Arhiv novic

AMC: Napovedana 2. sezona serije

Pri AMC-ju so naznanili, da se priznani igralec, producent, avtor in aktivist George Takei (»Star Trek«) kot svetovalec in stalni član pridružuje ekipi druge sezone antološke serije »The Terror«, pod katero je podpisan Ridley Scott. V seriji bo kot Chester Nakayama nastopil igralec Derek Mio, prvi dve epizodi pa bo režiral Josef Kubota Wladyka (»Narcos«). Produkcija je predvidena za začetek januarja, v kanadskem obmorskem mestu Vancouver. Druga sezona serije bo naslednje leto z desetimi epizodami predvajanja na programu AMC.

 

Dogajanje druge sezone serije »The Terror« je postavljeno v obdobje druge svetovne vojne. Osredotoča se na serijo bizarnih smrti, ki preganjajo japonsko-ameriško skupnost in popotovanje mladega moškega k razumevanju in boju z zloveščim sovražnikom, odgovornim za nastalo nevarnost. Ustvarjalca in izvršna producenta druge sezone serije sta Max Borenstein (»Kong: Skull Island«, »Godzilla«), in Alexander Woo (»True Blood«), ki je tudi v vlogi showrunnerja oziroma vodje scenaristične skupine.

 

Znan po svoji slavni vlogi kot Hikaru Sulu v legendarni znanstveno-fantastični seriji »Star Trek«, ima George Takei bogato, več kot 60-letno kariero v filmu, na televiziji in na odru. Po izbruhu 2. Svetovne vojne je bil Takei kot otrok zaprt v dveh japonsko-ameriških taboriščih. Zaradi svojih osebnih izkušenj in poznavanja tega poglavja ameriške zgodovine je postal eden od vodilnih aktivistov družbene pravičnosti. V vlogi svetovalca pri nastajanju 2. sezone serije The Terror, bo Takei tesno sodeloval z izvršnimi producenti in tako spremljal natančnost zgodovinskih dogodkov in pripovedovanja zgodbe. Kot igralec pa bo prevzel vlogo Yamato-sana, nekdanjega ribiškega kapitana in starešine skupnosti.

 

Med igralsko zasedbo bodo tudi Kiki Sukezane (»Lost in Space«), ki jo bomo spremljali kot Yuko, skrivnostno žensko iz Chesterjeve preteklosti; Miki Ishikawa (»9-1-1«) bo kot Amy nastopila v vlogi prijateljice družine Nakayama, Shingo Usami (»Unbroken«) bo kot Henry Nakayama odigral Chesterjevega očeta, Naoko Mori (»Everest«) pa bo z nami kot Asako Nakayama v vlogi Chesterjeve matere.

 

Takei je zastopan s strani agencije Buchwald. Sukezane zastopa agencija Abrams Artists, Ishikawo zastopata agenciji Global Artists in Abrams Entertainment, Usami je zastopan s strani Sophie Jermyn Management, Mori pa zastopata Creative Artists Management in Thruline Entertainment. Serija »The Terror« je nastala v produkciji AMC Studia, Scotta Freeja, Emjag Productions in Entertainment 360. Ostali izvršni producenti pa so še Ridley Scott, Dan Simmons, David W. Zucker, Alexandra Milchan, Scott Lambert and Guymon Casady.

 

Za globalno upravljanje s serijo »The Terror« skrbi AMC Studios Content Distribution.