sezona 1, epizoda 14
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes sta na jedilniku cezarjeva solata in hitra lazanja.
sezona 1, epizoda 7
Klobasa chorizo, paella in tortilja sodijo med glavne jedi ulične hrane po vsem svetu, ne pa tudi v Madridu. V španski prestolnici ulične hrane sploh ne najdete. Ainsley se odpravi poizvedovat, zakaj Madridčani, nimajo dostopa do ulične hrane.
sezona 1, epizoda 2
Kosmata motorista se odpravita na otok Bute, na katerega ju vežejo posebni spomini. Tam raziščeta, kako domačini sprejemajo spremembe, hkrati pa ohranjajo tradicijo.
.
sezona 1, epizoda 32
Na današnjem meniju je goveji kofta kari, riž in fižol ter spomladanska fritata, paradižnikovi toasti in solata iz vodne kreše.
sezona 1, epizoda 33
Na današnjem meniju so chorizo in lignji, kuskus solato po grško ter špagete, paradižnik, baziliko in solato s skuto.
sezona 1, epizoda 3
V tem slaščičarskem mestu je stepene smetane in masla na pretek. Veganska pekarna mame Gabriele in hčerke Chiare pa dokazuje, da lahko najokusnejše torte pripravite tudi brez smetane in masla.
sezona 1, epizoda 9
Raymond Blanc bo z nami delil svoje recepte in nam predstavil jedi, ki so najbolj priljubljene v njegovih najbolj priznanih restavracijah po svetu.
sezona 1, epizoda 3
Nadiya Hussain bo tokrat pripravila sadno solato, rižoto z ingverjem in pikantno čičeriko, avokadovo pasto z grahom in meto ter jed, ki bo razsvetlila vaše brbončice - korenčkove ocvrtke s sirno pomako.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 5
David Skoko se poda v sončno Baranjo, kjer obišče vinarje, ki se z vinom ukvarjajo že več generacij. Njihova vas Zmajevac ima dolgo tradicijo vinskih kleti. Izvemo, da je v Baranji enako število sončnih dni kot na Hvaru, kaj so surduki, kaj ploščič.
.
sezona 1, epizoda 6
David Skoko se odpravi na sever Dalmacije, v vinsko klet Degarra v Zadru, ki je posebna zaradi povezave s francoskim vinarskim gibanjem in sta jo ustanovili družini Pestić in Šulentić. Vinarji seveda ne morejo brez morske hrane, ki je ne bo manjkalo.
.
sezona 1, epizoda 2
V družinski trgovini ob avtocesti Gloucester Service najdete dobrote lokalnih kmetov in obrtnikov. Ogledali si bomo vinarstvo Woodchester, mesar Dave bo preveril oddelek z mesninami v Cumbrii, Dan pa bo pokusil Jessin pinjenec.
.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista se vračata na Škotsko, kjer bosta odkrivala kulinarične zaklade okrožja Dumfries in Galloway.
.
sezona 1, epizoda 36
Tokrat bo Jamie pripravil začinjen zrezek in tikko s piščancem.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 5
V tokratni epizodi Rudolphove poletne turneje si lahko ogledate, kako iz trinajstih kilogramov sladkornega sirupa nastane šest tisoč slastnih, ročno izdelanih bombonov. In seveda Dunaja ne smete zapustiti, ne da bi pojedli pravi dunajski zrezek!
sezona 1, epizoda 6
V tej epizodi Rudolphove poletne turneje je Rudolph v modnem in kulinaričnem Köbenhavnu. Ob omembi Danske pomislimo na smorrebrod, bogato polnjen sendvič, ki spominja na slano pecivo. Chef Magnus pokaže, kako tradicionalno jed spremeni v umetnino.
sezona 1, epizoda 15
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes so na jedilniku kokosovo-paradižnikova juha in školjke.
sezona 1, epizoda 31
Lora in Stoyan imata za nas zanimive trike in recepte, primerne za vse priložnosti.
sezona 1, epizoda 5
David Skoko se poda v sončno Baranjo, kjer obišče vinarje, ki se z vinom ukvarjajo že več generacij. Njihova vas Zmajevac ima dolgo tradicijo vinskih kleti. Izvemo, da je v Baranji enako število sončnih dni kot na Hvaru, kaj so surduki, kaj ploščič.
.
sezona 1, epizoda 6
David Skoko se odpravi na sever Dalmacije, v vinsko klet Degarra v Zadru, ki je posebna zaradi povezave s francoskim vinarskim gibanjem in sta jo ustanovili družini Pestić in Šulentić. Vinarji seveda ne morejo brez morske hrane, ki je ne bo manjkalo.
.
sezona 2, epizoda 1
Warren začne drugo sezono oddaje Po kulinaričnih poteh Južne Afrike v svetovno znanem Krugerjevem narodnem parku. Njegova prva postaja je Kruger Shalati ali Vlak na mostu - razkaže nam neverjetno strukturo in pripravi izvrstno sladico.
.
sezona 2, epizoda 2
Johannesburg - vstopno mesto za raziskovanje Južne Afrike! V tej epizodi se Warren prepusti živahnim mednarodnim okusom in raziskuje okolico soseske Sandton, ki jo priljubljena tako med domačini kot obiskovalci.
.
sezona 1, epizoda 8
Ainsley prispe v maroško mesto Fez nekaj dni pred bajramom. Pokrite uličice v stari mestni četrti v Fezu imajo romantičen pridih. Fez je del svetovne dediščine. Za Ainsleyja je priložnost, da uživa v zares pristnih okusih Maroka.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista se vračata na Škotsko, kjer bosta odkrivala kulinarične zaklade okrožja Dumfries in Galloway.
.
sezona 1, epizoda 2
V družinski trgovini ob avtocesti Gloucester Service najdete dobrote lokalnih kmetov in obrtnikov. Ogledali si bomo vinarstvo Woodchester, mesar Dave bo preveril oddelek z mesninami v Cumbrii, Dan pa bo pokusil Jessin pinjenec.
.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 2, epizoda 2
Johannesburg - vstopno mesto za raziskovanje Južne Afrike! V tej epizodi se Warren prepusti živahnim mednarodnim okusom in raziskuje okolico soseske Sandton, ki jo priljubljena tako med domačini kot obiskovalci.
.
sezona 1, epizoda 8
Ainsley prispe v maroško mesto Fez nekaj dni pred bajramom. Pokrite uličice v stari mestni četrti v Fezu imajo romantičen pridih. Fez je del svetovne dediščine. Za Ainsleyja je priložnost, da uživa v zares pristnih okusih Maroka.
sezona 1, epizoda 9
Raymond Blanc bo z nami delil svoje recepte in nam predstavil jedi, ki so najbolj priljubljene v njegovih najbolj priznanih restavracijah po svetu.
sezona 1, epizoda 36
Tokrat bo Jamie pripravil začinjen zrezek in tikko s piščancem.
sezona 8, epizoda 15
Kateri so Stoyanovi najljubši recepti? Presenečeni boste, a ima rad porovo juho z olivami. Tudi pilaf rad skuha in poje, sploh če je z mesom. Gnetenje testa mu gre dobro od rok, zato bo bučno pito pripravil iz domačega vlečenega testa.
.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 1, epizoda 15
V oddaji Hitre jedi z Miljuschko vam Miljuschka pomaga ob vsakodnevnih obveznostih pripraviti hitre, enostavne in okusne jedi. Danes so na jedilniku kokosovo-paradižnikova juha in školjke.
sezona 2, epizoda 1
Pa je prišlo novo leto. Čas, da spet začnemo živeti zdravo. Miljuschka pripravi šakšuko s harisso in koriandrovim jogurtom ter piščančjo obaro z repo in testeninami orzo.
.
sezona 1, epizoda 8
Ainsley prispe v maroško mesto Fez nekaj dni pred bajramom. Pokrite uličice v stari mestni četrti v Fezu imajo romantičen pridih. Fez je del svetovne dediščine. Za Ainsleyja je priložnost, da uživa v zares pristnih okusih Maroka.
sezona 1, epizoda 3
Kosmata motorista se vračata na Škotsko, kjer bosta odkrivala kulinarične zaklade okrožja Dumfries in Galloway.
.
sezona 1, epizoda 35
Na današnjem meniju je bolonjska z rakom, solata s koromačem, mehiški sendvič in gvakamole.
sezona 1, epizoda 36
Tokrat bo Jamie pripravil začinjen zrezek in tikko s piščancem.
sezona 1, epizoda 5
V tokratni epizodi Rudolphove poletne turneje si lahko ogledate, kako iz trinajstih kilogramov sladkornega sirupa nastane šest tisoč slastnih, ročno izdelanih bombonov. In seveda Dunaja ne smete zapustiti, ne da bi pojedli pravi dunajski zrezek!
sezona 1, epizoda 6
V tej epizodi Rudolphove poletne turneje je Rudolph v modnem in kulinaričnem Köbenhavnu. Ob omembi Danske pomislimo na smorrebrod, bogato polnjen sendvič, ki spominja na slano pecivo. Chef Magnus pokaže, kako tradicionalno jed spremeni v umetnino.
sezona 1, epizoda 10
Obletnice, zmenki in romantične večerje. Raymond bo z nami delil svoje najljubše romantične recepte za zaljubljene parčke.
sezona 1, epizoda 4
Nadiya Hussain bo za pestre vikende lassi bircher z mangom in limeto, toast s kozicami, drobljenec z morskimi sadeži ter hiter in enostaven recept za jabolka s čokolado.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 7
David na hribih blizu zagrebškega direndaja odkrije pravo zeleno oazo. Vinarsko družino Tomac iz Plešivice žene moto: Zemlje nisem podedoval od prednikov, ampak sem si jo izposodil od svojih otrok. Povezanost družine z naravo Davida spodbudi h kuhi.
.
sezona 1, epizoda 8
David nas popelje na hrvaško-slovensko mejo, v Istro, kjer obišče družino Kozlović, ki se s pridelavo vina ukvarja že 120 let in bi ji lahko rekli ambasadorji malvazije. Njihova vinarna je bila prepoznana kot ena izmed 60 najlepših na svetu.
.
sezona 1, epizoda 1
Jimmy začne potovanje na Stewartovem otoku, kjer se uči loviti ribe za tamkajšnje restavracije, nato pa se poda na kmetijo, kjer izključno ženske vzrejajo ovce in srnjad. Na koncu obišče še najstarejšo nezakonito žganjarno na Novi Zelandiji.
.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista obujata spomine med raziskovanjem Davove domače grofije, Lancashira.
.
sezona 1, epizoda 37
Danes bo Jamie pripravil juho z rezanci in vegetrijanski čili.
sezona 1, epizoda 38
Današnji recepti vključujejo ribo po azijsko in goveje takose.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 7
Na Danskem imajo radi slastne, sladke rogljičke ob kavi ali za zajtrk. Rudolph opazuje peka Jimmyja in izve, kako nastane ta danska poslastica.
sezona 1, epizoda 8
Velik kupček meringe na okusni podlagi, prelit s čokolado. Na Nizozemskem jim rečejo čokoladni poljubčki, na Danskem pa flodeboller.
sezona 2, epizoda 2
Miljuschka bo pripravila dve preprosti jedi, polni vitaminov. Na meniju bosta večbarvna solata s kuskusom, feto, citrusi, indijskimi oreščki, špinačo in koriandrovimi semeni ter zdrava kremasta pasta iz pečene cvetače.
.
sezona 2, epizoda 3
Miljuschka bo pripravila solato iz paradižnika in komarčka s tempehom. Vse sestavine bodo pripravljene na žar ponvi. Pripravila bo tudi okusno sladico. Tropsko zmešnjavo s karamelizirano banano, ananasom in kokosovim jogurtom.
.
sezona 1, epizoda 7
David na hribih blizu zagrebškega direndaja odkrije pravo zeleno oazo. Vinarsko družino Tomac iz Plešivice žene moto: Zemlje nisem podedoval od prednikov, ampak sem si jo izposodil od svojih otrok. Povezanost družine z naravo Davida spodbudi h kuhi.
.
sezona 1, epizoda 8
David nas popelje na hrvaško-slovensko mejo, v Istro, kjer obišče družino Kozlović, ki se s pridelavo vina ukvarja že 120 let in bi ji lahko rekli ambasadorji malvazije. Njihova vinarna je bila prepoznana kot ena izmed 60 najlepših na svetu.
.
sezona 2, epizoda 3
Divja severovzhodna obala Južne Afrike je edinstvena. Warren se tu zaljubi v prazne plaže, razburkan odprti ocean in vodne vire, polne divjih povodnih konjev. V hotelu Thonga Beach Lodge nam bo predstavil dva recepta z lokalnimi arašidi in čiliji.
.
sezona 2, epizoda 4
Ob severni meji Južne Afrike se razprostira osupljiv rezervat Madikwe. V tej epizodi Warren sreča številne divje živali, na prvem mestu pa mu je, da izsledi in najde izmuzljivega in ogroženega afriškega hijenskega psa.
.
sezona 1, epizoda 9
V Melaškem prelivu leži malezijski otok Penang. Glavno mesto George Town je mozaik kultur s kitajsko, malezijsko in indijsko četrtjo, v katerih ohranjajo tradicionalne jedi, vendar obožujejo tudi fuzijsko kuhinjo.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista obujata spomine med raziskovanjem Davove domače grofije, Lancashira.
.
sezona 1, epizoda 1
Jimmy začne potovanje na Stewartovem otoku, kjer se uči loviti ribe za tamkajšnje restavracije, nato pa se poda na kmetijo, kjer izključno ženske vzrejajo ovce in srnjad. Na koncu obišče še najstarejšo nezakonito žganjarno na Novi Zelandiji.
.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 2, epizoda 3
Divja severovzhodna obala Južne Afrike je edinstvena. Warren se tu zaljubi v prazne plaže, razburkan odprti ocean in vodne vire, polne divjih povodnih konjev. V hotelu Thonga Beach Lodge nam bo predstavil dva recepta z lokalnimi arašidi in čiliji.
.
sezona 2, epizoda 4
Ob severni meji Južne Afrike se razprostira osupljiv rezervat Madikwe. V tej epizodi Warren sreča številne divje živali, na prvem mestu pa mu je, da izsledi in najde izmuzljivega in ogroženega afriškega hijenskega psa.
.
sezona 1, epizoda 9
V Melaškem prelivu leži malezijski otok Penang. Glavno mesto George Town je mozaik kultur s kitajsko, malezijsko in indijsko četrtjo, v katerih ohranjajo tradicionalne jedi, vendar obožujejo tudi fuzijsko kuhinjo.
sezona 1, epizoda 10
Obletnice, zmenki in romantične večerje. Raymond bo z nami delil svoje najljubše romantične recepte za zaljubljene parčke.
sezona 1, epizoda 37
Danes bo Jamie pripravil juho z rezanci in vegetrijanski čili.
sezona 1, epizoda 38
Današnji recepti vključujejo ribo po azijsko in goveje takose.
sezona 8, epizoda 9
Lorini najljubši recepti vključujejo priljubljene sestavine iz lokalne kulinarike. Začela bo s pečenimi paprikami, polnjenimi s sirom, sledile bodo gözleme s krompirjem in špinačo, konec pa bo slavnosten – torta z jogurtom, piškoti in belo čokolado.
.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 2, epizoda 2
Miljuschka bo pripravila dve preprosti jedi, polni vitaminov. Na meniju bosta večbarvna solata s kuskusom, feto, citrusi, indijskimi oreščki, špinačo in koriandrovimi semeni ter zdrava kremasta pasta iz pečene cvetače.
.
sezona 2, epizoda 3
Miljuschka bo pripravila solato iz paradižnika in komarčka s tempehom. Vse sestavine bodo pripravljene na žar ponvi. Pripravila bo tudi okusno sladico. Tropsko zmešnjavo s karamelizirano banano, ananasom in kokosovim jogurtom.
.
sezona 1, epizoda 9
V Melaškem prelivu leži malezijski otok Penang. Glavno mesto George Town je mozaik kultur s kitajsko, malezijsko in indijsko četrtjo, v katerih ohranjajo tradicionalne jedi, vendar obožujejo tudi fuzijsko kuhinjo.
sezona 1, epizoda 4
Kosmata motorista obujata spomine med raziskovanjem Davove domače grofije, Lancashira.
.
sezona 1, epizoda 37
Danes bo Jamie pripravil juho z rezanci in vegetrijanski čili.
sezona 1, epizoda 38
Današnji recepti vključujejo ribo po azijsko in goveje takose.
sezona 1, epizoda 7
Na Danskem imajo radi slastne, sladke rogljičke ob kavi ali za zajtrk. Rudolph opazuje peka Jimmyja in izve, kako nastane ta danska poslastica.
sezona 1, epizoda 8
Velik kupček meringe na okusni podlagi, prelit s čokolado. Na Nizozemskem jim rečejo čokoladni poljubčki, na Danskem pa flodeboller.
sezona 2, epizoda 1
Umetnost popolnega zajtrka oziroma malice je z Raymondom Blancom na dosegu roke. Pridružite se mu v kuhinji, ko bo sodeloval s kuharskim mojstrom Paulom Ainsworthom, ki bo pripravil croque madame. Vse to in še več v oddaji Preprosto Raymond Blanc.
sezona 1, epizoda 5
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob obiskih čez noč. Zajtrk zmagovalcev z mocho, priljubljene testenine s sirom, slastno piščančjo obaro s kuskusom in sladico s hruško in drobljencem.
sezona 8, epizoda 10
Loro in Stoyana bodo navdihnile jedi in kulinarične tradicije Grčije in Turčije. Uživajte v krompirjevih kroglicah s sušeno svinjino, pečenem fižolu s paradižniki in feto, na koncu pa še v topli halvi iz zdroba z mandlji in sladoledom.
.
sezona 1, epizoda 9
David Skoko nas popelje na otok Krk, kjer obišče Antona Katunarja, strastnega zgodovinarja, IT-jevca, zbiralca in otoškega vinarja, čigar vina sta pila sam papež in ameriški predsednik. To še ni vse: San Marino je izdal znamko z njegovo žlahtino.
.
sezona 1, epizoda 1
Chef David Skoko potuje na polotok Pelješac, kjer bo obiskal vinarski družini Matuško in Šegović. Izvedel bo, zakaj je lega pelješkega Dingača popolna za vzgojo sorte plavac mali, kaj domačinom pomeni Pelješki most in kako se vino hrani na dnu morja.
.
sezona 1, epizoda 9
London premore največjo kulinarično sceno v Združenem kraljestvu. Rick si ogleda, kako se pripravita kitajski dim sum in italijanska mocarela, skupaj s Stuartom Maconiejem pa se okrepčata z angleškim zajtrkom.
.
sezona 1, epizoda 10
Londonska pivovarka Jaega Wise poskuša Ricka navdušiti nad butičnimi pivi, potem pa si Rick privošči še boršt v ukrajinski restavraciji, v kateri strežejo begunci.
.
sezona 1, epizoda 5
Dave in Si raziskujeta Merseyside, ki slovi po glasbeni zgodovini in kulturni identiteti, pa tudi po kulinarični sceni.
.
sezona 1, epizoda 39
Danes bo Jamie pripravil njoke s klobaso in piščanca po mehiško.
sezona 1, epizoda 40
Na današnjem meniju je azijski brancin in chorizo.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob sproščujočih vikendih. Šakšuko z dimljeno špinačo, enostavno rižoto z lignji in preluknjan kolač s pomarančami in kavo, ki ga bodo otroci uničili še pred koncem vikenda.
sezona 8, epizoda 10
Loro in Stoyana bodo navdihnile jedi in kulinarične tradicije Grčije in Turčije. Uživajte v krompirjevih kroglicah s sušeno svinjino, pečenem fižolu s paradižniki in feto, na koncu pa še v topli halvi iz zdroba z mandlji in sladoledom.
.
sezona 1, epizoda 9
Jacob in Gabi sta svojo ljubezen do hrane začela izkazovati s sublimnim kuhanjem v različnih vrhunskih restavracijah. Zdaj v svoji pekarni pripravljata zvezdniške različice staromodnega danskega maslenega biskvita.
sezona 1, epizoda 10
Köbenhavn je kulinarična meka z najmanj 18 Michelinovimi zvezdicami. V tej epizodi Rudolphove poletne turneje se Rudolph udeleži mojstrskega tečaja za sladice pri priznanem kuharskem mojstru Sorenu Selinu.
sezona 2, epizoda 4
Če imate radi pikantno, je ta epizoda kot nalašč za vas. Miljuschka pripravi pikantno piščančjo juho z rezanci in krasno skledo poke s pikantno tuno.
.
sezona 2, epizoda 5
Miljuschka bo pripravljala sveže italijanske jedi. Naredila bo karpačo z bučkami, komarčkom in limono ter kandirane paradižnikove špagete s pinjolami v parmezanovi skorjici.
.
sezona 1, epizoda 9
David Skoko nas popelje na otok Krk, kjer obišče Antona Katunarja, strastnega zgodovinarja, IT-jevca, zbiralca in otoškega vinarja, čigar vina sta pila sam papež in ameriški predsednik. To še ni vse: San Marino je izdal znamko z njegovo žlahtino.
.
sezona 1, epizoda 1
Chef David Skoko potuje na polotok Pelješac, kjer bo obiskal vinarski družini Matuško in Šegović. Izvedel bo, zakaj je lega pelješkega Dingača popolna za vzgojo sorte plavac mali, kaj domačinom pomeni Pelješki most in kako se vino hrani na dnu morja.
.
sezona 2, epizoda 5
Skriti biser Južne Afrike, pot Garden Route, se vije 200 km ob obali in je znana po mamljivi raznovrstnosti in edinstveni divjini. Warren se poda nanjo, na poti plava s tjulnji in se odpravi v Knysno, kjer pripravi južnoafriška kari in sladico.
.
sezona 2, epizoda 6
Warren prispe v Cape Town, znan tudi kot materinsko mesto, in se poda na neobičajno kulinarično raziskovanje mesta. Posveti se namreč posebnemu slogu južnoafriške kuhe, imenovanem cape malay. Privošči si pekočo jagnjetino in skuha piščančji kari.
.
sezona 1, epizoda 10
Najboljšo poulično hrano pogosto najdemo na krajih, na katerih različne kulture skupaj izkazujejo svojo ljubezen do hrane in uživanja jedi. Aman je vsekakor eden takih krajev: oaza na Bližnjem vzhodu, v katero ljudje pridejo po naključju ali iz nuje.
sezona 1, epizoda 5
Dave in Si raziskujeta Merseyside, ki slovi po glasbeni zgodovini in kulturni identiteti, pa tudi po kulinarični sceni.
.
sezona 1, epizoda 9
London premore največjo kulinarično sceno v Združenem kraljestvu. Rick si ogleda, kako se pripravita kitajski dim sum in italijanska mocarela, skupaj s Stuartom Maconiejem pa se okrepčata z angleškim zajtrkom.
.
sezona 1, epizoda 10
Londonska pivovarka Jaega Wise poskuša Ricka navdušiti nad butičnimi pivi, potem pa si Rick privošči še boršt v ukrajinski restavraciji, v kateri strežejo begunci.
.
sezona 8, epizoda 10
Loro in Stoyana bodo navdihnile jedi in kulinarične tradicije Grčije in Turčije. Uživajte v krompirjevih kroglicah s sušeno svinjino, pečenem fižolu s paradižniki in feto, na koncu pa še v topli halvi iz zdroba z mandlji in sladoledom.
.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob sproščujočih vikendih. Šakšuko z dimljeno špinačo, enostavno rižoto z lignji in preluknjan kolač s pomarančami in kavo, ki ga bodo otroci uničili še pred koncem vikenda.
sezona 2, epizoda 5
Skriti biser Južne Afrike, pot Garden Route, se vije 200 km ob obali in je znana po mamljivi raznovrstnosti in edinstveni divjini. Warren se poda nanjo, na poti plava s tjulnji in se odpravi v Knysno, kjer pripravi južnoafriška kari in sladico.
.
sezona 2, epizoda 6
Warren prispe v Cape Town, znan tudi kot materinsko mesto, in se poda na neobičajno kulinarično raziskovanje mesta. Posveti se namreč posebnemu slogu južnoafriške kuhe, imenovanem cape malay. Privošči si pekočo jagnjetino in skuha piščančji kari.
.
sezona 1, epizoda 10
Najboljšo poulično hrano pogosto najdemo na krajih, na katerih različne kulture skupaj izkazujejo svojo ljubezen do hrane in uživanja jedi. Aman je vsekakor eden takih krajev: oaza na Bližnjem vzhodu, v katero ljudje pridejo po naključju ali iz nuje.
sezona 2, epizoda 1
Umetnost popolnega zajtrka oziroma malice je z Raymondom Blancom na dosegu roke. Pridružite se mu v kuhinji, ko bo sodeloval s kuharskim mojstrom Paulom Ainsworthom, ki bo pripravil croque madame. Vse to in še več v oddaji Preprosto Raymond Blanc.
sezona 1, epizoda 39
Danes bo Jamie pripravil njoke s klobaso in piščanca po mehiško.
sezona 1, epizoda 40
Na današnjem meniju je azijski brancin in chorizo.
sezona 8, epizoda 10
Loro in Stoyana bodo navdihnile jedi in kulinarične tradicije Grčije in Turčije. Uživajte v krompirjevih kroglicah s sušeno svinjino, pečenem fižolu s paradižniki in feto, na koncu pa še v topli halvi iz zdroba z mandlji in sladoledom.
.
sezona 1, epizoda 6
Nadiya Hussain bo tokrat predstavila recepte, ki so popolni ob sproščujočih vikendih. Šakšuko z dimljeno špinačo, enostavno rižoto z lignji in preluknjan kolač s pomarančami in kavo, ki ga bodo otroci uničili še pred koncem vikenda.
sezona 2, epizoda 4
Če imate radi pikantno, je ta epizoda kot nalašč za vas. Miljuschka pripravi pikantno piščančjo juho z rezanci in krasno skledo poke s pikantno tuno.
.