Arhiv novic

Animal Planet HD: priporočila za januar


Zvezdniki in živali
Od nedelje, 5. januarja, ob 13.40
Oglejte si najbolj nore in bizarne živalske zgodbe, ki so se slavnim ljubiteljem živali pripetile doma, v filmskem studiu ali nekje bogu za hrbtom. Predstavljamo vam jih v animirani obliki. V vsaki epizodi serije bodo zvezdniki, med katerimi so filmski igralci, glasbeniki, športniki in vplivneži, delili svoje izkušnje ob osebnih srečanjih z živalmi. To so bili tako smešni trenutki, kot takšni, da so jim spremenili življenja. Te zgodbe bodo na edinstven in ustvarjalen način prikazane kot barvite animacije. Med gosti oddaje bodo hollywoodska zvezdnica Kristen Bell, ki bo delila resnično zgodbo o svojem slavnem srečanju z lenivcem, televizijski voditelj Al Roker, ki bo opisal, kako je bil v šotor ujet s sestradanim medvedom, in komičarka Whitney Cummings, ki bo obujala spomine na svoj spopad s tropom kojotov, ki se je pojavil na njenem dvorišču. V teh neverjetnih resničnih zgodbah bo osrednja vloga, seveda, pripadla živalim.


Zadnji Aljaščani
Od sobote, 11. januarja, ob 21.00
V tej seriji razkrivamo zgodbe o zadnjih prebivalcih Aljaske, ki smejo živeti znotraj slabih 80 tisoč kvadratnih kilometrov velikega zaščitenega arktičnega območja - v enem najbolj odročnih območij v Ameriki. Štiri izolirane družine, ki živijo 650 kilometrov od civilizacije, se morajo z neizprosnimi arktičnimi pogoji in napadalnimi živalmi spopadati brez sodobnih pritiklin in pripomočkov. Heimo, Bob, Ray, Tyler in njihovi najbližji nam ponujajo surov in nepristranski vpogled v edinstvene življenjske obrede v nedotaknjeni aljaški divjini, pa najsi gre za boj za preživetje pri -50 stopinjah Celzija ali srečanja z divjimi medvedi, ki jim vdirajo v koče. Veljavna dovoljenja za prebivanje v teh krajih se iztečejo v manj kot sto letih, potem pa tja človeška noga ne bo več stopila, in ta serija predstavlja intimen prikaz sveta, ki bi ga sicer za vselej zabrisala sled časa.

 

Dan osveščanja o pingvinih
Od ponedeljka, 20. januarja, ob 10.00
Čas je za noro zabavo z oddajami, posvečenimi našim najljubšim ptičem, ki ne znajo leteti, s katerimi bomo obeležili dan osveščanja o pingvinih. Namen tega dne je, da bi se ljudje poučili o pingvinih, njihovem okolju in njihovem pomenu za ekosistem. V seriji Spoznajte pingvine bomo spremljali delo predane ekipe iz bolnišnice za morske ptice v Cape Townu, ki se bori za dragocena življenja pingvinov in jih pripravlja za vrnitev v divjino. Ta skupina veterinarjev in prostovoljcev dela 24 ur na dan, pri čemer vsako leto reši in oskrbi približno 1500 afriških pingvinov, pa najsi gre za pomoč živalim, ki so postale žrtve razlitja nafte, ali oskrbo ptic s smrtno nevarnimi ranami. Čisto vsaka ptica, ki prispe v bolnišnico, je svojstven lik z edinstveno zgodbo, ki je obenem ganljiva in srce parajoča.

 

Teksaški zakon
Od četrtka, 23. januarja, ob 20.05
Varuhi narave v prostranem Teksasu ščitijo tamkajšnjo naravo in nadzirajo milijone Teksašanov. Zanje nobena naloga ni ne preobsežna ne preskromna. V Teksas prihaja pomlad, ki ekipi prinaša nove izzive. V Port Lavaci se zakonski par čuvajev pripravlja na napeto preiskovanje, potem ko jima je nekdo poslal posnetek z družabnega omrežja, na katerem neka ženska iz čolna nezakonito lovi divje svinje. V Galvestonu ribič v bližini obale nezakonito nabira ostrige, v okrožju Chambers pa čuvaje pokličejo na pomoč zaradi aligatorja, ki so ga odkrili v jarku blizu nekega naselja. A čuvaji nimajo opravka zgolj z živalmi, saj jih čaka tudi primer ženske, ki spi v avtomobilu in ki bi lahko bila pod vplivom prepovedanih drog, pomagajo pa tudi pri lovu na osumljenca, ki je s ceste zrinil policista.