Arhiv novic

HBO HD: Avtsajder, 1. sezona

Nova HBO serija, ki temelji na istoimenskem romanu Stephena Kinga, „Avtsajder“ (The Outsider), bo premierno predvajana 13. januarja na HBO GO-ju, ko bosta na voljo prvi dve epizodi. Na ta dan bosta prvi dve epizodi predvajani tudi na HBO kanalu, in sicer ob 20.00h. Nato bo vsak teden na voljo po ena nova epizoda.

 

Kriminalna drama spremlja policijskega detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), ki preiskuje srhljiv umor 11-letnega Frankieja Petersona, katerega iznakaženo truplo so našli v gozdovih Georgie. Skrivnostne okoliščine grozljivega zločina spodbudijo Ralpha, ki še vedno žaluje za svojim nedavno umrlim sinom, da v primer vključi tudi zasebno detektivko Holly Gibney (Cynthia Erivo), katere nedoumljive sposobnosti razreševanja ugank naj bi pripomogle pri pojasnjevanju nerazložljivega.

 

Ben Mendelsohn igra detektiva Ralpha Andersona, Cynthia Erivo pa je v vlogi Holly Gibney. V seriji igrajo tudi Bill Camp kot Howie Salomon, Mare Winningham kot Ralphova žena Jeannie Anderson, Paddy Considine kot Claude Bolton, ki je menedžer lokalnega striptiz kluba, Julianne Nicholson kot Glory Maitland, Yul Vázquez kot detektiv Yunis Sablo, Jeremy Bobb kot zasebni preiskovalec Alec Pelley in Marc Menchaca kot detektiv Jack Hoskins. Prejemnik Emmyja in Zlatega globusa Jason Bateman je zaigral v vlogi Terryja Maitlanda.

 

Producent serije je Ben Mendelsohn, Jason Bateman pa je hkrati izvršni producent in režiser prvih dveh epizod. Ostale epizode so režirali Andrew Bernstein, Igor Martinović in Karyn Kusama. Scenarij je napisal Richard Price, ki je hkrati tudi eden od izvršnih producentov.