Arhiv novic

Discovery HD: nove oddaje v avgustu

 Raziskovalci
Od sobote, 1. avgusta, ob 16.00
Čas je, da prebudite pustolovca/ko v sebi, zato se nam pridružite na junaški raziskovalni odpravi. V posebnem programskem sporedu boste lahko spremljali največje in najpogumnejše raziskovalce na svetu. V oddaji Skrivnostna odprava boste spoznali avanture Josha Gatesa med preiskovanjem nerazrešenih svetovnih skrivnosti. V oddaji Ed Stafford: Preživetveni dvoboj boste videli priznanega mojstra preživetja v spopadu z drugimi mojstri preživetja v dirki s časom in v najbolj negostoljubnem okolju na Kitajskem. Tukaj je še oddaja Starodavne legende z Megan Fox, ki prikazuje igralkino pustolovščino – odpravila se je okoli sveta, da bi razkrila resnična dejstva prvih svetovnih civilizacij. Tu je še Bear Grylls: Človek proti Everestu – mojster preživetja, ki je premagal Everest, predstavi nekaj najzanimivejših zgodb in dosežkov svoje odprave.

 

Megan Fox raziskuje legende
Od nedelje, 2. avgusta, ob 20.00
Z našimi daljnimi predniki so bile pokopane skrivnosti, ki še danes begajo znanstvenike in arheologe. Igralka Megan Fox je na avanturi okoli sveta, da bi razkrila resnična dejstva naših prvih civilizacij. Raziskuje starodavna najdišča, ki v njej vzbudijo nenasitno radovednost o teh izgubljenih svetovih. V vsaki epizodi se Megan pridruži arheologom pri raziskovanju in odkrivanju šokantnih skrivnosti preteklosti, ki bi nam lahko bile v pomoč pri predvidevanju prihodnosti. Od nadnaravne moči Stonehenga v Angliji do preiskovanja nove drzne teorije o Vikingih v Skandinaviji - Megan želi razkriti skrivnosti teh nepojasnjenih ugank.

 

Skrivnostna odprava
Od sobote, 8. avgusta, ob 20.00
Pustolovec in raziskovalec Josh Gates v tej svetovno znani popotniški seriji nadaljuje z raziskovalno odpravo, s katero želi razkriti skrivnosti najbolj ikoničnih in očarljivih legend. Pogovarja se s ključnimi očividci in preučuje najnovejše dogodke, ki so povezane s temi zgodbami ter se tako poglobi v raziskovanje, ki ga vodi vse bližje resnici in razkritju teh svetovno znanih nepojasnjenih ugank. Štiri leta po Joshevi odpravi in iskanju pogrešanega srca sultana Sulejmana Veličastnega, se zdaj napoti proti na novo odkritemu mestu Turbek, kjer odkrije nova šokantna dejstva o primeru. A nato mora naenkrat odhiteti na drug konec sveta, v svoj domači Boston, saj deluje, da je morda razrešil eno od ugank iz leta 1982 izdane knjige Skrivnost.

 

Ed Stafford: preživetveni dvoboj
Od ponedeljka, 24. avgusta, ob 21.00
Raziskovalec in mojster preživetja Ed Stafford se odpravi v kitajsko divjino, da bi se spopadel z drugimi največjimi mojstri preživetja. Kar najhitreje morajo pobegniti iz najbolj negostoljubnih krajev v državi. V vsaki epizodi se Ed spopade z enakopravnim tekmecem v dirki polni pasti in nevarnosti. Pot nas pelje od gromozanskih klifov in bambusovih gozdov Bashana do gora in slapov v provinci Yunnan. Tako kot Ed so tudi njegovi sotekmovalci kos vsem možnim izzivom. Komu bo uspelo najhitreje premagati smrtonosne pokrajine, kjer vladajo skrajno ekstremni vremenski pogoji?