Arhiv novic

Discovery Channel: januar 2020 nove oddaje

Mogočni tovornjakarji
Od sobote, 4. januarja, ob 20.00
Prevoz tovora na dolge razdalje predstavlja hrbtenico evropske trgovine in orjaški tovornjaki tovor prevažajo z enega konca Evropske unije na drugega. V zabavni seriji Mogočni tovornjakarji bomo spremljali izbrano skupino pisanih likov iz sveta prevozništva. Spoznajte ljudi za volanom strojev in se povzpnite v kabine njihovih ogromnih tovornjakov, kjer boste spoznali, zakaj našim junakom ta osamljen poklic toliko pomeni. Ne glede na to, ali so stopili v čevlje svojih očetov ali podjetje zgradili iz nič, prevozništvo tem pustolovskim dušam ne predstavlja zgolj službe, ampak poslanstvo.

 


Človek proti medvedu
Od nedelje, 12. januarja, ob 20.00
V divjini živi le en plenilec, ki prekaša človeka - mogočni medved. Zdaj se ljudje podajajo na grizlijevo domače dvorišče na goro Bear Mountain v Utahu, kje se bodo s temi izjemnimi zvermi spopadli v edinstvenem tekmovanju. V vsaki vznemirljivi epizodi se bodo najboljši ameriški športniki pomerili v nizu izzivov, ki bodo preizkusili meje človeške moči, hitrosti, gibčnosti in vzdržljivosti, to pa bomo primerjali s prvinskim nagonom in močjo medvedov. Kdo bo slavil v dvoboju med človekom in medvedom v bitki za prevlado na kopnem in dokazal nadčloveški pogum in moč?

 


Trgovec z rabljenimi vozili: sanjski avto
Od srede, 22. januarja, ob 20.00
V tej visokooktanski seriji se bo prekaljeni trgovec z avtomobili Mike Brewer lotil svojega najtežjega izziva doslej: obupanim ljubiteljem jeklenih konjičkov bo pomagal prodati njihova neželena vozila, da bi končno prišli do svojih sanjskih avtomobilov. Skupaj z zanesljivim mehanikom Marcom Priestlyjem - Elvisom se bo srečal s strankami in poiskal domiselne načine, kako njihovim avtomobilom zvišati vrednost. Nato jih bo prodal z dobičkom, tega vložil v boljši avtomobil in to ponavljal tako dolgo, dokler ne bo prišel do sanjskega avtomobila. Mike bo razkril skrivnosti tovrstnega trgovanja, vključno z dogajanjem na dražbah, odpadih in v delavnicah, in pokazal, kako zvišati vrednost, proučiti trg in skleniti kupčije, tako da sanjski avtomobil ne bodo več le sanje.

 


Aljaški divji ljudje
Od petka, 31. januarja, ob 20.00
Globoko v aljaški divjini živi izjemna družina, katere člani so bili v divjini rojeni in vzgojeni. Billy Brown, njegova žena Ami in njunih sedem odraslih otrok živijo tako daleč stran od civilizacije, da šest do devet mesecev na leto ne srečajo nobenega tujca. Razvili so lastno narečje, sebi pravijo volčje krdelo, ponoči pa vseh devet članov družine skupaj spi v enosobni koči. V Ameriki zagotovo ni družine, ki bi bila podobna Brownovim. V tej sezoni jih spričo rojstva Elija čakajo novi začetki, novo življenje pa s seboj neizogibno prinaša tudi spremembe. Kaj naše edinstveno volčje krdelo čaka v prihodnosti?