Slovenske TV

Podnaslovljene TV

Lokalne TV

EX YU TV

Angleške TV

Nemške TV

Italijanske TV

Ostale TV

Cinemax 2
05:35
I: Aurélia Petit, Xavier Lacaille, Frédéric Blin, Laurent Papot, Nicolas Chupin; R: Giulio Callegari... Erratum (2021), Francija.....Učiteljica in raziskovalka Florence z osuplostjo odkrije anahronistično gravuro, napisano v sodobni francoščini, na galsko-rimski freski, ki so jo pravkar izkopali. Ko ugotovi, da gravura zares izvira iz antike, se njena razumnost in prisebnost znajdeta na preizkušnji.

.... IMDb ocena: 6.7/10

06:01
I: Dana Ivgy, Joanna Said, Amal Murkus, Ruth Landau, Yulia Tagil; R: Orit Fouks Rotem... Cinema Sabaya, Izrael.....Skupina Arabk in Judinj se udeleži videodelavnice v mestu, ki jo vodi Rona, filmska ustvarjalka iz Tel Aviva. Uči jih dokumentirati življenje. Ko delijo posnetke iz svojega življenja z drugimi, so na preizkušnji njihova prepričanja, ki rušijo ovire.

.... IMDb ocena: 7.2/10

07:35
I: Ben Affleck, Tye Sheridan, Daniel Ranieri, Lily Rabe, Christopher Lloyd; R: George Clooney... The Tender Bar, ZDA.....Leta 1972 se devetletni J. R. Maguire preseli v dedkovo staro razpadajočo hišo na Long Islandu v New Yorku. V iskanju očetovskega lika se znajde pod nekonvencionalnim skrbništvom svojega strica Charlieja, karizmatičnega točaja, ki se je izobrazil sam, in ki dečka seznani s peščico čudaških stalnih obiskovalcev bara. Leta minevajo in J. R. odrašča v mladeniča, ki skuša uresničiti svoje sanje in postati pisatelj.

.... IMDb ocena: 6.7/10

09:20
I: John Savage, Treat Williams, Beverly D'Angelo, Annie Golden, Dorsey Wright; R: Milos Forman... Hair, ZDA.....Šestdeseta leta prejšnjega stoletja so bila v zahodnem svetu divja in turbulentna. Muzikal Lasje je odličen odraz tega in izvrstno ujame živahen duh, ki je bil značilen za vodnarjevo dobo. Začne se s predstavitvijo Clauda, mladeniča iz Oklahome, ki prispe v New York. V Centralnem parku sreča skupino hipijev in takoj je jasno, da imajo drugačne poglede na življenje in politiko. Claudova odločitev, da se bo pridružil vojski, je namreč v nasprotju s hipijevsko filozofijo miru, ljubezni in nenasilja. Njegova seznanitev z drogami pa še dodatno okrepi kulturni šok, ki ga doživlja. Hipije vodi vpadljivi Berger, ki na prestižni večerni zabavi zapleše na mizi in se tako posmehuje elitizmu ter odraža uporniški duh tedanje dobe. Claude se prebija skozi nov in nenavaden svet, hkrati pa ga mnoštvo možnosti prisili, da ponovno premisli o svojih nekdanjih vrednotah. Najbolj svetla stran filma so seveda pesmi, ples in vanje ujet duh svobode.

.

11:20
I: Jodie Comer, Stephen Graham, Tina Louise Owens, Alicya Eyo, Richie Lawrie; R: Marc Munden... Help (2021), VB.....Ganljiva zgodba, ki se odvija v namišljenem zavodu za oskrbo v Liverpoolu, spremlja odnos med mlado negovalko (Jodie Comer) in enim od bolnikov (Stephen Graham), ki jima življenje za vselej spremeni pandemija koronavirusa.

.

13:01
I: Adam Driver, Annette Bening, Jon Hamm, Ted Levine, Michael C. Hall; R: Scott Z. Burns... The Report, ZDA.....Uslužbenec senata Daniel J. Jones vodi preiskavo o programu CIE za pridržanje in zasliševanje po 11. septembru. Pri tem naleti na šokantne skrivnosti.

.... IMDb ocena: 6.8/10

15:00
I: Katalin Román, Zsuzsa Járó, Lana Szczaurski, Mónika Balsai, András Mészáros; R: Noémi Veronika Szakonyi... Hat Het, Madžarska.....Uporniška najstnica Zsófi živi v majhnem stanovanju s sestro Mesi in nestabilno mamo Beo. Ko odkrije, da je noseča, sklene otroka dati v posvojitev. Bea se ne more sprijazniti s hčerino odločitvijo, vendar pa okoliščine niso primerne za novorojenčka.

.... IMDb ocena: 7.4/10

16:36
I: Ben Affleck, Tye Sheridan, Daniel Ranieri, Lily Rabe, Christopher Lloyd; R: George Clooney... The Tender Bar, ZDA.....Leta 1972 se devetletni J. R. Maguire preseli v dedkovo staro razpadajočo hišo na Long Islandu v New Yorku. V iskanju očetovskega lika se znajde pod nekonvencionalnim skrbništvom svojega strica Charlieja, karizmatičnega točaja, ki se je izobrazil sam, in ki dečka seznani s peščico čudaških stalnih obiskovalcev bara. Leta minevajo in J. R. odrašča v mladeniča, ki skuša uresničiti svoje sanje in postati pisatelj.

.... IMDb ocena: 6.7/10

18:25
I: Tom Hanks, Denzel Washington, Jason Robards, Mary Steenburgen, Antonio Banderas; R: Jonathan Demme... Philadelphia, ZDA.....Drama opisuje življenje Andrewa Becketta (Tom Hanks), ki je mlad, prikupen in prijazen odvetnik tik pred velikim napredovanjem v službi. Žal pa se izkaže da je HIV pozitiven in da je obolel za aidsom. Bolezen izbruhne, partnerji v njegovi firmi pa zavrnejo njegovo napredovanje in ga celo odpustijo s pretvezo, da jim je zamolčal bolezensko stanje. Andrew se odloči tožiti pravno firmo zaradi diskriminacije, vendar se noben odvetnik noče ukvarjati z njim in njegovim kontroverznim primerom. Andrew nazadnje najame odvetnika Joa Millerja (Denzel Washington), nekoliko snobovskega in homofobnega pravnika, ki dramatično reagira na Andrewjevo novico o aidsu. Kljub začetnim težavam začneta uspešno sodelovati. Tožba se vleče, bolezen pa se hitro širi. Andrew ima fanta z imenom Miguel Alvarez (Antonio Banderas), s katerim skupaj priredita ples v maskah. Film je požel velike uspehe in odnesel nekaj nagrad izmed kar petih nominacij, med drugim oskarja za glavno vlogo za Hanksa ter za najboljšo skladb

.

20:30
I: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh; R: Colm Bairéad... The Quiet Girl, Irska.....Irsko podeželje leta 1981. Cáit je tiha in zanemarjena devetletna deklica iz prenatrpane disfunkcionalne in obubožane družine. Tiho se otepa nadlegovanja v šoli in razmer doma, naučila se je skrivati pred očmi vseh. Ko pride poletje in se bliža porod njene noseče matere, Cáit pošljejo živet k daljnim sorodnikom. Ne da bi vedela, kdaj se bo vrnila domov, ostane v tuji hiši samo z oblačili, ki jih nosi. V skrbi Kinsellajevih počasi zacveti in odkrije nov način življenja. Toda v tej hiši, kjer naklonjenost raste in ne sme biti nobenih skrivnosti, Cáit odkrije tudi bolečo preteklost.

.

22:07
I: Mouna Hawa, Haitham Omari, Yumna Marwan, Salwa Nakkara, Mohammed Al Jizawi; R: Amjad Al Rasheed... Inshallah A Boy, JO.....Jordanija danes. Po nenadni smrti svojega moža se mora 30-letna Nawal boriti za svoj del dediščine, da bi rešila hčer in svoj dom v tradicionalni družbi – kjer bi bilo čisto drugače, če bi imela sina.

.... IMDb ocena: 7.2/10

00:00
I: Rosy McEwen, Kerrie Hayes, Lucy Halliday, Lydia Page, Stacy Abalogun; R: Georgia Oakley... Blue Jean, VB.....Anglija leta 1988. Konservativna vlada Margaret Thatcher je tik pred sprejetjem zakona, ki bo stigmatiziral geje in lezbijke. Učiteljice športne vzgoje so glavne tarče homofobičnih obtožb, zaradi česar je Jean prisiljena živeti dvojno življenje. Med tednom je spoštovana članica šolskega osebja, ob koncih tedna pa se s svojim dekletom Viv prikrito izmuzne v gejevsko sceno Newcastla. Ko se v lezbičnem baru sooči z eno od svojih študentk, je Jean prisiljena s skrajnimi napori rešiti službo in svoj razum. Film je bil nominiran za nagrado BAFTA, na beneškem filmskem festivalu pa je prejel nagrado People's Choice in še štiri britanska odličja za najboljši neodvisni film.

.... IMDb ocena: 7/10

01:40
I: Franco Citti, Ninetto Davoli, Angela Luce, Vincenzo Amato, Pier Paolo Pasolini; R: Pier Paolo Pasolini... The Decameron, Italija.....Za ta bogato raznolik epski film, ki temelji na osmih zgodbah italijanskega pisatelja Giovannija Boccaccia iz 14. stoletja, je Pasolini napisal scenarij, ga zrežiral in v njem odigral vlogo. Pasolini preplete zgodbe v opolzko tapiserijo srednjeveške Italije, ki jo naseljujejo umetniki, duhovniki in čarovniki. Pojavi se v vlogi velikega predrenesančnega slikarja Giotta in povede gledalca skozi kinematografsko pokrajino, polno čutnosti in nespoštljivega humorja. Film je prvi v Trilogiji življenja, sledijo mu Canterburyjske zgodbe in Arabske noči.

.... IMDb ocena: 7.1/10

03:30
I: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Franco Graziosi; R: Nanni Moretti... We Have A Pope, Italija.....Ko papež umre, skličejo konklave kardinalov, da bi izbrali naslednika. Medtem ko se Cerkev pripravlja svetu razglasiti novo izvoljenega papeža, ima ta napad panike in noče se pojaviti, zaradi česar morajo Cerkev poklicati zdravnika.

.

05:15
I: Alina Turdumamatova, Nurbek Esengazy Uulu, Madina Talipbek, Taalaikan Abazova, Kanat Abdahmanov; R: Maria Brendle... Ala Kachuu Take And Run, Švica.....19-letna Sezim si želi izpolniti sanje o študiju v kirgiški prestolnici, ko jo ugrabi skupina mladeničev in odpelje v zaledje države. Tam se je prisiljena poročiti s tujcem. Če bi zavrnila tradicionalno poroko, ji grozita družbena stigmatizacija in izključenost. Med željo po svobodi in omejitvami kirgiške kulture razdvojena Sezim obupano išče izhod.

.

06:01
I: Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, Saeed Poursamimi, Payman Maadi, Mohammad Ali Mohammadi; R: Saeed Roustayi... Leila's Brothers, Iran.....V pretresljivi družinski drami Taraneh Alidoosti nastopi kot Leila, ženska, ki je svoje življenje posvetila skrbi za revno družino. Da bi jim zagotovila boljšo prihodnost, prepriča svoje sprte brate, da združijo sredstva in zakupijo majhno trgovino. Vendar se njihovi načrti izjalovijo, ko Leilin oče, vase zagledani zasvojenec z opijem, porabi vse njihove prihranke za pridobitev naziva patriarha razširjene družine, po katerem je že dolgo hrepenel. Režiser in scenarist Saeed Roustaee prinaša brezčasno pripoved, ki načenja patriarhalne strukture in medgeneracijske razlike v sodobnem Teheranu.

.

08:40
R: Hugo Covarrubias... Bestia, CL.....Po resničnih dohodkih in osebni izkušnji Íngrid Olderöck posneta zgodba raziskuje življenje agentke tajne policije med vojaško diktaturo v Čilu. Njen odnos s psom, lastnim telesom ter svojimi strahovi in frustracijami razkriva grozljiv zlom njenega uma in njene domovine.

.... IMDb ocena: 7/10

09:00
I: Tom Hanks, Denzel Washington, Jason Robards, Mary Steenburgen, Antonio Banderas; R: Jonathan Demme... Philadelphia, ZDA.....Drama opisuje življenje Andrewa Becketta (Tom Hanks), ki je mlad, prikupen in prijazen odvetnik tik pred velikim napredovanjem v službi. Žal pa se izkaže da je HIV pozitiven in da je obolel za aidsom. Bolezen izbruhne, partnerji v njegovi firmi pa zavrnejo njegovo napredovanje in ga celo odpustijo s pretvezo, da jim je zamolčal bolezensko stanje. Andrew se odloči tožiti pravno firmo zaradi diskriminacije, vendar se noben odvetnik noče ukvarjati z njim in njegovim kontroverznim primerom. Andrew nazadnje najame odvetnika Joa Millerja (Denzel Washington), nekoliko snobovskega in homofobnega pravnika, ki dramatično reagira na Andrewjevo novico o aidsu. Kljub začetnim težavam začneta uspešno sodelovati. Tožba se vleče, bolezen pa se hitro širi. Andrew ima fanta z imenom Miguel Alvarez (Antonio Banderas), s katerim skupaj priredita ples v maskah. Film je požel velike uspehe in odnesel nekaj nagrad izmed kar petih nominacij, med drugim oskarja za glavno vlogo za Hanksa ter za najboljšo skladb

.

11:06
I: Catherine Clinch, Carrie Crowley, Andrew Bennett, Michael Patric, Kate Nic Chonaonaigh; R: Colm Bairéad... The Quiet Girl, Irska.....Irsko podeželje leta 1981. Cáit je tiha in zanemarjena devetletna deklica iz prenatrpane disfunkcionalne in obubožane družine. Tiho se otepa nadlegovanja v šoli in razmer doma, naučila se je skrivati pred očmi vseh. Ko pride poletje in se bliža porod njene noseče matere, Cáit pošljejo živet k daljnim sorodnikom. Ne da bi vedela, kdaj se bo vrnila domov, ostane v tuji hiši samo z oblačili, ki jih nosi. V skrbi Kinsellajevih počasi zacveti in odkrije nov način življenja. Toda v tej hiši, kjer naklonjenost raste in ne sme biti nobenih skrivnosti, Cáit odkrije tudi bolečo preteklost.

.

12:41
I: Rosy McEwen, Kerrie Hayes, Lucy Halliday, Lydia Page, Stacy Abalogun; R: Georgia Oakley... Blue Jean, VB.....Anglija leta 1988. Konservativna vlada Margaret Thatcher je tik pred sprejetjem zakona, ki bo stigmatiziral geje in lezbijke. Učiteljice športne vzgoje so glavne tarče homofobičnih obtožb, zaradi česar je Jean prisiljena živeti dvojno življenje. Med tednom je spoštovana članica šolskega osebja, ob koncih tedna pa se s svojim dekletom Viv prikrito izmuzne v gejevsko sceno Newcastla. Ko se v lezbičnem baru sooči z eno od svojih študentk, je Jean prisiljena s skrajnimi napori rešiti službo in svoj razum. Film je bil nominiran za nagrado BAFTA, na beneškem filmskem festivalu pa je prejel nagrado People's Choice in še štiri britanska odličja za najboljši neodvisni film.

.... IMDb ocena: 7/10

14:16
I: Michel Piccoli, Nanni Moretti, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Franco Graziosi; R: Nanni Moretti... We Have A Pope, Italija.....Ko papež umre, skličejo konklave kardinalov, da bi izbrali naslednika. Medtem ko se Cerkev pripravlja svetu razglasiti novo izvoljenega papeža, ima ta napad panike in noče se pojaviti, zaradi česar morajo Cerkev poklicati zdravnika.

.

16:00
I: Birgit Doll, Dieter Berner, Leni Tanzer, Udo Samel, Silvia Fenz; R: Michael Haneke... The Seventh Continent, Avstralija.....Prvi celovečerni podvig Michaela Hanekeja spremlja tri leta avstrijske družine srednjega razreda, ki je navidezno ujeta v svoje vsakdanje rutine in jo vznemirjajo le manjše tegobe. Vendar pa za na videz mirnim življenjem in ponavljajočim se vsakdanom načrtujejo nekaj zloveščega.

.

17:50
I: Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, Saeed Poursamimi, Payman Maadi, Mohammad Ali Mohammadi; R: Saeed Roustayi... Leila's Brothers, Iran.....V pretresljivi družinski drami Taraneh Alidoosti nastopi kot Leila, ženska, ki je svoje življenje posvetila skrbi za revno družino. Da bi jim zagotovila boljšo prihodnost, prepriča svoje sprte brate, da združijo sredstva in zakupijo majhno trgovino. Vendar se njihovi načrti izjalovijo, ko Leilin oče, vase zagledani zasvojenec z opijem, porabi vse njihove prihranke za pridobitev naziva patriarha razširjene družine, po katerem je že dolgo hrepenel. Režiser in scenarist Saeed Roustaee prinaša brezčasno pripoved, ki načenja patriarhalne strukture in medgeneracijske razlike v sodobnem Teheranu.

.

20:30
Return To Seoul, Francija.....V iskanju svojih družinskih korenin se 25-letna Freddie prvič vrne v Južno Korejo po tistem, ko je bila posvojena in je odraščala v Franciji. Iskanje jo končno pripelje do bioloških staršev in takrat se njeno življenje nepričakovano zasuka.

.... IMDb ocena: 7/10

22:30
I: Eszter Csonka, György Turós, Csaba Krisztik, Éva Kerekes, János Papp; R: László Csuja, Anna Nemes... Gentle, Madžarska.....Bodybuilderka Edina je pripravljena žrtvovati vse za sanje, ki jih deli s svojim življenjskim sopotnikom in trenerjem Adamom: zmagati na svetovnem prvenstvu. Dragi steroidi in prehranska dopolnila jo prisilijo, da sprejme delo v agenciji za spremljevalke. Zaradi novih pogledov na poželenje in nenavadne ljubezni, ki jo najde na svoji poti, sčasoma uvidi razliko med svojimi sanjami in svojim pravim jazom.

.

00:05
I: Michael Thomas, Tessa Göttlicher, Hans-Michael Rehberg, Inge Maux, Claudia Martini; R: Ulrich Seidl... Rimini, Avstralija.....Nekoč uspešni popzvezdnik Richie Bravo krpa svojo zbledelo slavo v zimskem Riminiju. Med nenehnim pitjem in koncerti za polne avtobuse turistov se mu začne sesuvati svet, ko v njegovo življenje vdre odrasla hči. Od njega zahteva denar, ki ga Richie nima.

.... IMDb ocena: 6.9/10

02:00
I: Robert Blake, Scott Wilson, John Forsythe, Paul Stewart, Gerald S. O'Loughlin; R: Richard Brooks... In Cold Blood, ZDA.....Po knjižni uspešnici Trumana Capoteja posneta zgodba pripoveduje o resničnem umoru celotne družine leta 1959, ki sta ga zagrešila nepomembna prestopnika. Perry Smith (Robert Blake) in Dick Hickock (Scott Wilson), ki sta se spoznala v zaporu, vdreta v kmečko hišo v Kansasu, za katero sta domnevala, da skriva sef z 10.000 dolarji v gotovini. Po poboju štirih članov družine Clutter nekdanja jetnika ugotovita, da ni nikakršnega sefa, in pobegneta v Mehiko, kjer Perry sanja o iskanju zlata. Ko se tudi ta načrt izjalovi, se vrneta v ZDA in se preživljata z unovčevanjem ponarejenih čekov. Medtem skuša policija pod vodstvom agenta Alvina Deweyja (John Forsythe) iz preiskovalnega urada v Kansasu izslediti oba morilca.

.

04:11
I: Birgit Doll, Dieter Berner, Leni Tanzer, Udo Samel, Silvia Fenz; R: Michael Haneke... The Seventh Continent, Avstralija.....Prvi celovečerni podvig Michaela Hanekeja spremlja tri leta avstrijske družine srednjega razreda, ki je navidezno ujeta v svoje vsakdanje rutine in jo vznemirjajo le manjše tegobe. Vendar pa za na videz mirnim življenjem in ponavljajočim se vsakdanom načrtujejo nekaj zloveščega.

.

06:01
I: Karlis Arnolds Avots, Alise Danovska, Baiba Broka, Aleksas Kazanavicius, Juhan Ulfsak; R: Viesturs Kairiss... January, Latvija.....V Latviji se leta 1991 nadobudnemu snemalcu Jazisu podre svet, ko se znajde v protestih zoper poskus sovjetske armade, da bi prevzela oblast. Avtobiografski pogled na politični preobrat, ki je spremenil življenja prebivalcev nekdanje Sovjetske zveze.

.... IMDb ocena: 6.5/10

07:40
I: Mara Bugarin, Serban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Calin, Andreea Bibiri; R: Alexandru Belc... Metronom, Romunija.....Ana leta 1972 izve, da njen fant Sorin beži pred Ceau?escujevim režimom v Nemčijo. Da bi izkoristila skupne dni, sklene iti na prijateljevo zabavo. Anina družina je do nje zaščitniška: država nadzira vse, kar velja za kapitalistično propagando.

.... IMDb ocena: 6.7/10

09:26
I: Park Ji-min, Oh Kwang-rok, Guka Han, Kim Sun-young, Yoann Zimmer; R: Davy Chou... Return To Seoul, Francija.....V iskanju svojih družinskih korenin se 25-letna Freddie prvič vrne v Južno Korejo po tistem, ko je bila posvojena in je odraščala v Franciji. Iskanje jo končno pripelje do bioloških staršev in takrat se njeno življenje nepričakovano zasuka.

.... IMDb ocena: 7/10

11:25
I: Satoshi Tsumabuki, Sakura Ando, Masataka Kubota, Nana Seino, Hidekazu Mashima; R: Kei Ishikawa... A Man, Japonska.....Po ločitvi je Rie našla srečo s svojim drugim možem Daisukejem in si z njim ustvarila novo družino. A ko Daisuke umre v tragični nesreči, Rie odkrije, da njen novi mož ni bil človek, za kakršnega ga je imela. Pokliče odvetnika Kida, da bi ji pomagal najti resnico o identiteti moškega, ki ga je ljubila. Njeno iskanje bo odprlo širša vprašanja o naravi identitete in o tem, kaj človeka sploh naredi resničnega.

.

13:30
I: Eszter Csonka, György Turós, Csaba Krisztik, Éva Kerekes, János Papp; R: László Csuja, Anna Nemes... Gentle, Madžarska.....Bodybuilderka Edina je pripravljena žrtvovati vse za sanje, ki jih deli s svojim življenjskim sopotnikom in trenerjem Adamom: zmagati na svetovnem prvenstvu. Dragi steroidi in prehranska dopolnila jo prisilijo, da sprejme delo v agenciji za spremljevalke. Zaradi novih pogledov na poželenje in nenavadne ljubezni, ki jo najde na svoji poti, sčasoma uvidi razliko med svojimi sanjami in svojim pravim jazom.

.

15:05
I: Soliman Cruz, Niko Becker, Bart Guingona, Alexandre Nguyen, Olivier Ho Hio Hen; R: Mihai Mincan... To The North, Romunija.....Med izmeno na palubi ladje Joel verni filipinski mornar odkrije Dumitruja, romunskega slepega potnika, skritega med zabojniki. Če ga drugi opazijo, ga bodo vrgli čez krov. Joel se odloči, da ga bo skril. Začne se nevarna igra mačke in miši.

.... IMDb ocena: 7/10

17:05
I: Mara Bugarin, Serban Lazarovici, Vlad Ivanov, Mihai Calin, Andreea Bibiri; R: Alexandru Belc... Metronom, Romunija.....Ana leta 1972 izve, da njen fant Sorin beži pred Ceau?escujevim režimom v Nemčijo. Da bi izkoristila skupne dni, sklene iti na prijateljevo zabavo. Anina družina je do nje zaščitniška: država nadzira vse, kar velja za kapitalistično propagando.

.... IMDb ocena: 6.7/10

18:50
I: Karlis Arnolds Avots, Alise Danovska, Baiba Broka, Aleksas Kazanavicius, Juhan Ulfsak; R: Viesturs Kairiss... January, Latvija.....V Latviji se leta 1991 nadobudnemu snemalcu Jazisu podre svet, ko se znajde v protestih zoper poskus sovjetske armade, da bi prevzela oblast. Avtobiografski pogled na politični preobrat, ki je spremenil življenja prebivalcev nekdanje Sovjetske zveze.

.... IMDb ocena: 6.5/10

20:30
I: Ignacio Quesada, Marcelo Subiotto, Lautaro Soto, Tamara Rocca; R: Andrew Sala... The Barbarians, Argentina.....Mladi Nacho zapusti mamino hišo v Buenos Airesu in gre živet k očetu na podeželje, kjer se posveti živinoreji. Tam se bo poleg vnovične vzpostavitve dolgo izgubljenega odnosa z očetom moral soočiti z nekaterimi situacijami, ki jih dotlej ni poznal: krutost vsakdanjega življenja in vselej navzoč latentni konflikt med družbenimi razredi.

.

22:05
I: Stathis Stamoulakatos, Eleni Ouzounidou, Evgenia Lavda, Christos Kontogeorgis, Dina Mihailidou; R: Asimina Proedrou... Behind The Haystacks, Grčija.....Ribič srednjih let, ki z ženo in hčerjo živi blizu severne meje Grčije, medtem ko se država utaplja v dolgovih, začne tihotapiti migrante čez mejno jezero. Dejavnost mu prinaša dobro plačilo – dokler družine ne prizadene tragična nesreča, ki svojce prisili v soočenje s svojimi osebnimi pomanjkljivostmi in slabostmi.

.

00:05
I: Harry Styles, Emma Corrin, Gina McKee, Linus Roache, David Dawson, Rupert Everett; R: Michael Grandage... My Policeman, ZDA.....Čudovito posneta zgodba o prepovedani ljubezni in spreminjajočih se družbenih normah spremlja tri mlade ljudi, policista Toma (Harry Styles), učiteljico Marion (Emma Corrin) in muzejskega kustosa Patricka (David Dawson), ki se v Veliki Britaniji v 50-ih letih prejšnjega stoletja odpravijo na čustveno potovanje. Po preskoku v devetdeseta leta Tom (Linus Roache), Marion (Gina McKee) in Patrick (Rupert Everett) še vedno čutijo hrepenenje in obžalovanje, toda zdaj imajo še zadnjo priložnost, da popravijo škodo iz preteklosti. V filmu, prirejenem po knjigi avtorice Bethan Roberts, režiser Michael Grandage oblikuje vizualno pretresljiv portret treh ljudi, ujetih v spreminjajoče se tokove zgodovine, svobode in odpuščanja.

.... IMDb ocena: 6.5/10

02:00
I: Satoshi Tsumabuki, Sakura Ando, Masataka Kubota, Nana Seino, Hidekazu Mashima; R: Kei Ishikawa... A Man, Japonska.....Po ločitvi je Rie našla srečo s svojim drugim možem Daisukejem in si z njim ustvarila novo družino. A ko Daisuke umre v tragični nesreči, Rie odkrije, da njen novi mož ni bil človek, za kakršnega ga je imela. Pokliče odvetnika Kida, da bi ji pomagal najti resnico o identiteti moškega, ki ga je ljubila. Njeno iskanje bo odprlo širša vprašanja o naravi identitete in o tem, kaj človeka sploh naredi resničnega.

.

04:05
I: Kevin Ardilova, Arswendy Bening Swara, Yusuf Mahardika, Lukman Sardi, Rukman Rosadi; R: Makbul Mubarak... Autobiography, ID.....Medtem ko je njegov oče v zaporu, brat pa na delu v tujini, mladi Rakib dela kot hišni pomočnik v praznem dvorcu. Posestvo pripada Purni, upokojenemu generalu, čigar družini Rakibov klan že stoletja služi v podeželskem indonezijskem mestu. Ko se Purna vrne domov, da bi začel volilno kampanjo za župana, Rakib naveže stik s starejšim moškim, ki mu postane tesen mentor in nadomestni oče, ter najde svoje poslanstvo kot Purnov pomočnik pri delu in življenju. Nekega dne odkrijejo, da je Purnov volilni plakat uničen; Rakib brez oklevanja izsledi krivca in tako sproži val nasilja.

.... IMDb ocena: 7.3/10