodeluje pri vseh dejavnostih bukvarne, redno pa ji pomagajo prostovoljci in prostovoljke ter članice in člani društva.

Scenarij Simona Kopinšek, režija Primož Meško.

00:05
Videonoč