Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
06:20
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.


Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

08:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.

Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

08:05
Dobro jutro
09:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.

Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

09:05
Dobro jutro
10:00
Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.

Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

10:05
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Vanessa se zelo razveseli, ko jo pokličejo iz športne revije, da bi naredili fotoreportažo o novi zgornjebavarski prvakinji v sabljanju. Njen trud je končno poplačan. Toda peruti ji kmalu pristriže nepovabljeni gost, ki jo znova začne izsiljevati za svoje podle načrte.

Christoph spozna, da je prvič v življenju naletel na nasprotnika, ki mu je dorasel. Ker je povsem brez denarja, ne ve več, kaj naj stori. Medtem se Ariane še naprej trudi uresničiti svoj mračni načrt in na svojo stran pridobi tudi Leonarda.

Amelie je ostala brez strehe nad glavo, zato Tim vpraša Franzi, ali bi jo z Lucy vzeli za sostanovalko. Franzi se strinja, vendar po pogovoru z Amelie ugotovi, da se je zagledala v Tima.

Ko Franzi in Steffen izgubita dve pomembni stranki, se Steffen začne spraševati, ali za vsem tem stoji podjetje Grükon. Ko prejme klic odvetnika iz podjetja, mu hitro vse postane jasno.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

11:00
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
11:40
TV-izložba
11:55
V Tarči: konec volilnega obdobja, konec medenih tednov za vlado. Počilo je med notranjo ministrico in predsednikom vlade, in sicer zaradi generalnega direktorja policije. Kaj je v ozadju? Razkol tudi v opoziciji, med Novo Slovenijo in SDS.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25
Eden: Untamed Planet; Avtorji poljudnoznanstvene dokumentarne serije obiščejo deževni gozd Bornea, puščavo Namib, dolino Luangwa v Afriki, Galapaške otoke, Patagonijo in Aljasko. Gledalcem približajo življenje na zadnjih koščkih našega planeta, ki jih še lahko imenujemo rajska. To so odročna življenjska okolja, kjer pogosto vladajo skrajne vremenske razmere, a so ravno zato ostala nedotaknjena.


2. del: Namib – Obala okostij in notranjost

Puščava Namib je ena najstarejših puščav na svetu in premore tudi največ življenja. Kako je to mogoče pri temperaturi, ki doseže 50 stopinj Celzija, in ob pičlega pol milimetra dežja na leto? Nepričakovani prebivalci puščave so sloni, ki se zanašajo na spomin glavne slonice, da bo tudi v najhujši suši našla vodo in hrano.


EDEN: UNTAMED PLANET / Velika Britanija, ZDA, Kitajska / 2021 / Režija: Hannah Hoare.

14:30
TV-izložba
14:45
Tretjega decembra zaznamujemo mednarodni dan invalidov. Zato smo se v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu prav na njihov praznik ob 14.45 na prvem sporedu Televizije Slovenija, pogovarjali s predstavniki večjih invalidskih organizacij v Sloveniji in z njihovimi uporabniki. Vabljeni k ogledu oddaje Prisluhnimo tišini, v kateri boste lahko izvedeli veliko zanimivega o življenju invalidov, njihovih potrebah in željah.
15:00
TV-izložba
15:15
Az adás tartalma:


- a Dobronak Községi MÖNK Tanácsának alakuló ülése;

- a Lendva Községi MNÖK Tanácsának alakuló ülése;

- döntés született a 2023-as évi Zala György kulturális díjak odaítéléséről;

- Magyar est Muraszombatban;

- Varázslatos ünnepek – karácsonyi rendezvény és bazár;

- a Lendvai Nyugdíjasok Egyesületének koncertje és kiállítása;

- Ringató a Lehetőségek Házában Radamosban.


Vsebina oddaje:


- ustanovna seja Sveta MSNS Občine Dobrovnik;

- ustanovna seja Sveta MSNS Občine Lendava;

- znani so dobitniki kulturnih priznanj Györgya Zale;

- Madžarski večer v Murski Soboti;

- Čarobni božič – božična prireditev in bazar;

- koncert in razstava Društva upokojencev Lendava;

- program Ringató v Hiši priložnosti v Radmožancih.

15:45
I: Derganc Veselko Maša, Kogovšek Sabina... Charlie Brown je zaljubljen v rdečelaso sošolko. Tako zaljubljen, da si je ne upa niti pogledati, govoriti z njo, ničesar. Linus bi mu rad pomagal, a je ves njegov trud zaman.
15:55
Tudi v novi Osvežilni fronti ustvarjalci ne bodo tiho, pa čeprav bo tema tokrat tišina. Rok bo v kvikijih govoril o tem, kako se bodo oglašali električni avtomobili, Vid je na terenu ugotavljal, ali sploh obstaja popolna tišina, Maja iz Žabic je dojenčkoma zaupala nekaj življenjskih modrosti, v Epskem filmu bo čas za nemi film, Bobi in Silvester pa bosta spet navdušeno brala komentarje mladih.
16:20
Tudi vi ste nam povedali, da že od pandemije opažate pomanjkanje učiteljev. Na osnovni šoli Slave Klavore Maribor smo se pozanimali, kje se pojavljajo težave in zakaj je vse več nadomeščanj. Veliko težav pa je tudi na Kosovu. Napetosti ste lahko opazili med ogledom nogometne tekme med Srbijo in Švico, za katero igrajo tudi nogometaši s kosovskimi koreninami. V državi Katar, kjer še traja svetovno prvenstvo v nogometu, pa je zelo priljubljeno sokolarstvo. Izvedeli boste, kako mladi za velika tekmovanja urijo te hitre ptice in zakaj jim na glavo poveznejo čepice. Na koncu pa bomo zavrteli palice skupaj z mladimi mažoretkami iz Trebnjega, ki nam bodo razložile, zakaj mora vsaka mažoretka najprej znati kuhati.
16:35
TV-izložba
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
Dobra petina prebivalcev Slovenije je starejših od 64 let. Med njimi je žal preveč takih, ki so socialno izključeni, ne samo zaradi svoje starosti, ampak tudi zaradi revščine. Osnovna ekonomska in materialna varnost je bistvena za kakovostno življenje v starosti, za dostojanstvo pa je nujna tudi enakopravna in humana obravnava starejših. Povprečna pokojnina v Sloveniji le malo presega prag tveganja revščine, več kot 50 odstotkov upokojencev pa dobiva mesečno pokojnino, bistveno nižjo od tega. Na prvem mestu takrat niti ni dostojno življenje, ampak preživetje. Kje so tveganja za revščino največja, kdo ji je najbolj izpostavljen? Starejšim je namenjenih kar nekaj oblik pomoči, a kako so te pomoči dostopne, kako dobro jih starejši sploh poznajo?

V oddaji bo izkušnje o tem, kako preživeti z eno skromno pokojnino in kakšni so njuni strahovi, delil starejši par z Raven na Koroškem, o pravici do dostojne starosti pa se bomo pogovarjali z Biserko Marolt Meden iz Združenja za dostojno starost Srebrna nit.

17:50
I: Bučevec Lana, Fatur Mojca, Hočevar Janez, Krajnc Iva, Slakonja Klemen, Šef Blaž... Rožica rada obdrži zase vse, kar najde, in to njena brata zelo jezi. Ko najdeta stvar, ki jo je Rožica izgubila, ji je nočeta vrniti. Držita se njenega načela: kdor prej pride, prej melje.
18:05
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.

Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.


Maša in Petra bosta pripravili skuto, orehe, mak, jabolka, maslo, moko, sladkor … Se je tudi vam posvetilo? Zadišalo bo po gibanici! In s tem ni šale, kajti naša prekmurska gibanica je v evropski shemi kakovosti zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost, zato so zanjo zelo natančno določeni receptura, način priprave in tudi končni izgled. To pa nam nikakor ne preprečuje, da je ne bi pripravili tudi doma. Prav nasprotno – večkrat jo bomo pripravili, bolj živa in bolj naša bo!

18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:20
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:35
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:45
Bili smo v gledališču Glej, na premieri dogodka Soap opera, katerega scenografija je v celoti sestavljena iz treh kapljic vode, v režiji Marka Čeha. V Kinodvoru 38. Festival LGBT filma otvarja LGBT_SLO_1984. Napravili smo obračun pravkar končanega festivala Forum nove glasbe, obeležili pa smo tudi 25 let obstoja kluba Metulj v Bistrici ob Sotli.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.


Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti par mladih, energičnih zabavnih pevcev in glasbenih avtorjev, Tanjo Žagar in Dejana Vunjaka.

Glasbeni oder zavzemajo energične Chicas, novi hit predstavljajo Booom! in Modrijani, gostimo glasbeno izjemne Korošce, po Guinessovih merilih rekorderje kot najdlje delujoči narodni-ansambel na svetu - Štiri Kovače. Dejan Vunjak nastopi z venčkom uspešnic, Tanja Žagar v tem trenutku s svojo najljubšo pesemijo Moj roman. Z novo uspešnico se predstavljajo Poskočni v duetu s Sašo Debeljak, obiskala pa sta nas tudi že praznično razpoložena Rebeka Dremelj in Sebastian. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih!

Med Novimi talenti predstavljamo mladega Miho Cokana. Izbral je pesem Deček z ulice, ki jo je 1975 zapel Ivo Mojzer, napisala pa sta jo Jože Privšek in Elza Budau.

21:20
Zakaj so odprti hrami v vipavski vasi Slap primer dobre prakse? Kako so situle vpete v novomeški turizem? O sodelovanju slovenskega in hrvaškega turizma ter o novi tematski poti, ki ozavešča o samooskrbi.
21:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:00
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:30
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:45
True Grit; Klasični vestern je Johnu Waynu prislužil edinega oskarja


Arkansas leta 1880. Franka Rossa umori njegov pomočnik. Rossova trmoglava štirinajstletna hči Mattie najame spoštovanega, a zapitega in ostarelega šerifa Roosterja Cogburna, da bi ji pomagal maščevati umor njenega očeta. Govori se, da ima Rooster “pravi pogum”. Za petami morilcu je tudi mladi teksaški šerif La Boeuf, ki se pridruži lovu.


Izvirni naslov: TRUE GRIT / Ameriški film, 1969 / Režija: Henry Hathaway / Scenarij: Scharles Portis, Marguerite Roberts / Igrajo: John Wayne, Kim Darby, Glen Campbell, Robert Duvall, Dennis Hopper.

00:55
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:25
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:45
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:55
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
02:05
Bili smo v gledališču Glej, na premieri dogodka Soap opera, katerega scenografija je v celoti sestavljena iz treh kapljic vode, v režiji Marka Čeha. V Kinodvoru 38. Festival LGBT filma otvarja LGBT_SLO_1984. Napravili smo obračun pravkar končanega festivala Forum nove glasbe, obeležili pa smo tudi 25 let obstoja kluba Metulj v Bistrici ob Sotli.
02:10
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
02:15
Napovedujemo
06:25
Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
07:00
I: Finžgar Lovro, Gruden Gregor(glas krtka Črtka), Povše katja(glas veverice Švige), Tič Ralijan(glas krtice Črtice)... Studio Kriškraš; Brm, brm, zapeljimo se na motorju z Aleksandrom in raziščimo, kako dvokolesnik deluje. Motor potrebuje gorivo in prav tako kolobarniški raketi v Studiu Kriškraš. Kaj pa se zgodi, če gorivo ni pravo? In kakšno gorivo potrebujemo mi?
07:20
I: Pernarčič Vesna, Sever Maja, Valič Nina, Železnik Tjaša... Zajček Belko s prijatelji tekmuje v štafetnem teku. Sprva je zelo počasen, na koncu pa se kar ne more ustaviti in zmaga.
07:25
Krokodil Čarli in zdravnica se sporečeta. Njun spor mora rešiti Niko, saj se nočeta pogovarjati drug z drugim.
07:30
Jajček se noče umiriti, zato gospa Koka prosi za pomoč. Niko hitro spozna, da bi se jajček rad samo zabaval.
07:35
I: Fatur Mojca, Forte Primož, Pavlin Stošić Saša, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Tokuhisa Kaya, Trbovc Damjan, Zupančič Jana, Škrlec Nik... Kužki zaigrajo z ekipo volkov iz Tulečnika. Nasprotniki igrajo pošteno, toda Reks hlini prekrške, da bi se lahko metal v blato in streljal na gol. Dober nogometaš tega ne počne.
07:40
I: Belak Ljerka, Cerar Barbara, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Pernarčič Vesna, Sever Maja, Šugman Jernej... Pepa in njeni prijatelji na bazarju prodajajo svoje stare igrače, da bi zbrali denar za novo streho. Oči pujs si kupi starinski naslanjač, ki mu je nekam znan.
07:45
I: Slakonja Klemen, Smrekar Ajda, Zrnec Jurij... Medo seje sladkorni grah. Miša pa je razočarana, ko ugotovi, da je sladkorni grah zelenjava in ne sladkarija. Medveda se zato odločita, da bosta posadila bombone, iz katerih bo zrastlo sladkorno drevo. Ko se naslednje jutro prebudita, ugotovita, da so ti izginili. Še enkrat posadita sladkarije in zjutraj spet ugotovita, da jih ni več. Tretji dan posadita še zadnji bombon in se odločita, da ga bosta ponoči stražila. Sredi noči ju prebudi tat sladkarij - krt. Ta je od sladkarij odvisen in ima zato uničene zobe. Medveda ugotovita, da bosta raje jedla zelenjavo.
07:50
I: Smrekar Ajda, Zrnec Jurij... Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.
07:55
I: Emeršič Bojan, Funkl Mojca, Gruden Gregor, Juh Polona, Rakovec Nina, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Završan Brane... Smrkljica je očarana nad prišlekom, karizmatičnim in nadutim prvakom v zimskih športih, gospodom Bliskom. Mumintrol bi si rad spet pridobil njeno naklonjenost, in to z dvomljivo pomočjo Muminočka. Kdo bo zmagovalec v spopadu dveh samovšečnežev?
08:15
Veselo se zavrtimo ter vstopimo v Tisino in Nejkovo baletno šolo. Ob Zofki se bomo učili plesnih korakov z baletnim plesalcem Filipom. In kateri predmet je Zofka zavila v besede? Odgovor vam razkrijemo v klepetu z Gabrom in Brino, pravima strokovnjakoma za uganke. Zabavali se bomo v delovnem kotičku in skupaj prepevali novo Zofkino pesem. Na veselo zofkanje!
08:40
Danes je dan nepričakovanih zapletov. Firbcologe v stanovanju najprej preseneti nered, ki vodi do premikajoče se vreče. Po stanovanju se nato razleže petje, ki se konča s potopisnim predavanjem. Samo kokice še manjkajo. Na terenu Mila in Ana poizvedujeta o delu mestnega redarja, Karla in Zana v Mestni igralnici obujata spomine na svojo otroškost, Mei in Hugo pa se ukvarjata s tem, kako se predvajajo digitalni filmi.
09:10
Zakaj potrebujemo domišljijo, se bomo spraševali v tokratnem Krompirju in spoznali mlade, ki so dali svoji domišljiji prosto pot ter se ustvarjalno lotili zanimivih projektov. V studiu bomo gostili ustvarjalce iz Osnovne šole Prule, ki so v enem samem vikendu ustanovili startup podjetje Prulkul, vizualno umetnico Lene Lekše, ki v umetnosti išče zanimive zgodbe in se je loteva na zelo igrive načine, in kuratorko Ajdo Ano Kocutar, ki se spozna zlasti na umetnost mladih. Predstavili pa bomo tudi Lovra Zajca in njegov projekt E-FAIRYTALES ter se preizkusili v jabolčnem izzivu, ki ga je pripravila ekipa iz Osnovne šole Karla Destovnika Kajuha.
09:50
V 8. oddaji za napetost v kvizu poskrbijo Hana, Vasja in Ožbej iz OŠ Trbovlje (rumeni) ter Inti, Fiona in Natan iz OŠ Matije Čopa Kranj (vijolični), v Hitrih lončkih pa Pia, Zarja in Maruša iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana ter Manca, Nika in Hana iz OŠ Podgora Kuteževo. Pri napaki v tretje uspešno zatrobi, vsi imajo dober posluh, njihova kolesa pa vso obvezno opremo. Rumeni so bolj vešči v štetju živalskih nog in pri prepoznavanju narečij, vijolični so boljši pomorščaki, v labirintu pa se kar kadi za njihovimi petami. Koga bo pobožal veter in zbodla bodica vrtnice, pa v oddaji.


Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa, slovenščine, glasbe in v motoričnih spretnostih. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:35
Tudi vi ste nam povedali, da že od pandemije opažate pomanjkanje učiteljev. Na osnovni šoli Slave Klavore Maribor smo se pozanimali, kje se pojavljajo težave in zakaj je vse več nadomeščanj. Veliko težav pa je tudi na Kosovu. Napetosti ste lahko opazili med ogledom nogometne tekme med Srbijo in Švico, za katero igrajo tudi nogometaši s kosovskimi koreninami. V državi Katar, kjer še traja svetovno prvenstvo v nogometu, pa je zelo priljubljeno sokolarstvo. Izvedeli boste, kako mladi za velika tekmovanja urijo te hitre ptice in zakaj jim na glavo poveznejo čepice. Na koncu pa bomo zavrteli palice skupaj z mladimi mažoretkami iz Trebnjega, ki nam bodo razložile, zakaj mora vsaka mažoretka najprej znati kuhati.
10:50
I: Amartey Tillie(Chloe), Dass Nathaniel(Nate), Orchard Oakley(Oakley), Still Harry(Harry)... Almost Never Iii.; Bliža se podelitev nagrad novi zvok. Jordan fantom iz skupine Wonderland sporoči, da so bili nominirani za najboljše neodvisne izvajalce. Fantje so navdušeni. Navdušen je tudi A. J., ki pa žal ne bo dobil vstopnice. Nate povabi Lolo, naj sedi z njimi na podelitvi, da ne bo sama. Bo to Chloe prav?
11:25
TV-izložba
11:40
Dobra petina prebivalcev Slovenije je starejših od 64 let. Med njimi je žal preveč takih, ki so socialno izključeni, ne samo zaradi svoje starosti, ampak tudi zaradi revščine. Osnovna ekonomska in materialna varnost je bistvena za kakovostno življenje v starosti, za dostojanstvo pa je nujna tudi enakopravna in humana obravnava starejših. Povprečna pokojnina v Sloveniji le malo presega prag tveganja revščine, več kot 50 odstotkov upokojencev pa dobiva mesečno pokojnino, bistveno nižjo od tega. Na prvem mestu takrat niti ni dostojno življenje, ampak preživetje. Kje so tveganja za revščino največja, kdo ji je najbolj izpostavljen? Starejšim je namenjenih kar nekaj oblik pomoči, a kako so te pomoči dostopne, kako dobro jih starejši sploh poznajo?

V oddaji bo izkušnje o tem, kako preživeti z eno skromno pokojnino in kakšni so njuni strahovi, delil starejši par z Raven na Koroškem, o pravici do dostojne starosti pa se bomo pogovarjali z Biserko Marolt Meden iz Združenja za dostojno starost Srebrna nit.

12:15
V Slovenskem etnografskem muzeju je na ogled razstava »Sveti konji – nebesni jezdeci«. Posvečena je bogati zapuščini mitološkega in simbolnega pomena konjev, samorogov, kentavrov, božanskih jezdecev… Po razstavi nas je popeljal kustos dr. Marko Frelih.


O pravični razdelitvi hrane v času draginje smo se pogovarjali z generalnim tajnikom Slovenske karitas. Slovenska karitas v različnih akcijah letno zbere in razdeli več kot 800 ton hrane. Vse delo pri tem opravijo prostovoljci Slovenske karitas in delavci preko javnih del.

12:30
»Za zgled trpljenja in potrpežljivosti si vzemite preroke, ki so govorili v Gospodovem imenu.« (Jak 5,10)

razmišlja SIMONA PROSIČ FILIP.

12:35
Sestrska romska oddaja Amare Droma - Naše poti na Radiu Slovenija praznuje že petnajst let. Ustvarjalce smo obiskali v studiu v Ljubljani. Mineva šest let od smrti kraljice romske glasbe Esme Redžepove, zato smo se odpravili v Šutko. Bili pa smo tudi na Slovenskem knjižnem sejmu, kjer smo se udeležili popoldneva romske literature in glasbe.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:30
Predstavljamo pasmo psov – rodezijski grebenar. Odkrivamo upodobitve čebel v človeški umetnosti in kulturi v luči kritičnih animalističnih študij. V Tropski hiši smo tokrat spoznavali slonjo rovko. Mnoge živali zaradi kmetijstva in industrializacije izgubljajo svoj življenjski prostor, med njimi je tudi riba oranžnorepi mehiški krapič. Občudovali smo kormorane na Ptujskem jezeru. Vabljeni k ogledu.

ozivalih@rtvslo.si.

13:55
TV-izložba
14:15
Mariborčan Uroš Mlakar je svoje prvo podjetje ustanovil, še preden je maturiral. Od takrat se je podpisal pod kar nekaj podjetniških zgodb, zadnja leta pa prepoznavnost krepi s podjetjem Naturalica Foods in z lastno blagovno znamko Teta Frida. Glavna dejavnost podjetja je proizvodnja 100-odstotno naravnih sladic, sladoledov in čokoladnih izdelkov; ponujajo jih v devetih franšiznih lokalih in na 250 prodajnih mestih po državi. Izdelke Teta Frida, ki se ponašajo tudi s prestižnimi mednarodnimi nagradami, so letos začeli izvažati v Švico, Nemčijo in na Poljsko. Podjetje je kljub številnim izzivom izkoristilo krizo med epidemijo za rast – preselili so se v nove proizvodne prostore, posel s čokolado pa povezali s turizmom in v Mariboru ob Dravi odprli razkošno čokoladno glampinško vas. Pred njimi je dvomilijonska naložba v avtomatizacijo in širitev proizvodnih zmogljivosti.
14:45
»Mami, glej, ptica!« To so prve besede, ki jih je danes 21-letni Žan izrekel po vsaditvi polževega vsadka. To je bilo leta 2003, ko je bil star dve leti. V Sloveniji je 613 oseb, ki z uporabo polževega vsadka slišijo; brez njega bi ostali v tišini. Veliko ljudi s polževim vsadkom je 25. in 26. novembra v Mariboru na 7. posvetu o rehabilitaciji oseb s polževim vsadkom delilo svojo izkušnjo z nami. Pogovarjali smo se tudi z domačimi in tujimi strokovnjaki na področju rehabilitacije sluha. Več v oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu 10. 12. ob predvidoma 14.40 uri.
15:05
TV-izložba
15:30
Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.
15:55
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.


Spoštljivo ohranjanje in naseljevanje starih stavb je oziroma mora biti več kot le trend, ujet na privlačne fotografije. V oddaji predstavimo odlično prenovo tradicionalne stanovanjske hiše na Dobu, ki jo je pred tem večina okoliških prebivalcev že odpisala.

Koliko vam pomeni zasebnost vašega doma? Bi bili pripravljeni v svoj dom vsak dan sprejeti ljudi, ki jih prej še niste videli? Dobrodošli v stanovanju, ki je hkrati tudi javni prostor oziroma galerija. Kako združiti intimo doma in galerijski prostor in zakaj je ime projekta 'Le ljubezen', izveste v oddaji Ambienti.

Vrstno hišo so lastniki pred leti razdelili v več stanovanj. Eno od stanovanj so umestili tudi v polkletne prostore, ki jih obdajata dva vkopana atrija in prostoru dajeta nekoliko nesrečno vlogo. Debele nosilne stene, razdrobljen tloris, pod stropom speljane inštalacije in majhna okna so pomenili poseben izziv pri prenovi.

16:30
POKRIVANJE ZEMLJE ČEZ ZIMO

Pred padcem temperatur je marsikateri vrtičkar v položaju, ko ne ve, ali bi zelenjavne gredice pustil gole ali bi jih pokril. Nekaj posevkov sicer pobiramo vso zimo, morda smo posejali rastline za zeleno gnojenje ali vdelali hlevski gnoj ... Na vsa ta vprašanja bo odgovorila Miša Pušenjak.

PRESNE OREHOVE KROGLICE

Jeseni smo pobrali bogat pridelek orehov, jih posušili, zdaj pa jih tremo sproti. Z omega-3 maščobnimi kislinami bogata jedrca zmeljemo, dodamo pa še drugo suho sadje, ovsene kosmiče in začimbe po okusu. Oblikujemo kroglice in jih povaljamo v poljubnem posipu.

TRAJNOSTNO PRAZNIČNO DREVESCE

Morda je za prvo polovico decembra še prezgodaj, da bi v celoti okrasili domove, saj se čar božično-novoletnih praznikov razvodeni, v drugi pa že razmišljamo o smrečici. Če se pravim iglavcem težko odrečemo, naberimo le nekaj vej. Sestavimo posebno srečico, kot nam bo pokazal Sebastjan Lipar.

LESENI OKRASKI

Novoletna jelka ne bi bila nič posebnega, če je ne bi okrasili. Osnova obeskov s Posestva Koki je lesen kolut. Nanj pritrdijo kamenčke, perje in drugo, da nastanejo izvirni motivi.

VAŠE ADVENTNE DEKORACIJE

V uredništvu Na vrtu smo očarani nad izdelki, s katerimi ste v pričakovanju praznikov okrasili svoje domove. Tudi tokrat objavljamo več sklopov adventnih dekoracij in med njimi boste morda zagledali tudi tisto z vaše mize, police ali vhodnih vrat.

17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
I: Filač Gaja, Fortuna Lara, Hribar Zvone, Jarni Gašper, Jesenovec Eva, Jezernik Nejc, Mlakar Martin, Valič Blaž, Valič Domen, Zemljič Matej... Luko in Lučko zelo skrbi, ker Bini noče skrbeti za razrednega ljubljenčka. V domišljiji se odpravita v svet, v katerem vladajo živali. Za ljubljenčke imajo ljudi. Bini spozna, da je treba z živalmi lepo ravnati.
17:30
Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.

Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

Čaka nas nova, razburljiva epizoda kviza Joker, v kateri bo svoje znanje preizkusil zabavljač, muzikant in zborovski pevec Marko Sušnik, ki je ljubezen do glasbe prenesel tudi na svoje štiri otroke. Marko prihaja iz Goričan in je letos za svoje delovanje na kulturnem, turističnem in drugih področjih v medvoški skupnosti prejel plaketo Jakoba Aljaža. Vlogo super jokerja bo zaupal zetu Maticu Nograšku.

20:55
V Kaj dogaja? pa tokrat še o odstopu ministrice za notranje zadeve in posledicah drugega kroga županskih volitev. Na terenu smo preverjali domnevne nepravilnosti, ki jih je zagrešila štajerska volilna komisija, pogovarjali pa smo se tudi s človekom, ki bojkotira svetovno prvenstvo v nogometu. Magister Baltić je nove besede tokrat iskal pod jelko, v telenoveli Palomar izvemo, kaj se je v resnici dogajalo na sestanku med Orbanom in Golobom, v rubriki Glas ljudstva pa vam svetuje naš največji pesnik France P. Naš gost v studiu bo muzikantavtor Robert Petan, ki bo na Mali terasi predstavil posebno glasbeno darilo, narejeno posebej za ustvarjalce oddaje.
21:30
The Capture (ii.); Rhys pelje Turnerja na Knoxovo predstavitev programov UI . Turner izve, kako manipulirajo z volitvami in da ga nameravajo postaviti za notranjega ministra. Ker vidi priložnost za napredovanje, se strinja s sodelovanjem z Knoxom. Frank zaslišuje Rachel, ta pa noče odgovarjati. Na pomoč ji priskoči Garlandova in ji spet ponudi sodelovanje.


THE CAPTURE (II.) / Velika Britanija, ZDA / 2022

Scenarij in režija: Ben Chanan

V glavnih vlogah: Holliday Grainger, Paapa Essiedu, Indira Varma, Andy Nyman, Rob Young, Ron Perlman, Ben Miles, Lia Williams.

22:25
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:35
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:50
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:55
Revenge; Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, v katerem se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje.


Trije bogati poročeni moški se zberejo na vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Eden od njih s sabo pripelje mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh prijateljev. Poskušata se je polastiti in ko ju zavrne, se osvajanje hitro prelevi v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar se Jen vrne v življenje in zabava se dokončno prelevi v neizprosen lov na življenje in smrt.


Originalni naslov: REVENGE

Leto produkcije: 2017

Država: Francija, Belgija

Žanr: akcijski triler

Režija: Coralie Fargeat

Scenarij: Coralie Fargeat

Igrajo: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchede.

00:45
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:10
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:30
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:40
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
01:50
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
02:00
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
02:05
Napovedujemo
07:00
Živ žav
07:05
I: Gračner Nataša, Končar Maja, Slakonja Klemen, Tič Ralijan, Tomič Violeta, Valič Nina, Čušin Gregor, Šugman Jernej, Železnik Tjaša... Po športni poškodbi se Berti boji znova igrati košarko.
07:15
I: Dolinar Ana, Funkl Mojca, Juh Polona, Lah Jaka, Slakonja Klemen, Smolej Uroš... Žverce ribolov ne zanima, dokler na zavoha pečene ribe. Navduši se in s Tinko začneta loviti. Bosta ujela kaj več kot samo alge in travo?
07:20
I: Jurc Vladimir... Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.
07:30
I: Dolinar Ana, Jarni Gašper, Juh Polona, Pernarčič Vesna, Slakonja Klemen... Oh ne! Na Tilkini najljubši obleki je velik madež! Poskušajo ga sprati, pa ne uspe. Tudi glasna glasba ga ne odžene. Rija dobi odlično zamisel. Uporabi našitke in gumbe, da Tilkino uničeno obleko preobrazi v krasno novo oblačilo.
07:40
Krokodilčki plavajo in iščejo žabice, ko se nad reko nenadoma pojavi senca velikanske čaplje. Mladički spretno zaplavajo k svoji mami, ki jih opazuje s kotičkom očesa. Splezajo ji na hrbet, kjer so na varnem. Najmanjši pa zaplava mami v gobec, kjer mirno zaspi. Lahko noč, krokodili!
07:45
I: Hočevar Janez, Juh Polona, Slakonja Klemen, Svete Alojz, Zupančič Jana... Sara in Raček gresta v blagovnico po nove igrače. Raček si želi nosoroga, Sara pa pingvina, ki se navije. V blagovnici imajo nešteto čudovitih igrač in tudi nenavadno žlico. Raček hitro najde nosoroga, Sarinega pingvina pa žal nimajo. Ko že hočeta oditi, jima pot prekriža Mesec, ki gre ravno v službo.
07:50
I: Derganc Veselko Maša, Dolinar Horvat Ana, Emeršič Bojan, Kogovšek Sabina, Slapar Vesna... Mišo za en dan postane poštar. Pismo mora dostaviti Tinetu z drevesa, ki živi v Zavozlanem gozdu. Prijatelji se tja odpeljejo z balonom na vroči zrak. Na poti srečajo prijaznega korenčka Hrska.
08:00
I: Cavazza Sebastian, Kahrimanović Babnik Asja, Lah Jaka, Majer Maruša, Mihelčič Saša, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Smrekar Ajda, Čušin Gregor, Šparovec Lotos Vincenc... Prijatelji v muzeju najdejo pergament, na katerem piše, da je v Sinjem dolu zaklad, ki ga je treba odkriti. Da bi ga našli, morajo razvozlati več ugank. V iskanje zaklada pa se vmešajo bratranci Zajci in začne se tekma s časom ter Skokovim zlobnim načrtom.
08:10
I: Cavazza Sebastian, Derganc Veselko Maša, Majer Maruša, Pirnat Primož, Slakonja Klemen, Smolej Uroš, Smrekar Ajda, Veselko Borut, Zupančič Jana, Čušin Gregor... Petrčku gre vse narobe! Prepričan je, da mu smolo prinaša njegova vrtavka Marta. To je res krivično! Pavlinčin srečni trak mu ne prinese sreče in Valentinček zanj zaman priredi DoVinčijev izum nesrečoščitnik, zato se Petrček skrije v ogromno škatlo in noče več ven.
08:20
I: Zupančič Jana... Pozdravljen, aksolotel! Zelo nenavadna žival si! Živiš v gorskih jezerih v Mehiki. Imaš dolgo hrbtno plavut in štiri noge. Tvoje peresaste zunanje škrge so podobne sončnim žarkom. Imaš tudi posebno sposobnost; če si poškoduješ organe, ti zrastejo novi.
08:25
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Jani bi rad z malo sreče premagal Mici v igri golfa. A kmalu spozna, da v športu bolj kot sreča šteje spretnost. Razen če ima prste vmes čarovnija.
08:30
I: Dolenc Blaž, Filač Gaja, Kovačič Klemen, Pavlin Ana... Tomaž in Jani tekmujeta, kdo je najvišji, dekleti pa jima pri tem pomagata z gradnjo višinskih stolpov. A njihovi temelji niso trdni, zato vsi skupaj doživijo divji spust, ki jih resnično ponese v neslutene višave.
08:35
I: Berden Gorka, Murenc Andrej, Oblak Gal, Puc Matej... Pok in Pak se vrneta v preteklost, v čas brez elektrike. Paka zelo zanima, kako so si ljudje svetili takrat. Znajdeta se ravno na pravem kraju, v svetilniku.
08:45
I: Ekart Primož, Gorše Sara, Jarni Gašper... Nevihte so lahko strašljive. Luka in Lučka ne moreta zaspati, ker se preveč bliska in grmi. Domišljija ju ponese na dogodivščino z gusarsko ladjo. Tam naletita na nenavadna bitja iz morja, čarobni gozd in votline.
08:50
I: Bezeljak Miha, Fatur Mojca, Kahrimanović Babnik Asja, Majzelj Janja, Peternelj Ivan, Prebil Robert, Ropoša Jožef, Vastl Matija, Vidic Nika, Šef Blaž... Za Zvita se dan slabo začne. Namesto da bi mu Zaja pripravila zajtrk, bolna leži v postelji. Pri njej se kar vrstijo živali, ki ji želijo pomagati, Zvit pa je vse bolj ljubosumen. Kaj ko bi še on zbolel? Potem bi njemu skuhali slastno juho, mu prinašali piškote in sladoledne lučke. Veljalo bi poskusiti. Žal namišljenega bolnika hitro razkrinkajo, in preden zares zboli, ga čaka še nekaj napornega dela.
09:05
I: Bučevec Lana, Cavazza Sebastian, Drolc Veronika, Hočevar Janez, Juh Polona, Lah Jaka, Lovrec Gašper, Murenc Andrej, Pernarčič Vesna, Puc Matej, Smolej Uroš, Smrekar Ajda, Škrlec Nik... Policist Klepec si privošči en dan dopusta. Policijske dolžnosti namesto njega prevzame Jon, Frenk pa namesto Jona raznaša pošto. Nastane cela zmešnjava in na pomoč priskočijo motorčki.
09:15
I: Cerar Barbara, Govc Petra, Gruden Gregor, Jarni Gašper, Pernarčič Vesna, Sever Maja, Šparovec Lotos Vincenc, Šugman Jernej... Božič se bliža. Pepa, Jure in njuni prijatelji skupaj oddajo svoja pisma za Božička. Vsak si želi nekaj posebnega: jojo, lokomotivo, skiro, trobento, raketo. Poštar jim obljubi, da bo pisma hitro dostavil na pravi naslov. Ko končno napoči božični večer, Pepa od vznemirjenja ne more spati. V dnevni sobi sreča Božičke in še sreča, da ga! Božiček je namreč izgubil spisek otrok in daril in Pepa mu priskoči na pomoč.
09:25
I: Fatur Mojca, Pernarčič Vesna, Pišek Tadej, Zemljič Matej... Štef, Liza in Mario se odpravijo nabirat lešnike. Ko Mario ugotovi, da kljub pridnemu nabiranju nima v nahrbtniku nič lešnikov, začne iskati krivca. In zagleda veverico ….
09:35
Bitzer, Jon in ovce so prepričani, da se v skednju skriva pošast. Kaj pa pravzaprav je tisto, česar se bojijo?
09:45
I: Dolenc Blaž, Grubar Brane, Harum Lucija, Jurinčič Finžgar Patrizia, Lužar Iztok, Mlakar Martin, Taufer Urška... Pika je zadovoljna kobilica, ki ima kup živalskih prijateljev. Vsi se navdušeno pripravljajo na božič. Postavili bodo božično smrečico. Toda stara smrečica razpade in kupiti morajo novo. Kakšno bodo izbrali? Veliko ali majhno? Košato ali ne? S kančkom dobre volje in ustvarjalnosti prijatelji rešijo težavo in ustvarijo poseben božič.
10:10
I: Derganc Veselko Maša, Fatur Mojca, Gračner Nataša, Rozman Nika, Slapar Vesna... Snoopy in Charlie Brown imata polne roke dela z darili. Pred božičem Snoopy pelje svojo druščino na pohod. Charlieja skrbi, da bodo zatavali. Toda Snoopy ni od muh in se v naravi sijajno znajde.
10:15
I: Gruden Gregor, Slakonja Klemen, Veselko Borut... Val se odloči, da bo Oliverja naučil reči ne. A kaj kmalu učenec prekosi učitelja. Na koncu je vse ne!
10:20
I: Breivik Silje, Dagni Myrene, Gieto Arsene, Grimstad Andreas, Jacobsen Anne, Karlsen Svein, Nordstoga Odd, Sletta Nils, Voldsund Simon, Yttri Ingrid... Waffle Heart / Vaffelhjarte; Trile in Lena z dedkom obiščeta Jona Gorjanca. Stari mož odhaja v dom za ostarele, zato ne bo mogel več skrbeti za svojo kobilo. Žival bi morali zaklati, a Trile je odločen, da tega ne bo dopustil. Raje jo bo poskusil rešiti.
10:45
TV-izložba
11:10
»Za zgled trpljenja in potrpežljivosti si vzemite preroke, ki so govorili v Gospodovem imenu.« (Jak 5,10)

razmišlja SIMONA PROSIČ FILIP.

11:15
Na tretjo adventno nedeljo, imenovano tudi nedelja gaudéte ali nedelja veselja, bomo pozornost posvetili nekaterim veselim dogodkom, kot so obhajanje 50. obletnice samostojne Slovenske minoritske province sv. Jožefa. Jubileja praznujeta tudi Škofijska gimnazija Antona Martina Slomška v Mariboru in tamkajšnja Hiša otrok – vrtec Montessori. V marsikateri slovenski dom veselje prinaša tudi redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe za leto 2023.
11:55
Na Bledu je prejšnji teden potekal letni posvet Javne službe kmetijskega svetovanja. Osrednjo pozornost so namenili razmeram in možnemu napredku v kmetijstvu na območjih z omejenimi dejavniki. Kmetijsko-gozdarski zavod Maribor je po dveh letih spet izvedel tradicionalne Lombergarjeve dneve. V prihodnjem petletnem programskem obdobju SKP naj bi trajna raba fitofarmacevtskih sredstev temeljila na novi uredbi. Predlog te uredbe je že po prvih predstavitvah v javnosti vzbudil številne pomisleke in strahove. Zveza lastnikov gozdov Slovenije in KGZS opozarjata na preobsežno populacijo nekaterih vrst divjadi, predvsem jelena. Preverili smo razmere na terenu.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
13:25
Zabavne petkove večere vodita priljubljena televizijska voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab.


Najbolj glasbena in razvedrilna oddaja V petek zvečer gosti par mladih, energičnih zabavnih pevcev in glasbenih avtorjev, Tanjo Žagar in Dejana Vunjaka.

Glasbeni oder zavzemajo energične Chicas, novi hit predstavljajo Booom! in Modrijani, gostimo glasbeno izjemne Korošce, po Guinessovih merilih rekorderje kot najdlje delujoči narodni-ansambel na svetu - Štiri Kovače. Dejan Vunjak nastopi z venčkom uspešnic, Tanja Žagar v tem trenutku s svojo najljubšo pesemijo Moj roman. Z novo uspešnico se predstavljajo Poskočni v duetu s Sašo Debeljak, obiskala pa sta nas tudi že praznično razpoložena Rebeka Dremelj in Sebastian. Vse to ob najbolj bleščeče oblečenih in izjemnih glasbenikih - Diamantih!

Med Novimi talenti predstavljamo mladega Miho Cokana. Izbral je pesem Deček z ulice, ki jo je 1975 zapel Ivo Mojzer, napisala pa sta jo Jože Privšek in Elza Budau.

14:50
TV-izložba
15:15
Sunshine On Leith; Muzikal o dveh mladih vojakih in njunem ljubezenskem življenju


Mlada škotska vojaka Davy in Ally se s tesnobo vrneta iz Afganistana, kjer sta služila v vojski, v rojstno mesto, kjer ju pričakajo veseli obrazi družinskih članov, prijateljev in partneric. Ally se vrne k dekletu Liz, Davyjevi sestri. Davy pa na večer vrnitve spozna krasno Yvonne, Lizino najboljšo prijateljico, s katero začne novo zvezo. Srečo mladih parov ogrozi družinska skrivnost.


Izvirni naslov: SUNSHINE ON LEITH / Britanski film, 2013 / Režija: Dexter Fletcher / Scenarij: Stephen Greenhorn / Igrajo: Paul Brannigan, Antonia Thomas, George MacKay, Kevin Guthrie, Jean Horrocks, Peter Mullan, Freya Mavor.

17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:10
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:15
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
17:20
Dan je miren in čreda se odloči, da se bo zabavala z izvajanjem svojih najljubših trikov. Ko se jim kmet hoče pridružiti, postane zabava nekoliko nerodna.
17:30
Bernarda in Jože gostita zdravnika in spletnega vplivneža Davida Zupančiča, ki je izdal knjižni prvenec Življenje v sivi coni. V goste prihajata tudi raper Challe Salle in njegova partnerka Yvonne Srdoć, s katero v kratkem pričakujeta naraščaj. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita oče in sin: Miki in Mark Vlahovič, oba sta tudi glasbenika. Miki tako na glasbene odru predstavlja svojo novo pesem Do neba, z novo pesmijo Zadnjič kakor prvič pa se v oddaji prestavlja tudi Nika Zorjan, ki je pred nekaj dnevi praznovala okroglo 30-letnico.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:15
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:30
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
20:00
The Alps; Alpe so mogočna gorska veriga, ki povezuje osem evropskih držav in je z najvišjimi vrhovi, ki presegajo 4000 metrov nadmorske višine, prav zares krona Evrope. Dvodelna dokumentarna oddaja predstavlja osupljive posnetke alpske pokrajine in njenih številnih skrivnosti. Visokogorske živali in rastlinje bomo spremljali skozi tegobe bridke zime, radostno spomladansko odjugo in kratko, a življenja polno poletje, preden oblaki s severa spet prinesejo arktični mraz.


1. del:

V prvem delu se posvetimo toplejšim mesecem v Alpah in pot začnemo na njihovih jugozahodnih obronkih, kjer se srečata sredozemska in alpska flora in favna. Ko kuščarji v oljčnih nasadih že iščejo partnerja, svizci v zasneženem visokogorju še spijo. Orli in jastrebi gnezdijo na prepadnih stenah in mladiče pripravljajo na prvi samostojni polet, po gozdovih pa puščajo svoje stopinje ponovno naseljeni risi in medvedi. A tudi nad drevesno mejo uspeva življenje - gamsi in kozorogi neustrašno in samozavestno dirjajo po ozkih skalnih policah, ptice pa zanašajo semena iglavcev na dozdevno nedostopna mesta. Toda zaradi podnebnih sprememb se ledeniki umikajo, kar naravo postavlja pred nove izzive.


THE ALPS / Avstrija / 2020 / Režija: Otmar Penker.

21:00
Gost oddaje Intervju bo novinar, publicist, religiolog in filozof dr. Janez Markeš. Raziskoval je politično-filozofsko držo Slovencev, njegova magistrska naloga nosi naslov Med svobodo in avtoriteto, doktorska naloga pa Princip neliberalnosti in vrednostne podlage slovenske nacije. Obe tematiki sta rdeča nit njegovega novinarskega in kolumnističnega dela. Začel je pri Slovencu, nadaljeval pri Magu, sledila je služba na Delu, nekaj časa je bil tudi odgovorni urednik, pa vodja Delovega novinarskega aktiva, danes je komentator in kolumnist. Z dr. Markešem se bo pogovarjala Ksenija Horvat.
22:00
V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:10
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:25
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
22:30
Making Pandemics / La Fabrique Des Pandemies; V zadnjih 40 letih smo priča močnemu porastu novih bolezni. V 70 odstotkih primerov gre za zoonoze, nalezljive bolezni, ki se z živali prenašajo na ljudi. Znanstveniki na terenu po vsem svetu v pogovoru s francosko igralko Juliette Binoche pojasnjujejo vzroke za pojav pandemij in razkrivajo, kako je naše zdravje tesno povezano z zdravjem ekosistemov.


MAKING PANDEMICS / LA FABRIQUE DES PANDEMIES / Francija / 2022 / Režija: Marie-Monique Robin.

00:20
Z vrhunsko mlado flavtistko smo posneli televizijsko upodobitev Tango Fantasie v režiji Kaje Tokuhisa. Urednica Danica Dolinar.
00:30
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:00
Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
01:20
Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
01:25
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
01:40
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
01:50
Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.
01:55
Napovedujemo