Arhiv novic

HBO HD: Pobeg pri Dannemori

Nova serija v režiji Bena Stillerja „Pobeg pri Dannemori“ (Escape At Dannemora) na HBO GO prihaja 19. novembra, nato pa bo vsak ponedeljek v ponudbi novi del. Premiera na HBO kanalu bo 7. decembra ob 20.00h, novi deli pa bodo na sporedu vsak petek ob enakem času. V glavnih vlogah sta zaigrala oskarjevca Benicio Del Toro in Patricia Arquette, kot tudi nadarjeni igralec nominiran za Zlati globus Paul Dano.

 

Serija "Pobeg pri Dannemori" prikazuje resnično zgodbo o nenavadnem pobegu iz zapora v New Yorku poleti leta 2015, ki je sprožil obširen lov državnih oblasti na dva obsojena morilca. Pomagal jima je poročena uslužbenka v zaporu, ki se je z jetnikoma že več mesecev prej zbližala ter intimno zapletla. Benicio Del Toro upodobi obsojenega morilca Richarda Matta, umetniško dušo in strašljiv lik v jetniški skupnosti, ki je načrtoval pobeg. Patricia Arquette igra uslužbenko krojaške delavnice v kaznilnici Tilly Mitchell, ženo in mater iz delavskega razreda, ki jo spolno pritegneta oba jetnika. Naposled se ukloni njuni zahtevi in v zmrznjeno meso za hamburgerje skrije jeklena lista žage, da bi ju zapornika uporabila pri begu. Paul Dano igra Davida Sweata, obsojenega za umor policista, ki morda goji iskrena čustva do Tilly ter zato nehote postane pajdaš Richarda Matta pri njegovem načrtu za pobeg.

 

Poleg tega da je Ben Stiller režiral vseh sedem delov, je poleg Bretta Johnsona in Michaela Tolkina, ki sta se podpisala pod scenarij, tudi eden od izvršnih producentov.

 

Premiera nove serije v režiji Bena Stillerja
„Pobeg pri Dannemori“
(Ang. „Escape At Dannemora“)

 

Od 19. Novembra Na HBO GO

 

V glavnih vlogah: Benicio Del Toro, Patricia Arquette in Paul Dano