Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

SLO 1
07:00
Živ žav
07:05
I: Hribar Škrlec Lena, Bencik Emeršič Viktorija... Rija in Krokodil gresta v gozd nabirat kostanj. Rija ga svari, naj se držita potke, da se ne bi izgubila. Ko pa se sama znajde na preprogi vabljivega kostanja, pozabi na vse. Kostanju se ne more upreti, zaide s potke in se izgubi. Krokodil ji priskoči na pomoč, da najdeta pot domov.
07:10
I: Hribar Škrlec Lena, Bencik Emeršič Viktorija... Rija in Krokodil nabirata borovnice. Rija skrbno opazuje, kaj počne. Če bo skrivaj jedel borovnice, mu bo jezik pomodrel. Rija v grmovju najde plišastega zajčka. Vzljubi ga na prvi pogled. Kot bi bil že od nekdaj njen. Izkaže se, da ga je izgubila druga deklica, ki ga išče med borovničevjem. A zajčka je našla Rija. Čigav je zdaj ta?
07:15
I: Smrekar Ajda... Žarko je pripravil tekmovanje, na katerem bodo sodelovale vse živali z dvorišča. Toda prebrisani prašički zasukajo kažipote, zato mora Žarko poiskati vse tekmovalce in jih usmeriti proti cilju, kjer se bodo do zadnjega borili za zmago.
07:20
I: Derganc Maša, Guček Kristijan, Hribar Škrlec Lena, Končar Maja, Lah Jaka, Vihar Rok, Šef Blaž, Škrlec Nik, Železnik Tjaša... Ko zelo pomembna pošast obišče šolo, ji mora Bučko izročiti šopek rož. Bučko je prepričan, da je za nalogo preveč neroden, zato se skrije. Bo zamudil svoj nastop ali pa bo s pomočjo nepričakovanega tovariša vendarle zbral pogum?
07:30
I: Bencik Emeršič Viktorija, Hribar Škrlec Lena, Juh Polona, Kunšič Maja, Veselko Borut, Zupančič Jana... Bubi, Bibi in Boni se na gobah igrajo skok v višino. Bibi prosi Bubi, naj na supergobo ne skoči sama, a Bubi prošnjo kar presliši. Ko visoko odskoči, jo čaka presenečenje: drugačen gozd. Na supergobi še enkrat skupaj odskočijo in zagledajo cvetlično polje. Napotijo se proti rožnemu vrtu. Tam se Boni spoprijatelji z veveričkom, ki jim razodene skrivnosti pomladi. Tri sovice se odločijo nabrati vsaka svoj šopek rož, darilo za mami. Mami doma iz treh šopkov naredi enega in jim zapoje pesmico o tem, da je v življenju najlepše vse početi skupaj.
07:40
I: Slapar Vesna... Razmršeni Kodrček se baha s svojo urejeno pričesko. A v vetrovnem travnatem skalovju se ne more izogniti sunkom vetra, ki mu razmršijo kodre. Mu bo uspelo spet urediti pričesko, da bo Boti lahko opravil svojo nalogo?
07:45
I: Bokšan Luka, Brelih Hatunić Žan, Bučevec Lana(asteroid 2, skala), Venera, Mlakar Martin(asteroid 1, Merkur, Saturn, Oblak Gal, Pavlin Ana, Wolf Završnik Lara... Mali Timotej in želvica plavata v urejeni spirali ribic, ki krožijo okrog njiju, ko pride velika želva, ki jih splaši in se vse zmeša. Soncu se to zdi zelo zabavno, zato pove zgodbo o tem, kako je, ko so bili planeti v našem sončnem sistemu še zelo mladi, prišel Jupiter in ravno tako vse zmešal.

Ko sta bila Jupiter in Saturn mlada, sta se postavila bližje k soncu. To je med manjšimi planeti povzročilo zmedo, ampak Saturn jo je uredil tako, da se je pomagal Jupitru postaviti na pravo mesto, kjer stoji še danes.

07:50
I: Derganc Maša, Drolc Veronika, Fatur Mojca, Gruden Gregor, Hribar Zvone, Pernarčič Vesna, Pišek Tadej, Sever Maja... Larina vzgojiteljica praznuje rojstni dan in otroci ji pripravijo presenečenje. Vmes se zgodi neprijetna nerodnost, ki Laro spravi v slabo voljo, za nameček pa se še spre z najboljšo prijateljico Sonjo. Toda prijatelji znajo vedno zgladiti spore in vse se srečno izteče.
08:00
I: Babić Iva, Filač Gaja, Hribar Škrlec Lena, Vihar Rok, Zemljič Pia... Cofku se dan slabo začne: spotakne se ob igrače, polije med, Rina ga pusti na cedilu ... Kot da je iz postelje vstal z napačno nogo! Se bo mu dan drugače zasukal, če bo poskusil vstati z drugo?
08:10
I: Babić Iva, Filač Gaja, Govc Petra, Hribar Škrlec Lena, Vihar Rok, Zemljič Pia, Žefran Barbara... Cofek izgubi svoj prvi mlečni čekan in zobna miška bi mu prinesla darilo! A ker ima na obisku Rino, si zaželi, da ga dobi tudi prijateljica. Zato Cofek in Rina zobni miški pripravita prav poseben sprejem.
08:15
I: Pavlin Ana, Pirnat Primož... V Dolini vegezavrov je zelo hladno. Jezero je zamrznilo in Rdečki z repa visijo ledene sveče. Grahozavrom pa je še veliko huje. Njihova tanka koža ne ohranja toplote, in če se ne bodo kmalu ogreli, se bodo spremenili v zmrznjene grahke! Drsanje po zamrznjenem jezeru je morda prava rešitev!
08:20
I: Cavazza Sebastian, Oman Bernarda... Ko Mavgli skoči na drevo, prevrne gnezdo Ravija in Vire. Na srečo njuni jajčki pravočasno ujame in obljubi, da bo skrbel zanju, medtem ko bosta Ravi in Vira pletla novo gnezdo.
08:30
I: Blagovič Maja, Rupnik Ivan, Slakonja Klemen, Slapar Vesna, Smolej Uroš, Veselko Borut, Šef Blaž, Železnik Tjaša... Zam je iznašla zelo zmogljive sesalnike, ki pa se izmaknejo nadzoru in po mestu posesajo vso barvo. Zoja, Feliks in Zmedi se morajo naučiti mešati barve in vrniti mestu staro podobo.
08:40
I: Cavazza Sebastian, Derganc Maša, Smolej Uroš... V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.
08:45
I: Pavlin Ana, Vidic Nika... Pip in Poka se igrata vesoljska raziskovalca. Iz vesoljske ladje se odpravita raziskovat planet Balonček. Pip riše zemljevid novih odkritij. Ko z drevesa zaslišita glasno vreščanje vesoljke Krakračke, poiščeta Pipov daljnogled, da bi si jo bolje ogledala. Skozi Pipovo okno vidita, da ptica bdi nad gnezdom z jajci. Pip bi rad počakal, da se izvalijo minivesoljčki, Poka pa hoče raziskovati. Odločita se, da se bosta ločila: Pip bo opazoval gnezdo, Poka pa raziskovala in risala zemljevid. Pogrešata se, a Pip najde rešitev: pogovarjata se lahko po voki-tokiju. Poka opisuje odkritja, Pip pa jih riše in opazuje gnezdo. Ko Poka prinese Pipu pokazat nenavadno odkritje, jajčka začnejo pokati in skupaj opazujeta rojstvo minivesoljčkov.
08:50
I: Derganc Maša, Hribar Škrlec Lena, Jurc Vladimir, Sever Maja, Slakonja Klemen, Zupančič Jana... Binka in Brina se prešerno zabavata, ko se igrata babice. Potem pa se spreta, ker se ne moreta sporazumeti, ali njuna babica zna nitkati, to je plesati poseben ples, ali ne. Do odgovora si pomagata tako, da po videoklicu vprašata babico Nano. Z njo in dedkom s skupnimi močmi razvozlajo nesporazum.
09:00
I: Berden Gorka, Dolinar Ana, Hribar Škrlec Lena, Merljak Maja Martina, Recer Matej, Tepšić Mak, Čušin Gregor... Ajda in Egon po nesreči razbijeta Skovikarjevo skledico. Egon je prepričan, da je Skovikarju najljubša, in jo morata zato zlepiti skupaj. To pa ni tako preprosto, kot se sliši. Ko otroka že skoraj obupata, namig za rešitev odkrijeta na rečnem dnu.
09:10
I: Bučevec Lana... Oslovski kašelj je otroška bolezen, proti kateri se lahko cepimo. Zdravnica Mica in Tinko povesta, kaj jo povzroča in kakšni so njeni simptomi.
09:15
I: Brecelj Marijana, Fatur Mojca, Hribar Škrlec Lena, Kunšič Maja, Lah Jaka, Mihelčič Saša, Murenc Andrej, Pirnat Primož, Tomšič Tomo... Ernest se pritožuje. Njegove čebele delajo grenek, neužiten med. Celestinca pa je navdušena: cvetlice gospe Tulipan še nikoli niso bile bolj ljubke!
09:20
I: Bučevec Lana... Zdravnica Mica pojasni, kako lahko virus v telesu zavre delovanje živčevja in povzroči, da so mišice mlahave ali otrdele. To se zgodi, če se okužimo z otroško paralizo.
09:25
I: Cavazza Sebastian, Derganc Maša, Smolej Uroš... V četrti seriji risank se naši trije mladi junaki Rafael, Mona in Nabi podajo med ljudstva sveta – v Afriko, Azijo, na ameriški celini, tihomorske otoke in v Oceanijo in nam na svoj značilno hudomušni način predstavljajo veličastne maske, osupljive kipce, čudovite tkanine in druge umetnine iz neprecenljive zbirke pariškega muzeja Quai Branly.
09:30
Tokrat si bomo ogledali, kako se mladički učijo plavati. Na Novi Zelandiji se mali morski medvedi kopajo v varnih rečnih tolmunih, na Antarktiki se adelijski pingvini učijo potapljati, na Arktiki pa severni medvedi veliko časa prebijejo tako na ledu kot tudi v mrzlih vodah.
09:40
Andrej ve, da vsak mladiček potrebuje prostor za počitek. Lenivci spijo na drevesih. Zvijejo se v kroglo, visijo z veje in spijo vsepovsod. Številni opičji mladiči se morajo naučiti izdelati posteljo iz listov. V Tibetu si gosi mehko posteljejo na kamniti podlagi, surikate pa spijo v podzemnih brlogih.
10:00
Nedeljsko bogoslužje iz Slovenskega Marijinega narodnega svetišča na Brezjah.
11:00
Televizijsko prodajno okno
11:20
I: *****... Ustanovitelj skavtskega gibanja Robert Baden Powell je spodbujal mlade: »Vzemite življenje kot igro in svet kot igrišče.« Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov letos praznuje 30. obletnico ustanovitve. Kot pravijo je osnovni namen skavtske vzgoje prispevati k celostnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bi lahko postali trdne osebnosti in odgovorni člani družbe. Slovenska skavtska organizacija ima trenutno nekaj več kot 5.500 aktivnih članov, od tega je okoli 900 voditeljev, prostovoljcev.
11:55
Najprej se bomo posvetili težavam, s katerimi se soočajo istrski pridelovalci zelenjave.

Inštitut za oljkarstvo Znanstvenega središča Koper je pod Marezigami vzpostavil prvi nacionalni nasad domačih sort oljk, namenjenega ohranjanju in preučevanju naše naravne in kulturne dediščine.

Predstavili bomo novega predsednika Društva oljkarjev Slovenske Istre, ter najboljšega gozdarja na Postojnskem.

Priznani poznavalec suhih mesnin, doktor Stanislav Renčelj je izdal novo knjihgo z naslovom Med žlahtnim kraškim pršutom in blagodejnim teranom.

Šli smo tudi v vinograde v Goriških Brdih, kjer so pripravili tradicionalno predstavitev uporabe sodobnih strojev. A nobena naprava ne more okušati vina, pravih poznavalcev ni prav veliko, vrhunskihi sommelierjev, je malo, svetovni prvak v tej stroki pa je le eden. Raimonds Tomsons, ki je spregovoril tudi za našo televizijo. Skočili bomo tudi v zamejstvo, v kraj Morar pri Gorici, kjer se družina Blasizza ukvarja z gojenjem špargljev.

12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:20
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
Svet zanju ni prevelik, adrenalin in poslanstvo pa kar kličeta, da se jima odzoveta: mladi vloger Bit in njegov brat se podajata na pot po vseh kontinentih in doživljata svojevrstne dogodivščine ter širita pozitivno energijo. Da se pišeta Sever, je morda naključje...ali pa tudi ne. Pot ju vodi tako na sever kot na jug, tako na vzhod kot na zahod. Odvisno, s kakšne perspektive gledamo na situacijo. Eno pa je zanesljivo: njuna pot je -odbita-!

Peripetije na letališču so le svojevrsten uvod v nepozabno dogodivščino naših junakov Bita in Anžeta, ki spoznavata Cancun, njegovo zgodovino in kilometrske plaže, obenem pa se soočata s tanko ločnico med prestižem ter kruto realnostjo in bedo.

Na JZ obiščeta eno najbolj znanih naravnih mehiških znamenitosti Cenote. Prečkata Las Coloados, ki slovi po solinah roza barve in flamingih. Prvi del se zaključi v mestu Valladolid, ki s svojo tipično arhitekturo pusti prav prijeten vtis.

13:55
Bit in Anže, -Nord brothers-, kot ju kličejo domačini, si tokrat ogledujeta eno izmed sedmih čudes sveta, njuna mehiška dogodivščina pa se nadaljuje preko Meride in Tuluma. Mimogrede še obiščeta kraj, ki nosi enako ime kot priljubljena specialiteta, ki pa s krajem nima nič skupnega. V naravnem rezervatu se spoznata z dinozavri, na koncu poti pa si oddahneta na dolgih peščenih plažah Holbosha.
14:30
Krajša; V največji turistični kraški jami v Evropi praznujejo 200 let prve organizirane jamske vodniške službe na svetu, ki je bila leta 1824 ustanovljena prav v Postojnski jami.
14:50
Televizijsko prodajno okno
15:10
Photograph; Ganljiva drama o preprekah ljubezni v Indiji.


Ulični fotograf Rafi se iz dneva v dan bori za drobiž na ulicah Mumbaja. Nekega dne fotografira dekle, ki mu pobegne brez plačila. Fotografije ni posnel zaman, saj Rafi z njo potolaži zaskrbljeno babico, ki se ji zlaže, da je na fotografiji njegova zaročenka. Ko se neznanca spet srečata, Rufi prosi dekle, Miloni, naj pred njegovo babico hlini zaročenko. Miloni se spretno vživi v novo vlogo in babica je srečna, ker vnuka čaka prihodnost z družino. Miloni pa skriva, da prihaja iz premožne družine. Vez med lažnima zaročencema se iz srečanja v srečanje poglablja, a z izpovedjo ljubezni odlašata.


Izvirni naslov: PHOTOGRAPH / Indijski film, 2019 / Režija in scenarij: Riteš Batra / Igrajo: Navazudin Sidiki, Sanja Malhotra, Sačin Kedekar.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Mihelčič Saša, Slapar Vesna, Zupančič Jana, Železnik Tjaša(Hanka, Rjavko)... Brina se s prijatelji odloči, da se bodo igrali najboljšo igro – »trgovino«. A kaj, ko jim začetek igre zmeraj spodleti! Ker Brina nenehno spreminja pravila in odločitve, kaj bodo prodajali in kakšne bodo zadolžitve, jih nazadnje prehiti temna noč.
17:20
I: Dolinar Ana, Hribar Škrlec Lena, Rozman Nika... Pip in Poka izdelata pokal in odločita se, da bosta s prijatelji zaigrala na nogometni tekmi: ekipa Francke in Zaka proti ekipi Pipa in Poke. Jasmina bo sodnica. Poka je trdno odločena, da bo osvojila pokal, zato ošteva Pipa za vsako napako, ki se mu pripeti. Francka in Zak pa se zabavata. Poka je vse slabša soigralka. Tik pred zadnjim piskom piščalke Poka noče podati žoge Pipu, strelja na gol in zgreši. Izid je neodločen. Poka ne odneha, zahteva še en strel za vsako ekipo. Jasmina je zdaj vratarka in ubrani Zakov gol. Ko Poka vidi, kako Jasmina tolaži Zaka, ker je zgrešil, spozna, da se je grdo obnašala do Pipa. Opraviči se in mu prepusti zadnji strel. Jasmina tudi tega ubrani. Poklapani Pip pričakuje Pokino razočaranje, a Poka ga pohvali, da je odličen sotekmovalec.
17:30
Lukáš Pulko. Rom, ki se mu je nasmihala kariera poklicnega nogometaša. Preprečila jo je poškodba. Kljub temu Lukáš ni obupal nad nogometom. Z njim otroke rešuje pred mamili in pastmi ulice. Mu bo uspelo zgraditi nogometno igrišče v mestu Ústí nad Labem, kjer bi treniral otroke?
18:00
You Rang, M'lord (ii.); Teddy že nekaj dni dela v tovarni svojega brata, ki upa, da mu bo tako izbil iz glave bolezensko strast do služkinj. Toda posledice tega vzgojnega ukrepa so hujše za Tovarno gumijevih izdelkov kot za Teddyja. Potem ko se je proizvodnja skoraj ustavila, ker je dovolil, da so grelci ugasnili in se je guma začela sprijemati, so ga postavili v pisarno, kjer lepi plačilne kuverte. Ko v plačilni oddelek pride delavka z raskavimi rokami, ki dišijo po karbolnem milu, Teddy spet izgubi nadzor nad seboj. Delavci, ki so že nekaj časa nezadovoljni zaradi znižanja plač, so zaradi njegovega vedenja tako ogorčeni, da grozijo s stavko. Teddy se zabarikadira v pisarni in pokliče na pomoč. Lord Meldrum odhiti v tovarno v spremstvu Stokesa in Jamesa in z nespretnim pogajanjem samo še prilije olja na ogenj. Stokes se ponudi za posrednika in pogajanja z delavci izpelje tako, da je na koncu lord prisiljen pristati ne le na nekdanje, pač pa celo višje plače.


YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993

scenarij: David Croft, Jimmy Perry

režija: David Croft, Roy Gould

v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson)...... IMDb ocena: 8.7/10
.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:10
Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.
19:25
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
Murder In Provence; Tridelna kriminalna serija je posneta po romanih Mary Lou Longworth in se dogaja v idilični Provansi. Glavna junaka sta preiskovalni sodnik Antoine Verlaque in kriminalistična psihologinja Marine Bonnet. Skupaj preiskujeta umore, ki se dogajajo v lokalnem okolju, in pri tem sodelujeta z Antoinovo zaupnico Hélene Paulik, ki je namestnica policijskega komisarja.


ep. 1

Preiskovalni sodnik Antoine Verlaque in njegova partnerica, profesorica Marine Bonnet, se v Aix-en-Provenceu ubadata s skrivnostnim umorom umetnostnega zgodovinarja Georgesa Moutta. Se je komu zameril, ker se je odločil, da se še ne bo upokojil in položaja univerzitetnega profesorja prenesel na naslednika? V policijski preiskavi, ki jo vodi namestnica komisarja Hélene Paulik, se izkaže, da si je Mouttova tajnica Audrey prisvojila veliko vsoto denarja z univerzitetnega računa. Audrey velja za glavno osumljenko umora, dokler ne umre v prometni nesreči. Morilno orodje pa je starinski leseni kipec, ukraden v Italiji in pretihotapljen v Francijo. Je profesor Moutte morda umrl zato, ker je bil poznavalec srednjeveške umetnosti?MURDER IN PROVENCE / Velika Britanija / 2022

Scenarij: Shelagh Stephenson

Režija: Chloe Thomas, Steve Barron

V gl. vlogah: Roger Allam, Nancy Carroll, Keala Settle.

21:35
Gost tokratnega intervjuja, ki ga vodi dr. Jože Možina, je naš najboljši avtomobilistični dirkač, sedaj podjetnik Matjaž Tomlje. V pogovoru predstavlja svojo bogato življenjsko pot in zanimive poglede na svet, s katerimi bo presenetil marsikaterega gledalca. Rojen je bil v skromnem okolju na Dolenjskem, mami, ki je v revoluciji izgubila sorodnike, in očetu, ki je bil partizan. Že kot fantič je sanjal o hitrostni vožnji z avtomobili. Svoj največji uspeh je dosegel pred tridesetimi leti, ko je bil tretji na legendarni dirki 24 ur Le Mansa. Pri karieri mu partner očetove sestre Janez Zemljarič, ki je bil takrat šef Udbe in je imel kot tak veliko oblast, ni pomagal. V pogovoru omeni svoje prijateljstvo z legendarnim Walterjem Wolfom, ki je bilo pozneje desetletja na preizkušnji. Še vedno je lastnik blagove znamke tega znamenitega Slovenca, ki je v sedemdesetih letih ustanovil svojo ekipo v F1 in zmagoval na dirkah. Tomlje, uspešen poslovnež, je prišel do spoznanja, da je materialni svet nepomemben v primerjavi z duhovnim. »Sedaj, ko se tega zavedam, lažje živim,« poudarja ter še dodaja, da je vse, kar se mu dogaja, usoda, kar je tudi naslov njegove zanimive knjige, v kateri podrobneje predstavi svoje življenje in poglede na svet.
22:30
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:35
V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
22:45
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
22:55
Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.
23:05
Laurel Canyon; Laurel Canyon – gričevnata pokrajina, posuta z ljubkimi hišami v zelenju na pragu Hollywooda, je v 60. letih in na začetku 70. let prejšnjega stoletja nudila ustvarjalno zavetje številnim glasbenikom, ki so zagnali pravo revolucijo v popularni glasbi in kulturi. Dokumentarna serija v dveh delih razgrne bogastvo redkih video in avdio posnetkov in svežih intervjujev ter predstavi življenje in glasbo Neila Younga, Davida Crosbyja, The Doors, Alicea Cooperja, The Monkeys, Mamas and Papas, Joni Mitchell in drugih.


LAUREL CANYON / ZDA / 2020 / Režija: Alison Ellwood.

00:30
Na letošnjem 15. festivalu sodobne glasbe Slowind s pomenljivim nazivom »Prodajanje vetra«, ki ga prireja in razvija Pihalni kvintet Slowind so se imeli ponovno priložnost predstaviti in spoznavati glasbeniki, skladatelji in drugi sodobni umetniki, ki krojijo umetnost tega časa. Letošnja izdaja festivala je bila še posebej pomembna zato, ker je njegovo umetniško vodstvo prevzel svetovno znani slovenski sodobni skladatelj, Vinko Globokar. Ob 79 – letnici skladatelja je bilo na odru Slovenske filharmonije izvedenih trinajst njegovih kompozicij, od teh je bila večina domačemu občinstvu predstavljenih premierno. Med njimi je bilo tudi delo Skozi gozd simbolov, ki si naslov sposoja pri znani Baudelairovi pesmi. Pred domačim občinstvom jo je uprizorila skupina francoskih glasbenikov Ensemble Aleph.
01:00
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
01:25
Napovedujemo
05:50
Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.
06:10
UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.
06:25
Politično na poglobljen in strnjen način z gosti odstira najpomembnejše politično dogajanje.
06:40
I: Hribar Škrlec Lena, Bencik Emeršič Viktorija... Pomlad je čarobna. Vzcvetijo rožice in ptičji mladički se učijo leteti, Rija in Krokodil pa čofotata po blatu. Rija obtiči v gromozanski blatni luži. Krokodil sovraži blato, a jo vseeno reši. Zdaj obtiči Krokodil. Rija si ne upa iti ponj. Steče po pomoč. Išče ptičjega mladička, ki zbira pogum, da bi vzletel. Uspe mu! Tudi Rija zbere pogum! Z veliko palico reši Krokodila.
06:50
Ljubljana: Ponedeljek, Torek, Sreda; Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

09:00
Počitniški program
09:15
I: Dass Nathaniel, Orchard Oakley, Still Harry... Almost Never I.; Nathaniel se znajde v veliki zadregi. Njegovo petje na koncertu GHF je na spletu in vsi ga lahko vidijo. Na srečo imata Harry in Oakley dobro novico. A. J. je skupini priskrbel nastop pri podjetniku, ki prodaja masažne kadi. Tega skupina zanima zato, ker bi rad z njo posnel hčerkino “petje”.Almost Never I. /2019/ Velika Britanija


avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose

scenarist: Paul Rose

režiser: Ben Kellett, Jack Casey

v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early.

09:45
I: Bohinc Rok, Engelman Marko, Jaš Jakob, Juš Golmajer, Kanžič Žura, Klemenčič Mia, Korenjak Gašper, Krapež Zarja, Kužnik Nejc, Perme Peter, Pivk Alisa, Črnič Pika, Šavli Vid, Škornik Izabela... Firbcologi; Firbcologi se vrnejo s počitnic. Juhu, končno bodo spet skupaj … Hm, v Pijinem stanovanju je vedno čudno, ampak tole pa presega vse meje. Stanovanje je videti zapuščeno, vse je prekrito z rjuhami. Kaj, če se jih je Pia naveličala in pobegnila? A to še ni vse, Vid se ujame v veliko past, v stanovanju pa se pojavi radiator … oprostite, deratizator Rok. Medtem Mia in Peter obiščeta vrtec, Lina in Nejc igrata namizni tenis, Zarja in Gašper pa skrbita, da banane lepo zorijo.
10:10
Televizijsko prodajno okno
10:25
Valentin Vodnik se je bil za slovenski jezik pripravljen izpostaviti v času, ki temu sploh ni bil naklonjen. Bil je zavzet, delaven, vsestranski, ljudski. iz gorskih pohodov je prinašal fosile in minerale, se nad prelepimi vršaci čudil v pesmih, ki pomenijo začetek planinske poezije. Sestavljal je nove besede in iskal vse možne oblike različnih poimenovanj, ki so po deželi že obstajale, prevajal, pridigal, napisal še več pesmi, pratik, neizmerno rad učil mladino in napisal tudi prve učbenike…

Z dr. Luko Vidmarjem, dr. Andrejo Legan Ravnikar, dr. Marijanom Dovićem dr. Petrom Mikšo, Andrejem Rozmanom Rozo in drugimi odkrivamo zanimivosti iz njegovega življenja in dela.

10:50
Televizijsko prodajno okno
11:05
Kri ni voda. Vedeti, kdo smo in od kod prihajamo, je verjetno želja, če ne celo potreba vseh nas. Kdo so moji predniki, komu sem podoben … – proučevanje družinskih korenin izhaja iz želje po razumevanju lastne identitete in potrebe po pripadnosti. Kako pomembno je poznavanje družinskih korenin, se bomo v studiu pogovarjali z dr. Christianom Gostečnikom, psihologom ter družinskim in zakonskim terapevtom. Svoje izkušnje iskanja družinskih korenin bosta razkrili Nada in Kaja, ki sta bili posvojeni kot dojenčici. O tem, kako so korenine pomembne za Slovence, ki živijo zunaj meja naše države, in kako jih s kulturo, petjem, plesom in kulinariko ohranjajo v Argentini, ZDA in Braziliji, nam bodo zaupali pripadniki treh različnih generacij. Spoznali bomo tudi družinsko drevo nekdaj ugledne in pomembne plemiške rodbine Lazarini.

Kako se korenine lahko razrastejo v razvejena družinska drevesa, bomo spoznali v pogovoru s Petrom Hawlinom, rodoslovcem in soustanoviteljem Slovenskega rodoslovnega društva.

V rubriki Ah, ta splet! pa boste dobili nasvete, kako sami izdelati družinsko drevo.

12:00
Gost tokratnega intervjuja, ki ga vodi dr. Jože Možina, je naš najboljši avtomobilistični dirkač, sedaj podjetnik Matjaž Tomlje. V pogovoru predstavlja svojo bogato življenjsko pot in zanimive poglede na svet, s katerimi bo presenetil marsikaterega gledalca. Rojen je bil v skromnem okolju na Dolenjskem, mami, ki je v revoluciji izgubila sorodnike, in očetu, ki je bil partizan. Že kot fantič je sanjal o hitrostni vožnji z avtomobili. Svoj največji uspeh je dosegel pred tridesetimi leti, ko je bil tretji na legendarni dirki 24 ur Le Mansa. Pri karieri mu partner očetove sestre Janez Zemljarič, ki je bil takrat šef Udbe in je imel kot tak veliko oblast, ni pomagal. V pogovoru omeni svoje prijateljstvo z legendarnim Walterjem Wolfom, ki je bilo pozneje desetletja na preizkušnji. Še vedno je lastnik blagove znamke tega znamenitega Slovenca, ki je v sedemdesetih letih ustanovil svojo ekipo v F1 in zmagoval na dirkah. Tomlje, uspešen poslovnež, je prišel do spoznanja, da je materialni svet nepomemben v primerjavi z duhovnim. »Sedaj, ko se tega zavedam, lažje živim,« poudarja ter še dodaja, da je vse, kar se mu dogaja, usoda, kar je tudi naslov njegove zanimive knjige, v kateri podrobneje predstavi svoje življenje in poglede na svet.
12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:20
Dokumentarni film ostro in neposredno trka na zavest samozadovoljne matice, ujete v institucionalne meje nove države.


Jasno, odkrito ter provokativno govori o pomenu manjšin in enotnem kulturnem ter gospodarskega prostora, mimo floskul dnevne politike. Film je nastajal ob spoznanju, da pravzaprav matica bolj potrebuje manjšino kot manjšina matico, če želi obstati. V filmu nastopajo vidne kulturne, prosvetne in gospodarske osebnosti, ki predstavljajo najbolj vitalen in ustvarjalen del slovenskih manjšin in v dialogu s pisateljem in publicistom Miranom Košuto označijo robove in esenco slovenskega ter njihovo prihodnost.

14:15
Televizijsko prodajno okno
14:30
Tokrat bomo v ospredje postavili zgodbe malih založnikov Furlanije - Julijske krajine. Tržno nišo so našli v vsebinah in tematikah, ki pripovedujejo o življenju manjšin ter o identiteti krajev in ljudi. Obiskali smo Vilo Manin, za katero je švicarski umetnik Zimoun zasnoval razstavo vizualnih in zvočnih instalacij. Prelistali bomo zbornik posvečen Vladimirju Martelancu, intelektualcu, ki je prijateljeval s Srečkom Kosovelom in Antoniom Gramscijem. In še o projektu Vrnitev v deželo očetov, ki je Giuliu Marongiu po 77-ih letih omogočil vrnitev v rodni Pulj.
15:00
Televizijsko prodajno okno
15:20
Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.
15:45
Televizijsko prodajno okno
16:00
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Bela si želi preživeti večer z Lucy, vendar ta reče, da je utrujena. Ko Lucy zvečer zadrema na kavču, sanja o Paulu in ga prosi, naj jo poljubi. Lucy je vse bolj razpeta med ljubečim in pozornim Belom ter svojimi še vedno tlečimi čustvi do Paula.

Ko Steffen izve za smrtno nesrečo nekdanjega sodelavca, posumi, da je za to krivo podjetje Grükon. Franzi ga nagovarja, naj razgali goljufijo podjetja, toda Steffen se boji za svoje in njeno življenje.

Christoph se sprašuje, zakaj ga je Ariane pustila pred oltarjem in se zdaj do njega vede tako sovražno. Tudi ko mu Ariane da namig, povezan z njeno preteklostjo, se mu ne posveti.

Dirk ne želi razkriti napredka pri terapiji, zato odslovi Paula. Z zvijačnostjo tako doseže, da se znova zasmili Lindi in jo prepriča, da mu začasno pomaga pri izvajanju terapevtskih vaj.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Berden Gorka, Dolinar Ana, Hribar Škrlec Lena, Merljak Maja Martina, Recer Matej, Sever Maja, Tepšić Mak, Čušin Gregor... Egon in Ajda sta prepričana, da ima nonin dežnik posebno moč in lahko nona z njim prikliče dež ali sonce. Nadobudneža skleneta, da si ga bosta izposodila in vse očarala s predstavo. Toda dežja ali sonca ne moremo priklicati sami, lahko pa po znamenjih v naravi sklepamo, kakšno vreme se nam obeta.
17:25
Istra z okolico je prava zakladnica, o čemer pričajo tudi tamkajšnji prebivalci in kultura. Njeno bogastvo se razkriva v izjemni umetniški, arhitekturni, zgodovinski, književni in kulinarični dediščini. Oddaja Istra z okolico je z gosti v studiu in reportažami pravi kalejdoskop, ki v gledalcih prebudi radovednost, da si zaželijo to pokrajino bolje spoznati, hkrati pa jih spodbuja k odkrivanju naravnih lepot in človekovih stvaritev, o katerih pričajo tisti, ki v obmejnih krajih živijo ali jih imajo preprosto radi.
18:10
slovenska ljudska


Kod vse se je razlegala Slovenija, ko se je pela pesem Po Koroškem po Kranjskem? So se stari Slovani na poti iz zakarpatske domovine res naselili tja, kjer je ajda najlepše obrodila? In kako pomembna in priljubljena je danes ta poljščina, ki jo opeva ta znana ljudska pesem?


V pogovoru bomo opredelili najbolj značilne glasbene fraze te ljudske pesmi in jo umestili v slovanski glasbeni prostor, saj gre za pesem, ki jo v veselem ritmu pojejo številne zborovske zasedbe in se z njo identifcijrajo širom koroške in kranjske.

18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
Beyond Paradise (ii.); Ribiška barka v pristanišče pošlje obupan klic na pomoč. S krova je na odprtem morju izginila Maisie Morgan. Bila je hudo bolna in je v svojem čevlju pustila poslovilno pismo. Ko se Humphrey in Esther poglobita v primer, začnejo na dan prihajati nelogičnosti in družinske skrivnosti. Margo znova naveže stike z bivšim možem Jaimejem, ki je bil Maisiejin brat. Socialna delavka pride na ogled Humphreyjeve in Marthine barke.


BEYOND PARADISE (II.) / Velika Britanija / 2024

Scenarij: Tony Jordan, Kat Rose Martin, Ian Jarvis, Rebecca Wojciechowski, Chloë Mi Lin Ewart

V glavnih vlogah: Kris Marshall, Sally Bretton, Dylan Llewellyn, Zahra Ahmadi, Felicity Montagu...... IMDb ocena: 7.4/10
.

21:05
V Ukrajini smo prisluhnili presunljivim zgodbam ljudi, zaznamovanih z vojnimi grozotami. Kako je Slovenija pomagala zdravstvenemu centru, kjer sami razvijajo proteze rok, nog in delov obraza, da lahko poškodovani civilisti in vojaki ponovno zaživijo?


Slovenska zavetišča so prepolna uvoženih psov, predvsem iz Srbije ter Bosne in Hercegovine. Pripeljejo jih posamezniki, ki se jim živali smilijo, ali pa različna društva - nekatera z dobrimi nameni, drugim pa gre pod krinko reševanja psov zgolj za zaslužek.


Kako palačinke pripomorejo k dolgi in srečni ljubezni? Ali obstaja recept za dolg in srečen zakon? Kako ljubezen ohranjati živo? Pogovarjali smo se z dvema paroma - pri enem ljubezen traja 35 in pri drugem 50 let.

21:40
V Posebnih zgodbah tokrat spremljamo tri zgodbe: Neži je življenje prineslo veliko izzivov in preizkušenj, a tudi prijateljic; spoznamo voznika tovornjaka Eka in njegovega zvestega sopotnika psa Luksa ter upokojenko Marijo, katere dan ne mine brez družbe knjig.

To so zgodbe, ki nas nagovorijo in spodbudijo, da se ozremo okoli sebe in se tudi sami vprašamo: koga mi razumemo, tolažimo, bodrimo in kdo nas? Komu zaupamo, s kom delimo težke in lepe trenutke? Kdo je naš najboljši prijatelj? Knjiga, pes, človek? Smo lahko sami sebi najboljši prijatelj? Zakaj ga sploh potrebujemo?

Kako pa na prijateljske vezi gleda strokovnjak? O pomenu, trdnosti in roku trajanja prijateljstva, o mejah in tem, kaj z izbiro prijatelja povemo o sebi, razmišlja psiholog dr. Aleksander Zadel, ki pojasni, kdo in zakaj je zares lahko človekov najboljši prijatelj.


Scenarij: Milica Prešeren, režija: Božo Grlj, direktor fotografije in snemalec Artur Rutar, montaža: Maja Gaspari.

22:05
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:50
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:00
I: Filač Gaja, Gašperin Jernej, Grubar Brane, Harum Lucija, Jevnikar Vesna, Jordan Branko, Kermavner Srečko, Komljanec Karin, Kuntarič Urban, Novak Vlado, Pernarčič Vesna... Medtem ko Nika in Sebastijan najdeta zelo zmedeno Živo v psihiatrični bolnišnici, se na računu odvetniške pisarne ZOZ pojavi visoko nakazilo iz tujine.

Nika in Tomaž v zaporu obiščeta Majdo in ko Nika omeni iskanje Žive, se Majda spomni, da je bil postopek ob samomoru njenega očeta Dušana Kalana sumljivo hitro zaključen, Tomaž pa se spomni Dušana Kalana iz zapora.

Borut v svojem raziskovanju vstopa v vse bolj sumljive posle. Borut je deležen nespodobnega povabila, da prestopi na drugo stran. Nenadoma mu ni več jasno, kdo je s kom....... IMDb ocena: 7.4/10
.

00:10
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
00:35
Napovedujemo
05:50
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
06:15
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
06:25
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
06:35
I: Berden Gorka, Dolinar Ana, Hribar Škrlec Lena, Merljak Maja Martina, Recer Matej, Sever Maja, Tepšić Mak, Čušin Gregor... Egon in Ajda sta prepričana, da ima nonin dežnik posebno moč in lahko nona z njim prikliče dež ali sonce. Nadobudneža skleneta, da si ga bosta izposodila in vse očarala s predstavo. Toda dežja ali sonca ne moremo priklicati sami, lahko pa po znamenjih v naravi sklepamo, kakšno vreme se nam obeta.
06:50
Ljubljana: Ponedeljek, Torek, Sreda; Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v pretekli sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

09:00
Počitniški program
09:15
I: Dass Nathaniel, Orchard Oakley, Still Harry... Almost Never I.; Wonderland poskuša izboljšati svoj ugled z novo fotografijo skupine. A. J. priskrbi fotografa, ki pa ni najboljši. Potem Chloe nepričakovano uspe najeti slavno fotografko, ki pa obtiči v prometni gneči. Hkrati imata Oakley in Harry skrivne obveznosti. Ko se končno le najdejo, pa se zgodi nekaj nepričakovanega.Almost Never I. /2019/ Velika Britanija


avtor serije: Jeremy Salsby, Paul Rose

scenarist: Paul Rose

režiser: Ben Kellett, Jack Casey

v glavnih vlogah: Nathaniel Dass, Harry Still, Oakley Orchard, Tillie Amartey, Colin Hoult, Emily Atack, Tess Daly, Kimberly Wyatt, Ryan Early.

09:40
V zadnji oddaji prvega kroga spremljamo prekmursko-primorski dvoboj. Družina Medved v rumeni barvi (Matevž, Kristina, Urban) iz OŠ Beltinci se pomeri z vijoličnimi dekleti (Ruben, Metka, Anja) iz OŠ Elvire Vatovec Prade, podružnična šola Sveti Anton. V studiu pečemo kruh, obiščemo eno od sedmih čudes antičnega sveta, poskrbimo za prvo pomoč in se potopimo v virtualni svet. V labirintu postavimo divan in zanetimo iskro, v Hitrih celicah pa sadimo solato in se mučimo s citati. Kdo je spretnejši v premetavanju lončkov, punce (Tara, Kim in Kaja) iz OŠ Jakobski Dol ali fantje (Jaka, Anej in Matej) iz OŠ Prežihovega Voranca Ravne na Koroškem, pa v Malih sivih celicah.Edini in zelo popularen kviz za mlade Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:25
Televizijsko prodajno okno
10:40
Pred epidemijo novega koronavirusa, ki jo doživljamo letos, je naše kraje prizadelo kar nekaj večjih pojavov bolezni, ki so med prebivalstvom zahtevale velik davek.

V oddaji predstavimo tri največje in najbolj smrtonosne – kugo, kolero in špansko gripo.

Sredi 14. stoletja je po Evropi kosila smrtonosna epidemija kuge, do sedaj najbolj nalezljiva bolezen, ki je bila usodna za tretjino tedanjega prebivalstva, korenito pa je spremenila tudi tok evropske zgodovine...

Nihče ni bil varen pred njo - ne cerkveni dostojanstveniki, ne kralji in kraljice, ne meščani ne siromaki in ne otroci.

Učenjaki so za strašno epidemijo videli več razlogov: posebno postavitev planetov, pokvarjen zrak zaradi gnilobe, slabega in nezdravega vremena in stoječih voda; po drugih razlagah naj bi kugo s pomočjo hudiča širile čarovnice, najbolj pa se je uveljavila razlaga, da je bolezen šiba božja kot kazen in opomin, naj se ljudje spreobrnejo.

Danes kugo občasno zasledimo v Aziji, delih Afrike in Amerike, v Evropi pa ne več. Za zdravljenje uporabljajo antibiotike, obstaja pa tudi cepivo.


Kolera je zelo kužna infekcijska bolezen, pri kateri je vir okužbe ponavadi onesnažena voda in je v Evropo prišla iz Indije v prvi polovici 19. stoletja predvsem zaradi povečanja prometa in trgovskih stikov. Na Kranjsko so jo predvsem zanesle vojaške čete, ki so prehajale čez to ozemlje. Sprva so za preprečevanje širjenja okužb še zapirali meje, vendar pa, ker se je to izkazalo za preveč radikalno zaščitno sredstvo, ki je bilo neučinkovito in drago, hkrati pa je uničevalno delovalo na lokalno gospodarstvo, so jih v Habsburški monarhiji v naslednjih epidemijah opustili.

Pandemija španske gripe, ki je ves svet prizadela v letih 1918–1920 in je zaradi nje umrlo skoraj 5 odstotkov prebivalstva – med 50 in 100 milijoni ljudi, v kolektivnem spominu živi kot ena od najhujših bolezni, ki so kadarkoli prizadele človeštvo.

V različnih sodobnih zapisih se pogosto pojavlja kot metafora za umiranje in za katastrofo, ki je zdesetkala človeško populacijo in ki je terjala več življenj kot prva svetovna vojna. Vendar pa lahko to v splošnem široko poznano pandemijo, presenetljivo, v zgodovinopisju označimo za »slona v sobi«, ki ga dolgo nihče ni opazil. S špansko gripo so se zgodovinarji po svetu resno začeli ukvarjati šele leta 1998.

Skozi oddajo nas vodi zgodovinarka dr. Katarina Keber, raziskovalka zgodovine socialne medicine z Zgodovinskega inštituta Milka Kosa ZRC SAZU.

Scenaristka oddaje je Tatjana Markošek, režiser, Franc Arko.

11:05
Televizijsko prodajno okno
11:30
I: *****... Ustanovitelj skavtskega gibanja Robert Baden Powell je spodbujal mlade: »Vzemite življenje kot igro in svet kot igrišče.« Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov letos praznuje 30. obletnico ustanovitve. Kot pravijo je osnovni namen skavtske vzgoje prispevati k celostnemu telesnemu, duševnemu, duhovnemu in družbenemu razvoju otrok in mladih, da bi lahko postali trdne osebnosti in odgovorni člani družbe. Slovenska skavtska organizacija ima trenutno nekaj več kot 5.500 aktivnih članov, od tega je okoli 900 voditeljev, prostovoljcev.
12:05
Končno! Od 1. novembra je nadomestilo za slušne aparate, ki jih krije ZZZS, višje. Po novem je cenovni standard slušnega aparata za odraslo osebo 450 evrov in za mladostnike do 20. leta 850 evrov. Poleg novih cenovnih standardov pa imamo prvič določene tudi tehnične standarde za slušni aparat. Več izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.
12:20
V Ukrajini smo prisluhnili presunljivim zgodbam ljudi, zaznamovanih z vojnimi grozotami. Kako je Slovenija pomagala zdravstvenemu centru, kjer sami razvijajo proteze rok, nog in delov obraza, da lahko poškodovani civilisti in vojaki ponovno zaživijo?


Slovenska zavetišča so prepolna uvoženih psov, predvsem iz Srbije ter Bosne in Hercegovine. Pripeljejo jih posamezniki, ki se jim živali smilijo, ali pa različna društva - nekatera z dobrimi nameni, drugim pa gre pod krinko reševanja psov zgolj za zaslužek.


Kako palačinke pripomorejo k dolgi in srečni ljubezni? Ali obstaja recept za dolg in srečen zakon? Kako ljubezen ohranjati živo? Pogovarjali smo se z dvema paroma - pri enem ljubezen traja 35 in pri drugem 50 let.

12:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
13:00
V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.
13:15
V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.
13:25
Any Way The Wind Blows; Wouter tokrat kolesari po Hrvaški, malce pokuka v Bosno in konča na Madžarskem.

Na Hrvaškem se znajde na območju, ki ga je hudo prizadel potres, ustavi ga policija in ga precej trdo prime, državo pa zapusti ob veselih zvokih tamburice. Na Madžarskem se vozi skozi vasi, katerih imen ne zna izgovoriti, a tudi tam najde Nizozemce. Pot nadaljuje skozi kulturno prestolnico Pécs, kjer poklepeta s študentom prava. Zadnje kilometre pa odbrca po madžarskem nižavju.


MET DE WIND MEE / VRT, 2023 / Belgija / Avtor: Wouter Deboot.

14:10
Televizijsko prodajno okno
14:30
Bogato dediščino slovenske reformacije negujejo in v skladu z njo delujejo tudi v Zavodu Primoža Trubarja v Murski Soboti. Direktorica dr. Klaudija Sedar nam je predstavila poslanstvo in razvejano delovanje Zavoda Primoža Trubarja.


Združenje Trubarjev forum pa je zaslužno za prevod Abecednika, Katekizma in Cerkvenega reda Primoža Trubarja v sodobni slovenski jezik. Letos praznuje petnajst let delovanja.

14:45
Televizijsko prodajno okno
15:10
A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban az Élmények völgye és a Hortobágy – Nádudvar és Balmazújváros vidéke című epizódot láthatják.


V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovom Dolina doživetij in Hortobágy – naselji Nádudvar in Balmazújváros.

15:40
Televizijsko prodajno okno
15:55
I: Altenkopf Erich, Anna Lena, Bach Dieter, Dollmann Patrick, Ege Isabell, Franz-Xaver Zeller, Frowein Florian, Galuba Dirk, Grimpe Julia, Hagen Antje, Hobratschk Paulina, Kargel Uta, Kirtzel Sandro, Lätsch Joachim, Löffler Jenny, Patané Lorenzo, Schauer Sep... Sturm Der Liebe (xvi.); Tim v hlevu sreča mlado žensko, ki je brez dovoljenja pri Neru. Njegov odziv je vse prej kot prijazen in neznankin nasvet za Nera ga ne zanima. Franzi najde način, kako očrniti Steffenovo staro podjetje. Nato pa med sprehodom začutita, da ju nekdo opazuje ...

Po sanjah o Paulu se Lucy odloči, da bo še bolj zavzeto trenirala z Belo. Skupaj se tako zabavata, da Lucy za trenutek pozabi na Paula. Ko pa kmalu zatem naleti nanj, težko skriva svoja čustva ...

André ugodi Paulinini prošnji in Robertu dovoli, da ga nekajkrat zamenja v kuhinji. Hitro spozna, kako prijetno je imeti več prostega časa, ki ga z veseljem preživlja z Lindo.STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020

Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler

Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.

V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt.

16:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
17:00
V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.
17:05
Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.
17:10
I: Blagovič Maja, Slakonja Klemen, Slapar Vesna, Smolej Uroš, Veselko Borut, Zupančič Jana, Šef Blaž, Železnik Tjaša... Feliks je izgubil glas. Le kam je šel? In kje naj ga išče? Zmedi spozna, kako nastaja glas in zakaj ga izgubimo.
17:25
I: Brelih Hatunić Žan, Oblak Gal, Pavlin Ana, Vidic Nika, Wolf Završnik Lara... Luna in Zemlja povabita malega Timoteja in njegovega prijatelja žerjava gledat, kako je nastala Luna. Pred davnimi časi je skozi naše Osončje letelo nešteto asteroidov. In marsikateri od njih se je zaletel v Zemljo.
17:30
Filmska režiserka in ustvarjalka umetniških videov, videoinstalacij in intermedijskih projektov Jasna Hribernik v svojih delih postavlja temeljna vprašanja o življenju in času, v katerem živimo.

Na Ljubljansko barje so se vrnili koliščarji. Pogled na skelete kolib koliščarskega muzeja na prostem, ki je tu zaživel, obiskovalce vrne daleč v preteklost – v čas prazgodovine. Kolišča so danes umeščena na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine.


Andreja Stržinar ustvarja unikatne zgodovinske kostume in rekonstrukcije oblačil različnih časovnih obdobij v Sloveniji. V vsak kos ročno sešitega kostuma je všita zgodba časa, ki ga pripoveduje.


Marko Kveder nadaljuje družinsko mizarsko tradicijo svojega očeta. Predanost svojemu delu je izkazal tudi z odprtjem muzeja Kvedrova tišlerija, kjer osrednji prostor pripade prav posebnemu izdelku - leseni repliki avtomobila Ford T iz leta 1919.


Med Pokljuko in dolino Voje v Triglavskem narodnem parku leži najlepša bohinjska pašna planina Uskovnica. Poleti se tu na prostranih pašnikih pase živina, planšarji pa še vedno izdelujejo pristni bohinjski sir.

17:55
Slovenci zelo radi hodimo v gore. Kar 400 tisoč ljudi se vsako leto redno odpravi tja. Kako pa je bilo v preteklosti? Kdo so bili tisti, ki so obiskovali naše vršace in kaj jih je tja vleklo, nam bo povedal zgodovinar, dr. Peter Mikša, z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani, ki se med drugim ukvarja tudi z zgodovino planinstva. Z njim se bo pogovarjala novinarka in zgodovinarka Tatjana Markošek, ki v Uredništvu izobraževalnih oddaj pripravlja serijo (Ne)znana poglavja slovenske zgodovine.
18:20
V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
18:57
Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.
19:30
Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.
19:45
Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.
19:55
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
20:00
All Creatures Great And Small (iv.); Siegfried zaposli izkušeno knjigovodkinjo go. Harbottle, da bi kaotično pisarno spravila v red. Gospa je učinkovita, vendar nima posluha za živali in veterinarsko delo. V točilnici popotnik z udomačenim dihurjem zabava goste. James pri živalci zatipa bulo. Siegfried zdravi ostarelo kravo Blossom, na katero je njen lastnik zelo navezan.


ALL CREATURES GREAT AND SMALL (IV.) / 2023 / Velika Britanija

Scenarij: Ben Vanstone

Režiser: Bryan Percival

V glavnih vlogah: Anna Madeley, Samuel West, Nicholas Ralph, Rachel Shenton, Paul Hilton, Billy Hickey, Chris Coniston, Keith Hyland.

20:55
Hinko Smrekar je bil iskriv slikar, grafik in karikaturist, sopotnik velikanov slovenske literature in likovne umetnosti med obema vojnama.


Italijanski okupatorji so leta 1942 Hinka Henrika Smrekarja, enega naših najpomembnejših likovnih ustvarjalcev prve polovice 20. stoletja, odpeljali na strelišče z avtomobilom, ki so ga imenovali »zeleni henrik«. Svoboda je bila osnovni temelj njegovega življenja in ustvarjanja, kot je sam zapisal, se ni dal »niti od pendrekov in bajonetov prisiliti, da ne bi gledal in mislil z lastno glavo.« Umetniško je komentiral domače in svetovno dogajanje in v znamenitem ciklusu Zrcalo sveta vizionarsko napovedal katastrofične razsežnosti 2. svetovne vojne. V dokumentarno igranem filmu umetnika upodablja igralec Marko Plantan, raziskovalko, ki s pomočjo različnih strokovnjakov gledalca vodi po postojankah Smrekarjevega življenja, pa študentka AGRFT Tina Resman. Poleg njegovih najbolj znanih del, ciklusov Zrcalo sveta in Sedem naglavnih grehov, Maškarade slovenskih likovnih umetnikov in Slovenskih literatov ali karikatur njegovih sodobnikov in risb s fantastično tematiko, je v filmu prikazana še vrsta drugih del, med njimi upodobitve Ivana Cankarja, s katerim ga je vezalo tesno prijateljstvo. Ob tem se razkrivajo različne plati njegove osebnosti, ki so ga zaznamovale posledice vojne in psihična bolezen. Svoji značilni razpoloženji je sam prepoznaval v stanjih »vasezaprtosti« in »norčijah bedastega Avgusta«, ki ima edino nalogo, da zabava občinstvo. Umetnikova podoba po svoje oživi tudi v interpretaciji njegovih kritičnih zapisov o obstoječem družbeno političnem dogajanju in intimnejših poetičnih izpovedih.

Scenarij Cvetka Bevc, režija Primož Meško, direktor fotografije Aleš Živec.

21:50
Avstrija še vedno v celoti ne zagotavlja pravic slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem in Štajerskem, določenih v 7. členu Avstrijske državne pogodbe, podpisane pred 69 leti. Predstavniki manjšinskih organizacij opozarjajo na upadanje števila govorcev slovenskega jezika, prav tako še vedno niso postavljeni vsi obljubljeni dvojezični krajevni napisi. Kako na svojo prihodnost in obstoj gleda slovenska manjšina v Avstriji in kaj pričakuje od jesenskih parlamentarnih volitev v naši severni sosedi?
22:05
Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.
22:10
Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.
22:35
Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.
22:50
Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.
23:00
I: Filač Gaja, Gašperin Jernej, Grubar Brane, Harum Lucija, Jevnikar Vesna, Jordan Branko, Kermavner Srečko, Komljanec Karin, Kuntarič Urban, Novak Vlado, Pernarčič Vesna... Borut se upre »čebelarju« Božu. Vrniti hoče nakazanih 100.000 evrov, vendar novinarji, na čelu z medijskim zvitorepcem Petrom, že izvedejo umazan medijski konstrukt.

Nika, ki ji Borut taji svoja spoznanja in nespodobno povabilo, želi vse skupaj prijaviti na policijo. A Borut sumi, da čebelarske lovke segajo tudi do policije. Nika obišče Anico, da bi od nje pridobila podpis za obnovo postopka o Dušanu Kalanu. Največ o njemu ve umirajoči Jože Zajc.

Sebastijan je vse bolj nemiren, ko ugotovi, da očetu dajejo vedno več morfija. Prepričan je, da ga hočejo umoriti. Triperesna deteljica razpada. Na preizkušnji je ljubezen, prijateljstvo…....... IMDb ocena: 7.4/10
.

00:10
Pričevanje Anke Poženel s Črnovrške planote je svojevrsten klic k človečnosti in spoštovanju temeljnih civilizacijskih vrednot, ki sta jih na naših tleh v največji meri teptala komunizem in nacizem. Gre za (spravni) pogreb po vojni pobitih v Andrejčkovem breznu, o čemer bo v pričevanju veliko govora, saj je bil prav po Ankini zaslugi tam opravljen krščanski pogreb in postavljen spomenik. Pričevalka nam najprej predstavi svojo družino. Oče Pepe je bil iz Črnega Vrha, mama pa je bila Rejceva iz Lomov, nekaj kilometrov stran. Svojevrstno družinsko sled je pustil skrivnostni stric Tone, ki je opustil študij za duhovnika in je po vojni za dolga leta izginil. Anko je vedno zanimala preteklost, posebej tista, ki je bila zamolčana. Črnovrška planota je izjemno trpela zaradi vojne in revolucije. V pričevanju se Anka dotakne partizanskega napada na domobransko postojanko 1. septembra 1944, ko so revolucionarji po predaji pobili večino domačih domobrancev. Požgana je bila tudi cerkev. Med vojno j.
02:25
Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.
02:50
Napovedujemo