Arhiv novic

Diva: Umori, 1. sezona

Ambiciozna, lepa in pametna detektivka Kate Jameson je najnovejša DIVA preiskovalka v seriji Umori, premierno 14. julija ob 21:00. Najnovejša kriminalistična serija se dogaja v vrvežu mesta Vancouver in spremlja Kate, ki poskuša uskladiti zasebne in poslovne odnose ter zapletene primere, kjer bo na preizkušnji sistem vrednosti in lojalnost.

 

Detektivka Kate Jameson (Jessica Lucas) občuti breme dosežkov svojih staršev, ker je hči članice Mestnega sveta članice Rite Gallo (Venus Terzo) in pokojnega Anthony Jameson-a, odlikovanega policista Vancouvera, ki je umrl na dolžnosti. Kot nova inšpektorka v Oddelku za umore je najprej delala kot patrolna policistka in dosegla je najboljši rezultat desetletja na nacionalnem izpitu. Vedno blizu z očetom, postaja obupana z njegovo smrtjo na dolžnosti, saj je s tem izgubila edino osebo, ki jo je brezmejno spoštovala. Ko je Kate naredila kritično napako na poslu z usodnimi posledicami, njo začne poganjati, ne samo primerjava z očetom, ampak tudi želja, da se odkupi za svojo veliko napako.

 

V seriji Umori prav tako igrajo Dylan Bruce (Orphan Black) kot detektiv Nolan Wells, ki mu je Kate partner v Oddelku za umore. Nolan je izkušeni detektiv z rahlo grobim videzom in smislom za humor, s katerim skriva svojo travmo zaradi težke ločitve. Ko je ubit Katin partner, Nolan mora postati njen novi partner in na začetku sploh ni navdušen zaradi tega. Ker je napredoval s svojim delom, ta verjame, da je Kate v Oddelek napredovala zaradi nepotizma, in to kljub dokazom, ki kažejo nasprotno. Pogosto dela, da bi ji kljuboval, toda obstaja tudi nezmotljiva skrita kemija med njima, ki zapleta njun odnos.

 

Ekipa preiskuje nasilni bančni rop, primer, star 15 let in skrivnostni umor, ki vključuje morilca, ki ga posebej zanima detektivka Jameson.

 

Ne zamudite serije Umori, premierno 14. julija ob 21:00, vsak teden, samo na kanalu DIVA.