Arhiv novic

Viasat izbor vsebin za junij

Bela princesa
Žanr: Resnična zgodovina
Nadaljevanje v sredo, 2. junija, ob 21:00
Epic Drama: Leto: 2017
Sezona 1: 8 x 60 min
Režiser: Philippa Gregory, Emma Frost
Igralci: Jodie Comer, Jacob Collins-Levy, Rebecca Benson, Richard Dillane, Michelle Fairley
Televizijska serija, posneta po istoimenskem romanu avtorice Philippe Gregory, prinaša zgodbo o Angliji, ki jo je zgolj navidezno povezala poroka Elizabete Yorške in kralja Henrika VII., vendar je njun osebni in politični razkol vse globlji. Besneča vojna med njima grozi, da bo vnovič raztrgala kraljestvo. Med ljudmi začnejo krožiti govorice, da je Lizziejin davno izgubljeni brat, princ Richard, živ in namerava prevzeti prestol, kar Lizzie postavi pred nemogočo izbiro med njenim novim tudorskim možem in dečkom, ki je morda del njene lastne družine in zakoniti Yorški kralj. Gre za pripoved o moči, družini, ljubezni in izdajstvu v najbolj turbulentnem obdobju britanske zgodovine. Zgodovinska drama se odvija z vidika žensk, ki vodijo nenehno bitko za angleški prestol.

 

Poletje kriminala
Vsak delavnik od ponedeljka, 7. junija
Epic Drama:
Endeavour
Frankie Drake
Detektivka Fisherjeva
Murdochove skrivnosti
Umori se vrstijo, zločinci so na prostosti in nikjer ni varnega zavetja, zato smo sestavili elitno skupino borcev proti kriminalu, ki prihajajo iz vseh koncev sveta. Ti vključujejo najboljšega britanskega detektiva, sijajnega Endeavourja, kanadski detektivski dvojec Drake in Murdoch ter glamurozno gdč. Fisher iz Avstralije, ki zločine vselej rešuje z eleganco. Pridružite se nam vsak dan in odkrijte, kdo je storilec!

 

Tematski blok: Zgodbe iz knjig na velikem zaslonu
Vsako soboto in nedeljo od 5. junija ob 21:00
TV1000
V juniju na male zaslone prinašamo čarobnost knjig s serijo izjemnih filmov, posnetih po priljubljenih literarnih delih. Ti vključujejo vse od velikih avantur iz 18. stoletja do najbolj ganljive filmske adaptacije Stephena Kinga. Ne zamudite mojstrskega pripovedništva in sijajnih filmov, prenešenih z lista na platno.

 

Čudna zemlja
Premierno od sobote, 5. junija, ob 20:20
Viasat Nature
Sezona: 1, Št. epizod: 10 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ okolje
Izvirni naslov: Weird Earth
Leto: 2020
Fascinantna serija razkriva vremenske pojave, ki so jih ujele kamere po vsem svetu in jih ni moč pojasniti. Od zastrašujočega bliskanja od spodaj navzgor do nelogičnih horizontalnih tornadov, predstavljamo vreme, ki je spektakularno, strah vzbujajoče in kljubuje racionalni razlagi. Vsaka posamezna epizoda obravnava štiri nenavadne vremenske dogodke, ki begajo strokovnjake. Serija združuje intervjuje z očividci, osupljivo računalniško grafiko, snemanje na lokacijah, številne eksperimente ter strokovna pričevanja priznanih znanstvenikov, ki si prizadevajo razvozlati te čudaške dogodke in pojave.

 

Sezona morskih psov
Vsak delavnik zvečer od ponedeljka, 7. junija, ob 20:05
Viasat Nature
Tokrat naš program posvečamo eni najbolj priljubljenih, preučevanih in dokumentiranih živali na svetu. Čeprav morski psi spadajo med velike antagoniste preteklega stoletja, so v resnici velik plen in žrtev človeka. Nezakonit lov na morske pse je zrasel v ogromno in donosno industrijo. V tem sklopu oddaj bomo zato raziskali odnos med človekom in morskim psom.

 

Rešimo morske pse
Viasat Nature
Premierno od ponedeljka, 7. junija, ob 20:05
Sezona: 1
Št. epizod: 2 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ živali
Izvirni naslov: Save This Shark
Leto: 2020
V tem dvodelnem dokumentarcu se poklicni deskar in naravovarstvenik Mick Fanning združi z vodilnimi strokovnjaki na misiji, na kateri želi preučiti ukrepe za zaščito morskih psov. V ta namen potuje po svetu ter se sreča s strokovnjaki in naravovarstveniki, da bi odkril skrite resnice o morskih psih, preteče grožnje ter kako jih rešiti pred izumrtjem. Mick razišče konflikt med človekom in morskimi psi, pereča vprašanja, pri tem pa odkrije tudi najnovejše tehnološke rešitve za varno sobivanje človeka in morskih psov.

 

Oblegani otok - Morski psi Ascensiona
V sredo, 9. junija, ob 20:05
Viasat Nature, Št. epizod: 1 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ živali
Izvirni naslov: Under Siege - The Sharks of Ascension Island
Leto: 2019
Otok Ascension je od najbližje celine oddaljen 1.600 kilometrov. Velikanske jate tunov že desetletja k otoku privabljajo na tisoče morskih psov. Otok pa zadnja leta privablja tudi športne ribiče, saj ulov že ene same tamkajšnje ribe prinaša do več tisoč evrov. Dokumentarec razkriva, kakšne so posledice, ko narava zdrsne iz ravnovesja zaradi človeških posegov.

 

Vojne skrivnosti
Vsak delavnik zvečer od petka, 4. junija, ob 00:00
Viasat History
Predstavljamo zbirko oddaj, ki izpostavljajo realnosti življenja v nacistični Nemčiji. Tisti, ki so prekoračili mejo, so pogosto izginili brez sledu, medtem pa so drugi živeli v blaginji pod okriljem politične stranke, ki so jo sami smatrali za progresivno in napredno. Oddaja prinaša intimen portret kraja pod popolnim nadzorom zlobne skupine moških s težnjo po svetovni nadvladi.

 

Obletnica Normandije
Ob sobotah, 5. in 12. junija, ob 21:00
Viasat History
Da bi obeležili obletnico izkrcanja na Normandiji, ki velja za prelomnico na poti do zmage zaveznikov, bomo dva konca tedna namenili oddajam, ki izkazujejo čast in spoštovanje neustrašnim herojem, ki so zavzeli francosko obalo. Obiskali bomo plaže in okoliška območja, pridobili nove vpoglede na neverjeten obseg operacije ter spoznali še neobjavljene informacije o načrtovanju, izvedbi in posledicah te pomembne bitke.

 

Normandija 1944: Dan D in bitka za Francijo
Premierno v soboto, 5. junija, ob 21:00
Viasat History
Sezona: 1, Št. epizod: 3 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ vojni
Izvirni naslov: Normandy '44: D-Day and the Battle for France
Leto: 2020
Kaj je potrebno za dosego zmage v vojni? Na to vprašanje še najlepše odgovorimo s pomočjo izkrcanja na Normandiji leta 1944, ki velja za največjo, najzahtevnejšo in najpomembnejšo pomorsko invazijo v zgodovini. Ljudje morda radi obeležujemo ta dogodek, vendar ga le redki razumejo. Spremljajte zgodovinarja Jamesa Hollanda in ameriškega vojnega veterana, dr. Mika Simpsona, pri njunem raziskovanju dneva D. Odpravite se po sledeh te vojaške kampanje, skozi leta priprav, v osrčje dogajanja na tisti dan ter podoživite izčrpavajočih 76 dni, ki so sledili izkrcanju in krojili usodo vojne kot takšne.

 

Razkrita zgodovina
Premierno vsak delavnik zvečer od ponedeljka, 7. junija, ob 21:00
Viasat History
Sezona: 2, Št. epizod: 6 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ politika in moč
Izvirni naslov: History Uncovered
Leto: 2020
Miti so trdoživi in zgodovina 20. stoletja ni v tem pogledu nobena izjema. Še danes namreč gojimo splošno razširjena prepričanja, ki jih imamo za sveto resnico. Tokrat bomo raziskali dejanska osebna prepričanja papeža Janeza Pavla II., spoznali resnično zgodbo o švicarski nevtralnosti med 2. svetovno vojno ter preučili proces britanske dekolonializacije. Prav tako si bomo pobliže ogledali kontroverzno predsednikovanje Ronalda Reagana, resnico v ozadju problematične operacije Overlord ter kako je potekala povojna denacifikacija Nemčije. Ta dokumentarna serija razišče velike narodne in mednarodne mite in jih predstavi s povsem nove perspektive, z novimi, elegantnejšimi in natančnejšimi interpretacijami, ter tako osvetli podrobnosti, ki so bile pogosto zasenčene in pozabljene.

 

Dan D: Na krilih zmage
V soboto, 12. junija, ob 21:00
Viasat History
Sezona: 1, Št. epizod: 1 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ vojni
Izvirni naslov: D-Day: Wings of Victory
Izkrcanje v Normandiji velja za eno najbolj spektakularnih operacij v vojaški zgodovini, toda zmaga ne bi bila dosegljiva brez velike zračne ofenzive, ki je pripravila podlago za pristanek vojakov na obali. V noči na 6. junij leta 1944 je več kot 11.000 letal, opremljenih z najsodobnejšo vojaško tehnologijo, poletelo čez Rokavski preliv. Toda kako so zavezniki - Britanci, Francozi, Američani in Kanadčani - uspeli preplaviti nebo z 11.000 letali? Ta dokumentarec razkriva, kako je potekala ena najbolj drznih operacij 2. svetovne vojne.

 

Rečne pošasti
Premierno od sobote, 5. junija, ob 21:00
Viasat Explore
Sezona: 3, Št. epizod: 7 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ ekspedicija/ ribolov
Izvirni naslov: River Monsters
Leto: 2011
V tretji sezoni obsesivni trnkar Jeremy Wade nadaljuje z obiskovanjem najbolj odročnih predelov sveta v lovu za sladkovodnimi pošastmi. Tokrat odkrije, zakaj morsko bitje videvajo več kilometrov v notranjosti od avstralske obale, kasneje pa na Papui Novi Gvineji preiskuje skrivnostno smrt na reki Sepik. Ker ne želi izpustiti zlate priložnosti, odleti na Novo Zelandijo, da bi raziskal legendo o morilski pošasti v tamkajšnjih odročnih jezerih in rekah. Jeremy prav tako prvič obišče Japonsko na lovu za morilskimi ribami, kakršni sta namazu in kappa, za konec pa odpotuje še v Južno Ameriko, kjer odkrije izjemne plenilce v vodah Brazilije, Argentine in Surinama.

 

Avtomobilski večeri
Vsak delavnik zvečer od ponedeljka, 7. junija, ob 22:30
Viasat Explore
Večeri so pravi čas, da se odpeljemo v avtomobilsko cono! Za vas smo namreč pripravili naše najnovejše in najboljše motoristične oddaje. Vsak večer bomo tako prodajali stare kripe za velike denarce, predelovali starodobnike v energetsko učinkovite električne avtomobile ter obiskovali razstave, kjer so naprodaj najredkejša motorna kolesa in spominki.

 

Arktična železnica
Premierno od srede, 16. junija, ob 21:45
Viasat Explore
Sezona: 1, Št. epizod: 6 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ naravoslovni
Izvirni naslov: Arctic Ice Railroad
Leto: 2019
Železnica Northland Railroad - znana tudi kot "arktični polarni ekspres" - poteka čez 1.125 kilometrov gosto poraslega gozda do odmaknjenega Jamesovega zaliva v Kanadi, ki mu pravijo "vrata v Arktiko". Naj bodo pogoji še tako brutalni, trdoživi uslužbenci železnice s skupnimi močmi poskrbijo za nemoten prevoz tovora, redni pregled tirov, odstranjevanje snega in ledu ter vzdrževanje vlakov in železniške infrastrukture. Za povrh pa dostavljajo še življenjsko pomembne dobrine skupnostim na ledenem severu. Ta serija ponuja akcije polno mešanico ambicioznega inženiringa, osupljivih pokrajin in izjemnih podvigov človeškega prizadevanja.





















osmrtnice smrtovnicejastuci