Arhiv novic

Premiera HBO serije Novi Papež

 „Novi papež“ (The New Pope) je nadaljevanje hit serije „Mladi papež“ oskarjevca Paola Sorrentina. Premiera bo 10. januarja na HBO GO, ko bodo v ponudbi prvi dve epizodi.
Serija bo predvajana tudi na HBO kanalu, in sicer si bomo prvi dve epizodi lahko ogledali 14. januarja ob 20.00h.

 

„Novi papež“ nadaljuje zgodbo tam, kjer jo je „Mladi papež“ končal. Papež Pij XIII. je v komi. Po vmesnem obdobju, prežetem z nepričakovanim in nedoumljivim, si Voiello prizadeva, da bi bil očarljivi sir John Brannox, zmerni in zapleteni angleški plemič, izvoljen za novega vatikanskega voditelja z imenom Janez Pavel III. Novi papež se zdi idealen, vendar skriva tudi pomanjkljivosti in druge skrivnosti. Že na začetku Voiello ugotovi, da bo težko prevzel funkcijo svojega karizmatičnega in slavnega predhodnika, in trudi se brzdati škandale, ki pretresajo Cerkev. Mnogim visokim dostojanstvenikom kaže, da jih bo odnesla povodenj, in Vatikanu grozijo tudi zunanje nevarnosti. Sofia in Esther se izkažeta za povsem drugačni od tistega, kar sta bili videti, kardinal Gutierrez pa se še naprej bojuje s svojimi mnogimi protislovji. Vse več vernikov vidi svoj idol v Piju XIII., ki začne iz svoje bolniške postelje nenadoma širiti skrivnostna sporočila. Kaj se dogaja?

 

Vseh devet epizod je režiral oskarjevec Paolo Sorrentino, ki je hkrati tudi eden od scenaristov, poleg Umberta Contarella in Stefana Bisesa. V glavnih vlogah sta zaigrala Jude Law in John Malkovich, svoje vloge iz „Mladega papeža“ pa so ponovili Silvio Orlando, Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier in Maurizio Lombardi. Pridružili so se jim Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir in Massimo Ghini. Sharon Stone in Marilyn Manson se bosta v seriji pojavila v gostujočih vlogah. Pod serijo „Novi papež“ so se podpisali Sky, HBO in Canal+, med izvršnimi producenti pa sta tudi Paolo Sorrentino in Jude Law.

 

FOTOGRAFIJE: https://filecloud.hbo.hu/url/t45ujipdegdy
TRAILER: https://youtu.be/2zq-s5jd4sE