Arhiv novic

HBO priporočila za april


PREMIERA ZADNJE SEZONE SERIJE – IGRA PRESTOLOV VIII - Po uspešni knjižni seriji "Pesem ledu in ognja" Georgea R. R. Martina posneta televizijska nadaljevanka je epska pripoved o izdajalskem plemstvu v daljnih deželah Zahodnjega, kjer zime in poletja trajajo več let – le sla po moči je večna.
Premiera prve epizode 15. aprila na HBO GO-ju
Premiera na HBO kanalu: 15. aprila ob 03:00h in ponovno zvečer ob 20:00h


PREMIERA NOVE SERIJE – MATIOČESIN - Richard Gere in Helen McCrory sta ločena starša v družinski pripovedi. Ko se samouničevalno življenje njunega sina Cadena izmakne nadzoru, njegove katastrofalne posledice ogrozijo prihodnost rodbine in vsega imperija.
Premiera 18. aprila


PREMIERA NOVE SERIJE – BOJEVNIK - Zgodba, ki se odvija v kitajski četrti San Francisca po državljanski vojni, spremlja mladega vajenca borilnih veščin. Nedavno je prispel iz Kitajske in kmalu se znajde v precepu spopadov azijskih tolp v kitajski četrti.
Premiera 6. aprila


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – UBIJ EVE II - Eve je zdolgočasena, brihtna uslužbenka tajne službe, Villanelle pa elegantna, nadarjena morilka po naročilu. Iznajdljivi in inteligentni nasprotnici sta nenavadno obsedeni druga z drugo in se lotevata nevarne igre mačke in miši.
Premiera 8. aprila


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – BARRY II - Komična serija v osmih delih spremlja naslovni lik Billa Haderja, ostarelega morilca po naročilu, ki med neko zadolžitvijo v Los Angelesu nepričakovano odkrije svojo strast do gledališke igre.
Premiera 1. aprila


PREMIERA ZADNJE SEZONE SERIJE – PODPREDSEDNICA VII – Sedma in zadnja sezona nagrajene komične serije z Julio Louis-Dreyfus spremlja nekdanjo predsednico in enkrat celo predsednico Selino Meyer, ki ne pozna več običajnega življenja – zato vnovič kandidira za to funkcijo.
Premiera 1. aprila


PREMIERA NOVE SERIJE – DŽENTELMEN JACK - Serija prinaša zgodbo Anne Lister, bogate posestnice iz Yorkshira. Slovela je po svojem dnevniku, ki je beležil njena lezbična razmerja, potovanja in prizadevanja, da bi spremenila usodo propadajoče graščine njenih prednikov Shibden Hall.
Premiera 23. aprila
Vsak ponedeljek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – ŠOLA ZA MORILCE - V temačnem, stripovskem svetu kontrakulture v poznih osemdesetih letih zgodba spremlja razočaranega najstnika v elitni zasebni šoli, kjer najbolj zloglasne kriminalne družine z vsega sveta vzgajajo naslednji rod morilcev.
Vsak torek


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – NASLEDNIKI - Junaki mladinskih serij "Vampirski dnevniki" ter "Originali" so pustili neizbrisno sled, ki se nadaljuje v novi seriji; zgodbi o novi generaciji nadnaravnih bitij na Salvatorejevi šoli za mlade in nadarjene.
Vsak torek


STARA ŠOLA, NOV ZAČETEK - Zgodba spremlja Louisa, nekoč obetavnega vodjo jetniške tolpe, v zadnjih tednih njegove 24-letne zaporne kazni. Skorajšnja prostost postane vprašljiva, ko pod okrilje vzame novinca Beecherja, ki ga že snubi vodstvo tolpe.
Premiera 7. aprila


POČUTIM SE LEPO - Negotova ženska se po padcu zbudi v prepričanju, da je čudovita manekenka. Z novo pridobljeno samozavestjo se junaško spopada z življenjem; a kaj bo, ko bo naposled ugotovila, da se njen videz v resnici ni spremenil?
Premiera 14. aprila


PRAVIČNIK 2 - Denzel Washington se vrača kot Robert McCall, upokojeni marinec in vohun pri Obveščevalni agenciji ministrstva za obrambo. Ko nekdo umori njegovo nekdanjo šefinjo Susan (Melissa Leo), se Pravičnik še enkrat odpravi na maščevalni pohod.
Premiera 21. aprila


PREDATOR: VRNITEV - Po tem, ko deček na Zemljo nehote prikliče enega najbolj smrtonosnih lovcev v vesolju, lahko konec človeške vrste prepreči le čudaška skupina nekdanjih vojakov in evolucijska znanstvenica.
Premiera 28. aprila


PREMIERA DOKUMENTARNEGA FILMA – ODHOD IZ NEVERLANDA I in II - Na vrhuncu slave je imel Michael Jackson dolgoletni odnos z dečkoma, starima 7 in 10 let. Zdaj, ko jih imata blizu 30, se spominjata spolnega nadlegovanja in svojega poznejšega soočenja z mučnimi dogodki.
Premiera 10. in 11 . aprila


SOLO: ZGODBA VOJNE ZVEZD - Medzgodba najbolj slavne filmske sage o "galaksiji daleč, daleč proč" sledi dogodivščinam mladega Hana Sola in njegovega zvestega spremljevalca, kosmatega Chewbacca, preden sta se pridružila Uporu in srečala razvpitega Landa Calrissiana.
12. aprila


ANT-MAN IN OSA - Scott Lang skuša uravnovesiti svoji vlogi superjunaka in očeta, ko ga Hope van Dyne in dr. Hank Pym soočita z novo misijo. Ant-Man se bo moral tokrat boriti ob boku odločne Ose, pri tem pa se bodo razkrile mnoge skrivnosti iz preteklosti.
3. aprila


HOTEL TRANSILVANIJA 3: VSI NA MORJE! - Druščini pošasti iz Hotela Transilvanija se tokrat pridružimo na luksuznem križarjenju. Vendar se sanjski oddih sprevrže v nočno moro, ko se Drakula zagleda v kapitanko Eriko, čedno žensko z nevarno skrivnostjo.
10. aprila


MISIJA: NEMOGOČE - IZPAD - Po tem, ko se izjalovi nevarna naloga, v kateri naj bi našli ukradeni plutonij, morajo Ethan Hunt (Tom Cruise) in druščina IMF združiti moči z morilcem CIE Augustom Walkerjem (Henry Cavill), da bi preprečili globalno jedrsko katastrofo.
7. aprila


NEVERJETNI 2 - V drugem delu animirane uspešnice ima osrednjo superjunaško vlogo Elastika, medtem ko se oče Janez doma ubada z gospodinjstvom in vzgojo otrok. A pojavi se nov zlikovec in Neverjetni bodo morali spet združiti moči.
21. aprila


PREMIERA NOVE SERIJE – ČUDODELNIKA - Komična serija se odvija v pisarnah podjetja "Bog, d.d." Stvarnik namerava uničiti svet, angela pa morata šefa prepričati, naj reši človeštvo. Z njim stavita, da bosta izpeljala največji čudež vseh časov: dva človeka se bosta zaljubila.
Premiera 26. aprila


PREMIERA NOVE SERIJE – NOGOMETAŠ - Serija po navdihu življenja zvezdnika lige NFL Spencerja Paysingerja spremlja zgodbo srednješolskega nogometaša iz Comptona, ki ga pahne v nov svet izzivov in priložnosti, potem ko ga najame moštvo iz bogatega Beverly Hillsa.
Premiera 20. aprila


PREMIERA NOVE SERIJE – ZLOČIN - Antološka kriminalna serija prinaša zgodbe o srhljivih in resničnih zločinih, bolj nenavadnih od fikcije. Prva sezona spremlja Gypsy Blanchard, dekle, ki skuša pobegniti od uničevalnega odnosa s svojo pretirano zaščitniško materjo.
Premiera 21. aprila


PREMIERA NOVE SERIJE – ROSWELL: NOVA MEHIKA - Po tem, ko se je nejevoljno vrnila v domači kraj Roswell v Novi Mehiki, Liz odkrije pretresljivo resnico o svoji najstniški ljubezni, ki je zdaj policist: gre za Nezemljana, ki je vse življenje prikrival svoje nedoumljive sposobnosti.
Premiera 24. aprila


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – POMOL - Serija spremlja ambiciozno vrhunsko arhitektko Alexandro, ki je skrušena po samomoru moža Oscarja – a še bolj jo pretrese odkritje, da je umrli skrivaj vodil dvojno življenje z drugo žensko, Veronico, in njunim otrokom.
Vsako nedeljo


PREMIERA NOVIH EPIZOD III. SEZONE SERIJE – BOLJŠE STVARI III – Komična serija spremlja Sam Fox (Pamela Adlon), samsko igralko brez zadržkov, ki v Los Angelesu vzgaja tri hčere – kot mati, oče, sodnica in policistka. Njeno življenje je zabavno, vendar ga sami ne bi hoteli živeti.
Vsako soboto


PREMIERA NOVE SEZONE SERIJE – DOBRA MAMICA II - Komična serija avtorice Frankie Shaw prinaša surov in iskren pogled na samsko 20-letnico iz južnega Bostona, katere želje po odnosih, spolnosti in karieri pogosto trčijo ob kruto resničnost mlade matere samohranilke.
Vsako soboto


PREMIERA NOVIH EPIZOD ODDAJE – PREJŠNJI TEDEN: NOCOJ Z JOHNOM OLIVERJEM VI - John Oliver, ena najduhovitejših televizijskih osebnosti, prihaja na program HBO z novo pogovorno oddajo. V njej razgrinja številne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.
Vsak petek


PREMIERA NOVIH EPIZOD 10. SEZONE SERIJE – SODOBNA DRUŽINA X – Tri starševske skupnosti klana Pritchett-Dunphy-Tucker se trudijo premostiti generacijske, kulturne in družbene vrzeli, pri tem pa prinašajo iskren in huronsko zabaven portret toplega in včasih grotesknega objema sodobne družine.
Vsako nedeljo


PREMIERA NOVIH EPIZOD SERIJE – MLADI SHELDON II - Serija se odvija pred "Velikimi pokovci" in spremlja 10-letnega Sheldona Cooperja, ki obiskuje srednjo šolo in skuša biti del sveta okrog sebe; medtem ko se njegovi svojci in prijatelji ubadajo z njegovimi edinstvenimi umskimi zmožnostmi.
Vsako nedeljo


PREMIERA NOVIH EPIZOD VI. SEZONE SERIJE – POVRAČILO VI – Po knjižnih uspešnicah Chrisa Ryana posneta serija spremlja eksplozivne podvige "Sekcije 20", elitne večnacionalne posebne vojaške enote, ki se po vsem svetu loteva boja zoper zapleteno mrežo kriminala in terorističnih dejavnosti.
Vsako soboto


ŽELEZNA DEŽELA – Ko v zaspanem mestecu v Pensilvaniji izgine deček, se Donald, krajevni voznik tovornjaka z Aspergerjevim sindromom odloči igrati detektiva. Loti se obsedene preiskave, da bi dokazal, da je bil fant umorjen.
Premiera 28. aprila


MOJSTER ZA KATASTROFO – Mladi igralec Greg Sestero spozna ekscentričnega Tommyja Wiseauja in skupaj gresta v L. A., a ko ju Hollywood zavrne, se Tommy odloči, da bo scenarist, režiser, producent in igralec v lastnem filmu "Soba" – najslabšem, kar so jih posneli.
Premiera 7. aprila


TANKA LINIJA SMRTI - Pet ambicioznih študentov medicine želi ugotoviti, kaj se s človekom dogaja po smrti. Lotijo se nevarnih poskusov umetnega stanja klinične smrti, vendar ima prehod v onstranstvo nepredvidljive in nevarne posledice.
Premiera 14. aprila


MAD MAX: BREZDELNE ROKE - Mladi lenuh Anton nekega jutra ugotovi, da sta se njegova starša spremenila v brezglava okraska za Noč čarovnic. Po pogovoru s prijatelji odkrije še to, da so njegovo desno dlan obsedli lastni morilski nameni.
Premiera 5. aprila


HČI MOJA - Mlado dekle je razdvojeno med dvema materama, tisto pravo, biološko, in žensko, ki jo je vzgojila – in obe zahtevata hčer nazaj. Tri ženske se soočajo s prvinskimi čustvi, lastnimi čustvenimi ranami in neločljivimi vezmi.
27. aprila


POGOVORI S T. G. MASARYKOM - Zgodba, ki se odvije septembra leta 1928, je rekonstrukcija 90-minutnega pogovora dveh slavnih mož, predsednika Tomáša Garrigua Masaryka in pisatelja Karla Čapka, dveh živečih simbolov prve Češkoslovaške republike.
20. aprila


SVETOVNA KINEMATOGRAFIJA: CARMEN IN LOLA - Carmen živi v romskem naselju v Madridu. Nekega dne spozna Lolo, nenavadno romsko dekle, ki sanja o študiju na univerzi, po zidovih riše grafite in so ji všeč punce. Njuna skupna pot neizogibno vodi v izobčenje s strani njunih družin.
14. aprila


KLASIKA DANAŠNJIH DNI: ED WOOD – Slavni režiser Tim Burton prinaša resnično zgodbo o legendarnem hollywoodskem režiserju obupno slabih filmov in njegovi čudaški skupini igralcev. Priljubljeni Johnny Depp upodobi ekscentričnega filmskega ustvarjalca Eda Wooda.
1. aprila


KLASIKA DANAŠNJIH DNI: ČASTNIK IN GENTELMAN – Samotarski Zack (Richard Gere) se prijavi na vojaško akademijo, da bi postal pilot pri mornarici. Ob strogem naredniku in svoji novi punci preživi 13 mučnih tednov urjenja, kjer se poduči o pomenu discipline, ljubezni in prijateljstva.
15. aprila